Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. augusztus 28. 17:45

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség lesz az 1300 ember számára lakhatást biztosító Arany Alkony idősotthon-hálózat új fenntartója, miután a hálózat ingatlanjait a két brüsszeli zsidó alapítvány, a Brit Europe és a Chanosh vásárolta meg.

Két brüsszeli zsidó alapítvány, a Brit Europe és a Chanosh vásárolta meg az Arany Alkony idősotthonok ingatlanjait birtokló céget; az 1300 embernek otthont adó idősotthon-hálózat új fenntartója az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség lesz – közölte a vallási szervezet kedden az MTI-vel.

Mint írták, a tranzakció célja, hogy az otthonokban az ellátást a jövőben az EMIH által alapított Olajág Otthonok egyházi intézmény biztosítsa, s így tovább működhessen Magyarország egyik legszínvonalasabb idősotthoni hálózata. A vételárról annyit közöltek, arányban van a mintegy 70 ezer négyzetméternyi ingatlan, illetve az azokat terhelő bankhitel értékével.Felhívták a figyelmet arra, hogy a szerződés aláírásával rendeződik az idősotthon-hálózat jövője. „Csaknem másfél éven át állt fenn a szociális katasztrófa veszélye, amit a mostani megállapodás véglegesen elhárít” – tették hozzá.

A közlemény idézi Robert Isaknak, a Brit Europe alapítvány vezetőjének szavait, miszerint folytatni kívánják a magyar zsidóság tradícióit a társadalmi felelősségvállalásban, mert világszerte több zsidó hitközség végez hasonló tevékenységet. Lehetőséget kívánnak továbbá adni az EMIH-nek, hogy a szociális ellátás területére is kiterjessze szolgáltatásait.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/40525


Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Senki nem köteles az idös szüleit bárhova betenni. Én is haláláig gondoztam drága Anyám.


Az osztrákok pedig ráhajtottak a magyar termöföldre, pedig öket nem is bíztatta az elnökük...


Ami ebben a sztoriban nagyon szar, az a teljesen elvtelen egyház-biznisz.

Első fenntartó a Horvátországi Magyarok Kálvin János Missziója.

No, ők nem jogosultak most már az egyházi normatívára. Akkor fölkínálták a görögkatolikusoknak, az ortodoxoknak, és végül jöttek a zsidók.

Kérdéseim:
1. A zsidók miért mentek bele ebbe a tényleg pénztől és élősködéstől bűzlő történetbe?
2. A fenntartók miért nincsenek már rács mögött?
3. Mi lesz az öregekkel?

Nyilván az utolsó a lényegi kérdés, de addig nincs miről beszélni, amíg a helyzetükkel maffiózók élnek vissza.


Nem akarok cinikus lenne. De ez az Arany Alkony már a kezdetektől fogva rosszhírű volt. A Mátyás téri házukat kuplerájként akarták üzemeltetni, nyíltan, csak nem kaptak rá engedélyt. Erre profilt váltottak és áttértek az "idősgondozásra". Most nyilván örülnek, hogy haszonnal kiszállhatnak a buliból. Bízzunk benne, hogy a kiszolgáltatott öregeknek legalább rosszabb soruk nem lesz. Biztos vagyok benne, hogy a legkisebb, csak elsuttogott panaszt is felerősítve visszahangozza majd a média és ha bármi gond lesz, majd Ti is jókat zsidózhattok itt. Holott - többféle okból - de tucatjával mentek csődbe botrányos körülmények között idős otthonok az elmúlt két évtizedben, fenntartójuk személyétől függetlenül.

Válaszok:
Csomorkany | 2012. augusztus 29. 08:05

Nyugodtan lehetsz cinikus, ez egy rothadék maffia volt, világos illusztráció arra, hogy miért volt szükség az új egyházügyi törvényre.

Ami a mostani helyzetet illeti, tekintettel az előzményekre, sokkal jobban örültem volna, ha nem egy bejegyzett egyházra sózzák rá a fönntartást, az némi reményt ad, hogy nem csak fenntartó-, hanem tulajdonosváltás is történt.

Ettől függetlenül jobban örültem volna, ha az "Arany Alkony" brand-hez egyetlen bejegyzett egyház sem adta volna a nevét.

Ja, azt meg változatlanul nem értem, hogy az eddigi tulajdonosok miért nincsenek még börtönben.


Azért beszélek magamról, mert általában azt tapasztalom, hogy szivesen kritizálják az ilyen intézményeket olyanok is akik undorodnak pelenkázni leépült szüleiket...

Csak nagyon-nagyon drágán és rengeteg személyzettel lehet kifogástalanul müködtetni egy ilyen intézményt, ugy, hogy ott a gondozottak, látogatóik és a személyzet is elégedett legyen. Nagyon különbözöek e 3 csoport elvárásai. Az idöseknek a legfontosabb az az idö amit kedvesen, jó hangulatban velük töltenek. (Persze egy megfelelö szintü alapellátáson túl), a látogatóknak az a fontos, hogy tiszta, gusztusos és jószagú legyen minden, míg a személyzet komoly megbecsülést vár jogosan el, minden szempontból.

Vagyis nagyon hálátlan feladat amire a hitközség vállalkozik. Vannak sokkal kellemesebb, gondmentesebb és kifizetödöbb ágazatok a hasznonlesök részére.


Azt jeleztem csupán, hogy vannak külföldiek akik diszkrétebben -de nem kevésbé hatékonyan- nyomúlnak, mint az izraeliek akiket szenilis elnökük hangosan bíztatott erre.
Bosszantóak a visszaélések Magyarországon, de pld. Ausztria legvédettebb területein is rengeteg a német ingatlan tulajdonos, mert mindenütt vannak kiskapuk és a politikusok mindenütt esendök...Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó