Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. július 23. 09:20

Díszsortűzzel és hajófelvonulással ünnepelték vasárnap a nándorfehérvári diadalt, a Várban a honvédelmi miniszter tartott ünnepi beszédet.

Nyolc hajón összesen háromszáz diák érkezett meg a Magyar Tudományos Akadémia kikötőjébe vasárnap, miután korábban három napos kiránduláson vettek részt Kalocsán illetve Belgrádban. A nándorfehérvári diadalt hajófelvonulással és díszsortűzzel ünnepelték, majd díszmenet indult a Lánchídon át a Várba. 

Itt a déli harangszót követően a Hunyadi János szobornál tartott ünnepi beszédet a honvédelmi miniszter. Hende Csaba arról beszélt, hogy azért tudtak győzni, mert a nép, a nemzet át tudta lépni saját árnyékát. „Létszámbeli hátrányukat a magyarok nem csak bátorsággal és önfeláldozással tudták kipótolni, hanem gyorsasággal és azzal is, hogy amikor verekedni kellett, akkor nagyon jól, nagyon ügyesen és nagyon kitartóan verekedtek” – fogalmazott a tárcavezető.

Simicskó István, a honvédelmi minisztérium parlamenti államtitkára egy másik rendezvényen azt mondta az ATV-nek, hogy a nándorfehérvári diadal olyan világraszóló győzelem volt, amire joggal lehetünk büszkék.

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/39100


13 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


`Ma van honvédelmi miniszterünk, most már csak egy hasonló kaliberű hadsereg kellene hozzá.`

Egyetértek, de úgy nem lehet, hogy minden egyes konfliktus amiben magyar katona részt vesz, azt megvetés és pocskondiázás kiséri.

Legfőképp a jobboldalról, de tudd fröcsögi erre minden politikai irány vonal követője.


Ember, es megis harci tapasztalat nelkul, hogy fogja magyar katona megvedeni a hazat?

Vetted?


"Minek kiabáltatok a testvéri,baráti felszabadító szovjet csapatok ellen?"

Es milyen jol jartak vele az oroszok. Csinaltak egy elore tolt utkozozonat a nyugat es koztuk.
Legyen mar tokod, es hagyd a francba ezt a pacifisita bolcsesz dumat. Magyar katona legyen vegre igazi harcos, ahova megy, fossa ossze magat minden hadrafoghato ferfi, es akkor mindenki meggondolja ketszer is, hogy mikent beszel velunk, mikent viszonyul hozzank, es milyen kapcsolatot akar fenttartani velunk.


Hasonló kaliberű hadsereg ? Ha három hetvenéves paraszt bácsi kaszát ragad, már akkor sokkal nagyobb minőséget képvisel a "sereg " mint a minisztere meg a "titkára " !))))))


"Idegen katona ne legyen magyar földön magyar katonát ne vigyenek idegenbe!"

Én ezzel sosem értettem egyet. Romantikusan naiv, a pacifizmust tévesen értelmező fotelpolgárok gondolatának tartottam.

Magyar katona legyen harcedzett, legyen fegyelmezett, jól felszerelt, jól kiképzett, könyörtelen és hatékony.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó