Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. augusztus 22. 18:01

Az MSZP szerint téves helyzetfelismerésről árulkodnak Orbán Viktor nagyköveti értekezleten mondott szavai. Burány Sándor országgyűlési képviselő szerdán sajtótájékoztatón azt mondta: reménykedtek benne, hogy a kormányfő kipihenve, rendezett gondolatokkal tér vissza szabadságáról, de nem így történt, Orbán Viktor változatlanul ragaszkodik a téveszméihez.

Az MSZP-s politikus szerint ezt támasztja alá, hogy Orbán Viktor azt mondta: reméli, a rossz európai válságkezelés nem húzza vissza Magyarországot, a magyar válságkezelés ugyanis rövid távon is kecsegtet sikerrel, míg az európai nem. „Úgy tűnik, a miniszterelnök úr nem pihente ki a fáradtságát (...), alapvetően téves a helyzetfelismerése a magyar gazdaság állapotáról” – közölte.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Központi Statisztikai Hivatal szerdai jelentése alapján a reálkereset 3,2 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest, azt pedig riasztó adatnak nevezte, hogy júniusban a közfoglalkoztatottakkal együtt is 21.400-zal kevesebben állnak alkalmazásban, mint tavaly ilyenkor.

Az ellenzéki politikus azt hangoztatta: mivel az uniós országok szinte mindegyikében jobbak a gazdasági adatok a magyarországinál, ostobaság azt állítani, hogy ők járnak rossz úton, mi pedig a jón. Már csak azért is – tette hozzá –, mert a 2010-es kormányváltáskor még egy százaléknál nagyobb volt a gazdasági növekedés, ma viszont a visszaesés mértéke haladja meg az egy százalékot.

A szocialista politikus szerint az emberek többségének rossz hír, hogy a kormány – mint azt a miniszterelnök kifejtette – továbbra is ragaszkodik a tehermegosztás politikájához. Szerinte ez azt jelenti, hogy az egykulcsos adórendszer miatt a terhek nagy részét továbbra is az átlagosan vagy az átlagnál rosszabbul keresők viselik majd.

A miniszterelnöknek azt a nagyköveteknek címzett kijelentését, hogy jó eredményt csak fegyelmezett katonákkal lehet elérni, Burány Sándor úgy értékelte: ez csak akkor igaz, ha a katonák nem kapnak őrült parancsokat. Véleménye szerint azonban a kormány azt várja a diplomatáktól, hogy egy védhetetlen gazdaságpolitikát vegyenek védelmükbe.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/40318


25 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Orbán nem hajlandó követni az MSZP direktívákat.

Hogy ezen miért nem lepődök meg?
Pedig már régen lekörözhettük volna a görögöket a mélyrepülésben.

Kitűnő, logikus és konzekvens, a nemzeti érdekeket továbbra is előtérbe helyező beszéd hangzott el.

Erre van szükség.
Nem bedőlni a hőbörgő mocskolódóknak.
Siratják az elvesztett kiváltságaikat, és a korrupció végét.

Válaszok:
ciccaful | 2012. augusztus 22. 19:11

Ennek a Buránynak sem ártana bemutatni, hogy hogyan is néz ki az IMF-EU hitel törlesztésének ütemezése, egyben figyelmébe ajánlanám még, hogy a hivatkozott EU (sőt OECD)országok gazdasági növekedése egy tényezővel korrelál - de nagyon szigorúan - az eladósodottság mértékével. Ha Burány azt mondja, hogy ahhoz nekik semmi közük nincs, akkor nincs helye a parlamentben, mert egy szellemi fogyatékos, vagy egy megrögzött pszichopata hazudozó. Amit tegnap írtam a kiskutyák szobatisztaságra való tanításáról, ennél az embernél is beválhat. Fenntartom továbbá, hogy szándékos aknatelepítés és ennek élrdekében eladósítás történt. alátámasztják ezt azok az mszp-s a kormány felelősségét firtató, kárörvendő nyilatkozatok, amelyek egy-egy előzőleg telepített aknára futó társadalmi csoport felrobbanását kísérik.


A pannon pumás robogós gazdaságos szocik sem nagyon szólhatnak semmit. Ez a Matócsi sosem kerül oda ahova, ha nem lettek volna olyan balf*szok.


én is elég sokat vesztettem, pedig nem voltak kiváltságaim. meg a környezetemben sokan.

a korrupció meg törvényi szinten van, tehát ha így vesszük, igaz, hogy hivatalosan vége.


Ezen a Burányon is meglátszik, hogy még a Foxi-Maxit is protekcióval végezte!


Csak ki ne fogyjon alóla a nép.


Spanyolban minden 2. Fiatalnak van meló,mszpnek megapálya


Ebben igazad van.

Elég nagy szegénységi bizonyítvány erre az országra nézve, hogy nem tud felmutatni akárcsak egyetlenegy valamirevaló embert, aki esetleg Orbán helyébe léphetne.

Mindezek ellenére nem vagyok meggyőződve arról, hogy amit Orbán Viktor tesz, az helyes, sőt, kifejezetten károsnak tartom azt a törekvést, amit a hatalma megőrzése érdekében véghezvitt idáig.

Az intézkedések java része látványelem, és nem is szolgál más célt, mint a Fidesz évekre történő bebetonozását.

Ezért is jegyeztem meg, hogy ki ne fogyjon alóla a nép, mert az emberek igen nagy többsége érzi úgy, hogy itt gyakorlatilag érdemben nem változott semmi, sőt még rosszabb lett.

A félreértések elkerülése végett nem vártam azt, hogy két év alatt kolbászból lesz a kerítés, de azok a hatalmas nagy változások, amiket beígértek kimerültek abban, hogy szinte minden hivatalnak, utcáknak, tereknek más lett a neve, mindenhol a Fidesz emberei kerültek előtérbe, viszont ami a hétköznapi ember mindennapi életét érinti nem történt semmi.

Azt is aláírom, hogy van egy bizonyos réteg, akinek jó ez a kormányzás, de ezt meg kellen magyarázni annak is, aki 2011. december 31-ig mondjuk kapott 28.500,-Ft-ot, - ami valljuk be a híd alatti éléshez is kevés - lecsökkentették 22.800,-Ft-ra.

Én nem vagyok a sgélyezés mellett, de hol vannak a beígért munkahelyek.

Mielőtt felvilágosítanál a 47.000,-Ft-os közmunkabért - amiből szintén csak éhenhalni lehet - ne is említsd.

Szóvel egy kis segítséget kérek tőled, hogy az egyszerű mezei magyar állampolgárnak mivel jobb most, mint 2010 év elején.

Ha lehet kérnem tényekkel alátámasztott dolgokat írj.


A népség nem ragaszkodik az MSzP téveszméheiez


"A klasszikus Athénben azonban konkrét büntetőjogi fogalom is volt: az olyan erőszakos cselekedeteket jelölték vele, amelyek célja kizárólag az áldozat megszégyenítése és megalázása volt, a saját felsőbbrendűség kimutatásáért. Erkölcsileg a legnagyobb bűnt jelentette: azt a bűnt, hogy az ember elfeledkezik az istenek elsőségéről, és önmagát hiszi mindenhatónak." http://hu.wikipedia.org/wiki/H..


"Kereskedésed bősége miatt belsőd erőszakossággal telt meg és vétkezél; azért levetélek téged az Isten hegyéről, és elvesztélek, te oltalmazó Kérub, a tüzes kövek közül."
(Ezékiel próféta könyve.)


„Úgy tűnik, a miniszterelnök úr nem pihente ki a fáradtságát (...), alapvetően téves a helyzetfelismerése a magyar gazdaság állapotáról”

Szerencsére itt van nekünk Burány, aki most majd elmondja, milyen csodálatos ötletük támadt a gazdaság rendbetételére, amire az "elmúttnyócévben" nem jöttek rá. Csak nehogy gigamega hitelfelvétel legyen az a vadiúj ötlet, amiből majd 18.havi nyugdíjat adnak, megtriplázzák a segílyeket és a rendőrök 35 évesen nyugdíjba mehetnek, és minden kórházi ágynál kakaóbiztos széf lesz.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó