Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. augusztus 6. 17:58

Mint rabbi, minden válsághelyzetbe jutott embert, és különösen egy származásával most szembesült zsidót kötelességem fogadni.

A sajtó részéről, illetve magánemberektől érkezett nagyszámú megkeresésre reagálva, az alábbiakban egy pár pontban szeretném összefoglalni Szegedi Csanád nálam tett látogatásával kapcsolatos álláspontomat:

Szegedi Csanád magánemberként keresett fel. Mint rabbi – származástól és morális előélettől függetlenül – minden válsághelyzetbe jutott embert, és különösen egy származásával most szembesült zsidót kötelességem fogadni. Egy ilyen találkozás nem a feloldozásról, hanem a lehetséges útválasztásokról szól. Ami ezen a – számomra is nehéz, lelkileg megterhelő – beszélgetésen elhangzott, azt, mint rabbi osztotta meg velem. Szegedi Csanád annyit mond el erről, amennyit jónak lát, engem köt a diszkréció, kivéve az ott általa elmondott bocsánatkérést és a szűk közösségünkre tartozó tanulságokat, amelyek nyilván nem csak nekem szóltak.

A zsidó vallás tanítása szerint minden ember szabad akarattal bír, és bármikor jóváteheti korábbi tetteit. A jóvátétel, és egyáltalán a megváltozás egy hosszú és göröngyös folyamat, amelynek sok lelki, emberi és közösségi vonzata van. A jelen szituációban úgy gondolom, hogy Szegedi Csanád egy jóvátételi, önismereti, újraértékelési és egy nehéz tanulási folyamat kellős közepén van, amelynek – mindannyiunk reménye és érdeke szerint pozitívan kellene végződnie. Az, hogy ez így fog történni vagy sem, az elsősorban rajta múlik, nekünk azonban a zsidó vallási tanítás szerint minden lehetséges segítséget meg kell adnunk.

Tisztában vagyok a téma érzékenységével és az üggyel járó – mindannyiunkra kiható felelősséggel – így én egy nálam személyesen tapasztaltabb és nagyobb tudású rabbit, Oberlander Báruhot kértem fel a helyzet szakmai egyengetésére – abban az esetben, ha erre a továbbiakban szükség lesz. Oberlander rabbi, az üggyel kapcsolatban – eredetileg attól függetlenül – egy teoretikus szakmai tanulmányt adott közre, amely a zsido.com oldalon olvasható.

Megítélésem szerint ez – a nem kifejezetten mindennapi – ügy még messze nem ért véget. Arra kérem saját közösségemet és a nagy nyilvánosságot is, hogy várjuk meg az ügy végkimenetelét, ne hozzunk elhamarkodott ítéletet, és addig is hagyjuk a folyamatot, annak emberi aspektusában a média nyilvánosság nélkül alakulni. Ami Szegedi Csanádot illeti: a személyes sorsa az ő kezében van.

Tisztelettel,
Budapest, 2012. augusztus 6.
Köves Slomó rabbi
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/39706


386 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Azért Slomó bevehetnél engem is magatok közé, ha ott a másfajuakkal szemben elkövetett bűnök valóban megbocsátást nyernek. Szegedi Csanád csupán vérségi, faji alapon büntetlenséget élvez.

Válaszok:
duzur | 2012. augusztus 6. 18:46

Az utolsó mondaton kissé meglepődtem. A rabbi helyében így fogalmaztam volna: személyes sorsa a Mindenható kezében van.

Válaszok:
Django | 2012. augusztus 6. 18:51
ZolieM | 2012. augusztus 6. 19:12

"Ami ezen a – számomra is nehéz, lelkileg megterhelő – beszélgetésen elhangzott, azt, mint rabbi osztotta meg velem."

Célszerűbb lett volna az a megfogalmazás, hogy "velem mint rabbival osztotta meg", mert így úgy érthető, hogy Szegedi Csanád rabbi.

Válaszok:
julianus | 2012. augusztus 6. 18:55
Viktus | 2012. augusztus 6. 20:16

Attól függ, milyen keresztényekre gondolsz. Eleve elrendelés vs. szabad akarat.

Amúgy nem hiszem, hogy csak most tudta meg a zsidó származását, az egész jobbikosdi általában hígmagyar svábok, tótok túlkompenzálása.


Így van ez az összes többi közösségben is, csak azok többnyire még büszkék is az "átfedésekre" :)


A szlovákságot gyűlölő jobbikosok kihez forduljanak, ha kiderül, hogy tót volt a nagymama? :-)

Olyanból nagyságrendekkel több van!


"Ami ezen a – számomra is nehéz, lelkileg megterhelő – beszélgetésen elhangzott, azt, mint rabbi osztotta meg velem." --- írja Köves Slomó.

???

Szegedi (is) rabbi volna?

Valamint: Megnézném én a független és elfogulatlan magyar médiát, ha bármély magyar politkus, közéleti személy stb. papja vagy lekésze nyilatkozatot adna ki, amelyben kiáll az adott személy mellett (valamely közügyben) (vagy csak nyilatkozik egy, a személyt érintő "közügyről"). A sok mocskos ballibbandita leordítaná a pofáját, hogy "a Zegyház mé' ugat bele a közéletbe!".

ü
bbjnick

Válaszok:
bbjnick | 2012. augusztus 6. 18:27
duzur | 2012. augusztus 6. 18:59

lekésze=lelkésze
(vagy csak nyilatkozik egy, a személyt érintő "közügyről")= (vagy csak nyilatkozik egy, a személyt érintő, "közügyről")


---- Az eredeti szövegben van egy link, mögötte egy hosszabb írás, annak végén pedig összefoglalás. annak ellenére belinkelem ide az összefoglalást, hogy nagyon érdekesnek találom a részletes kifejtést is:

"Összefoglalás:

A zsidó tanítás szerint a „kiválasztottság” nem többlet-erényeket, magasabb képességeket vagy értékbeli fölényt jelent, hanem kizárólag egy küldetés magasabb felelősséggel járó kötelességét. A judaizmus nép-vallás, származás által kötelez ugyan, de ha valaki csatlakozni kíván ezen nép-vallás küldetéséhez, az megteheti, betérhet zsidónak, és a gijur által ugyanolyan tagjává válik Izraelnek, mint aki született zsidó.

A háláchá szerint, aki zsidónak született – vagy az előírásoknak megfelelően betért, és így csatlakozott a zsidó néphez – az örökké zsidó is marad, akkor is, ha időközben elhagyta hitét és nem gyakorolja vallását. „A zsidó, még ha vétkes is, zsidó marad” – fogalmaz a Talmud.

Ennek ellenére a vallást tudatosan megtagadó zsidó – visszatérésének pillanatáig – sok tekintetben elveszti zsidó mivoltát. Azonban korunk vallástalan zsidóit minden tekintetben zsidónak tekintjük, és semmilyen értelemben nem vonatkozik rájuk az eretnekek fent részletezett megbélyegzése, mivel „elveszett gyermekeknek” tekintjük őket.

Mindezeknél súlyosabb elbírálás alá esik az a zsidó, aki közössége ellen fordul. A saját népe ellen fordult hitehagyott antiszemita zsidóra sajnálatosan nem egy példa van a történelem során.

Megítélésünk szerint azonban befogadóbb elbírálás alá esik az a zsidó, aki mint „a népek között elveszett gyermek” került téves útra és vált saját népének ellenségévé. Feltételezhetjük, hogy ha az említett személy útja kezdetén tisztában lett volna származásával, és különösen felmenői mérhetetlen szenvedéseivel, akkor soha nem került volna ilyen uszító közösségbe.

Ezzel együtt kötelessége a megtérés. Két kötelessége van: 1. Tegye jóvá korábbi vétkét azzal, hogy fellép az ellen az ideológia ellen, amellyel korábban maga is közösségének ártott. Minden eszközzel és érveléssel az antiszemita propaganda ellen lépjen fel. 2. Bocsánatot és könyörületet kell kérnie közössége tagjaitól személyesen és nyilvánosan egyaránt. Ezzel párhuzamosan, a közösség kötelessége az azonnali megbocsátás.

Oberlander Báruch rabbi
Közép- és Kelet Európai Rabbik Tanácsa
Budapest, 2012. augusztus 1. – 5752. Áv 13.

Teljes írás:
http://zsido.com/konyv/73/4150..


Annál nemesebb gesztus, hoy az összes többi magyar uniós képviselö mindig is kizárólag a szegények gyámolitására szánta a búsás uniós gázsit...


KASZINÓT SUKORÓRA!


Tudtommal a katolikusoknál is megbocsájtatik annak aki meggyónja vétkeit, vagy nem?


Jahve szabad akaratot adott az embereknek.


Amennyiben az eredetit elolvastad volna, akkor ehelyett azt írtad le, hogy a MANDINER hibásan idézett.

Az eredeti szöveg a következő;„Ami ezen a – számomra is nehéz, lelkileg megterhelő – beszélgetésen elhangzott, azt, mint rabbival osztotta meg velem.”

Így már érthető?

Válaszok:
Fox | 2012. augusztus 6. 19:01

Hogy rasszistának nevelte volna a zsidó nagyanyja? Ne bohóckodjál már, nyilas testvír.


Valóban Köves akart beleszólni a politikába vagy egy zavarodott politikus fordult hozzá segítségért?
Szerinted ez ugyanaz?

Válaszok:
bbjnick | 2012. augusztus 6. 19:31

Szerintem ez a kérés tisztességes; "Arra kérem saját közösségemet és a nagy nyilvánosságot is, hogy várjuk meg az ügy végkimenetelét, ne hozzunk elhamarkodott ítéletet, és addig is hagyjuk a folyamatot, annak emberi aspektusában a média nyilvánosság nélkül alakulni."

Úgy látszik azonban egyeseknek fontosabb mások lejáratása, ócsárlása, megbélyegzése, s élvezettel rugdossák azt aki keresi a megoldást.

A média ebben az esetben sem hazudtolta meg az "öltözékét".

Válaszok:
Autofocus | 2012. augusztus 6. 19:26

A MANDINER pontosan másolt (nehéz is elrontani), az eredetin azóta lett javítva.

Érthető?

Válaszok:
julianus | 2012. augusztus 6. 19:36

Az én olvasatomban ez úgy hangzik; Senki ne hivalkodjon semmilyen tekintetben a származásával, mert a tettei minősítik.


Fordulj bizalommal akkor egy rabbihoz. :)


Szegedi legkésőbb 2003-ban már tudta, hogy zsidó. Nem tudok rájönni mi a célja ezzel a színjátékkal.

Megértettem, hogy a rabbinak fogadnia kellett Csanádot mert zsidó, de azért nem kellene eljátszani a hülyét.

Válaszok:
packó | 2012. augusztus 6. 20:28

Én ezt nem értettem: "Ami ezen a – számomra is nehéz, lelkileg megterhelő – beszélgetésen elhangzott, azt, mint rabbi osztotta meg velem. "
Vagy úgy lenne helyesen, hogy "...mint rabbival osztotta meg velem."
Vagy Szegedi Csanád rabbi lett, és úgy osztotta meg vele.

Válaszok:
Fox | 2012. augusztus 6. 19:21

A véleményem leírtam. A tiéddel pedig nem értek egyet, mert értéktelen, mivel nem a megoldást keresi, hanem az ellentéteket szítja.


Eredeti helyén korrigálva lett, miután szóltam, de mindjárt rád ugrik julianus, és megmagyarázza, hogy a MANDINER egyesével pötyögi át a karaktereket ide, nem pedig CTRL+C-vel. Logikus.

Válaszok:
julianus | 2012. augusztus 6. 19:42

Mégis ezektől mire számítottál? A megzavarodott jobbikosok mint a mérgezett egér, kapkodnak fűhöz-fához, gyanakodva méregetik egymás felmenőit, a sok libsi meg kommer meg triumfál, bár, bevallom kezdetben én is röhögtem a "szebb múltat" szituáción, de látva hogy ez az ember most a gyökereit keresi már nem annyira vicces, az összes hazugságba a Novák féle doktriner nácik hajszolták bele, mint ahogy el is szólták magukat a maguk kis primitív módján.
Slomó megint nagyon normális, emberi módon kezelte a szitut, mert hát fordítsuk meg, ha egy materialista, ateista templomfosztogató tér meg, az egyház, a papság neki is felkínálná a megbocsátást, a tiszta lapot.

Nu, de mi lesz a következő, Tóta W viszi majd körbe a Szent Jobbot a körmeneten? :-)

Válaszok:
julianus | 2012. augusztus 6. 19:47

Szegedi Csanád nem magyarosított Kleinről Szegedire. (Olyasmivel mintha Deutsch-Für próbálkozott volna.) Csanád magyarként magyarkodott, és abba betegedett bele, hogy zsidóként nem magyarkodhat tovább, és disszimilálták korábbi fegyvertársai, mert asszimilációját - jól felfogott üzleti érdekeik alapján - politikailag TILOS elismerniük. Hogy nézne már az ki, hogy egy zsidót köszöntsenek szebbjövős karlendítéssel?

Válaszok:
bbjnick | 2012. augusztus 6. 19:49

Ezt majd beszéljük meg akkor, amikor egy ex-szdsz-es vagy mszp-s, esetleg lmp-s politikus lelki problémáiról (melyekkel felkereste őt) ad ki sajtónyilatkozatot (amelyben biztosítja támogatásáról) egy katolikus püspök:-)

ü
bbjnick

Válaszok:
tevevanegypupu | 2012. augusztus 6. 21:22

"Mint rabbi, minden válsághelyzetbe jutott embert, és különösen egy származásával most szembesült zsidót kötelességem fogadni. "

Slomó a legnagyobb király!!:D:D
ilyet trollkodni Csanádnak, behalok!

erosen rohogok:D:D:D


Ok. Utána néztem. Igazad van. Kösz az infót.


Kedves respondent, nem azt írtam, hogy ne beszéljünk róla, hanem azt ne ítélkezzünk, amíg a történet egészében és folytatása teljes egészében nem ismert. A média és a hozzászólások nagy része, azonban már - előre elkészített? - ítéletet mond.


Tévedsz. Julianus, ha valamire felhívják a figyelmét utána néz és, ha az illető személynek igaza van mindig korrigál.


Köszönöm, hogy kibontottad és részletezted, amire utaltam. Azt hittem az írásom alapján más is így gondolkodik ahogy te. Úgy látszik részben tévedtem. Egyetértek veled.

Tóta W. Árpád legfeljebb a lompost viheti körbe ebbe a nagy melegbe híveit legyezve. ;-)

Válaszok:
Autofocus | 2012. augusztus 6. 19:57

Olyan vagy, mint a macskajaj. Mindenbe belenyivákolsz.


Ha meg nem mond le akkor élete végéig retteghet Kutyaházy betyár bandájától.


Nem, nem erről szól ez a történet...

Hanem arról, hogy Szegedi egy rakás sz*r. Amivel, természetesen, semmi gond, bármelyikünkkel megeshet, hogy nem tud helytállni egy-egy élethelyzetben, meghaladja az erejét egy-egy feladat.

Ha Szegedi minden pozíciójáról lemond és úgy keresi föl Kövest, ez a történet teljesen helyénvaló volna (igaz, ez esetben nem lehetett volna belőle sajtóhír:-)). De miután kijelenti, hogy eu-s képviselői mandátumát megtartja és utána csúszik-mászik (médiavisszhangot biztosítva) Slomó rabbi lábai elé, innéttől a történet egy korrupt, aljas, takony féreg vonaglása csak (aminek penetráns politikai manipulációs és titkosszolgálati szaga van).

Maga/te mit csinálna/mit csinálnál hasonló helyzetben? Ha én meg vagyok győződve hitemben, akkor emelt fővel hagyom ott azokat, akik szembefordulnak velem, hiszen, hitem, meggyőződésem, becsületem összehasonlíthatatlanul fontosabb számomra, mint mások (akár egykori barátaim, bajtársaim véleménye). Ha megváltozik a hitem, meggyőződésem, akkor is bátran vállalom azt és az azzal járó konzekvenciákat --- ez a becsületes ember ismérve.

De ez a féregvonaglás, amit Szegedi bemutat mi?

ü
bbjnick

Válaszok:
bbjnick | 2012. augusztus 6. 19:50
Django | 2012. augusztus 6. 19:51
Oblomov | 2012. augusztus 6. 20:15

amit Szegedi bemutat mi? = amit Szegedi bemutat, mi?


Ha legalább tizedet fizet majd az eu képviselői fizetése után azzal már Slomó rabbi is elégedett lehet.


Kedves respondent, szerintem nem érted, amit írtam. A válaszodból viszont úgy veszem ki, számodra fontos a származás, számomra nem.Ennek következtében nincs amiről vitatkozhatnánk. Néked is van egy véleményem, nekem is. A kettő ütközik. Szerinted a tiéd valós, megfelelő, szerintem az enyém. Ennyi és nem több.


A bocsánatkérésről viszont eszembe jut egy régi zsidó vicc, Kohn megsérti Grünt, és Grün elpanaszolja a rabbinak. A rabbi nyilvános bocsánatkérésre szólítja fel Kohnt.
Grün dörzsöli a tenyerét, nagy fogadást rendez hogy minél többen tanúi legyenek az elégtételnek.
Meg is jön Kohn ahogy kell, felcsönget a kaputelefonon.
- Itt lakik Schwartz?
- Nem.
- Akkor bocsánat!

:-)

Válaszok:
julianus | 2012. augusztus 6. 20:23

"a magyarositott nevuekkel kapcsolatban. En nem banom, ha egy szlovak/svab/zsido magyarnak vallja magat, de ne magyarkodjon az igazi magyarok szamlajara !!!"

---- Talpra magyar, hí a haza ...

Így "magyarkodik" egy Petrovics nevő szerb-oláh ivadék, aki Segesvárnál volt olyan arcátlan és elfoglalta egy igazi magyar helyét az orosz dragonyos szuronyán.


A komédia folytatódik :D


"Tisztában vagyok a téma érzékenységével és az üggyel járó – mindannyiunkra kiható felelősséggel – így én egy nálam személyesen tapasztaltabb és nagyobb tudású rabbit, Oberlander Báruhot kértem fel a helyzet szakmai egyengetésére – abban az esetben, ha erre a továbbiakban szükség lesz. Oberlander rabbi, az üggyel kapcsolatban – eredetileg attól függetlenül – egy teoretikus szakmai tanulmányt adott közre, amely a zsido.com oldalon olvasható."

Ez fekvés :D:D:D:D:D:D


Közösségünk berkein belül az ügy kapcsán felmerült az a kérdés is, hogy egy ilyen esetben továbbra is zsidónak számít-e az antiszemita ideológiát hirdető párt elnökhelyettese, például adott esetben beleszámíthat-e a közösségi szertartásokhoz szükséges tíz felnőtt zsidó férfi által alkotott minjenbe? Más szóval: zsidó marad-e háláchikus szempontból az antiszemita zsidó, különösen, ha saját zsidóságával nem volt tisztában, amikor antiszemita nézetrendszere kialakult? További kérdés: Mit tehet egy ilyen ember, ha felismeri korábbi vétkes tetteit és jó útra akar térni?

http://zsido.com/konyv/73/4150..

Mekkora elemezgetik, hogy Csanival imádkozhatnak-e :D:D:D:D


„Szegedi Csanád története, sajnos, nem egyedi. A holokauszt után sokan döntöttek úgy, hogy eltitkolják zsidó származásukat." Köves Slomó

http://mandiner.hu/cikk/201208..


Az üléspont talán meghatározza az álláspontot. Még nem változtam soha Saulusból Paulus-szá, illetve - jelen esetben inkább - abból vissza. Az új becsület nyilván feltételezi a régivel való leszámolás mellett az újért való kiállást. Innen nézve nem mondanék le az EU-s parlamenti dolgokról, mert akkor a rasszisták, és régi énem törekvéseit egyengetném.

Válaszok:
bbjnick | 2012. augusztus 6. 20:33

Még bármi kiderülhet a végére :D:D:D:D Ezt v.ki pár hónapja mondja elhitted volna? :D


Én semmilyen vitát nem folytatok e témában. Véleményem írtam le. Nem érdekel különösebben, sem a rabbi, sem Szegedi Csanád,, legkevésbé a s származása. Mindkettő egész tevékenységéről megvan a saját véleményem, ez azonban nem ehhez a cikkhez tartozik.


Kiváncsi vagyok, hogy Vona Gáborról mikor derül ki valami hasonló.
A Jobbik esete ugyanis nagyon hasonlít a 89-es "egyetlen valódi antikommunista" párt, az SZDSZ esetére. Később az SZDSZ-ről kiderült, hogy célja az antikommunista szavazatok ellopása volt, és ténylegesen a kommunisták legjobb szövetségesei voltak 20 éven keresztül.
A Jobbik is objektíve a kommunisták szövetségese, amely alapvetően a nemzeti erőket gyengíti. Így tekintve nem is olyan nagy meglepetés Szegedi származása.

Válaszok:
Viktus | 2012. augusztus 6. 20:25

Rég voltam gimnazista. Ezt nyomatja az új alaptanterv?


Még mondja valaki, hogy nem jó politikusok! :-)


Egy zsidó rabbi szavait kétségbevonni?!


Milyen nemzeti erőket a kommunista utódok gyerekeiből álló fideszt akik máig fedezik az ügynököket? ... nemzeti párt itt sehol sincs a magyart elnyomva tartják.


MOst SZADesz tudná neked elmagyarázni, hogy miért így lett.


Nincs új becsület! Egy embernek egy becsület adatik!

Az eu-s és az országgyűlési képviselői mandátumot is konkrét program képviseletéért kapta. Ha ezt valamiért nem tudja vagy nem akarja tovább képvelni, vissza kell adnia. Ha megszabadult ígérete terhétől, azt tesz, amit akar. Lelke rajta!

"Innen nézve nem mondanék le az EU-s parlamenti dolgokról, mert akkor a rasszisták, és régi énem törekvéseit egyengetném." --- írja.

Ilyet még egy kommunista sem mond! Ez manifeszt becstelenség! Ez a zsidó morál?

ü
bbjnick

Válaszok:
Oblomov | 2012. augusztus 6. 20:44

Nekem nem kell végre megértenem, mert mér sok-sok évtizede értem és vallom. Az én értésemnek, megértésemnek semmi köze a származáshoz, főleg nem általánosan, miden egyes tagjára kiterjesztve.

Nekünk magyaroknak? Ezt úgy mondod, mintha a tizenötmillió magyar többségének a családfája rendelkezésedre állna Árpád vezér bejövetelig. Az enyém is csak apai részről a 16. századig van meg. Anyai részről pedig csak a 17.század végéig. Egyáltalán kit nevezel magyarnak?


respondent:
Nem a vesztegésre gondoltam Vonával kapcsolatban. Hogy mire gondoltam, azt próbáld meg kitalálni.


Kellemetlen
Gábornak
Biztatója

Válaszok:
packó | 2012. augusztus 6. 20:39

mármint szerintem ez a Vona féle vonal,a Szegedi vonalat pedig fentebb így írtam:
@Django

MOst SZADesz tudná neked elmagyarázni, hogy miért így lett.


Nem értettél meg, vagy nem is akarsz. Én a pálfordulással példálóztam, amiben latensen ott az új becsület magvacskája. Hogy ez zsidó morál volna-e, ezt megítélni nem vagyok elég katólikus. :)

Válaszok:
bbjnick | 2012. augusztus 6. 20:54

Ha a nagy megbánás megvolt – ideje felébredni az álomból – és felszínre hozni a volt társai ügyleteit – biztos sok szaftos sztorit tud mesélni – akár újonnan sült barátainak – akár a médiának – már alig várom a jobbik bukását)))


Mellébeszélsz.

ü
bbjnick

Válaszok:
Oblomov | 2012. augusztus 6. 21:02

Sebtében csak annyit, hogy a szép magyarra tanítás is relatív, attól függően, hogy mihez hasonlítjuk. Csak ezen kritérium alapján az itteni hozzászólóknak a háromnegyed rész nem lenne magyar. Ami a többi kritériumot illeti a harmada szintén nem lenne magyar. (hangsúlyozom sebtében.)


Jó'van'na. Értem én, hogy az ultrák képviseletét fel kellene adnia, ha már zsidóként nem lehet az ultráknak is hiteles ultra. Csakhogy a mandátum szabad. Azt magyarázom, hogy miért nem fogja visszaadni, mert miért is nem adhatja vissza. Ezért canosszázott el a rabbihoz.


Ha így érezted, akkor elnézést kérek a pontatlan fogalmazásért. Nem volt ilyen szándékom. Annál inkább sem, mert mind a megszólítás, mind a tartalom irányomban tisztességes volt, így semmi okom nem lett volna, hogy másként viselkedjem veled. Szerintem félreértettél. Máskor kérdez és időben tisztázni tudjuk a félreértést.


De erthetetlen, mit kell ezen annyit gondolkodni, miert kell ebbol akkora ugyet csinalni? Nem az a baj, hogy Szegedi zsido, hanem hogy ezt el akarta titkolni megvesztegetessel. Dehat emberileg ez majdnem ertheto is, nagyon kellemetlen helyzetbe kerult..de o maga okozta ezt a kellemetlen helyzetet sajat maganak. Meg kellett volna mondania azonnal - bar senkinek semmi koze ahhoz, hogy kinek mi a vallasa - ha ugy erezte, hogy ez a jobbikra vagy a jobbik szavazoira artozik. es ezzel az ugy harom nap alatt lezarul..

Válaszok:
Oblomov | 2012. augusztus 6. 21:45

Én pedig arra kívántam felhívni a figyelmed, hogy mennyire félrevezethető lehet a te minősítésed.


Szegedi Csanád esete is bizonyítja, hogy a jobbik a zsidók kreatúrája.


Na még pár hét, és Nagy Ervin mellett köt ki a Fidesz holdudvarban :D

Válaszok:
julianus | 2012. augusztus 6. 21:26

Egy katolikus puspok nem tamogathat egy politikust, hiszen a kereszteny egyhazaknak es politikanak tokeletesen kulon kell valnia.((:


Nem találom a hozzászólásom, ezért megismétlem:

A következő olvashat Oberlander rabbi írásában;
„Megítélésünk szerint azonban még befogadóbb elbírálás alá esik az a zsidó, aki mint „a népek között elveszett gyermek” került téves útra és vált saját népének ellenségévé.”
Maimonidesz a következőképp fogalmaz[37]: „Ha az embertársainkkal szemben vétkezünk, legyen az testi sértés, átkozódás, vagy anyagi megkárosítás, azt addig nem bocsátják meg, amíg az okozott kárt meg nem térítjük és a sértettet kérlelésünkkel ki nem engeszteljük. Amíg a megbántottól nem kérünk bocsánatot, nem nyerhetünk engesztelést. Még, ha csak szavakkal bántottuk meg embertársunkat, ha megsértettük vagy felbosszantottuk, akkor is addig kell kérlelnünk és hozzá könyörögnünk, amíg engesztelésre nem bírtuk.”

Minden nagy szép, minden nagyon jó, de vajon így van ez a gyakorlatban imás származású népekkel szemben is? Mi a helyzet a moslékzabáló magyarokkal?

(Elnézést kérem, ha mégis korábban megjelent.)

Válaszok:
Viktus | 2012. augusztus 6. 21:29

Na, ja! Utána meg kiderül, hogy te meg egy kommunista rabbi vagy. :D

Válaszok:
Viktus | 2012. augusztus 6. 21:36

Na, ja! A népszva bors-a. Hiteles, mint az érő narancs.


Ennek ellenére a vallást tudatosan megtagadó zsidó, – visszatérésének pillanatáig – sok tekintetben elveszti zsidó mivoltát, és a klasszikus terminológiában „bálványimádó pogánynak tekintendő”[14]. „Ha bort érint, elrontja azt … főzte olyan, mint a pogányok étele
-

Tippelhetsz :D:P


Megtért rabbi vagy. :)


Slomó, csókoljátok meg egymást Szegedi Csanáddal, akiről, ha eddig nem is tudtuk kicsoda, mára világos.

Ebben az ügyben mindenki jól járt, (zsidó felekezet, Szegedi Csanád, Izrael állam, egy újabb uniós érdekvédővel,) csak mi magyarok estünk jól pofára.

Mert pár napig azt hittük, talán rendes zsidó gyerek ez a Csanád...


Nem szerencsére nem tartozom a családodhoz. ;)

Válaszok:
julianus | 2012. augusztus 6. 21:39

Népszava? :O

Válaszok:
julianus | 2012. augusztus 6. 21:42

No látod ez számodra tényleg nagy szerencse, mert ha mégis hozzátartozná már régen befejezted volna az írást.

Válaszok:
Viktus | 2012. augusztus 6. 21:46

Lehet az is megvolt csak most tudta meg nem fitymaszűkület miatt :D:D:D:D


Mit púderozol. Az egyik legkedvesebb napilapod a népszabadság, meg a HVG után.

Válaszok:
Viktus | 2012. augusztus 6. 21:46

Mennyiszer kívánod, hogy ignoráljam?


Nem a vallását, hanem a származását titkolta el a rasszista haverek és választóik elől, csókolom. Vallásilag ugyanis keresztyén, asszem.

Válaszok:
Viktus | 2012. augusztus 6. 21:47

Te sok kannásbort ittál ideje lenne aludnod. Ezek már elég kemény fikciók még egy hozzád hasonló vén ügynök komcsinál is.

Válaszok:
julianus | 2012. augusztus 6. 21:52

Ja ott jut minden ügynök utódnak v.mi zsíros poszt?


Ki tudja pontosan rajtuk kívül? :)


Akkor csak várjál. A te bajod, ha a leírt véleményemből nem érted.


Simán kifizeti egy gárda egyenruha volt 65 ezer körül mínusz beszerzés - adózva nem volt max. kettő árából kijön a mutatvány :D


De ha egyszer hangfelvétel bizonyítja, hogy Szegedi meg akarta venni a hallgatását valakinek, aki lebuktathatta volna, akkor hogy a francba van gyomra eljátszani most ezt a szánalmas színjátékot?
Ritka undorító ez a sztori, az már biztos.

Válaszok:
Viktus | 2012. augusztus 6. 22:08

Ez nem fikció, hanem tény. A bizonyíték te vagy, meg a beírásaid, csak jól álcázod magad. A kannás bor pedig a te gyógyszered az segít téged a kavarásban.


Akkor azt kaptad, amit kiérdemeltél.


Jánosnak ilyent ne írj, mert a munkát nem ismeri. Ő azt tartja kétféle igazság van; Az igazság, meg az övé.


No látod kedves respondent, mégis érdemes volt elolvasni. ;-)


Na ja! Ez csak természetes, te vagy a fing én meg a zsidó.


Ezt tanulta anno a komcsiknál ... nem véletlenül küzd ennyire a PÁRT-ért, azért nem teszik közzé az ügynök múltját neki meg az elvtársainak. ;)

Válaszok:
julianus | 2012. augusztus 6. 22:11

Nem akarta, hanem megvette lásd. kuruc stáb ... az más kérdés arról nem ír a kuruc, hogy mióta pumpolják Csanit a hallgatásért. :D

Válaszok:
Rita Kamélia | 2012. augusztus 6. 22:12
julianus | 2012. augusztus 6. 22:14

Már melegvérű lettél és a férfiak a kedveseid? Kezdek félni tőled.


Te csak magadat púderozd, mert szükséged van rá.


Ez tényleg egy nagyon gusztustalan történet.
Olyan, mintha egy tehetségtelen, leselejtezett forgatókönyvírótól rendelték volna.

Válaszok:
Viktus | 2012. augusztus 6. 22:18

A kis skurucos. Hogyan létezik, hogy még azt sem tudod mióta pumpolják,! Milyen ügynök vagy te?!

Válaszok:
Viktus | 2012. augusztus 6. 22:18

Mondjuk a szennylapban amit Erik linkelt érdekes írás a zsidó belharcokról miféle szerep juthat Csaninak még :D


Ne feled, amely narancs még érik, az jelenleg éretlen. ;-)


Mi az komcsi nem bírsz meglenni nélkülem? bocsi most nincs kedvem a szenilis agymenéseidhez. Értelmes emberekkel kommunikálok.

Válaszok:
julianus | 2012. augusztus 6. 22:20

Ilyen ez a kis magyar közélet. Sajnos.


Látszik az írásodon az értelem. Már szinte folyós. Akkor jó mulatást, csak el ne ázz egészen.


Nem fog annyit adni, akkor pengetett volna még Novákéknak.

Nem megy már a bolt sem neki, mint régen http://turulbolt.hu/


Mit nem tudni? A szövegnek összefüggésben van értelme.

Elmélkedik mit kellene tenniük. Valószínű bocsánatot nyer, ha jó fiú lesz fizet, és szankcióként nem másolhatja max. a Tórát :D:P


Szegedi megkérte a rabbit, hogy közvetítse a bocsánatkérését a megbántottak fele.


Akkor most a két Szegedi fiú is megrövidül néhány milliméterrel? Állítólag ez felnőtt korban már egy kicsit kellemetlen, de a korszerű orvostudomány mindent meg tud oldani. Arra azért vigyáznia kell Csanádéknak, hogy pontosan mondják meg a dokinak, hogy mit akarnak, mert utólag ráébredni, hogy nem kiheréltetni, hanem körülmetéltetni akarják magukat eléggé ciki!


Zsidónak lenni se nem ajándék, se nem vétek. Zsidónak lenni, sors. Szegedi vétke pedig, hogy úszított a saját szeretett rokonai ellen.


Akkor most a Sokoldalú Csanád egy újabb , sokadik oldalát ismerhettük meg.

"Otthon családapa, az Unióban magyar (nem magyarországi!) képviselő, a polgári életben nemzeti vállalkozó (aki jó érzékkel tapintott rá olyan témákra, amelyben nem csupán üzleti siker, de komoly misszió is rejtőzik, a jobbikban pedig meghatározó vezető."

És most már zsidó is.:))

Válaszok:
Viktus | 2012. augusztus 6. 22:42

:D Vona mondjuk végig elég csendes a Csani ügyben ...


Ahogyan azt nagyon szepen bemutatta Szabo Istvan a Sunshine c. filmben, a foszereplo csaladnak a magyarositott vezetekneve, Sors.

Válaszok:
egysegelem | 2012. augusztus 6. 22:43

Meg korrupt is :P

Válaszok:
Rita Kamélia | 2012. augusztus 6. 22:51

Ezt duzurnak akartam irni, csak melle klikkeltem.


Hosszú út vezet a megvilágosodáshoz, de még hosszabb a megtisztuláshoz. A sábeszdeknit sem adják ám ingyen, még ilyen tiszta és egyenes származás esetén sem. Egy biztos, a Szegedi féle vállalkozások üzleti fellendülése. A Harcos pólók holokauszt emlékképekkel kelendők lehetnek, és ez a legfontosabb egy igazi bibsinek. Szegedi meg igazi! Tudja mikor miért kinek mit mond! Eddig is tudta! Biztos Neked is van Harcos pólód. Ezután, ha ránézel, eszedbe jut a sok üldöztetés, a fasizmus, a zsidó törvények, meg a holokauszt. Érdekes lesz!

Válaszok:
duzur | 2012. augusztus 6. 23:17
egysegelem | 2012. augusztus 6. 23:24

Nemcsak a "megbocsájtás aktusa" könnyíthet Szegedi lelkiválságán, hanem minden autentikus közvetítö is. És Köves azért nem akárki.


De hogy jót is mondjunk róla; a múltkor láttam egy videót, amelyen az Ónodi-vásárt fenyegető EU-s szabályok ellen emelt szót.

Válaszok:
Viktus | 2012. augusztus 6. 22:53

Azert a mondd, az tovabbra is 2d felszolito modban, te nagyon magyar. :)))


Na várjuk ki az őszi produkcióit :P


"Keresztyénnnek születni nem lehet azzá kell válni!"

Ha ez igy lenne, csak felnott korban, sajat akaratbol keresztelnenek. (ahogy ez az oskeresztenyeknel meg igy is volt)

Válaszok:
Rita Kamélia | 2012. augusztus 6. 22:57

Márpedig ez így van.
A kereszténységet nem örökölheted, nem születhetsz bele, tudatos döntéssel választhatod.
Mitől lenne ugyan keresztény az, akit két hónaposan megkeresztelnek, aztán egész további életében köze nincs Jézushoz?

Válaszok:
Viktus | 2012. augusztus 6. 23:00
egysegelem | 2012. augusztus 6. 23:00

Magyarországon a népszámlálás alapján tippelgetik, ha Jézus követői lennének a keresztények a lakosság 1%-a, ha keresztény lenne.

Válaszok:
Rita Kamélia | 2012. augusztus 6. 23:01

Mert attol, hogy megkeresztelek, kereszteny. Aki zsido anyatol szuletik az meg zsido. Semmi kulonbseget nem latok a ketto kozott, _amennyiben_ valakit kiskorban keresztelnek meg. Az pont ugy kereszteny mint a zsido kisgyerek zsido.

Válaszok:
Rita Kamélia | 2012. augusztus 6. 23:05

Ő csak az egyik csapat ott vannak még a neológok-mazsihisz, ortodoxok ... ott is megy a harc a buliért.


Azért én az 1%-nál többet remélek.:)


"Pontosan ANNYIRA sors-mint magyarnak lenni.
NEM többé/nem kevésbé."

Ugyan mar, eg es fold a kulonbseg. Ossze nem lehet hasonlitani. :)


Nem, ez így nem igaz.
Olvasd az Újszövetséget is, és abban egyértelmű választ kapsz.
Kereszténnyé csak a saját döntésed alapján lehetsz. És még akkor is bukhatsz akkorákat, hogy szinte szégyelled magad közéjük sorolni.


Melyik egyház nem az? hívekből él mind.


Irtam en ilyet? Nem. Tessek ujra elolvasni amit irtam, es ha nem erted, akkor megint ujra.


Gyengebbek kedveert pedig ala is huztam a kulcsszot a mondatban, ugy latszik hiabavalo volt, mert egyeseknek ez a segitseg is keves.


Vagy neked szimpla szovegertesi problemaid vannak. :))))


Csak nem írigykedsz a zsidók üzleti érzékére?..:-)


"...mint rabbi osztotta meg velem."
Csanád is rabbi?????
Vagy Slomó nem tud magyarul???
Vagy a média nyelve bicsaklott meg???


En egyebkent teljesen az ellenkezojet gondolom, mint te. Szerintem szegedi egy vegtelenul buta proligyerek. Semmiben sem hasonlit egy zsidohoz, akik muveltek, okosak, intelligensek, szeles latokoruek, nyelveket beszelnek, vilaglatottak, kvalifikaltak, stb. Ami azt is jol mutatja a zsidosag elsosorban kulturalis keplet, nem genetikai. Szegedi a profi magyar tipuspeldaja, akkor is ha (vallasi ertelemben) zsido. A vallasi ertelmezes ugyanis az a kulturalis hatteret, amibe egy gyerek beleszuletik, amiben felno, formalidik, ertekrendje kialakul stb, nem potolja. A penzt meg mindenki szereti, nem csak a zsidok, meg azok is, akik azt hazudjak, hogy ok nem. Ok szeretik, csak igazan...

Válaszok:
Papuska | 2012. augusztus 6. 23:55

hogy egy kicsit "ARISZTOKRATÁZZÁL" belinkelek neked egy érdekes cikket:)

Liechtenstein Prince Hans Adam II: I want my property back


http://blisty.cz/art/17123.htm..

ŐFELSÉGE Hans Adam herceg hihetetlenül gazdag 7,6 MILLIÁRD DOLLÁRRA teszik jelenleg a vagyonát...

ráadásul ez túlnyomórészt LIKVID hiszen őfelségének BANKBIRODALMA van...

Chronicle: a history of LGT
http://www.lgt.com/en/lgt-grou..

+ egy országa ahol SAJÁT magának TÖVÉNYEJET ír...

Válaszok:
SaharanCypress | 2012. augusztus 6. 23:26
SaharanCypress | 2012. augusztus 6. 23:26
SaharanCypress | 2012. augusztus 6. 23:27

mégis vissza akarja PERELNI a Csehországban és Szlovákiában lévő birtokait:)


szóval A PÉNZT MINDENKI SZERETI:)))


még a ZSIDÓ MÁNIÁS IZÉBIZÉK IS:)


a nyugati átlagember NEM FOGLALKOZIK MAGYARORSZÁGGAL...


egyszerűen nem érdekli az egész:)

Válaszok:
egysegelem | 2012. augusztus 6. 23:33

ja és az átlagembert az antiszemitizmus sem érdekli:)


dögunalmas rétegtéma ez:)

GUMICSONT a kutyusoknak:)


Probald mar meg a gondolataidat osszeszedetten, tobb mondatban egy hozzaszolasban leirni. Ez a stilus, hogy odahanyok 3 szot, majd az "elkuld" gomb utan eszembe jut meg harom, es az ujra beposztolom, csak szetkurja a forumot.

Válaszok:
SaharanCypress | 2012. augusztus 6. 23:34
SaharanCypress | 2012. augusztus 6. 23:34
SaharanCypress | 2012. augusztus 6. 23:35
SaharanCypress | 2012. augusztus 6. 23:36

mondjuk az tényleg egy nagy poén hogy Csanád zsidó felmenőkkel rendelkezik:)))

az átlagember csak ennyit jegyez meg ebből a DÖGUNALMAS történetből:)


nem tökmindegy? :)

itt nincs színvonal:)


úgy írok, ahogy nekem tetszik:)

mások is ezt teszik:)


itt reggeltől estig lehet BUNKÓ-TIRPÁK módon kommentelni:)


"szétkúrja a fórumot":)))

EZ A NAP POÉNJA:))))

itt nincs mit szétkúrni


Szegedit azert vagtak ki, sot mar azert is zsaroltak meg, mert zsido, a Jobbik meg antiszemita. Ennyi. Nem kell tulmagyarazni.


De ha elhiszed és elfogadod ,hogy Téged is megváltottak a kereszten, és beengeded az ajtódon azt, aki kopogtat hozzád, akkor onnantól már van segítséged!:)


Azert lehetett megzsarolni, mert a Jobbikban gyulolik a zsidokat. Azert kellett titkoloznia.


Ez nem meglepő.
Zsidózni csak annak szabad büntetlenül , akinek megengedik, vagy aki közéjük való.

Válaszok:
duzur | 2012. augusztus 6. 23:47

Ez igy van. És azt kivánom, hogy soha sehol egy magyarnak se kelljen eltitkolni magyarságát és egy zsidó se akarja azzal védeni gyerekét, hogy eltitkolja származását.


„Ha nem hazudik, ha nem titkolja el származását, akkor – szép dolog vagy nem, más kérdés – soha nem lett volna sem EP-képviselő, sem alelnök” – írta a párt vezetésének Novák Előd.

Ez vilagos beszed, de akkor ezt nem belso partlevelezesben kell tudatni, hanem kiallni vele.


Nem tudom, hogy az itt gyalázkodók közül hányat büntettek már meg és van egy olyan érzésem, hogy a magyaroknak se mindegy, hogy ki kritizálja öket...


Novak Elod vilagosan fogalmazott, te se maszatolj, felesleges. Te is tudod, hogy atlatok rajtatok, meg en is tudom. Akkor meg minek jatszani az eszed? :)))


És mire ad a nem-zsidó?..


Lám az osztrákok is magyarúl beszélnek. Ezek is valami invázióra készülnek...


Persze, hogy most még Szegedi egy durva proligyereknek látszik, mert még csak most jött rá, hogy zsidó. (Egyébként üzletelget, vállalkozásai is vannak és nyelvet is beszél.) Majd meglátod, hogy mennyire más lesz, ha ezen a "ponyvaregénybe illő" úton elindul, néhányan a hóna alá nyúlnak, egy csomó titok tudója, és most már öntudatos, bűnbánó, megtérő zsidó, mint a tékozló fiú, visszatér nagy "családjához". Jelezte, hogy megtér, hogy jóvá akarja tenni a fajtája ellen elkövetett bűnöket, és természetesen eszében sincs visszaadni az Uniós mandátumát. Csanád olyan üzletet fog ebből csinálni, hogy csuda. Nem ő lesz az első olyan, aki felnőtt korában ébred rá zsidó voltára, majd a másik oldalra állva, a leghűségesebb zsidó ember lesz, annak minden motívumával. Nagy tévedés, hogy a környezet, a neveltetés stb. befolyásolja a személyiséget! Hány keresztény gyerek nőtt fel örökbe fogadva zsidó családban, és nem lett belőle semmi, és hány tudott a legmélyebbről is kitörni, és uralni a világát! Nem fajelmélet, de valami van benne... Szegedi mintazsidó lesz szép vagyonnal, és kényelmes élettel!

Válaszok:
egysegelem | 2012. augusztus 6. 23:58

Azt a kulturalis hatteret, amit a kisgyerekek eletuk elso 5-6 eveben elhetnek meg, kesobb soha, semmikor semmi nem fogja potolni. Szegedi proligyerek marad, orokre. Ezen az sem valtoztat ha sikeres uzletei lesznek.

Válaszok:
Papuska | 2012. augusztus 7. 00:19

Hat, en szinte csak ilyet ismerek. :))) Nyilvan nem ismerem az osszeset, az vilagos, de akit igen, azok ilyenek.


Szóval a Jobbik két leghatásosabb szószólója az Unióban 2 darab zsidó... Sírjak vagy nevessek?!


Kevesen vannak. 1% sincs. Es kozuluk is sokan elmennek. Kulfoldre egyetemre vagy oda dolgozni.


Ezt tanítják a szociálpszichológiában. Én számos esetben sajnos, vagy hála Istennek az ellenkezőjéről győződtem meg. Az ember hordoz magában valamilyen "kollektív tudattalant" ami sokkal jobban befolyásolja a személyiségét. Az éjjeliőrként, nyomorban élő apa mellett, igazi proli körülmények között felnövő arisztokrata, ha a körülményei javulnak igazi arisztokrata lesz. (Kivéve Esterházyt), és ennek az ellenkezője is gyakran bekövetkezik. DE majd kiderül. A Jobbik is bármit hirdet, az előttem szólók is igazolják, alapjaiban a zsidó tudatiság, és ravaszság által kelt életre, hiába hiszik olyan mélyen, szegény lelkes hívei, hogy egy radikális nemzeti párt, csak egy eszköz valakik kezében, céljaik elérése érdekében. Majd ráébrednek szerencsétlen naív fiúk és lányok, de akkor már késő lesz. Pedig most majdnem a felszínre jött az igazság. Nagy csalódás lesz az igazi ráébredés! Morvai, Csanádi és jönnek a többiek! Az "eszmei" vezetők...

Válaszok:
egysegelem | 2012. augusztus 7. 00:23

Hehe Csurkanak lesz igaza? :)))

Amugy szerintem nem, ilyen par %-os szelsojobbos partot a vilagon sok helyen ossze tudtak hozni, plane olyan szar kormanyzas utan, mint a szocik 8 eve, nem latok ebben semmi csodat. Viszont ez mar boven a realis maximum felett van, amit elertek, innan mar lefele van. Az nyilvan hogy kormanyzasrol almodoznak, nevetseges.


Globalizalodott vilagnukban ma mar ezt nehez igy merni, mint akarcsak szaz eve.

Ami meg az orszagvezetest illeti, mondtam mar talan pont neked, az MSZP kormanyok alatt az u.n. balliberalis ertelmiseg sirt, hogy oket sosem hallgatjak meg, az o velemenyuket szarba sem veszik a donteseknel, Orban ota pedig eleg vilagos, hogy a jobboldali ertelmiseg (most tegyuk fel, hogy elmeletileg ilyen letezik bar....muhahhaha) mondja folyamatosan, hogy oket senki nem kerdezi. Ezert is tartunk amerre tartunk. A minosegi kormanyzas helyett a valasztasi gyozelem, a nepszerusegnek van minden alarendelve. Latszik is.


Nem semmi amiröl beszámolsz! Ausztriában mostanság jóformán naponta divat a mennydörgös jégverés, hegycsuszamlás, vízözön, mindez óriási károkat okozva. A hömérséklet meg 15-20°-ot is ugrál, csak gyözzünk alkalmazkodni hozzá!


Nem semmi amiröl beszámolsz! Ausztriában mostanság jóformán naponta divat a mennydörgös jégverés, hegycsuszamlás, vízözön, mindez óriási károkat okozva. A hömérséklet meg 15-20°-ot is ugrál, csak gyözzünk alkalmazkodni hozzá!


Nem semmi amiröl beszámolsz! Ausztriában mostanság jóformán naponta divat a mennydörgös jégverés, hegycsuszamlás, vízözön, mindez óriási károkat okozva. A hömérséklet meg 15-20°-ot is ugrál, csak gyözzünk alkalmazkodni hozzá!


A baj az hogy minden párt szélhámosokkal van tele ,pitiáner csalók és elvtelen gazemberek bandája.Ékes bizonyíték a 23-év mocska.Az ilyen politikus bűnözőket börtönbe kellene zárni...hogy ott rohadjon meg az összes..


Miután 1956-ban körültáncolták Bécsben a magyar menekülteket, mára már a keleti jött-menteket is nagyon unják. Mostanság sok magyar is szivesen vedlene át hirtelen osztrákká, ami persze csak groteszk kudarcba fulladhat. A történelem igazságtalan fintora mindez de ugy tünik, hogy a szomszédok messze nem rajonganak ugy a magyarokért mint az ázsiaiak...
Általában sem a magyarságomra sem a zsidóságomra nem vagyok büszke, hisz mindkettö velem született, de szerencsére vannak kifejlesztett képességeim amikért itt is, ott is, megbecsülnek. És ez jól esik az embernek.
Ha valamin idegelem magam, akkor az inkább a kúsza helyzet világszerte és közelebbröl, a nehéz helyzet Magyarországon.


Kedves a figyelmeztetésed, de én ugy érzem, hogy nyugi hiába igyekszik olimpia bajnokká válni komiszságban, ez nemigen sikerül neki...


Milyen óvódában, iskolában kötelezö az USA-ban héberül énekelni? A sors iróniája, hogy az én gyerekeimnek soha nem volt ilyen.
Azért, ha lehet, meséld el nekem milyenek azok a zsidók akiket nem szeretsz. Hangosak? Hivalkodóak?, Tudálékosak? Törtetöek? Kiközösítenek?
Az ilyeneket én sem kedvelem. De vannak a jóhumorú, értelmes, szerényen kedves, mások iránt is érdeklödö, melegszivü zsidók, akiknek a társaságát viszont nagyon élvezem.
Az is persze szerencse dolga, hogy milyenekkel kerül össze az ember.


Errefele már nagyon késöre jár.
Viharmentes nyugodt éjszakát kivánok!


Ezt nem o irta, csak masolta valahonnan.


Mo nincs egyedul, csak a mostani vezetese, es persze a szelsojobboldal, az a vilagon mindenhol egyedul van. Meglasd, amikor eljon a csere ideje, Mo-t is visszafogjak, mint megtert tekozlo gyermeket, es bunbocsanatot nyer, ahogy most Szegedi is.


Te mit tennél, ha kiderülne, hogy anyai ágon zsidó vagy?


te is beleugatsz mindenbe

hogy lehet így nem anti-antioxinak lenni?Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó