Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. augusztus 22. 18:01

Az MSZP szerint téves helyzetfelismerésről árulkodnak Orbán Viktor nagyköveti értekezleten mondott szavai. Burány Sándor országgyűlési képviselő szerdán sajtótájékoztatón azt mondta: reménykedtek benne, hogy a kormányfő kipihenve, rendezett gondolatokkal tér vissza szabadságáról, de nem így történt, Orbán Viktor változatlanul ragaszkodik a téveszméihez.

Az MSZP-s politikus szerint ezt támasztja alá, hogy Orbán Viktor azt mondta: reméli, a rossz európai válságkezelés nem húzza vissza Magyarországot, a magyar válságkezelés ugyanis rövid távon is kecsegtet sikerrel, míg az európai nem. „Úgy tűnik, a miniszterelnök úr nem pihente ki a fáradtságát (...), alapvetően téves a helyzetfelismerése a magyar gazdaság állapotáról” – közölte.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Központi Statisztikai Hivatal szerdai jelentése alapján a reálkereset 3,2 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest, azt pedig riasztó adatnak nevezte, hogy júniusban a közfoglalkoztatottakkal együtt is 21.400-zal kevesebben állnak alkalmazásban, mint tavaly ilyenkor.

Az ellenzéki politikus azt hangoztatta: mivel az uniós országok szinte mindegyikében jobbak a gazdasági adatok a magyarországinál, ostobaság azt állítani, hogy ők járnak rossz úton, mi pedig a jón. Már csak azért is – tette hozzá –, mert a 2010-es kormányváltáskor még egy százaléknál nagyobb volt a gazdasági növekedés, ma viszont a visszaesés mértéke haladja meg az egy százalékot.

A szocialista politikus szerint az emberek többségének rossz hír, hogy a kormány – mint azt a miniszterelnök kifejtette – továbbra is ragaszkodik a tehermegosztás politikájához. Szerinte ez azt jelenti, hogy az egykulcsos adórendszer miatt a terhek nagy részét továbbra is az átlagosan vagy az átlagnál rosszabbul keresők viselik majd.

A miniszterelnöknek azt a nagyköveteknek címzett kijelentését, hogy jó eredményt csak fegyelmezett katonákkal lehet elérni, Burány Sándor úgy értékelte: ez csak akkor igaz, ha a katonák nem kapnak őrült parancsokat. Véleménye szerint azonban a kormány azt várja a diplomatáktól, hogy egy védhetetlen gazdaságpolitikát vegyenek védelmükbe.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/40318


Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Orbán nem hajlandó követni az MSZP direktívákat.

Hogy ezen miért nem lepődök meg?
Pedig már régen lekörözhettük volna a görögöket a mélyrepülésben.

Kitűnő, logikus és konzekvens, a nemzeti érdekeket továbbra is előtérbe helyező beszéd hangzott el.

Erre van szükség.
Nem bedőlni a hőbörgő mocskolódóknak.
Siratják az elvesztett kiváltságaikat, és a korrupció végét.


Ennek a Buránynak sem ártana bemutatni, hogy hogyan is néz ki az IMF-EU hitel törlesztésének ütemezése, egyben figyelmébe ajánlanám még, hogy a hivatkozott EU (sőt OECD)országok gazdasági növekedése egy tényezővel korrelál - de nagyon szigorúan - az eladósodottság mértékével. Ha Burány azt mondja, hogy ahhoz nekik semmi közük nincs, akkor nincs helye a parlamentben, mert egy szellemi fogyatékos, vagy egy megrögzött pszichopata hazudozó. Amit tegnap írtam a kiskutyák szobatisztaságra való tanításáról, ennél az embernél is beválhat. Fenntartom továbbá, hogy szándékos aknatelepítés és ennek élrdekében eladósítás történt. alátámasztják ezt azok az mszp-s a kormány felelősségét firtató, kárörvendő nyilatkozatok, amelyek egy-egy előzőleg telepített aknára futó társadalmi csoport felrobbanását kísérik.


Spanyolban minden 2. Fiatalnak van meló,mszpnek megapálya


A népség nem ragaszkodik az MSzP téveszméheiezHozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó