Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. július 23. 08:17

Orbán Viktor végre igazi hungaricumra bukkant.

„Az elnevezés eredetével kapcsolatban nincs tudományos konszenzus. Az egyik elmélet szerint a csoda szó alakult át (csoda -> coda -> cola) az évszázadok során a mámoros ajkakon, mások viszont inkább a csula (csula -> cula -> cola), vagy a kula szóra vezetik vissza a nevet, egyensen azt állítva, hogy az a régies ártány nyál, vagyis a koca kula kifejezésből keletkezett. Utóbbi valójában annak a demagóg propagandának a része, amellyel a hungarizáció ellenes alternatív mozgalmak próbálják lejáratni a helyi vállalkozásokat tönkretevő magyar tündérmese jelképét. A nemrég előkerült XVI. századi butykos felirata várhatóan pontot tesz a származási helyet is megkérdőjelező vita végére.

A miniszterelnök az ünnepségen felidézte, hogy a régi kommunisták még tiltották a kólát. »De mi nem vagyunk kommunisták, hogy másoktól irigyelnénk a jól megérdemelt, munkával előállított profitjukat« – tette hozzá a nagy államosító, a nyugdíjbiztosítók felszámolója, a bankokra, a telekommunikációs cégekre, a kereskedelmi láncokra, a gyógyszergyártókra kivetett különadók sztahanovja. Dehogynem kamarád, csak más az ízlésetek.

Az ország első embere egyébként mindent tud, ő az egyetlen, aki ismeri a titkos receptet. A sajtótájékoztatóján el is árult róla egy-két részletet: »Barna valamit összekeverni más valamikkel, és megitatni az egész világgal«. Ilyen egyszerű. Mint a politikája. Az a barna valami, amit megitat az egész országgal.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/39095


84 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Ha szerintetek nem szereti a kormány a multikat, akkor az a baj, ha szereti, akkor meg az.


Te marha!

Hát ne vedd meg!


Gomperz Tamás a kólaember

Így lehet a lényegtelenből lényegeset produkálni, avagy provokálni. Talán arról érdemesebb lenne írni, hogy nemcsak a fogyasztónak, hanem a gyártónak, szolgáltatónak is ki kellene venni a részét, ha az ország, a világ bajba kerül. Ne csak a fogyasztótól bezsebelt extraprofitot tegyék zsebre, hanem ha szükségessé válik, segítsék a talpra állást, melyet tulajdonképpen közvetve ők okoztak.Régen, ha többlettermelési válság volt, csökkent a fogyasztás, az árút megsemmisítették, de az árát nem vitték le. Ma működik a szabad piacon a kereslet, kínálat törvénye? Hogyan működik? Ha csökken a kereslet, csökkentik az árakat, a pénzintézetek a kamatokat? Netán az árak, kamatok még emelkedik is, miközben csökkentik a termelést, hitelezést és százezrek vállnak munkanélkülivé?

Erről kellene írni, ezt boncolgatni. Valamint arról, kik azok akik a válságon nyertek.


Itt egy másik.

Orbán Viktor megfejtette a kólatitkot
http://index.hu/gazdasag/magya..


- Pierre, Pierre! Gyere, ezt kóstold meg! Már mindenki ivott. Már mindenki ivott egy csöppet. Teljesen kikészít. Pierre, én már nem látok. Már képeslapokat látok tőle. Ez kábítószer...

- Mi a szar ez?

- Coca-cola.

- Coca-cola? Honnan van?

- Az apámék hozták. Hoztak Londonból egy egész üveggel. Őrület, őrület. Ez oltári, teljesen kikészít. A magnót is én koztam. Phillip Morris kell?

Válaszok:
outsider1 | 2012. július 23. 09:43

Gomperz Tamás elvtársnak agyára mehetett a Kólamámor.

Valaki Gomperz Tamás elvtárs italába tudatformáló szereket keverhetett ezért képes szelleme ennyire szárnyalni, messzire elrugaszkodva a valóságtól.

Agyfogyatkozásos mámorában ilyeneket írkál:

1. „(Orbán) a nagy államosító, a nyugdíjbiztosítók felszámolója,”

Az már kiesik Gomperz Tamás elvtárs tudatából, hogy korábban kötelezően muszáj volt belépni a manyupokba,

amelyek hatalmas működési költségekkel működtek,

a járulékosok szempontjából rossz befektetési döntéseket hoztak,

ezért 14 év alatt siralmasan rossz hozamokat tudtak csak produkálni.

Kizárólagos haszonélvezők voltak a kecskék akikre rábízták a káposztát.

Nagy vesztes volt az államkincstár, ahonnan hiányoztak a nyugdíjkiadások fedezetét biztosító bevételek ezért évről-évre hatalmas, nagy kamatköltséggel járó hitelfelvétellel kellett fedezni a nyugdíjkassza hiányát.

Erre a Bajnai kormány főtanácsadója is rájött, és széles körben publikálta javaslatait.

Gomperz Tamás elvtárshoz ezek a gondolatok még nem jutottak el.
Gomperz Tamás elvtárs „Le van maradva több brosurával.”

2. (Orbán) „a bankokra, a telekommunikációs cégekre, a kereskedelmi láncokra, a gyógyszergyártókra kivetett különadók sztahanovja.”

Gomperz Tamás elvtárs érző szíve a bankokért dobog, ezért neki elviselhetetlen fájdalmat okoz, ha kedvencei is részt vesznek a közteherviselésben.

Az adók általános nagyságát is elviselhetetlenül nagynak érzi, noha az Eurostat adatai jelzik, hogy Gomperz Tamás elvtársat tudatformáló szerektől befolyásolt érzékszervei megcsalják:

A Világgazdaság lapban ez olvasható:
„Magyarországon csökkent legjobban az adóbevétel az EU-ban

A GDP-arányos adóbevétel az EU tagállamai közül Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben 2010-ben az előző évhez képest – derül ki az Eurostat hétfőn közzétett, az európai adózási trendeket áttekintő jelentéseiből. Míg az átlagos ráta az EU egészében nem változott (38,4 százalék maradt), addig Magyarországon 40,1 százalékról 37,7 százalékra esett.

Az Eurostat-ban meg kellene bízni, az egy korrekt, független intézmény.

Tavaly ez a mutató a KSH adatai szerint tovább süllyedt.”(VG)
Az Eurostat adatai szerint Franciaország és Németország GDP-arányos adóbevételei is magasabbak, mint Magyarországé.


"Az a barna valami, amit megitat az egész országgal.”

nono! nem az egésszel csak veletek s ez lehet a nyítja az agysorvadásotoknak

aki pedig nem iszik a szarléból az nem érti hogy mitől vagytok ekkora marhák


Hát igen, aktuális. Orbánék két év alatt eljutottak a nyolcvanas évek elejihez hasonló hanyatláshoz. Most tényleg megint "Megáll az idő...."


Először a vadászati világkiállításon ittam. Három dolog sokkolt engem ottan: a Pepsi-cola, valami ostyás orosz jégkrém, meg a tiki-taki.

:)

Válaszok:
outsider1 | 2012. július 23. 09:54

Először május elsején egy vidéki majálison ittam, kétes tisztaságú sörös korsóba kiöntve. Rémes volt.

Válaszok:
Oblomov | 2012. július 23. 09:57

Nem kevered az ún. Quick-colával? Az, és annak testvéri kombinációi pusztíthatták el a keleti tömböt. :)

Válaszok:
outsider1 | 2012. július 23. 10:04

--vagy a kula szóra vezetik vissza a nevet, --

valahol itt láccik pontosan, hogy a szerző mekkora idióta, még ha próbál is valamit mondani, szabadbattyánban van egy olyan, hogy kula tér, és mi a kula ?, gótikus lakótorony, őrtorony, ez egyébként valami balkáni jövevény-szó vagy miafax, bizony :)
a gúglin meg lehet csekkolni ...


egyébként a cola szörp a legkirályabb, akárki akármit mond :)


Nem, azt hiszem, eredeti "coca cola" volt: előttem van, ahogy a bódéban egy termetes asszonyság kiöntötte. Sőt, még emlékszem a salakpályától koszos fehér térdzoknimra, meg a csöpögő fagyira is.


kofala-pozitív :)


Ja, ja. Kofola a Jednotából.


A Bambi a Csinibabában volt, csatos üvegben. Színe és kátránya alapján Fidesz-ital lehetne.

Válaszok:
Oblomov | 2012. július 23. 10:19

Az ő nevét Fülig Jimmy Gomperec hídlakóéra vezetné vissza, aki az indiai-ócejánon szerepelt, így utálja a kopragyűjtő hajókat és a kólagyárakat egyaránt, mer' nem akarja, hogy a zembereknek munkájuk legyék. Hanem a bankokat szereti, és azokba tenné Firmin alattvaló értékes részvényeit.


Apád nem sörözött? 2.- HUF volt a betétdíj. :)


Mint a hagyományos mosószappané?


A VÉG csak úgy jön megy a VILÁGBAN, mint a VILÁGBANK?

„Jön a vég Athénban?

Görögország legfontosabb hitelezői elveszítették a türelmüket. Berlin nem ad további segélyt Görögországnak az eddigi ígéreteken túl, az IMF pedig azt fontolgatja, hogy leállítja a pénzek folyósítását.”
http://www.vg.hu/gazdasag/makr..

Válaszok:
julianus | 2012. július 23. 10:31

A pH-érték nem csak a szappant jelenti. :)


Elnézést. Rossz helyre ment.


Üzletileg kell nézni. Jobb a szapora fillér, mint a ritka Forint. :)


Szépen lassan, de a hávégések is megőrülnek. Egyfolytában csak azt keresik mibe köthetnének bele. Piszkosul unalmas, és mindennél szinvonaltalanabb amit csinálnak.

Veszi még valaki az újságjukat? Online változatuk "sikere" lemérhető az ott található hirdetésekből. Édes kevés. Még a meglélhetéshez sem lehet elég. Kiváncsi vagyok, mikor lesz elegük a befektetőiknek?Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó