Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. augusztus 6. 09:11

Berki Krisztiánban az volt a lenyűgöző, hogy a hozzám hasonló, ilyesmit négyévente egyszer néző kockadrukker is világosan látta, hogy ő a legjobb. Sőt még élvezni is lehetett a dolgot.

„Eleve jól indult a vasárnap, mert a cselgáncsversenyek végeztével rettegtem, hogy értelmetlen, de hipnotikus hatású küzdősport nélkül maradunk, erre most beindultak a kötöttfogású birkózók. Annak, aki évek óta nem látott birkózómeccset: ez a sportág manapság abból áll, hogy két duzzadó muszklijú fickó megáll egymással szemben, aztán rituális táncba kezdenek: megpróbálják bedugni a kezüket a másik hóna alá, de ez nem sikerül, válaszul egyre erősebben izzadnak. Ez folyik másfél percig, aztán az egyiket leküldik négykézláb pucsításba és a másik megpróbálja hátulról átölelve megpörgetni. Titokzatos, szakrális jellegű sport, ami rögtön hozott egy szörnyű sérülést, Bácsi Péterét, és egy szuper bronzérmet Módos Pétertől. Módos a sportág bizarr kötöttségeihez képest feltűnően dinamikus volt, és csak az ötszörös iráni világbajnok tudott ellene rendes akciót végrehajtani. Na, ne csípődobásra, szaltóra vagy ilyesmire gondoljanak, egyszer mögé pattant egy pillanatra, egyszer meg kilökte a szőnyegről.

Berki Krisztián volt a következő, lólengésben. Benne az volt a lenyűgöző, hogy egy belterjes, pontozásos sportágban tudott olyat nyújtani - vagyis ezúttal inkább pörögni - hogy a hozzám hasonló, ilyesmit négyévente egyszer néző kockadrukker is világosan látta, hogy ő a legjobb. Sőt még élvezni is lehetett a dolgot. A többiek több-kevesebb összeszedettséggel pörögtek, ő meg olyan elegáns ollózásokkal kombinálta a dolgot, hogy nem is lehetett kérdéses az aranyérem. (...)

A Nap Bulikirálya vitán felül Pars Krisztián volt, aki a kalapácsvetés utólag sima, közben jó izgalmas döntőjének megnyerése után egy rakás magyar drukkerrel ölelkezett, pacsizott és fényképeszkedett a stadionban. Ő volt a menő a dobókörben, amit még az sem tudott elhomályosítani, hogy a döntő tévés közvetítése az egész olimpia mélypontja volt, két unalmas, beszédkényszeres okoskodóval. A Nap Megható Jelenete is felerészben Parsé volt. A dolog úgy kezdődött, hogy az edzője, Németh Zsolt a győzelem után a lelátón felmutatta apja, és Pars korábbi mestere, a legendás dobóedző, Németh Pál fényképét. Majd Pars először a fényképpel és egy magyar zászlóval pózolt a fotósok előtt.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/39677


61 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


jól van szili hiába ez az álszent szöveg úgysem hiszi el senki hogy a Magyaroknak drukkoltok!!

Válaszok:
luga | 2012. augusztus 6. 10:16
Antigoné | 2012. augusztus 6. 10:17

"...a döntő tévés közvetítése az egész olimpia mélypontja volt, két unalmas, beszédkényszeres okoskodóval"

Deák Horváthra és magadra (vagy bármelyik indexes "kollégádra") gondoltál, ugye?


Smalladam és bolcsgalamb, rólatok meg senki se hiszi el ezentúl, hogy megértitek, amit olvastok.

Ez nagyon szánalmas volt, fiúk, lányok, a mandineres kommentsereg nem érti, amit olvas, de ledorongolja, akiről úgy gondolja, ellenség. Mert megmondták neki.

Nemhogy önálló gondolatotok nincs, még a másét se értitek meg.


Pontosan, Magyari írása egyértelműen egy humorosnak szánt, de rosszul megírt szatíra volt, ami így bántóan hatott.

Kár érte, mert Magyari egyébként intelligens és jó újságíró.

Válaszok:
drkovax | 2012. augusztus 6. 10:49
pic | 2012. augusztus 6. 14:50

Nem kell ez az undor szöveg Kis Ádám. Magyarok, nagy betűvel. Pocsék vagy, mint általában.


A "magyarok" kis kezdőbetű, kedves újságíró kolléga! Ha pedig iróniának szánta, annak szánalmas.

Válaszok:
Antigoné | 2012. augusztus 6. 10:19

Bocs, luga! Még nem volt fenn, mikor írtam. Egy srófra jár az agyunk.Üdv


elegáns, svungos, pörgős, ezek a jelzők a legújabb, legmagasabb ívű összegzésben az indexen, most éppen Szily László tollából... ma reggel/éjjel Ő vette a bátorságot, hogy írjon a legnagyobbakról, és tényleg, most aztán megragadta a lényeget... de előbb megtudhattam azt is, hogy én voltam szövegértésből nulla, amikor nem vettem észre, hogy a potrohos tévénéző lehet csak a téma, mert róla kell beszélni, nem másról, mert hiszen az a menő - a valódi, és magyar hőstett, egy világcsúccsal megnyert olimpia után... na de legalább kimosakodott/tak, és magyarikollégájukat felmentette/tték a felelősség alól, aki szerintem oda piszkított, ahonnan táplálkozni, gyarapodni szeretnénk... persze lassan megtanulom, hogy eltévesztettem a házszámot, rossz oldalon járok, hiszen látszólag az index/sportgéza egy -egy ügyeletes újságírója számára a sport ünnepe az olimpia nem több, mint téma az uborkaszezonban, amiből aztán nem jöhet ki több, mint szánalmas poénkodás ... de nem adom fel, valahol kell legyen azért egyszerre szellemes és tisztességes, a lényeget megragadó sportújságírás is, ha valaki olvas ilyet, kérem tegye közkinccsé, legyen inkább a pozitív szemlélet a középpontban


Ez önellentmondás. Ha intelligens és jó újságíró lenne, nem ad ki a kezéből egy ennyire félresikerült írást (hacsak nem épp a kiváltott hatást akarta eleve elérni, amely esetben meg az őt ért kritikák - tán még a durvábbak is - jogosak).


Te vagy a legnagyobb király Krisztián,az angolnak még mindíg lóg az orra.Köszike.


Dehogy érted.

Először is: azt írtad, "lehet, hogy..." szatírát írt, miután valaki elmagyarázta neked. De után amáris kijelented, hogy szart írt, "hiszen nem mások nem értették meg." vagyis akik komolyan vették, azok nem "nem értették", hanem csak "szar". Most kérlek, olvasd vissza az eredeti Magyaris posztot, láthatod, hogy jónéhányan megértették, csak a nagy mandineres kommentelőtömeg fröcsögött szövegértelmezés helyett (és nélkül).

Nem tudom, te megértetted-e, amikor megjelent, de most azt állítod, hogy nem azok értették félre, akik nem értették, hanem ők értették jól. Akkor, akik értették az iróniát a szövegből, azok mit csináltak? HA nem kevesen megértették, akkor nem lehet, hogy mégis a ti speciális szűrötökben van a hiba? És te utólagosan elkenve, szánalmasan magyarázkodsz, ahelyett, hogy beismernéd, a magyar nyelv értő olvasása nem mutat összefüggést az elkötelezett fideszhazafisággal, sőt mintha negatív lenne a korreláció, te porzószájú kommentbajnok.

Válaszok:
Csomorkany | 2012. augusztus 6. 11:36

Ha ez igy van, akkor ugyebár Magyari nem is a magyaroknak szerezte az aranyat, hanem Izraelnek. Akkor ezt az érmét ne is számítsák a magyar sikerekhez! Nemde? Jól nézünk ki, ha már a sportban is zsidók jeleskednek...


Ti nem tudtok szimplán örülni egy óriási magyar sikernek?


Igy jár mint én, aki idönként csak a szalagcímeket olvassa el...:-(

Válaszok:
pipafa | 2012. augusztus 6. 14:17

Hát, olvtárs, volt jónéhány olyan kommentelő, aki teljesen egyetértett Magyarival, és közölte, hogy nem is olyan nagy durranás az az úszóarany, merhogy lám lám mi minden van, ami sokkal szebb őnála.

Kell azt nekem, nyájas olvasónak tudni, hogy Magyari szatírát ír, vagy maga is ennyire hülye?

Részemről bolcsgalambnál a pont: ami szar, az szar.


Szily László jó arc, bírom a stílusát.


Orbán Viktornak minden elimerésem! Azt tette, amit olimpia, foci VB idején minden miniszterelnöknek tennie kell! Elhúzott szabira, nyilatkozat nyista, támadási felület zéró! Mindenki azt gondol, amit előítélete diktál!
1. Népünk Bölcs Vezére is csak ember! Biztos egy szál gatyában, sörrel a kezében üvöltözik ő is a nagyszobában, drukkol fiainknak, lányainknak!
2. A fenébe, sehol egy MTI rövid hír, egy elszólás, amin fogást lehetne találni... Basszus! Ráadásul a sör is alfogyott a hűtőből! Anyukám! Irány a kisbolt! :)


Eddig csak nem túl műveltnek és rosszindulatúnak tűntél, de mintha egy kicsit még bunkó is lennél, most úgy látszik. Szép mandineres kommentkatona. Tipikus, amit művelsz, nem válaszolsz, és pocskondiázol.

Neked és csomorkánynak:egy ember volt, obulus, aki a további kommentekben visszavonta.

Még egyszer, látom, nem fogtátok fel (ezt se): ha valamit nem értetek, nem biztos, hogy rosszul van megírva, lehet, hogy szerények az eszközeitek a megértéshez. Emlékezzetek pl. a középiskolai tanulmányaitokra. Ugye, milyen hülye volt a matektanár? Na, most is ez van.

Válaszok:
lavor | 2012. augusztus 6. 12:11
Csomorkany | 2012. augusztus 6. 12:22

Folyik a menekítés?

Válaszok:
1ambrus1 | 2012. augusztus 6. 12:13

Neked nem folyik, rossz lehet.


Nézd, hogy Szily magyarázza a bizonyítványt, az OK, neki fizetnek ezért, ez a dolga, de Te miért?

Érzelmileg fontos, hogy szellemi fölényben érezd magad velünk, buta jobbosokkal szemben?

Válaszok:
1ambrus1 | 2012. augusztus 6. 12:32

Csak megfigyelem ezt a speciális létformát, hogyan érzékel, észlel stb.

Azért jöttem ide, hogy mérsékelt, ifjú jobbosokat olvassak, de nem vagytok valami sokan. Inkább csak szélsőjobboldaliak, és széljobbra tolódó fideszeseket látok, ill. ez csak egy aktív kommentelő siserehad.

Szóval, ezért nem érdemes idejönni, de találtam más témát: ha néha idejövök, azt figyelem, hogy hat rajtatok az orbán-mirákulum, hogy veszitek át a vezér érveit, mit kezdtek velük.

Ezzel a kommentcsaptattal szemben fölényt érezni nem olyan nagy dicsőség, azért sokkal képzettebbek is vannak közöttetek, de csak nagyon kevesen kommentelnek itt. Inkább csak edzek és kukkolok.


Miből gondolod, hogy magyarázkodni szeretnék? Végre találtál egy mondatot, ami megfelel a szintednek, neked tettem oda. Jaj, lebuktattál, mi lesz most!?


Kösz, fentebbi kommentre gondoltál? Ilyen gyors demonstrációt! Nem vettem észre, hogy többes személyiség a betegsége, azt gondoltam, csak agresszív és együgyű, de a baj súlyosabb, akkor nem ingerlem tovább, nehogy kárt tegyen a fizikai környezetében.


A szatíra egyik ismérve, hogy azonnal felismerhető bárki számára. Magyari írása nem ilyen. Sajnos az ilyen Szilyhez hasonlatos indexes diplomatagyerekek írásai abszolút nem humorosak, feszt csak a bullshit generátort pörgetik.
Csak így hasból néhány hasonlót:
-áll, mint Matolcsy György az unortodox vízimocsár szélén
- forgalas, mint fülkeforradalom idején Kubatov utcája
-széles, mint a nemzeti együttműködés nyilatkozatára kent kaszinótojáscsík
-görbe, mint Selmeczy Gabriella kiflije

usw-us


szerintem ordít a szövegről, hogy irónia, gúny, nem hiszem, hogy a gyerekeken kívül bárkinek is félre kéne értenie. az egyetlen gond vele, hogy kurva rossz. nem vicces, nem olyan amit tényleg úgy érez az olvasó, hogy "lám-lám bizony mennyi ilyen ember van, ott ülnek a panelben a hitelből ósanban vett tévé előtt, a sok szerencsétlen, bezzeg én" vagy bármi ilyesmi. és ez a baj.
az meg külön szánalom, hogy egy ilyen hulladék így föl lett kapva és az arckönyvön és mindenhol ezt fossa a nép, mert végre van megint valami amit közösen lehet csámcsogni


Nem baj.
Lényeg a „konyhakész” vélemény.
Bármikor, gyorsan oda lehet csapni.


hogy mered magyarnak nevezni magad zsidó?


Ha valaki ennyire félreérthetően és bántóan ír, az nem intelligens és jó újságíró. Miért bántó? Mert rettentően méltánytalan az összehasonlítás.Ilyen eredmények előtt a kellő tisztelettel meg kell hajolni. De ha nem! Legalább ne említsük egy napon az akárhogyan, akár milyen kis erőfeszítéssel, de semmi kockázatvállalással, semmi plusz megterheléssel, semmi erőlködéssel folydogáló kis életünkkel. Mi - és ahogy látom Magyari Péter sem - szakad meg nap, mint nap azért, hogy legyőzze önmagát.

Ők tagjai az önmaguk által alapított"elit klubnak", én csak a mindenki mást lenézők klubjának tartom őket. Ott írnak egyébként középszerű, de magukat és főleg egymást az egekig magasztaló, de az utókorra maradandót nem nagyon hagyó pillanatnyi "sikeremberek".

Nincs kegyelem a klubon kívülieknek. Hát még, ha máskéntgondolkodó. Ja, hogy az eleve kizáró tényező?


Te viszont elkeserítő vagy. Se szövegértés, se vitakultúra, se humor, ezért tart itt a jobboldal. Olvass sokat, táplálkozz egészségesen, és akkor pár év, és majd érdemben is tudunk párbeszédet folytatni. De előbb a Magyariéhoz hasonló írásokat meg kellene érteni, addig sajnos csak a saját kis szövegértelmezési börtönödben ücsöröghetsz, mert annyi vagy, amennyit a szövegekből felfogsz. Gyakorolj sokat, még sikerülhet.


Nem tudom emberek, persze, írhatna az index is a másik 99 stílusában. "Az utolsó száz méteren nagyon kellett izgulnunk, jött a [ellenfél nemzetisége], szerencsére [nyertes sportolónk] mindvégig kitartott, és elhozta a magyar küldöttség [sorszámnév] aranyát. Bla, bla."
Ehelyett mennyivel szórakoztatóbb azt olvasni, hogy Magyari Péter olimpiai bajnok lett. Ez az egyik, csak arra a hülyeségre reagálva, hogy "miért nem lehet szimplán örülni az aranynak?" - mert neked vagy nekem az a dolgom, hogy szimplán örüljek neki, az újságírónak meg az, hogy kedved is legyen olvasni róla. Na jó, neked nem, de nekem mondjuk.

Magyari cikke kapcsán én is értetlenül állok a szövegértési problémáitok előtt. (Ez független attól, hogy jobbos vagy balos vagyok-e, de csak hogy ezen ne tudjatok rugózni megsúgom, hogy 90%-ban egyetértek a mandiner álláspontjaival.)Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó