Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. július 31. 09:28

Minden olyan személynek háttérbe kell vonulnia, aki nem tud a demokratikus szövetség hasznára lenni. Bízom benne, hogy távozásommal jót teszek a demokratikus erőknek.

Nagy a baj hazánkban. Mondhatni egyre nagyobb a tűz, amely végleg el fogja égetni demokráciánkat, alapvető jogainkat, uniós tagságunkat és a közös jövőnket is. Ha hagyjuk. Ezt a tüzet a nacionalizmus, az antiszemitizmus, a revizionizmus, az Európa- és demokrácia ellenesség meddő, horthysta, árpádsávos indulatai éltetik és gerjesztik. Valamint egy gátlástalan és mentálisan sérült személy mániákus hatalomvágya.

Ne áltassuk magunkat, hiszen a diktatúra nemcsak a diktátor bűne, hanem az alattvalók, a közömbös, gyáva, meghunyászkodó honfitársaink vétke is. Ha Orbán meg tudja valósítani félázsiai, tekintélyelvű, neohorthysta diktatúráját, akkor az a mi hibánk, a mi történelmi bűnünk is lesz.

Minden pártpolitikusé, aki elvtelen alkukat köt a színfalak mögött. Minden olyan bukott pártkatonáé, aki nem hajlandó visszavonulni és elvtelen, önző módon kapaszkodik a pozíciójába. Minden olyan demokratikus erőé, amelyik képtelen az összefogásra. Minden olyan ellenzéki vezetőé, aki megosztó személyiség. Minden állampolgáré, aki majd nem megy el szavazni. Mindannyiunké, ha némán, tétlenül tűrjük ezt a gyalázatot.

Orbán az elmúlt napokban végérvényesen színt vallott. Mondhatnám akár úgy is, hogy az elmúlt húsz évben először mondott igazat. Beismerte, hogy megveti és lenézi saját nemzetét és elismerte, hogy a demokrácia helyett valamilyen más politikai rendszert fog bevezetni hazánkban. Beismerte azt is, hogy gazdasági kényszerintézkedések sora várható.

Fentiek a diktatúra kiépítését, a jogsértő államosítások és kisajátítások sorát vetítik előre.

Orbán kénytelen volt színt vallani, két ok miatt is. Az egyik ok az, hogy az IMF nem ad olyan hitelt az orbáni diktatúrának, amelyet Orbánék reméltek. Azaz nem kapnak olyan hitelkeretet, amely segítségével tovább folytathatnák a Simicska-Nyerges-Közgép-féle, állami szintre emelt korrupciót. A másik ok, hogy a FIDESZ koalícióra készül az újnyilas JOBBIKKAL, mivel a szélsőjobbos erők nélkül már erősen kérdéses a többségi kormányzás lehetősége is.

Orbán kifele készül az Európai Unióból, amely nem hajlandó tovább finanszírozni Orbánék autoriter, uniós jogelveket és a hazai jogot is sértő elképzeléseit, terveit. Orbán hamarosan végleg hátat fordít majd Európának és a modern, polgári demokráciának. Hiszen az Európai Unió ma már csak megalázó kontrollt és számonkéréseket jelent Orbánéknak, ahogyan a demokrácia is csak felesleges nyűg a számukra.

Orbánék ezen terveik érdekében ismét fel fogják használni a szélsőjobbos erőket. Ez a folyamat már jól láthatóan beindult. Az újjáélesztett Horthy-kultusz vagy Kövér László részvétele  Nyirő újratemetésén jól mutatja mindezt. De van még valami, ami remekül megvilágítja ezt a folyamatot.

A Szegedi Csanád ügy. Folyamatban van ugyanis a JOBBIK szalonképessé formálása, ennek során pedig állami, titkosszolgálati segítséggel el fogják távolítani az árpádsávos brigád legradikálisabb figuráit. Szegedi Csanád után sor fog kerülni Zagyva Gyulára és másokra is. A folyamat végén pedig FIDESZ-JOBBIK-KDNP koalíciós kormány lesz hazánkban.

Majd ezt követően, véleményem szerint a jobbikosok népszavazást fognak kezdeményezni az unióból való kilépésünk érdekében. Ha pedig ez is sikerrel fog járni, akkor hazánk és nemzetünk sorsa évtizedekre megpecsételődik.

Ha mindezt el akarjuk kerülni, akkor egyetlen út maradt a hazai, demokratikus erők számára. Az összefogás. Ehhez azonban félre kell tenni a múlt sérelmeit és az egyéni ambíciókat is. A vállalható kompromisszumok mentén létre kell hozni a Demokratikus Ellenzéki Kerekasztalt, minden jelentős, demokratikus erő, párt bevonásával. Majd ezt követően ki kell végre dolgozni egy megvalósítható, racionális és tisztességes programot, azután pedig  keresni kell egy olyan, külső személyt, aki mögé egységesen fel tud sorakozni az MSZP, az LMP, a DK, a Millás mozgalom, a Szolidaritás és minden számottevő civil mozgalom, szakszervezet. Ez a személy pedig nem lehet egyik jelenlegi vezető sem. Azaz a széleskörű összefogás szerintem nem tud létrejönni sem Mesterházy, sem Schiffer, sem pedig Gyurcsány vezetésével. Ehhez egy új, széles körben elismert és elfogadott, közéleti személyiség kellene.

Akik pedig a széleskörű összefogást - önös érdekeiktől vezérelve - meghiúsítják, azok az én szememben majdnem olyan bűnösök, mint az orbáni klientúra. Ugyanis a tervezett orbáni diktatúra létrejöttéhez az ő szűkkeblűségük, elvtelen önzésük is szükséges.

Álláspontom szerint tehát minden olyan személynek háttérbe kell vonulnia, aki hátráltatja, veszélyezteti ezen összefogást, aki nem tud a demokratikus szövetség hasznára lenni.  Mivel pedig több ok - főleg a demokratikus térfélről kapott, éles hangú kritikák és támadások - miatt magamat is ilyen személynek gondolom, ezért abbahagyom a közéleti, politikai tevékenységemet. Az interneten továbbra is véleményt nyilvánítok majd, de a DEKA, a Demokratikus Charta munkájában és semmilyen más politikai rendezvényen sem veszek részt. Bízom benne, hogy távozásommal jót teszek a demokratikus erőknek.

A lelkiismeretem tiszta, mivel úgy vélem, hogy minden lehetséges lépést megtettem a közvélemény felrázása, a demokratikus erők és a sikeres tömegdemonstrációk szervezése érdekében. A Demokratikus Charta klubvezetőjeként, illetve a Kék szalaggal a demokráciánkért civil mozgalom képviselőjeként számtalan (azaz két év alatt minden jelentős) rendezvény, tüntetés szervezésében vettem részt, időt, energiát és pénzt sem sajnálva.

Mindezek miatt az orbáni diktatúra több eljárást indított ellenem és a gárdista, újnyilas fenyegetések miatt jelenleg is rendőri védelem alatt állok, családommal együtt. Részemről ennyit tehettem az ügyért. Ha pedig ennek során hibákat vétettem, azt őszintén sajnálom. De életem végéig büszke leszek rá, hogy részt vállaltam a gárdaperben, a demokratikus ellenzék, a Demokratikus Ellenzéki Kerekasztal munkájában, a tüntetések szervezésében. Sajnos azonban ma már meggyőződésem, hogy a hazai ellenzék jelenleg alkalmatlan a történelmi feladatának sikeres beteljesítésére, velem együtt. Részemről tehát már csak ezért is meg kellett történnie a megfelelő konzekvenciák levonásának.

Egykori szövetségeseimnek, demokrata barátaimnak és ellenségeimnek pedig sok erőt és bölcsességet kívánok. Tartok tőle, hogy teljesen hiábavalóan. Tartok tőle, hogy a tűz pusztító lesz és már csak abban bízom, hogy talán tisztító is... Addig pedig - egyik példaképemhez hasonlóan - nem marad más számomra sem, mint a „hit, illúziók nélkül”.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/39424


143 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Jobb későn, mint soha.


A balhé szítása az mióta közéleti tevékenység, seggarc?


abbahogyod?
na végre!
abbahagyod ?
eddig voltközéleti tevékenységed?


"Valamint egy gátlástalan és mentálisan sérült személy mániákus hatalomvágya."

Gól! Pontos leírás gyurcsányról.


Mi van, sokba kerül?


Ne tedd ezt petya!!! Mi lesz velunk nélkuled? Ha visszavonulsz kin fogunk jokat rohogni? A nemzetkozi helyzet fokozodik!


"széleskörű összefogás szerintem nem tud létrejönni sem Mesterházy, sem Schiffer, sem pedig Gyurcsány vezetésével. Ehhez egy új, széles körben elismert és elfogadott, közéleti személyiség kellene."

Na, ki?

Válaszok:
Jason Bourne | 2012. július 31. 09:51

Jó lesz ez, ha sikerül véghez vinni a tervet ;)


Gondolom Bajnai. Ő lesz a reménybeli megváltójuk ballibéknek.

Válaszok:
Hunor N. | 2012. július 31. 09:57
ZolieM | 2012. július 31. 10:21

Tartok tőle, ebből sem lesz semmi, mint ahogy abból sem lett, amit előzőleg nagy dérrel-dúrral beharangozott, miszerint elmegy az országból - ez lett volna egyébként a leghelyesebb - az ilyen exhibicionista bohócok, pozőr provokátorok nem sokáig bírják szereplés, és nyilvánosság nélkül. Ebben nagyon egymásra találtak a ripacs gazdijával.


rizsázik itt összevissza. rászóltak gyurnai ferdonék, hogy ne pattogjon.


Ennek, mind a tizennégynek, akik részt vettek az antifasiszta emlékmeneten.

http://nepszava.com/files/2012..


Primadonna kéreti magát a híveinek ...


„Diktatúra épül.”
?
Ha a harcostársaddal (dániellel), óhajtott rend a demokrácia, akkor épp itt az ideje egy jó kis (kemény) diktatúrának.

Válaszok:
Kovács Jenő | 2012. július 31. 12:21

Kicsit hosszan mondja, de a tényt lájkolom. Tisztul közélet.


Ugyanazok a félkegyelmű víziók hangzanak el ettől a fődemokratától mint Gyurcsány Mártír Ferenctől.Remélem ezek nem kerülnek a hatalom közelébe a közeljövőben és a távoli jövőben sem.


Mert ő igazi liba... akarom mondani liberális!


Quo vadis, Domine?

avagy

Israel or Canada?

Válaszok:
Hunor N. | 2012. július 31. 11:10
Gaabor | 2012. augusztus 1. 16:33

Tiltakozom és kovetelem, hogy DPt valaki eroszakkal kényszerítse igenis bele a kozeletbe.

Ilyen jókat senkin nem rohogtem mint ez a tag:D


Esetleg mehetnénk a háza elé NEM LINCSELNI, hanem a demokráciát kovetelni, meg hasonlók.


Kedves Péter!

Ne tedd!!!

Képzeld, ha példádon felbuzdulva mindenki, aki nem válik az ország hasznára,visszavonulna, mi lenne itt.

Eltünne a DK, a maszop meg egy csomó hasonló szervezet!

és akkor végre rend lehetne az országban!

de hát ti nem ezt akarjátok! mit szólnak a megbízók?

komolyan aggódom érted!


"Abbahagyom a közéleti, politikai tevékenységemet"
Neeeeeeeee!!!


Mindenki félreértette! Pusztán azért "vonul vissza", mert félti az ótvar életét (Most is rendőrök őrzik) és nem is ok nélkül, amivel nem értek egyet, de tény.(Mármint a fenyegetéssel)


"Majd ezt követően, véleményem szerint a jobbikosok népszavazást fognak kezdeményezni az unióból való kilépésünk érdekében. Ha pedig ez is sikerrel fog járni, akkor hazánk és nemzetünk sorsa évtizedekre megpecsételődik."

A népszavazás demokratikus intézmény, ha a többség úgy dönt, hogy lépjünk ki, akkor lépjünk ki.
Viszont az közel sem demokratikus, hogy addig szavaztatom az íreket, ameddig meg nem szavazzák, amit akarok.
Akkor ki a demokrata, és hol van diktatúra?


Ez a bosszú, amiért Fletó operatőre kupán vágta.
http://www.youtube.com/watch?v..

Ilyen az amikor két pojáca egy légtérben tartózkodik.


"...Mindezek miatt az orbáni diktatúra több eljárást indított ellenem és a gárdista, újnyilas fenyegetések miatt jelenleg is rendőri védelem alatt állok, családommal együtt."

Tehát támadják, de meg is védik. Csak én nem értem?

Válaszok:
drkovax | 2012. július 31. 13:32

...
a lényeg:

"aki mögé egységesen fel tud sorakozni az MSZP, az LMP, a DK, a Millás mozgalom, a Szolidaritás és minden számottevő civil mozgalom, szakszervezet."
igen, ezt tudtuk, ez a céljuk.

miközben
"Minden olyan bukott pártkatonáé, aki nem hajlandó visszavonulni és elvtelen, önző módon kapaszkodik a pozíciójába": ééééés ezt épp ő mondja, aki napi szinten heccelte a szélsőjobbot.

bakker, nem mondták még a pichiátrián ennek az alaknak, hogy ha egy kutyát hergelünk, az megharap? ha a szélsőjobbot, az megüt(het)?

hülye alak, isten áldja...


Alaszka, vagy Szahara.


"Viktor meg úgy tűnik azt csinálja, amit a meglehetősen korlátolt lelki-szellemi beállítódású szavazói szeretnének" - de szerencsére itt vagy te és Dániel P. a lánglelkű, szabadságszerető, felvilágosult, művelt,hazát szerető, igazi DEMOKRATÁK, és csak is TI.


Azt írod Petya abbahagyod.El sem kellet volna kezdened.Cohn Bendit így sajnos megint egyedül marad.


Péter! Ne tedd ezt velünk! Tétlenül fogod szemlélni a neohorthysta diktatúra kiépítését? Ne hagyj minket magunkra!


Amiben élj te. Én már éltem benne Kádár idején.


Ebben az orszagban eluralkodott az orulet, szomoru nezni ezeket a gyulolkodo kommenteket.
Peter legalabb nem csak otthon ult a szamitogepe elott es mocskolodott.
Faj a szivem Magyarorszagert, de sajnos ez mar az agonizalas idoszaka.
RIP Magyarorszag! Eg veled!

Válaszok:
Hunor N. | 2012. július 31. 13:20
gyaloghartur | 2012. július 31. 16:56
El Duderino | 2012. július 31. 22:45

Ha egyszer olimpiai szám lesz a hitványság, ennek dobogós helye van... Felénk az ilyen "közéleti" stílust a kocsma hátsó udvarán elég egyszerűen szokták lejátszani, és mindig használ a betegnek...


Ég veled, Gyöngyike!

Válaszok:
Gyongyi | 2012. július 31. 13:40

A borotválkozást meg elkezdhetnéd.
F_omöccse.


"Abbahagyom a közéleti, politikai tevékenységemet.."

---- de sajnálom. ;o). Pedig ezzel az arccal már pici korukban el lehetett rettenteni a gyerekeket a dékás "cukorkaárusoktól".

"Tartok tőle, hogy a tűz pusztító lesz és már csak abban bízom, hogy talán tisztító is..."

---- valahogy mindegyik ilyesmiben reménykedik. Ugyebár Bächer ennek érdekében eleve a "fasisztákra" gondolt szavazni. http://hu.indymedia.org/node/1.. Valahogy minden jó ezeknek, csak a polgári demokrácia nem.


"Peter legalabb nem csak otthon ult a szamitogepe elott es mocskolodott."

---- "Péter"??? Nafene. Egyébként azzal kezdte. Emlékezetes ugyebár az Orbán kinyírásáról folytatott trécselés, on-line.


A valódi fasizmusban ezt a védőőrizet dolgot Dachauban művelték. Ő most internáló táborban van vagy mégsincs afféle fasiszta diktatúra ?


Mindenkinek jót teszel! Életedben az első értelmes cselekedet.És mit fox csinálni? Festő mázoló lesz belőled?


Hogy lehet az hogy ezt az írást csak 7-en kedvelik.... :)


Jó purimozást kivánok Izraelben csak menj , menj, és menj,ne halgass senkire az igéret földje számodra ott van.


Dániel is, Csanád is! Mindig a legjobbak mennek el először!


Megvilágosodott, akár a Buddha! Rajta kívül mindenki látta, hogy éretlen személyiségével,dilis cselekedeteivel csak árt a baloldalnak!


Jól van maya!Ott a helyük.Csak az baj,ha hazamennek mindent visznek.Nekünk már nem jelent semmit a "fütyülős barack",mert ingyen főzzük,bőgatyát nem hordunk,marad a koldusbot,
amit ránkhagytak tevékenységük emlékeként.


(KARÓVAL JÖTTÉL...)
............................J.A.

Virággal jöttél nem karóval,
szembe szállni rossz akaróval,
az ellen aki tettel, szóval
bántani meri Károlyit!

Hős vagy, megvédted Miska grófot,
a "fehértől" aki rárontott
szobrára..., hogy miért pont ott?
Mert megtörténhet bárhol itt,

ahol kihirdették a NENYI-t,
nem változtathatja meg nemit
a transzvesztita és a buzit
leköpdösik "Gay Parade"-on!

Harcoljál hát, éjjel és nappal,
felfegyverkezve a ketchuppal,
kaszinótojással, blog "lappal":
a nácinak nincsen pardon!

Mint akit fekete kocsi visz el,
tudja az ellenség nem viccel:
zászlós anyja nem más, mint Wittner,
hát huszárosan reá ront!

Nézd ezt a karakteres arcot,
egymaga vívja meg a harcot
ahol megfutamodást látsz: ott !
-Csak egy baja van, hogy BOLOND...

Válaszok:
gvarga10 | 2012. július 31. 16:31

Dániel,menj haza Júda oroszlánjai közé,meglásd nem fognak bántani,mint itt.Prófétáskodj otthon.


danika, az ilyen nagy kaliberű emberszabásúak mint te szárnyalni tudnak. Próbáld csak meg a pécsi TV-toronyból! Fog az menni!!!


"Eredj haza,szegény Dani!
Mosd fehérre mocskos lepled,
Eredj haza, Isten adjon
Erőt ahhoz és kegyelmet."
Oh!Irgalom atyja, ne hagyj el.


To'od mit?
Inkább RIP Gyongyi.
Na pá!
PS Petike meg hagyja abba a szuszogást....


Miközben én külföldről röhögök rajtatok.

Aszt még csudálkozol,ha nem nagyon szeretnek??!!A se hús,se halakat még az úr is kiköpi!!


A 2.pontban kiegyezhetünk, te barom.


Gyenge kilépő. Különösen akkor a legellentmondásosabb mikor a hazájáról meg a nemzetéről beszél. Neki ebből a kettőből egy sincs.

Ő egy liberális...

Nem ember. Sem állat. Hanem olyan valami, ami örömét leli a társadalmi és kulturális környezetszennyezésben.
Elkötelezi magát a demokrácia mellett, közben erőszakkal kényszeríti rá mindenkire az akaratát. Úgy véli, hogy modern és felvilágosult gondolkodású, mindenkit megért és hisz a véleményszabadságban, de üldözi a másképp gondolkodóakat, a konzervatívokat, a keresztényeket. A hisztéria pedig akkor hatalmasodik el rajta, mikor a többség nem ért vele egyet, akkor viszont mindenki náci, antiszemita, paraszt, tahó, ostoba, és picsogni kell a nyugati világ nagy demokratáinak, hogy ilyen dolog, hogy fordulhat elő itt mi nálunk... Követeli a többség megbüntetését, mert nem hajlandó a "megvilágosodás" útjára lépni, mert nem fogadja be a multikulturalizmust, a globalizmust, és még Istenben is hisz, és hogy ez "micsoda tragédia, a mai világban, hogy ennyire maradiak vagyunk..."

Dániel Péter, érted nem nagy kár. Remélem a példaképed szobrát beolvasztják és abból kovácsolnak egy keresztet, amire téged gyűlölettől vezérelve még vörös izzásában felfeszítenek. Akkor érezni fogom, milyen a megváltás...

Válaszok:
gary_cooper | 2012. augusztus 1. 00:40

Az idegennyelvű billentyűid arról tanúskodnak, hogy te már rég eltemetted Magyarországot, és több ezer kilométerről ajvékolsz. Ha találkoznál a Bartussal, üzenem neki, hogy a kurva anyját.


Feri látja, hogy ennek a "közszereplőnek" a ténykedése annyira nem nyerő, egyenlőre levette a sakktábláról ezt a parasztot.

Válaszok:
Selamat | 2012. augusztus 1. 08:46

Dániel Péter!

Ön egy provokátor, aki nem fér a börébe. Ön az a típus, aki azzal vádolja a másikat, hogy visszaütött. Ön nem tisztel senkit és semmit. Ön egy frusztrált, kisebbségi komplexusban szenvedö tehetségtelen ügyvéd, aki megpróbált botrányos viselkedésével "híressé" válni. Ehelyett hírhedtté és szalonképtelenné vált (vagy mindig is az volt?).
Én is remélem, hogy hosszú évekig fogjuk még élvezni az orbáni szép új világot (A.Huxley után szabadon), ugyanis csakis az orbáni politika az, amely az ország, ill. annak lakóinak az érdekét és felemelkedését szolgálja. Ön meg csak röhögjön rajtunk külföldröl. Tartok töle, hogy többet fog szomorkodni, mint röhögni. De ez az Ön választása. Nehogy túlértékelje saját magát, hiba lenne. Mert Ön egy nulla. Egy niemand.


Kisomega! Menj te is! Mi meg jól elleszünk itt nélkületek a mi kis diktatúránkban. Te szerencsétlen hülye...


"Hozzászólók nem reagáltak arra, hogy mit mondott Orbánról, mely teljes mértékben helytálló."

Egyáltalán nem helytálló. Néhányan így látjátjok, mi meg másképp. Dániel Péter véleménye annyit ér, mint a kaszinótojásai. De maga DP is annyit ér, nem többet.


Ezt nagyon jól megfogalmaztad! Tetszik.


Attol tartok, hogy ez a tojás maszatoló önként csatlakozott a "csapathoz". Komoly politikai reményekkel a lelkében.

Úgy lehetett vele, hogy ahol egy gyurcsány miniszterelnök lehet, ott neki is van keresnivalója.

(Az első akciójánál fogadni mertem volna arra, hogy később bejelentkezik a választásokra. Bejött :-))


Jó utat, és kivánom érezze magát jól, bárhová is igyekezzen.

Egyben megkérem, feledkezzen el örökre szülőhazájáról, mert ide csak születnie sikerült, más köteléke nincs hozzá.

Megértő, de mindannyiunknak jobb, országunktól távoltartó magatartását, előre is köszöm!


A reggeli válasz kérdésedre Budapest, az esti válasz Szentendre.


Ha azt mondod egy férfira hogy geci, akkor ne sértődj meg ha valaki azt mondja rád hogy te hüvelyváladék


Az miaz a JOBBIK?Mosópor márka?


Elüldöztétek a falu bolondját,jobb helyeken ez nem szokás.Szerencse,hogy van másik.Török Zsolt egy lépést előre lépj!


Szép, hogy felajánlottad, de süsd meg előbb!
Ahol a bőr is hiányozhat, nem fogják hiányolni!Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó