Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. július 2. 09:26

Orbán az egyik kutya, Gyurcsány vagy Mesterházy a másik eb. Valódi változást, társadalmi igazságosságot csak a Jobbik hozhat. Ezt kell megértetni, elmondani, bebizonyítani.

„Az elmúlt hetek közvélemény-kutatásaiban arról lehetett olvasni, hogy a szocialisták egyre inkább megközelítik a Fideszt. Ennek általában azt tudták be, hogy a Fidesz népszerűsége nagyot zuhant, az MSZP-é kicsit nőt, a Jobbiké pedig stagnált, így mi nem tudtunk közelebb kerülni a kormánypárthoz. Hogy ez mennyire igaz, nem tudom. A kutatásokkal kapcsolatban mindig is szkeptikus voltam, akkor is, ha számunkra jó, akkor is, ha számunkra rossz eredményeket hoztak nyilvánosságra. Most sem tartom elképzelhetetlenek, hogy az MSZP erősödése csupán illúzió, amelynek megjelenése mögött különféle okok állhatnak, akár tudatos ferdítése a valóságnak.

Ami a lényeg: meggyőződésem, hogy az elkövetkezendő időszak legnagyobb és leglényegesebb párharca nem a Fidesz-MSZP vagy a Fidesz-Jobbik csörte lesz, hanem a Jobbik-MSZP küzdelem. Legkésőbb 2014 elejére ugyanis mindenképp eldől, hogy ki lesz a kormánypártok legesélyesebb kihívója. Ez a pozíció - ideológiától, programtól függetlenül - minimum 5-10%-ot jelent majd ennek a pártnak, hiszen a protestszavazók azt keresik majd, ki tudja a legvalószínűbben leváltani a Fideszt. A kutatások azt is mutatták már, hogy mi vagyunk a második erő, most éppen a szocialistákat hozzák ki ennek. Hogy a nagyon sok bizonytalan fejében pontosan mi van, senki sem tudja. A mi feladatunk, hogy őket megszólítsuk, hogy megértessük velük az egyébként nagyon egyszerű képletet: akinek elege van Orbánból, az még nem kell, hogy visszahozza Gyurcsányt. (Mesterházy semmivel nem jobb, ő a kis-Gyurcsány.) Orbán az egyik kutya, Gyurcsány vagy Mesterházy a másik eb. Valódi változást, társadalmi igazságosságot csak a Jobbik hozhat. Ezt kell megértetni, elmondani, bebizonyítani. Ez a következő hónapok feladata, amiben nagyon kemény munkára lesz szükség.

Nyári uborkaszezonra ezért senki se számítson.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/38217


Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


az egyik bal a másik jobb..milyen ütközet?


Tegnap volt Dunapentelén közepes mintán felmérés. A jobbik a dékával van küzdelemben


Azoknak akik azt remélik, hogy a radikális jobboldal becsületesebb mint a többi párt, ajánlom a Googlen megnézni az osztrák Haider FPÖ "csillagainak" korrupciós karrierét. Lásd a Meischberger, Grasser, Rumpold, Scheuch, Gauk, stb. nevekkel fémjelzett botrányokat.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó