Az EMIH lesz az Arany Alkony új fenntartója

2012. augusztus 28. 17:45

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség lesz az 1300 ember számára lakhatást biztosító Arany Alkony idősotthon-hálózat új fenntartója, miután a hálózat ingatlanjait a két brüsszeli zsidó alapítvány, a Brit Europe és a Chanosh vásárolta meg.

Két brüsszeli zsidó alapítvány, a Brit Europe és a Chanosh vásárolta meg az Arany Alkony idősotthonok ingatlanjait birtokló céget; az 1300 embernek otthont adó idősotthon-hálózat új fenntartója az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség lesz – közölte a vallási szervezet kedden az MTI-vel.

Mint írták, a tranzakció célja, hogy az otthonokban az ellátást a jövőben az EMIH által alapított Olajág Otthonok egyházi intézmény biztosítsa, s így tovább működhessen Magyarország egyik legszínvonalasabb idősotthoni hálózata. A vételárról annyit közöltek, arányban van a mintegy 70 ezer négyzetméternyi ingatlan, illetve az azokat terhelő bankhitel értékével.Felhívták a figyelmet arra, hogy a szerződés aláírásával rendeződik az idősotthon-hálózat jövője. „Csaknem másfél éven át állt fenn a szociális katasztrófa veszélye, amit a mostani megállapodás véglegesen elhárít” – tették hozzá.

A közlemény idézi Robert Isaknak, a Brit Europe alapítvány vezetőjének szavait, miszerint folytatni kívánják a magyar zsidóság tradícióit a társadalmi felelősségvállalásban, mert világszerte több zsidó hitközség végez hasonló tevékenységet. Lehetőséget kívánnak továbbá adni az EMIH-nek, hogy a szociális ellátás területére is kiterjessze szolgáltatásait.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/40525