Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. július 17. 08:29

Az ideális valóban egy rendőrállam volna, ahol úton-útfélen rendfenntartó milíciák járőröznének. Ez a fundamentális karhatalom a rendőrség főszárnyának, a pindur pandúroknak a dolgát könnyítené.

„Bándy Katával egy gimibe jártam, és sulitársaim kreáltak is róla egy küllemét méltató átiratot, amelyet most kegyeleti megfontolásból nem közlök, pedig bók, nem tiszteletlenség. Halála azt viszont kimondatja velem, mivel előzhető meg az ilyesfajta tragédia. Azzal nem, ha páholyból nézzük, hogy alkalmasint kivégzik egy-egy honfitársunkat, és minden egyes esethez deáki disztingvációval, papagájként annyit fűzünk, hogy »a gyilkosok bűnhődjenek«. Ez a roppant bölcsesség a meggyilkoltakon aligha segít. Tehát? Nem lehet, hogy a rongyosra koptatott, de a mindenkori bűnözést soha el nem törlő frázis helyett el kéne kezdeni a megelőzésre koncentrálni?

Csakhogy az biztosan kimerítené a rendőrállam, a személyiségijog-sértés és a diszkrimináció fogalmát. Ó, jaj. Még szerencse, hogy engem nem aggaszt ez.

Az ideális valóban egy rendőrállam volna, ahol úton-útfélen rendfenntartó milíciák járőröznének, ám nem törvényen kívüliek, mint a Magyar Gárda meg a Nemzeti Őrsereg, hanem államiak, kormányfelügyelet alattiak. Az ország minden tájának békéjét biztosítanák, az arany mezők, ezüst folyók mindegyikét lefednék éjjel-nappal. A civil mindennapok megszokott látványa lenne az uniformis. Ez a fundamentális karhatalom a rendőrség főszárnyának, a pindur pandúroknak a dolgát könnyítené. A bűnügy az erőszakos bűncselekmények zömétől megszabadulna ezáltal. A globális polgárőrség rengeteg tagot feltételez. Mivel eltartásukra, egyenruhájukra, fegyverükre nincsen keret, egyelőre idea marad.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/38849


12 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


...."A szociális dezorganizációs elv szerint a hátrányos helyzetű csoportok esetében a káros, deviáns magatartásformák átadása a szocializációs folyamat része...."


Most tényleg itt tartunk,hogy ilyen degeneráltaknak is megjelenhetnek írásai.Könyörgöm meddig még?


1xŰ lenne ez, a rendőrség apanázsának egy részéből létrehozni egy tényleg működő csendőrséget (nem olyat, mint a jobbik Tiszavasváriban "működtet"), mint régen volt, jogokkal és következményekkel együtt, a Honvédelmi Minisztérium fennhatósága alatt!


Szép elgondolás ez a sterilizáció, olyan fajelméleties. Érdekes, hogy egy alapvetően liberális blogon jelenik meg..


Basszák meg: 46000 rendőr van! Hány járőrt szoktatok látni naponta?

Kádár alatt 23000 volt - titkosszolgákkal együtt. A mostani 46000-ben nincsenek benne a gumitalpúak. Akkor volt gyalogjárőr, autósjárőr, kutyás járőr, posztos rendőr. Most vannak olyan helyek, hogy 7-8 falura jut 1 rendőr. Hol van az a 46000?Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó