Hende szerint jól verekedtek a magyarok

2012. július 23. 09:20

Díszsortűzzel és hajófelvonulással ünnepelték vasárnap a nándorfehérvári diadalt, a Várban a honvédelmi miniszter tartott ünnepi beszédet.

Nyolc hajón összesen háromszáz diák érkezett meg a Magyar Tudományos Akadémia kikötőjébe vasárnap, miután korábban három napos kiránduláson vettek részt Kalocsán illetve Belgrádban. A nándorfehérvári diadalt hajófelvonulással és díszsortűzzel ünnepelték, majd díszmenet indult a Lánchídon át a Várba. 

Itt a déli harangszót követően a Hunyadi János szobornál tartott ünnepi beszédet a honvédelmi miniszter. Hende Csaba arról beszélt, hogy azért tudtak győzni, mert a nép, a nemzet át tudta lépni saját árnyékát. „Létszámbeli hátrányukat a magyarok nem csak bátorsággal és önfeláldozással tudták kipótolni, hanem gyorsasággal és azzal is, hogy amikor verekedni kellett, akkor nagyon jól, nagyon ügyesen és nagyon kitartóan verekedtek” – fogalmazott a tárcavezető.

Simicskó István, a honvédelmi minisztérium parlamenti államtitkára egy másik rendezvényen azt mondta az ATV-nek, hogy a nándorfehérvári diadal olyan világraszóló győzelem volt, amire joggal lehetünk büszkék.

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/39100