Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. július 23. 08:17

Orbán Viktor végre igazi hungaricumra bukkant.

„Az elnevezés eredetével kapcsolatban nincs tudományos konszenzus. Az egyik elmélet szerint a csoda szó alakult át (csoda -> coda -> cola) az évszázadok során a mámoros ajkakon, mások viszont inkább a csula (csula -> cula -> cola), vagy a kula szóra vezetik vissza a nevet, egyensen azt állítva, hogy az a régies ártány nyál, vagyis a koca kula kifejezésből keletkezett. Utóbbi valójában annak a demagóg propagandának a része, amellyel a hungarizáció ellenes alternatív mozgalmak próbálják lejáratni a helyi vállalkozásokat tönkretevő magyar tündérmese jelképét. A nemrég előkerült XVI. századi butykos felirata várhatóan pontot tesz a származási helyet is megkérdőjelező vita végére.

A miniszterelnök az ünnepségen felidézte, hogy a régi kommunisták még tiltották a kólát. »De mi nem vagyunk kommunisták, hogy másoktól irigyelnénk a jól megérdemelt, munkával előállított profitjukat« – tette hozzá a nagy államosító, a nyugdíjbiztosítók felszámolója, a bankokra, a telekommunikációs cégekre, a kereskedelmi láncokra, a gyógyszergyártókra kivetett különadók sztahanovja. Dehogynem kamarád, csak más az ízlésetek.

Az ország első embere egyébként mindent tud, ő az egyetlen, aki ismeri a titkos receptet. A sajtótájékoztatóján el is árult róla egy-két részletet: »Barna valamit összekeverni más valamikkel, és megitatni az egész világgal«. Ilyen egyszerű. Mint a politikája. Az a barna valami, amit megitat az egész országgal.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/39095


Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Gomperz Tamás elvtársnak agyára mehetett a Kólamámor.

Valaki Gomperz Tamás elvtárs italába tudatformáló szereket keverhetett ezért képes szelleme ennyire szárnyalni, messzire elrugaszkodva a valóságtól.

Agyfogyatkozásos mámorában ilyeneket írkál:

1. „(Orbán) a nagy államosító, a nyugdíjbiztosítók felszámolója,”

Az már kiesik Gomperz Tamás elvtárs tudatából, hogy korábban kötelezően muszáj volt belépni a manyupokba,

amelyek hatalmas működési költségekkel működtek,

a járulékosok szempontjából rossz befektetési döntéseket hoztak,

ezért 14 év alatt siralmasan rossz hozamokat tudtak csak produkálni.

Kizárólagos haszonélvezők voltak a kecskék akikre rábízták a káposztát.

Nagy vesztes volt az államkincstár, ahonnan hiányoztak a nyugdíjkiadások fedezetét biztosító bevételek ezért évről-évre hatalmas, nagy kamatköltséggel járó hitelfelvétellel kellett fedezni a nyugdíjkassza hiányát.

Erre a Bajnai kormány főtanácsadója is rájött, és széles körben publikálta javaslatait.

Gomperz Tamás elvtárshoz ezek a gondolatok még nem jutottak el.
Gomperz Tamás elvtárs „Le van maradva több brosurával.”

2. (Orbán) „a bankokra, a telekommunikációs cégekre, a kereskedelmi láncokra, a gyógyszergyártókra kivetett különadók sztahanovja.”

Gomperz Tamás elvtárs érző szíve a bankokért dobog, ezért neki elviselhetetlen fájdalmat okoz, ha kedvencei is részt vesznek a közteherviselésben.

Az adók általános nagyságát is elviselhetetlenül nagynak érzi, noha az Eurostat adatai jelzik, hogy Gomperz Tamás elvtársat tudatformáló szerektől befolyásolt érzékszervei megcsalják:

A Világgazdaság lapban ez olvasható:
„Magyarországon csökkent legjobban az adóbevétel az EU-ban

A GDP-arányos adóbevétel az EU tagállamai közül Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben 2010-ben az előző évhez képest – derül ki az Eurostat hétfőn közzétett, az európai adózási trendeket áttekintő jelentéseiből. Míg az átlagos ráta az EU egészében nem változott (38,4 százalék maradt), addig Magyarországon 40,1 százalékról 37,7 százalékra esett.

Az Eurostat-ban meg kellene bízni, az egy korrekt, független intézmény.

Tavaly ez a mutató a KSH adatai szerint tovább süllyedt.”(VG)
Az Eurostat adatai szerint Franciaország és Németország GDP-arányos adóbevételei is magasabbak, mint Magyarországé.


Hát igen, aktuális. Orbánék két év alatt eljutottak a nyolcvanas évek elejihez hasonló hanyatláshoz. Most tényleg megint "Megáll az idő...."


Először május elsején egy vidéki majálison ittam, kétes tisztaságú sörös korsóba kiöntve. Rémes volt.


Nem, azt hiszem, eredeti "coca cola" volt: előttem van, ahogy a bódéban egy termetes asszonyság kiöntötte. Sőt, még emlékszem a salakpályától koszos fehér térdzoknimra, meg a csöpögő fagyira is.


Ja, ja. Kofola a Jednotából.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó