Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. augusztus 28. 17:45

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség lesz az 1300 ember számára lakhatást biztosító Arany Alkony idősotthon-hálózat új fenntartója, miután a hálózat ingatlanjait a két brüsszeli zsidó alapítvány, a Brit Europe és a Chanosh vásárolta meg.

Két brüsszeli zsidó alapítvány, a Brit Europe és a Chanosh vásárolta meg az Arany Alkony idősotthonok ingatlanjait birtokló céget; az 1300 embernek otthont adó idősotthon-hálózat új fenntartója az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség lesz – közölte a vallási szervezet kedden az MTI-vel.

Mint írták, a tranzakció célja, hogy az otthonokban az ellátást a jövőben az EMIH által alapított Olajág Otthonok egyházi intézmény biztosítsa, s így tovább működhessen Magyarország egyik legszínvonalasabb idősotthoni hálózata. A vételárról annyit közöltek, arányban van a mintegy 70 ezer négyzetméternyi ingatlan, illetve az azokat terhelő bankhitel értékével.Felhívták a figyelmet arra, hogy a szerződés aláírásával rendeződik az idősotthon-hálózat jövője. „Csaknem másfél éven át állt fenn a szociális katasztrófa veszélye, amit a mostani megállapodás véglegesen elhárít” – tették hozzá.

A közlemény idézi Robert Isaknak, a Brit Europe alapítvány vezetőjének szavait, miszerint folytatni kívánják a magyar zsidóság tradícióit a társadalmi felelősségvállalásban, mert világszerte több zsidó hitközség végez hasonló tevékenységet. Lehetőséget kívánnak továbbá adni az EMIH-nek, hogy a szociális ellátás területére is kiterjessze szolgáltatásait.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/40525


84 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


karitativ lónak nem nézzük a fogát


Kérem szépen megalapozódott a echte zsidó szeretettházak egységes konföderációja.shalom


Arany alkony borul reád
nyugger: hogy jó kezekbe juss
gondoskodik arról majd az
irgalmas szamaritánus!

Akár otthon Kánaánban
fürösztenek tejben-mézben:
magasztalod az irgalmast:
Sosem voltál ily jó kézben!

Mennyországban nincs jobb helyed-
Arany Alkonyban így érzed:
és ez így lesz egész végig
(legalábbis míg tart pénzed...)!

Nem is adhattad magadat
ápolgató kéznek, jobbnak!
(Aztán egy szép szombat napon
irigye leszel majd Jóbnak...)


akinek nem tetszik Shlomo karitativ akciója, az szervezzen Siegfried karitativ akciót, vagy kuss, nem a dumától lesz megoldva 1300 öreg életalkonya

Válaszok:
johnnyrotten | 2012. augusztus 28. 18:41

Erről van szó. Sokkal inkább Slomóék, mint a Horvátországi Magyar Reformátusok nem létező egyházának szutykos keze. Akik persze csak pénzéhségük miatt próbáltak egyháznak tűnni.


Ki az a barom, aki ebben a seftelésben karitatív momentumot lát?

Nemsokára a magyar állam nyakába szakad újabb 1300 öreg ellátása.

Válaszok:
HSL | 2012. augusztus 28. 18:49

Van egy olyan érzésem az ingatlan vagyon volt itt a lényeg nem a karitatív célzat :P


én simán megelőlegezem a jóindulatot.

profitkipréselő nyuggerkiller biznisz esetében - digikamerák korszakában se perc alatt lebukna - a vérvádas konteók helyett konkrét atomtöltetet kapna kezébe a ciánfrászos radijobb, ez nyilvánvalóan nem lehet az emih célja


Senki nem köteles az idös szüleit bárhova betenni. Én is haláláig gondoztam drága Anyám.


Az osztrákok pedig ráhajtottak a magyar termöföldre, pedig öket nem is bíztatta az elnökük...


a realitásokhoz annyit, hogy:

a) országszerte egy bizonyos ELADÓ nevű úriember kínálgatja lépten-nyomon jóárasítva az ingatlanokat, 22 évvel a módszerváltás után nem kell (ál)karitativ körülményeskedés egy darab értékes területért (a nagy falatok már úgyis elkeltek)

b) ha az öregotthon ingatlana frankón értékes lenne, már a nem túl finomlelkű előző működtető is bizniszelt volna vele, de a jelek szerint nem érte meg, inkább az ápoltakat nyúzta

c) mint fentebb írtam, ha egy zsidó szervezet vágna zaciba a közeljövőben egy több száz férőhelyes öregotthon hálózatot az úgyis ciánfrászos hazai légkörben, akkora municiót kap a radijobb, mint atom

szóval relax, a te szemszögödből spéci csak jól sülhet el a dolog: vagy megoldódik sok száz rászoruló ügye, vagy kapsz egy friss ropogós öregeszlári vérvádat

és persze üzemeltetheti az otthont a szittyaklub is, ha ennyire zavarja az új tulaj

bent az öregek, akiknek vagy nincs senkijük, vagy akiket félreraktak a fene szerető hozzátartozók, nem nagyon válogathatnak


Hadde koporsó!
Bá vászonzsák.

Válaszok:
Tehetetlen Dodó | 2012. augusztus 28. 20:57

tévhit-élet és tévítélet


Ami ebben a sztoriban nagyon szar, az a teljesen elvtelen egyház-biznisz.

Első fenntartó a Horvátországi Magyarok Kálvin János Missziója.

No, ők nem jogosultak most már az egyházi normatívára. Akkor fölkínálták a görögkatolikusoknak, az ortodoxoknak, és végül jöttek a zsidók.

Kérdéseim:
1. A zsidók miért mentek bele ebbe a tényleg pénztől és élősködéstől bűzlő történetbe?
2. A fenntartók miért nincsenek már rács mögött?
3. Mi lesz az öregekkel?

Nyilván az utolsó a lényegi kérdés, de addig nincs miről beszélni, amíg a helyzetükkel maffiózók élnek vissza.


Gondolom, valami iszonytatóan erős mezőnyben, pályázat útján nyerték el a lehetőséget az intézmény üzemeltetésére.
Az állam és az összes keresztény egyház ott tülekedett, de a zsidók adták a legkedvezőbb ajánlatot.
Megint a zsidók jártak jól, mi ?
Ostoba antiszemita fajankók.


Ezüst Ősz és Arany Alkony
Szakadt matrac, rozsdás balkony.


..."a mintegy 70 ezer négyzetméternyi ingatlan"
a lényeg ! Majd megnézhetjük az öregeket !


Hogy Magyarországon még csak véletlenül sem vásárol ingatlant más befektető, mint zsidó! Az összes ír és spanyol építőipari cég zsidó tulajdonú volt, amíg az építőipar húzó ágazat volt.


A II.világháború 67 éve ért véget.

67 éve.

A németek egy ideológiát terjesztettek, amellyel meg akarták fertőzni a világot, és ki akarták írtani az általuk alsóbb rendűnek tartott "fajokat".

Voltak köztük különbségek. Voltak, akiket első körben, voltak, akiket később akartak kiírtani. Akiket később akartak szolga népeknek tekintették. Velük végeztették el a piszkos munkát. A harcokban például őket küldték előre. Vagy csak golyófogónak használták. (Don kanyar)
De a lényeg, hogy végső soron őket számára is a halált szánták. Ilyen nép volt a magyar is. Nem egy dicsőséges háború dicsőséges vitézeiként harcoltak. Hanem egy vesztes oldalán csatlósként.

Az egészséges ember képes beismerni a tévedéseit. Ha megalázzák nwm büszke rá. A becsületes ember ha rosszat tett nem fényezi magát hanem beismeri a hibáját és igyekszik kijavítani.

A németek beismerték a hibájukat, és a maguk módján próbálták a dolgot helyehozni, és biztosítani, hogy többet ne történhessen meg.

A magyarok egy része miért nem képes erre?
A németek ott tartanak, hogy lassan egész Európát megveszik kilóra. A magyarok meg az állam adósságot növelik.

Hány hőst kapott már ez a nép?
Hányan akartak már segíteni rajta?

Hányuk kapott megbecsülést a kortársuktól?

Nem várom el a falvédő hozzászólóktól, hogy gondolkozzanak. Ez túl megterhelő dolog. Gyűlölni sokkal egyszerűbb. Ehhez nem kell tanulni, nem kell művelődni, nem kell értéket teremteni.

Ne ünnepeljétek a Nándorfehérvári diadalt, nem ünnepeljétek Hunyadit a török verőt, Mátyást az igazságost, ha az a célotok, hogy újra iszlám csatlós ország legyen Magyarország.
145 évig volt itt a törökkök által az iszlám.
Mennyi kárt tett az országnak? Most nem a törökök a fő szereplői az iszlámnak, hanem Irán.

Nyugat Európát az arab bevándorló megszállók idegesítik. Őket nem szállták meg 145 évig. Minket viszont igen. Ők tudják, hogy ez nem jó. Nektek miért nem tűnik fel, hogy nem volt jó? Ha tényleg érdekelne bennetek egy cseppet is az ország jövője a szebb jövöje ez ellen harcolnátok, ahogy teszik ezt a nyugati "jobbikosok". Nem pedig a szócsövei lennétek az iráni propaganda gépezetnek. Ha Irán az atom bombát megszerzi, és elpusztítja Izraelt szerintetek mi lesz Magyarország sorsa?
Azt hiszitek az arabok meg akarják tanulni a rovásírástt? Hát nem. Ők 600milliónál is többen vannak. Ha a háborúban 10-20 millióan meghalnának közülük nem érdekelné őket.
A magyarokból pedig ha életben hagyák őket mi maradna?

Ne legyetek már ennyire zombik. A zsidókból van vagy 10-20 millió. Az arabokból meg 600millió. Zsidó öngyílkos merénylő nem gyakori, de az arab annál inkább.

Válaszok:
Prof-Donda | 2012. augusztus 28. 21:48
Rudi Mentaire | 2012. augusztus 28. 22:05
csi szi | 2012. augusztus 29. 04:00

Ebben a történetben nem "a mintegy 70 ezer négyzetméternyi ingatlan" a leginkább érdekes. Hanem annak eloszlása. Mert ennek az ingatlanvagyonnak a nagyrészét a beköltöző idős emberek lakásai alkotják. És évről-évre 10-20-30 újabb beköltöző lakásával gyarapodik majd a vagyon. És a történet itt lesz majd érdekes, hogy mit csinálnak majd ezekkel a lakásokkal. Ha semmi más céljuk nincs csak eladni, mivel alapítvány, gyanítom az adózási feltételek is ideálisabbak mint mondjuk egy nyíltan ingatlanos cégnél.
Ezt persze hívhatjuk "karitatívnak" is. De hívhatnánk akár másnak is, de ma este pont nem akarok antiszemita lenni:).


A tajgetoszt is már régen feltalálták..


- “Az elmúlt három évtized alatt senkinek sem sikerült politikai hatalomra jutni a zsidók jóváhagyása nélkül. Az amerikaiak 1932 óta nem választottak maguknak való elnököt; Roosevelt a mi emberünk volt, Roosevelt óta minden elnök a mi emberünk.”

http://ujvilagrend.wordpress.c..


"Minket viszont igen. " titeket ? Kétlem. Talán a magyarokat, azokat igen.


igen "kedves" megvezetett fülkeforradalmárok látom még mindig fájó nektek elhinni az igazságot ....


"nagyjából azt kaptam, amire számítottam"

nagyjából meg is érdemled!!!


Miért tanítják az arabok a gyerekeket arra, hogy legyenek öngyilkos merénylők, és az anyákat arra, hogy ne sirassák emiatt gyermekeiket. Hozzáteszem, nem általánosítok, az arabok között nem mindenki támogatja ezt a radikális vonalat, de sajnos létezik.
Izrael nem öl gyerekeket.

Válaszok:
2.bicnicc | 2012. augusztus 28. 23:00

Csak a katonái. Meg a telepesek.

Válaszok:
message | 2012. augusztus 28. 23:04

Jártál ott, ugye?

Válaszok:
2.bicnicc | 2012. augusztus 28. 23:08

Elég a híreket nézni. Vagy akár csak a Haaretz-et olvasni.
Te jártál már másutt?


Amúgy pedig a cikk arról szól, hogy végre van fenntartója az idősotthon-hálózatnak. Ez mindenképpen jó hír. Ha más venné a kezébe ezt az ügyet, ugyanúgy ennyien cikiznék, vagy csak jól esik "zsidózni" némelyeknek megint...
Sok Ószövetség szól az özvegyek, árvák, idősek, sőt jövevények (nem zsidók) védelméről, (anyagi) megsegítéséről is. Óriási ficam lehet némely fejben a zsidókkal kapcsolatosan, ha még ebben is valami rossz, hátsó szándékot látnak.

Válaszok:
2.bicnicc | 2012. augusztus 28. 23:13

Nem látunk hátsó szándékot. Nyilt szándékot látunk.

Válaszok:
message | 2012. augusztus 28. 23:15

A szemeddel is baj lehet. Talán telefröcsögted a saját nyáladdal.

Válaszok:
2.bicnicc | 2012. augusztus 28. 23:18

Wrong Message.

Válaszok:
message | 2012. augusztus 28. 23:19

Wrong idea, wrong heart.


Egyszerű a válasz: Magyarországon nincs "baj" az arabokkal, muszlimokkal. Számuk is kicsi, nem vagyunk jelentős bevándorlási célország, főleg nem nekik.
Szóval próbálkozhattok az arab- és iszlámgyűlölet szításával, csak nincs értelme.
Majd ha arab galerik fogják rettegésben tartani a magyart, vagy legakébb arab befektetők vásárolnák fel a pesti ingatlanokat, akkor esetleg lenne.
A fentiek miatt és mivel a török idők túl régen voltak, az iszlamofóbia Magyarországon nem terjeszthető el tömeges méretekben, kár próbálkozni. Majd ha itt lesz 1-2 miilió belőlük, akkor esetleg.

Válaszok:
csi szi | 2012. augusztus 29. 04:02
MandinerUser | 2012. augusztus 29. 07:51
MandinerUser | 2012. augusztus 29. 08:02

legakébb=legalább, bocs, elgépeltem. :)

Egyébként is, úgy harcolni az antiszemitizmus ellen, hogy egy másik csoportot próbáltok kijelölni a gyűlölet céltáblájául, kicsit gáz, nem?


Nem akarok cinikus lenne. De ez az Arany Alkony már a kezdetektől fogva rosszhírű volt. A Mátyás téri házukat kuplerájként akarták üzemeltetni, nyíltan, csak nem kaptak rá engedélyt. Erre profilt váltottak és áttértek az "idősgondozásra". Most nyilván örülnek, hogy haszonnal kiszállhatnak a buliból. Bízzunk benne, hogy a kiszolgáltatott öregeknek legalább rosszabb soruk nem lesz. Biztos vagyok benne, hogy a legkisebb, csak elsuttogott panaszt is felerősítve visszahangozza majd a média és ha bármi gond lesz, majd Ti is jókat zsidózhattok itt. Holott - többféle okból - de tucatjával mentek csődbe botrányos körülmények között idős otthonok az elmúlt két évtizedben, fenntartójuk személyétől függetlenül.

Válaszok:
Csomorkany | 2012. augusztus 29. 08:05

"Szóval próbálkozhattok az arab- és iszlámgyűlölet szításával, csak nincs értelme."

Nem az arab emberekkel van baj, hanem az iszlámmal, ami egy átlag tisztességes emberből öngyílkos terroristát csinál.
Nem kell semmi gyűlöletet szítani, de akkor ha a realitás talaján élnél, és ezen a világon tudhatnád, hogy folyamatos gyűlölet kampányok folynak év tizedek ha nem századok óta a mecsetekben. Ha pedig átaludtad volna a hidegháborút, az hogy két ország nem szomszédos nem biztosíték arra, hogy nem lehet egymásra veszélyes.

Ez a szöveg pedig, hogy a zsidók felvásárolják Magyarországot is csak egy propaganda szöveg semmi más. Nem igazán támasztjátok alá igazi tényekkel az állításokat csak abban bíztok, hogy a sok emberk hozzá van szokatva, hogy higyjen el mindent, amit hall a tvben rádióban, vagy olvas az újságokban interneten. Hitler is erre használta a propagandát. Hazudján minél nagyobbat, és azt ismételgesd sokszor, akkor majd el fogják hinni.
Ez az állandó zsidózásis erre jó csak elterelni a valós problémáról a figyelmet, és elhitetni az emberekkel, hogy a saját problémáiért felelőssé tehet valaki mást. Könnyebb gyűlölni egy másik embert, vagy egy másik nemzet tagját, mint felvállalni a felelősséget a tetteinkért, hibáinkért, és helyrehozni azokat.
Csak az a gond, hogy ez a Hitler felforgatta a világot, és a végén gyáva módon öngyilkos lett. Elmenekült a felelősségre vonás elől. Ezt nevezitek vezetőnek? Ilyet példát akartok a fiatalok elé adni? A saját fiaitokat is gyűlölitek? Miért akartok nekik rosszat? Miért nem az akarjátok, hogy emberek legyenek belőlük? Akik képesek erkölcsi döntéseket hozni, a gonoszt gyűlölik, és szeretik a jót, és nem egy másik embert utálnak.
Gyáva dolog ezt csinálni. Ha annyira tudjátok a tutit, miért nem alapítotok egy pártot, vagy céget, és mondjátok el az embereknek, hogyan kell gazdálkodni hogyan kell kijönni a válságból? A romboláshoz, pusztításhoz erő kell, ez tény. És van erő abban, amit csináltok, de nem építi az országot, hanem tönkreteszi.

Válaszok:
csi szi | 2012. augusztus 29. 12:59

Ha majd nem arab, palesztin, iráni zászlókat kell nézni egy magyar foci meccsen, hanem magyar zászlókat. Ha az egyik politikai párt nem adja el pénzért az országot, iránnak, és sújkolja az iráni propagandát, akkor beszélj arról, hogy semmi gond nincs velük. Ha nem az arab olajat tankolod a kocsidba.

Lehet, hogy te csak így tudsz gondolkodni, hogy kit kell gyűlölni. Gyűlölet nélkül is meg lehet állapítani, hogy valami nem jó.

Válaszok:
csi szi | 2012. augusztus 29. 12:49

Nyugodtan lehetsz cinikus, ez egy rothadék maffia volt, világos illusztráció arra, hogy miért volt szükség az új egyházügyi törvényre.

Ami a mostani helyzetet illeti, tekintettel az előzményekre, sokkal jobban örültem volna, ha nem egy bejegyzett egyházra sózzák rá a fönntartást, az némi reményt ad, hogy nem csak fenntartó-, hanem tulajdonosváltás is történt.

Ettől függetlenül jobban örültem volna, ha az "Arany Alkony" brand-hez egyetlen bejegyzett egyház sem adta volna a nevét.

Ja, azt meg változatlanul nem értem, hogy az eddigi tulajdonosok miért nincsenek még börtönben.


Üdv, Csubikám!

Látom, Téged is B-listára tettek...


Ja, menjen is a francba a zarany alkony, csak a zsidókat neeeeee....


Azért beszélek magamról, mert általában azt tapasztalom, hogy szivesen kritizálják az ilyen intézményeket olyanok is akik undorodnak pelenkázni leépült szüleiket...

Csak nagyon-nagyon drágán és rengeteg személyzettel lehet kifogástalanul müködtetni egy ilyen intézményt, ugy, hogy ott a gondozottak, látogatóik és a személyzet is elégedett legyen. Nagyon különbözöek e 3 csoport elvárásai. Az idöseknek a legfontosabb az az idö amit kedvesen, jó hangulatban velük töltenek. (Persze egy megfelelö szintü alapellátáson túl), a látogatóknak az a fontos, hogy tiszta, gusztusos és jószagú legyen minden, míg a személyzet komoly megbecsülést vár jogosan el, minden szempontból.

Vagyis nagyon hálátlan feladat amire a hitközség vállalkozik. Vannak sokkal kellemesebb, gondmentesebb és kifizetödöbb ágazatok a hasznonlesök részére.


Azt jeleztem csupán, hogy vannak külföldiek akik diszkrétebben -de nem kevésbé hatékonyan- nyomúlnak, mint az izraeliek akiket szenilis elnökük hangosan bíztatott erre.
Bosszantóak a visszaélések Magyarországon, de pld. Ausztria legvédettebb területein is rengeteg a német ingatlan tulajdonos, mert mindenütt vannak kiskapuk és a politikusok mindenütt esendök...


Eladják az országot Iránnak? Mi van iráni tulajdonban Magyarországon?
Ez a zászlózás stb. csak a zsidók heccelése, nem iszlámhitű a jobbik se. :)
Nem mondtam, hogy valakit gyűlölni kell, de miért lenne érdekünk mondjuk az arabokat vagy az iszlámot fikázni? Semmi közünk hozzá, szerencsére nem él itt nagy létszámú ilyen kisebbség. Bár anno voltak próbálkozások a cigányok muszlim hitre térítésére, egy falu át is tért asszem :)


"Ez a szöveg pedig, hogy a zsidók felvásárolják Magyarországot is csak egy propaganda szöveg semmi más."

Persze, Simon Peresz is csak félrebeszélt? Meg nincsenek is izraeli ingatlanbefektetők ugye?
Nem izraeli cégek építették a legtöbb lakóparkot stb.? Egyébként nem vagyok paranoid, nem gondolom, hogy valami titkos tervük van ezzel, csak pénzt akartak keresni.
Csak arra céloztam, hogy az arabok-muszlimok itt nem valós probléma. Vannak országok, ahol igen. Akiket elárasztottak a bevándorlók. Nekünk ilyenek nincsenek, vannak helyettük cigányaink, akik semmivel sem jobbak, sőt... Nem véletlen, hogy a széljobb nyugaton bevándorlóellenes és iszlámellenes, nálunk cigányellenes. Az antiszemitizmus meg részben "történelmi hagyomány", részben reakció pl. arra, hogy a ballib értelmiségben erősen felülreprezentáltak a zsidó származású egyének, illetve arra, hogy a zsidó származásúak nagy része balliberális. Kivéve pl. Szegedi Csanádot, aki jó boltot csinált a jobbikoskodásból, amíg le nem bukott ;)
Az esetleges arab- és iránbarátság is csak az "ellenségem ellensége" elv miatt van, de felszínes, egy magyar sem akarna egy arab vagy iszlám államban élni, valahogy. :)
Meg persze lehet pénz is mögötte, ahogy a jobbik oroszbarátsága mögött is nyilvánvalóan orosz pénz van.


ne feledd, hogy a reggeli rántotta is a cionista világösszeesküvés miatt kozmált oda és nem azért, mert sokáig ott felejtetted a rezsónBejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó