Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. július 16. 20:28

Már a hónap elején börtönbe kellett volna vonulnia, vagyis a bűncselekmény idején börtönben kellett volna lennie annak a 26 éves férfinak, akit Bándy Kata rendőrségi pszichológus pécsi meggyilkolásával gyanúsítanak – értesült hétfőn az MTI Hírcentrum.

Már a hónap elején börtönbe kellett volna vonulnia annak a 26 éves férfinak, akit Bándy Kata rendőrségi pszichológus pécsi meggyilkolásával gyanúsítanak – értesült hétfőn az MTI Hírcentrum. Az m1 Híradójában elhangzott: P. Lászlónak július 2-án kellett volna 20 napra a kecskeméti börtönbe bevonulnia, mert nem fizetett meg egy rá kiszabott 40 ezer forintos szabálysértési bírságot, vagyis a bűncselekmény idején börtönben kellett volna lennie.

A Híradó beszámolója szerint a Bóly mellett, menekülés közben elfogott férfi, aki szexuális indíttatásból ölte meg a pszichológusnőt, legutóbb tavaly ősszel szabadult a börtönből. Akkor egyéves börtönbüntetését töltötte le, előtte pedig rablás miatt ítélték el öt évre. A helybeliek szerint nagyon rossz híre volt a férfinak Kelebián és a környező településeken, mert több bűncselekménnyel, köztük gépkocsi-feltörésekkel, betörésekkel és lopásokkal is gyanúsították. Szobája szekrényén több bírósági végzés és rendőrségi idézés is volt.

Baranya megyei sajtóorgánumok információi szerint a rendőrök a boncolás megállapításai, illetve a holttest megtalálásának helyszínén rögzített nyomok alapján jutottak P. László nyomára, ugyanis a büntetett előéletű férfi DNS-mintája szerepelt a rendőrségi adatbázisban.

A Híradónak nyilatkozott a gyilkossággal gyanúsított férfi anyja, aki azt mondta, két hónapja költözött fia a kelebiai tanyavilágból Pécsre a nagybátyjához, de ő nem hiszi el, hogy fia követte volna el a bűncselekményt.

Sajtóinformációk szerint P. László önkényes lakásfoglalóként élt a város egyik Magtár utcai házában. Az MTI Hírcentrum értesülése szerint szombat éjjel egy másik férfit is elfogtak a rendőrök a gyilkossági üggyel kapcsolatban, de a rendőrség erről nem adott felvilágosítást.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/38839


124 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Nem akarnám védeni se "Pintér rendőrségét", se ezt a fasszopót, de azért a nagy Orbán-ellenes hangulatban lehetne azért gondolkodni is: Egy negyvenezer Ft-os szabálysértési bírság (de még egy lopás vagy autófeltörés) miatt nem szokás teleplakátolni az országot. Más se menne a TV-ben, ha az összes ilyet ott mutogatnák.
Ami még érdekes, hogy Páva polgármester tettesekről beszél, ő meg azt mondta a kihallgatáson, hogy "ő viszi el egyedül a balhét". Még van dolga a rendőrségnek ezek szerint.

Válaszok:
StG | 2012. július 16. 20:55
ursula | 2012. július 16. 21:39

ööö... mármint nem Páva Zsolt mondta ezt természetesen, mielőtt valaki félreértené.


Próbálkoztál az írásom megértésével? (jó, bevallom, sikerült már jobban is)


Igaza van az előttem szólóknak.

Ha minden egyes szabálysértési bírságot be nem fizetőt kiplakátolnának, csak azokkal lenne tele az ország, na meg a panaszokkal, hogy ezt, hogy merik megtenni.


Hidd el, lesz még ilyen, mint ahogy az elmúlt sokezer évben is volt. Ennél az eseténél szerintem különösebben nem hibáztak a rendőrök, ez a tettes meglett egy héten belül.


Amúgy meg le a kalappal a rendőrség előtt, hogy ilyen hamar megfogták ezt az állatot.


egy normális országban, egy tisztességesen működő kormány a rendet és a biztonságot garantálja az ott élő állampolgárok számára


oppardon, elfelejtettem hozzátenni, hogy ezt Simicskó István látta fontosnak megjegyezni a pécsi egyetemi gyilkosság kapcsán:

http://www.fidesz.hu/index.php..

:-P


Állítólag bevezették a "három csapást" kishazánkban, nem? És ha történetesen ezév januárjában nem emelik meg ismét a szabálysértési értékhatárt, akkor ez a féreg már rég börtönben ült volna élete végéig!!
Azért gondoljatok bele, a híradások szerint két alkalommal ült összesen 7,2 évet és most 26 éves. Rövid szabadlábon töltött időszakait is figyelembe véve, meg a bíróság itélkezési gyorsaságát, úgy 16 évesen már kemény bűnőző lehetett! A szegény halmozottan hátrányos helyzetű. Pár év múlva ismét kint lesz és remegve várhatjuk, hátha jó útra tér??
Egyébként van egy, ismétlem egy olyan ügy ahol a három csapást már alkalmazták?? Vagy ahhoz még építeni kellene pár tucat börtönt!


Örömteli, hogy páran az alvilág felső tízezréből is megbuknak. Bár vannak kétségeim, vajon mennyiben köszönhető ez a politikai váltásnak? De az egyszeri kisemberek biztonságérzetét s mindennapi kis bűnözők elleni hathatós fellépés jóval inkább segítené! Ezen a téren pedig katasztrófális a helyzet!
Nincs más út: Gárda, Polgárőrség, Jófiuk, egyéb formációk kellenek!


Nem ertem mit 3 csapasoztokm a 3 csapas _szemely elleni_ buncselekmenyekre van. Ennek a csavonak volt egy be nem fizetett szabalysertese, meg par autofeltores. Ezekre _nem vonatkozik_ (nagyon helyesen) a 3 csapas. Ettol fuggetlenul, ezert eletfogytiglant fog kapni, de ennek nincs koze a 3 csapashoz.


Te aztán egy vérbeli provokátor vagy, Erik.
Amikor Nyírőről, Horthyról van szó, lehordod minden nácinak fasisztának a kormányt, most meg itt hergeled a népet, hogy mért nincsenek megregulázva a cigányok.
Mindegy mi a téma, lényeg, hogy utáljuk gőzerővel a kormányt, mi?


Az utolsó mondatoddal maradéktalanul egyetértek.
De a cigánybűnözést nem most indították útjára, úgyhogy menjünk egy kicsit távolabb az időben, mikor felelősöket nevezünk meg.

Válaszok:
egysegelem | 2012. július 16. 22:02

Ciganybunozes nem letezik, es senki nem is indithatta utjara, igy felelosok sincsenek. Ami viszont van, az a mediatizalt vilag, azaz, hogy ma barmi tortenik az orszagban, arrol olvashatsz a neten egybol, es rengeteg olyan ugyrol szerzel tudomast, amirol regen nem tudtal. Ennyi valtozott. Ez az ugy is egy sima nemi eroszaknak indult, ami eldurvult. Millio ilyen van a vilagban is, Mo-n is, meg csak nem is kotheto jobban a ciganyokhoz, mint mashoz. Az a kulonbseg, hogy tudsz rola, a szemed elott zajlik, ebbol tevesen levonod azt a kovetkeztetest, hogy rosszabb vilagban elunk, mint regen. Vicc az egesz.

Válaszok:
Rita Kamélia | 2012. július 16. 22:09

Én úgy látom, hogy azért elég sok mindenre jó az a TEK.

Válaszok:
egysegelem | 2012. július 16. 22:04

Ilyen bevetesi egysegek eddig is leteztek, tehat nem az van, hogy most a TEK valami olyan, ami eddig nem volt.


"Mocskos allat !!! Mi az hogy sima nemi eroszak ????"

Olyan, amibol a vilagban midnen aldott nap millio tortenik.

"Egyertelmu, hogy rosszabb a kozbiztonsag mint regen."

Erre irtam, hogy erezheted igy, ha statisztikailag nem igaz. Ha csak az elmult 20 evet nezzuk sem az emberolesek szama nem nott, sem az eroszak buncselekmenyeke. Csak bemondja a TV, regen meg egy ilyen esetrl tudott a kornyekbeli 50 ember aztan slussz.


Ha soha be nem kapcsolnám a tévét, ha nem lenne internetem, akkor is látnám, mi zajlik a falumban, a közeli nagyvárosban, az iskolában, a buszon, a közterületeken.

Egyszerű példa: tavaly az óvodában az egyik apuka szólt egy cigányasszonynak, hogy reggelente ne a kutyáik kíséretében jöjjenek már a gyerekkel, mert míg bekísérik a gyereket, addig a kutya az óvoda udvarán kószál, odapiszkít, és a gyerekek oda vannak kivíve játszani.
Hát ami ebből lett..
Szem és fültanúja voltam. Üvöltözött az összes, fenyegetőzött, még az említett apuka ötéves kislányának is beígérték, hogy elvágják az apja torkát.
Onnantól az óvónő kérésére hetente egyszer-kétszer, a reggeli oviba menés időpontjában rendőrjárőr cirkált az óvoda utcájában.
Mikor én jártam oda, ilyet el sem tudtunk volna képzelni. Az én gyerekemnek már ilyen körülmények jutottak.
Tehát ne fogjuk a médiára, aki benne él, annak elég csak kitennie a lábát az utcára, hogy észlelje a világ változását.

Válaszok:
James | 2012. július 16. 22:42

Sajnalom, hogy alapveto fogalmakat nem ertesz, nem tudod mit jelentenek. Javaslom a tanulast, az szokott segiteni ezen.


Az a felderitesek szama, amirol beszelsz. En szimplan az emberolesekrol beszelek, ott nincs mit hamisitani, ott, hogy elkaptak-e a tettest, azon lehet. De en nem arrol irtam. Itt meg latencia sem lehet, emberolessel ugyanis muszaj foglalkozni, es nem olyan, mint a tyuklopas, hogy sokszor be sem jelentik, nem jelenik meg a statisztikaban.


Valojaban Gyurcsany alatt soha nem latott merteku realber es realnyugdij emelkedes volt. Reszben ez a bajok okozoja, tul jol eltek emberek, ezert hiteleket vettek fel, es eladosodtak. Csak, hogy a tenyeknel maradjunk.


Frappans riposztok kezikonyve, elso oldal? :)


és szabadlábon lófrált.... na igen, a pintér és orsós kedvenc állatkája ő is


"Menekülés közben fogták el Bóly közelében - közölte a cigány kirendelt védője (át akart szökni a horvát határon). Amikor meglátta a kommandósokat, megpróbált elfutni, de beérték és leteperték, ekkor meg is sérült."

Magyarul jol megvertek.


Nem feltétlenül csak Ritának, bár most erre írok.

Sokan írják, majdhogynem követelik a Csendőrség felállítását.

A kérdésem: És akkor mi fog változni???

Ha egy szervezet mögött nincsenek törvények, akkor hívhatják akárminek, attól az még ugyanolyan szar lesz.

Miért volt jobb Kádár rendőrsége??

Talán akkor a rendőr pofán mert b@szni egy ilyen péntek lászló nevű /direkt kisbetű/ állatot, aki aztán megtanulta, hogy hol a helye.

Manapság a sok jogvédő miatt, ha rosszul néz a rendőr egy cigányra, vagy bárki másra, akkor mehet a bíróság elé, mert kimeríti a "szemmel verés" tipikus esetét, és a bíróság a cigánynak fog hinni.

Az elmúlt évek rossz tapasztalata a rendőrséggel szemben sajnos a politika műve.

A folyamatosan hangoztatott megélhetési bűnözés, a liberális elvek, a túlságos szabadságjogok vezettek ide, amivel kapcsolatban bizonyos párhuzamot vélek felfedezni a Római birodalommal.

Addig-meddig ment a szabadságjogok kiterjesztése, hogy a birodalom szűnt meg létezni, és ezt látom most is, nemcsak Magyarországon.

Válaszok:
Rita Kamélia | 2012. július 16. 22:58

Hat eve eppen 4 eve volt ellenzekben Orban, es maradt ujabb 4 evig, amikor egy TV vitaban megalazo, megsemmisito vereseget szenvedett Gyurcsany Ferenc mininszterelnoktol. :)


Az loboto[m]ia, nem loboto[n]ia. :)


Te is lattad a Szall a kakukk feszkere c. filmet?


De mondok egy masik peldat, 6 eve volt, hogy 4 eve nem talaltak Mo tortenetenek legsulyobb buncselekmenyenek a Mori bankrablasnak az aldozatait, amit az Orban kormany regnalasa alatt kovettek el. Nem ertem Orban miert hagyta. Szerencsere a Gyurcsany kormany alatt elfogtak az elkovetoket.

(Na, hogy tetszik neked, amikor ilyen hosszaszolasokkal nyeletem veled a szart? Kb ez a szinvonala annak, amit itt egesz este eloadtok.)


lehet, hogy csak te irritálod a hülyeségeiddel:)


"Talán akkor a rendőr pofán mert b@szni egy ilyen péntek lászló nevű /direkt kisbetű/ állatot, aki aztán megtanulta, hogy hol a helye."
Milyen igaz.
Épp a múltkor jutott eszembe: 92-ben nősült az unokatestvérem. Falusi sátras lagzi volt, amire odacsődültek még a szomszéd faluból is bámészkodó cigányok. Mivel az örömszülők tudták hogy erre számítani kell, megkérték a szomszéd falu körzetes rendőrét, éjszaka nézzen már rá néha a porta tájékára.
Volt egy cigányember, aki erőszakosan követelte a násznép egyik tagjától , hogy vigyen ki neki italt.
A rendőr erre gumibottal odasuhintott neki néhányszor, amire az elkullogott.
Pedig: egy faluból származtak, és a rendőr mégsem félt attól, hogy majd a rokonság odahaza felkeresi elégtételt venni, vagy bármelyik hozzátartozóját bántalmaznák.
Egyszerűen fel sem merülhetett még akkor, hogy a rendőrnek ne legyen mersze végezni a dolgát.
Most meg? Inkább hagyjuk.
Tehát összegezve: nagyon igazad van.

És igen: a liberalizmus mindenhol a vég kezdetét jelenti.:)


Én azt nem mondtam, hogy nem vagyunk túl.


A vége nagyon-nagyon csúnya lesz.


En is gyakran elgepelek dolgokat, es mivel nagyvonalu is vagyok, elfogadom a magyarazatot.


Lehet, hogy bonyolult a rendszer, vagy túl nagy a demokrácia?

Körözgetés helyett a megadott időpontra kék-fehér taxival oda kell értük menni, és beszállítani!


Unom már a komcsi propagandádat! Miért térsz el mindig a témától?


Az nem, de a miniszterelnököd! Ökör.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó