Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. augusztus 6. 09:11

Berki Krisztiánban az volt a lenyűgöző, hogy a hozzám hasonló, ilyesmit négyévente egyszer néző kockadrukker is világosan látta, hogy ő a legjobb. Sőt még élvezni is lehetett a dolgot.

„Eleve jól indult a vasárnap, mert a cselgáncsversenyek végeztével rettegtem, hogy értelmetlen, de hipnotikus hatású küzdősport nélkül maradunk, erre most beindultak a kötöttfogású birkózók. Annak, aki évek óta nem látott birkózómeccset: ez a sportág manapság abból áll, hogy két duzzadó muszklijú fickó megáll egymással szemben, aztán rituális táncba kezdenek: megpróbálják bedugni a kezüket a másik hóna alá, de ez nem sikerül, válaszul egyre erősebben izzadnak. Ez folyik másfél percig, aztán az egyiket leküldik négykézláb pucsításba és a másik megpróbálja hátulról átölelve megpörgetni. Titokzatos, szakrális jellegű sport, ami rögtön hozott egy szörnyű sérülést, Bácsi Péterét, és egy szuper bronzérmet Módos Pétertől. Módos a sportág bizarr kötöttségeihez képest feltűnően dinamikus volt, és csak az ötszörös iráni világbajnok tudott ellene rendes akciót végrehajtani. Na, ne csípődobásra, szaltóra vagy ilyesmire gondoljanak, egyszer mögé pattant egy pillanatra, egyszer meg kilökte a szőnyegről.

Berki Krisztián volt a következő, lólengésben. Benne az volt a lenyűgöző, hogy egy belterjes, pontozásos sportágban tudott olyat nyújtani - vagyis ezúttal inkább pörögni - hogy a hozzám hasonló, ilyesmit négyévente egyszer néző kockadrukker is világosan látta, hogy ő a legjobb. Sőt még élvezni is lehetett a dolgot. A többiek több-kevesebb összeszedettséggel pörögtek, ő meg olyan elegáns ollózásokkal kombinálta a dolgot, hogy nem is lehetett kérdéses az aranyérem. (...)

A Nap Bulikirálya vitán felül Pars Krisztián volt, aki a kalapácsvetés utólag sima, közben jó izgalmas döntőjének megnyerése után egy rakás magyar drukkerrel ölelkezett, pacsizott és fényképeszkedett a stadionban. Ő volt a menő a dobókörben, amit még az sem tudott elhomályosítani, hogy a döntő tévés közvetítése az egész olimpia mélypontja volt, két unalmas, beszédkényszeres okoskodóval. A Nap Megható Jelenete is felerészben Parsé volt. A dolog úgy kezdődött, hogy az edzője, Németh Zsolt a győzelem után a lelátón felmutatta apja, és Pars korábbi mestere, a legendás dobóedző, Németh Pál fényképét. Majd Pars először a fényképpel és egy magyar zászlóval pózolt a fotósok előtt.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/39677


Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


A "magyarok" kis kezdőbetű, kedves újságíró kolléga! Ha pedig iróniának szánta, annak szánalmas.

Válaszok:
Antigoné | 2012. augusztus 6. 10:19

Bocs, luga! Még nem volt fenn, mikor írtam. Egy srófra jár az agyunk.Üdv


Ha ez igy van, akkor ugyebár Magyari nem is a magyaroknak szerezte az aranyat, hanem Izraelnek. Akkor ezt az érmét ne is számítsák a magyar sikerekhez! Nemde? Jól nézünk ki, ha már a sportban is zsidók jeleskednek...


Igy jár mint én, aki idönként csak a szalagcímeket olvassa el...:-(


Hát, olvtárs, volt jónéhány olyan kommentelő, aki teljesen egyetértett Magyarival, és közölte, hogy nem is olyan nagy durranás az az úszóarany, merhogy lám lám mi minden van, ami sokkal szebb őnála.

Kell azt nekem, nyájas olvasónak tudni, hogy Magyari szatírát ír, vagy maga is ennyire hülye?

Részemről bolcsgalambnál a pont: ami szar, az szar.


Szily László jó arc, bírom a stílusát.


Orbán Viktornak minden elimerésem! Azt tette, amit olimpia, foci VB idején minden miniszterelnöknek tennie kell! Elhúzott szabira, nyilatkozat nyista, támadási felület zéró! Mindenki azt gondol, amit előítélete diktál!
1. Népünk Bölcs Vezére is csak ember! Biztos egy szál gatyában, sörrel a kezében üvöltözik ő is a nagyszobában, drukkol fiainknak, lányainknak!
2. A fenébe, sehol egy MTI rövid hír, egy elszólás, amin fogást lehetne találni... Basszus! Ráadásul a sör is alfogyott a hűtőből! Anyukám! Irány a kisbolt! :)


Folyik a menekítés?


Nézd, hogy Szily magyarázza a bizonyítványt, az OK, neki fizetnek ezért, ez a dolga, de Te miért?

Érzelmileg fontos, hogy szellemi fölényben érezd magad velünk, buta jobbosokkal szemben?Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó