Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. augusztus 22. 13:18

A szólás- és gyülekezési szabadság ott ér véget, ahol a pogromszag elkezdődik, a romák házainak közvetlen és nyilvánvaló közelében.

„Együtt az ország: órákkal azelőtt, hogy Szent István ünnepén Áder János az »egymás és mások iránti tiszteletről és türelemről« beszélt, valamint arra intett, hogy »mindig csak akkor sikerült felemelnünk országunkat, ha a lelkünket is sikerült felemelnünk«, Cegléden megvalósult a Szent István-i álom. Fradisták és Újpest-ultrák, gárdisták, polgárőrök és a nemzeti mozgósítás egyéb résztvevői kart karba öltve, lelküket felemelve mentek cigányokat megfélemlíteni. (...)

Tavaly júliusban a Fidesz (valamint az MSZP és az LMP) nem elfogadta azt a módosítást, melynek alapján három év járhat annak, aki »kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, amely alkalmas arra,hogy valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz tartozó közösség tagjaiban riadalmat keltsen«? És nem két év járhat annak, aki »a rend őrének vagy polgárőrnek adja ki magát erre való jogosultság nélkül«? De.

A tévesen csak »radikálisnak« nevezett párt persze örül, hiszen az állami inkompetencia réseibe való bekúszás az ő terepük: »Ha a rendőrség nem képes eleget tenni a feladatának, akkor a magyarság önvédelmi szerveződései a társadalom természetes immunreakciójaként hathatós választ fognak adni a bűnözés kihívásaira.« Ha viszont a romák úgy érzik, csak magukra számíthatnak, akkor már az ő önszerveződésük is nyílt provokációnak számít a nemzeti plebsz szemében, amely megerősítve érzi magát azon hitében, hogy mindenhol rendet kell vágni az országban, ahol a romák szociális konfliktusok részei, akár okai, akár áldozatai a problémának.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/40301


43 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Seres Lászlónak és mindenkinek aki még nem látta a figyelmébe ajánlom a lenti videót és az alábbi hozzászólásokat, ha az eseményekről megpróbál valós képet kialakítani

vaktyúk 2012. augusztus 21. 15:10
Amit a ceglédi eseményekről tudni kell:
vaktyúk 2012. augusztus 22. 01:51
Pontosítás és kiegészítés a tegnap délután leírtakhoz
vaktyúk 2012. augusztus 22. 01:54
A hír24 arról ,hogyan telepszik rá az egészre az országos politika

http://mandiner.hu/cikk/201208..

Válaszok:
vaktyúk | 2012. augusztus 22. 13:27

Hozászólásommal nem a három előttem szólók vonalát - fonalát folytatom

Válaszok:
vaktyúk | 2012. augusztus 22. 13:29

Most látom hogy az három az egyben.


...ugyanis a "magyarok" (nem cigányok)szívesen és sokat adóznak, ráadásul kizárt, hogy feneketlen, vákumos fejük illetve emésztő szervük legyen...


"A szólás- és gyülekezési szabadság ott ér véget, ahol a pogromszag elkezdődik, a romák házainak közvetlen és nyilvánvaló közelében"

kicsit megzavarodik az ember ettöl a mondattol, ha tud emeszpeul. Seres ur azt akarja mondani, hogy Orban haza elött tüntetni tilos?


Az nem baj Seres úr, ha ezek a szegény elnyomott roma kisebbség előtte a magyarok házánál jelenik meg, és viszi amit elbír?

Válaszok:
Rita Kamélia | 2012. augusztus 22. 13:44

Á, az mit számít?
Mai napig nem bírom megemészteni, hogy a szerencsétlen 80 év fölötti öregasszony agyonverését gyerekcsínyként emlegette az ilyen Seres-félék sajtója.


Azon roma állampolgárok közül, akik legalább olyan családi, anyagi, szociális háttérrel rendelkeznek, mint mi, akik itt kommentelünk valószínűleg ugyanannyian dolgoznak, mint nem roma magyar állampolgárok.

A 4es út tekintetében sajnos nem tudok nyilatkozni, mert a hölgyek tekintetében az örömlányok nem tartoznak a vizsgálódás tárgykörömbe.

Válaszok:
maradi | 2012. augusztus 22. 14:39

ez csak a mindennapi hvgs rassziszmus

lépjünk tovább

Válaszok:
luga | 2012. augusztus 22. 14:16

Ezt nagyon félre érted szerintem.
Én úgy látom, éppenhogy elhallgatnak inkább egy csomó ügyet, vagy az indulatok megfékezése miatt, vagy a statisztikai mutatók miatt, de sokkal inkább próbálnak nyugis képet festeni, mint amilyen a valóság.


«A szólás- és gyülekezési szabadság ott ér véget, ahol a pogromszag elkezdődik, a romák házainak közvetlen és nyilvánvaló közelében.»
Tehát az nem pogromszag, ha cigány bűnözők az öreg, nyugdíjas, falusi néni háza körül gyülekeznek, hogy kirabolják, megerőszakolják. 'Kedves' cigány bűnözők! Gyülekezzetek már Seres és et-i lakása körül, a Rózsadombon, az Újlipótvárosban, a Belső-Teréz- és -Erzsébetvárosban. Ott úgyis nagyobb a zsákmány, nem csak néhány száz forint.


Mit jelent az , hogy "a romák házainak ...nyilvánvaló közelében."? (Seres úr! Maga az újságíró szakmát űzi?) Egyébként figyelmébe ajánlom az újságírói etika alapszabályát: hazudni pedig nem szabad. Bizony!


Ha véletlenül nem zsidóznak, akkor cigányoznak.
Megérjük egyszer, hogy magyarozzanak?


Nem volt és most sincs "minden rendben", mint ahogya polgármester vagy a rendőrség a legfelsőbb szinten is állítja


Passzív és defenzív rendőrség, önkormányzati struccpolitika - alapvető szerepük van a helyzet fenntartásában


Az országos rendőrkapitányság vizsgálni fogjaa rendőrség munkáját a ceglédi események alatt.
Valószínű. hogy defenzív volt a rendőrség hozzáállása. mindkét oldalon lett volna mit helyrerakni.
A Jobbik és a gárdisták demonstrációja szervezett volt, de nem bejelentett.
A cigányok vasvillás fenyegetőzését sem kellett volna passzívan viselni, hiszen a rendőrtársaikat is megfenyegették .
Kísérletet kellett volna tenni az oszlatásra.
Az ügynek nem szabad, hogy vége legyen Kormányzati utasításra lenne szükség hogy ilyen összeugrások után a helyzet feltárása szükséges. Meg kell találni a mediációs utakat és a probléma adekvát kezelésére alkalmas első és következő lépéseket. Erre kötelezni kell az önkormányzatokat.

Válaszok:
Viktus | 2012. augusztus 22. 14:41

Ha ez igaz is lenne, nem valószínű, hogy vigasztalja a Borsodban, Hevesben, stb. élő magyarokat, akik nap minta nap elszenvedik a kisebbség erőszakos, tolvaj életmódját.
Azt pedig senki ne próbálja megmagyarázni, hogy a csoportos elkövetés, az értelmetlen és aránytalan erőszak, az iskolakerülés, tanárok, mentősök megverése, rendőrökre támadás ugyanúgy jellemző lenne a hasonló vagyoni helyzetű nem romákra.

Válaszok:
juratus | 2012. augusztus 23. 08:39

Cigányok vasvillával? :O Józsika óta tudjuk cigyánok rettegnek az ilyen szúró szerszámoktól még a tűtől is. :D
Na meg mutatta az atv is a barátságos helyi roma közösség még segítette is a rendőrség munkáját tologatták a rendőr autó. Az a telefon meg már olyan régen lett ellopva mit problémázik rajta a magyar.


Orbán Viktor háza előtt tüntetni az viszont nem számít bűnnek ... pedig szerintük ő is cigány


oszt hallott é kend az dubáj távoli főggyéről?


Meginditó ahogy néhány hozzászólónál minden pocsék ballibsi irásra megszületik a "Jó irás" vélemény. Az irás lehet jó, hisz a betűk valóban meghatározott sorrendben követik egymást, node a tartalma, meg a stilusa? Az valami borzasztó. Ennek ellenére "Jó irás" lesz. Mindegy, csak neked legyen jó ;).

És ha még a pogrom szó is szerepel benne, na, akkor jön csak az ájulat. Jókat szórakozom mai is :-D


TEHETETLEN DODÓ BALLADÁJA

Egykor Mauritiuson
kikötött éhes hollandus:
nem kell néki cápauszony,
csak mérhetetlen galambhús!
Hol még a környezetvédő,
a kihalásért aggódó?
A flintájával belélő:
nincs már Tehetetlen Dodó!

Mutatják olcsó cécókon
kitömve, milyen szörnyszülött:
a szelíd galambokkal rokon,
de családjától elütött!
Néki nincs még ombudsmanja
a jogaiért aggódó-
Megtagadja "tojó" anyja-
csúf a Tehetetlen Dodó!

Forgolódik mandineren
csapást mér balra-jobbikra!
Lakonikus. Így ismerem:
"Ez hülye!" És ez a szikra
mitől kommentek sora gyúl
nemzet sorsáért aggódó.
Ilyen amikor bevadul
kománk Tehetetlen Dodó!

AJÁNLÁS
Madiner! Íme nem lelem:
Artúr az érte aggódó!
Nincs itt más csak "egysegelem"...
HOL VAGY TEHETETLEN DODÓ?

Válaszok:
Tehetetlen Dodó | 2012. augusztus 22. 19:57
Tehetetlen Dodó | 2012. augusztus 22. 20:19

Köszönöm, kedves barátom.
Megvagyok.
Mondhatnám: ép testben épphogy élek.


Édes egykomám, úgy tűnik, ezek az idióták itten Bé-listára tettek - pedig három hónapja erre se jártam.
Ha van kedved: tedodo@freemail.hu


Egyre inkább az-az érlelődik bennem, hogy kedves bal-libek, magasról tojnak a vidéki magyarság gondjaira. Mit számít, ha kirabolnak, fosztogatnak, tarolnak mint a sáskák. A lényeg,a hangulat amire rá lehet mászni. Persze ez nem új dolog náluk, hiszen már a nagyfőnökök nevelték ki ezt a nemzedéket, megélhetési bűnözés címszó alatt. Ebben az országban az elmúlt jó pár év alatt annyi pénzt basztak el integrációra, és mi történt. Semmi. Ami nem megy, nem kell erőltetni. Csak el kell magyarázni nekik is Simor úr magvas gondolatait: "Nincs ingyen ebéd, még nektek sem" és nincs ingyen egészségügyi ellátás stb. Mert hát erről szólna a demokrácia. Ami a Hvg-t illeti. Azért tanulhatnának a Népszava esetéből, akinek addig sikerült hazudoznia, amíg tönkrement. Vidéken mindenki tudja a valót. Pesten meg néhányan, ennek az elferdítésén munkálkodnak. Hogy ismét a pofánkba vághassák, hogy micsoda fasiszta, rasszista népség lakja ezeket az országrészeket.


Sokat jártam Borsodban (Szendrőládon is), de nem gondolnóm, hogy az "erőszakos, tolvak életmód" a cigányprobléma ok-okozati láncának első szeme. Akik így sarkítanak, azok nem veszik a fáradtságot, hogy zárt gondolkodásukat picit kitágítság, és objektív nézőpontból forduljanak a kérdés felé.


Akkor nem vezetek biztonságosan. De ha Ön ennyire szívén viseli az út szélén álldogáló roma örömlányok sorsát, akkor egy másik hozzászólásában miért illeti őket trágár jelzőkkel?Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó