Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. augusztus 9. 11:38

Nem is kérdés, hogy a szlovák-magyar válogatott meccseken a magyaroknak szorítok, abszolút semmi nem köt a szlovák csapathoz, a versenyzőikkel egyetemben.

„Az egyik leggyakoribb kérdés szlovák-magyar viszonylatban, hogy az ember kinek drukkol. Melyik félnek szorít egy szlovák-magyar focimeccsen, hokimeccsen, a klubok mérkőzésein, vagy csak úgy általában, mikor sportolókról van szó, de a másik nemzet a környéken sincs. Röviden: ez emberfüggő, de azért írok róla kicsit hosszabban.

A múltkor én is megkaptam ugyanezt a kérdést a rádióban, némileg váratlanul ért (fogalmam sem volt arról, hogy aznap Slovan-Videoton BL-selejtező). Annyira nem tudtam mit mondani, hogy a legrosszabb politikusi közhellyel válaszoltam: különösebben egyiknek sem, ami ebben a speciális esetben egyébként így is volt. A Videoton teljesen közömbös ezen a szinten, a Slovannak meg semmi pénzért nem szorítanék. Egyébként viszont nem is kérdés, hogy a szlovák-magyar válogatott meccseken a magyaroknak szorítok, abszolút semmi nem köt a szlovák csapathoz, a versenyzőikkel egyetemben.

A hokisokat nézem és elismerem, a kerékpározók között egy páratlan generáció lépett színre szlovák részről, a sportteljesítményüket lehet díjazni. Régiós szinten sokkal könnyebb drukkolni: a dunaszerdahelyi és rimaszombati focicsapatok akkor is »magyarok« maradnak, ha épp egy magyar játékosuk sincs, a kajak-kenu részleg, egyes focisták (Németh Szili, Saláta), atléták, kézilabdázók, vízilabdázók kimondottan szimpatikusak tudnak lenni szlovák mezben is, már aki nem megy át boldogulni délre, az egyébként sokkal fejlettebb sportkultúrával bíró magyarokhoz (Gergely István volt pólókapus, a komáromi Priskin Tomi megvan?). A régiós kötődés ellenére mégis, hiába volt félig-meddig komáromi és magyar a szlovák kajakkettős és négyes, legfeljebb egy ezüstöt kívántam nekik a magyarok mögött. Sajnos nem jött össze, és ez komolyan bánt.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/39828


50 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


végre egy szlovákiai magyar politikus, aki nem PC-maszlagot szajkózza. szimpatikus!


Keves dolog van, amiben a szlovakok es a magyarok kozel azonos szinten vannak, es van ertelme a szurkolasnak, vizilabdaban nekik, hokiban nekunk nem lenne minimalis sanszunk sem a masik ellen. Foci talan az egyetlen, amiben elvileg kozel vagynuk, de azert legutobb a VB-n a szlovakok a 16 kozott voltak, mi meg sehol, tehat ezzel ovatosan.

Válaszok:
heep | 2012. augusztus 9. 13:29

Így áll a dolgokhoz egy magyar. Minden magyar így áll hozzá, nem tudom, miért kell ezt magyarázni. Azért mert elfoglalta az ellenség a várost, ahol laksz és azért mert ez már régen (nem olyan nagyon régen) volt, nem fogsz nekik szorítani.

Válaszok:
röviden | 2012. augusztus 9. 12:49

Bugár Béla egy megélhetési szlovák-magyar politikus, jellemző, hogy a Slovannak szurkolna a Fradi ellen. Nem véletlenül vált le a rendes magyarokról.


Bugár a Slovannak drukkolna a Fradi ellen.
Maga mondta.


"Magyari, Aczél, Bochkor" is ugyanugy szurkolnak a magyaroknak, ahogy te vagy en, es ugyanolyan oromot ereznek. Az, hogy nem erted a cikkeiket, nem oket minositi. :)


Rosszabb hirem van, a politikat, az ottani torteneseket, es plane a gazdasagi dolgokat, alig 4-5% erti, az orszag huszada, az meg hol van a feletol...ehhez kepest a fel orszag kifejezetten jo eredmeny.


Most tényleg nem értetted, hogy miről szól a cikk (mondjuk nálad még ez sem lenne meglepő) vagy csak szokásod szerint baromságokat irkálsz?


Bomlott agyú, te melyik fajhoz sorolod magad?Ő a tipikus VÉGLÉNY!!!


De minden mondatából kisüt hogy azzá akar válni!!Mert nekünk IGAZ MAGYAROKNAK,nincs szükségünk az állandó önerősítésre,meg a kirekesztésre!!Mert mi LÉLEKBEN is magyarok vagyunk,ez meg valami korcs féreg!!


Amihez agy kell meg logika,azt sosem képzeltem hogy egy patkányféreg vagy féregpatkányféreg megfogja érteni!!Menj a kuruc infóra ott legalább megértitek egymást,a többi hazaáruló féregpatkánnyal vagy patkányféreggel!!


Magyarabb vagyok százszor mint te idegenlelkű hazaáruló náci féreg!!Te és a féreg fajtád mindent a romák nyakába vartok,azt egymást dobáljátok agyon kövekkel!!Rosszabbak vagytok ezer cigánynál!!


Ennyi, ez természetes. Mondjuk Acsádi ezt nem biztos hogy könnyen megérti :)


Cigánykám, te a hozzászólásaidat olvasva, nem lehetsz magyar


Hát erre mit mondjak!!Teccet vóna iskolába járni(az agymosás helyett),és akkó az értelmetlenséget nem azonosítaná egyből a mélymagyarral,az értelmet pedig a magyartalansággal!!De ez tudom hogy arabusul van a patkányféreg vagy féregpatkány formádnak!!


Kuraltaj? az egy örmény birkozó az olimpián?Szerintem a turul biznisz,csak patkányul vagy féregül!!


Én az AS Romának drukkolok, senki másnak (ja meg a Red Starnak a francia kettőben). És mindig a Fradi meg a Debrecen ELLEN, bárkivel játszanak...


Köszönet a szerzőnek!
Egyébként, miért is? Hiszen ez lenne a természetes. Magyarok a magyaroknak drukkolnak. Oszt pont.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó