Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. július 2. 10:01

Egy átlagos magyar dolgozó a 2012-ben rá költött összeg csupán 50,6%-át viheti haza nettó fizetésként, így éves bérére vetítve július 2-án dolgozik először csak magának.

Tranzakciós adó, biztosítási adó, bankadó, telekomadó, chipsadó – csak néhány már bevezetett vagy bezevetendő sarc a kormány ötletei közül. A válságban lubickolnak a számítgatók, ökonomisták és ötletelők, akik vagy a világban fellelhető igazságtalanságokat orvosolnák állami segédlettel (cukros és zsíros dolgok, dohány, alkohol, gazdag emberek), vagy csak egyszerűen a költségvetésben tátongó lyukakat akarnák betömködni Deák Ferenc és Szent István segítségével. Magyarországon mindkét esetre találunk nem kevés példát, és igazából már vártuk is, hogy az egyre szaporodó adónemek mikor váltják ki hegeli értelemben vett ellenhatásukat. De hogy a kibontakozó ellenállás előörsét a biciklisfutárok alkotják majd, na az meglepetés volt.

„Mohón vártam már a 300 dolláromat. Amikor viszont megjött a boríték a fizetésemmel, észrevettem, hogy már levonták belőle a szövetségi, állami és városi adókat, a tébét, az egészségbiztosítási és a nyugdíjjárulékot, így összesen 160 dollár maradt belőle. Üvöltenem kellett. Forradalmár vagyok! Azóta forradalmár vagyok, hogy beiratkoztam az egyetemre! Tüntettem! Zavarogtam! Mindent megtettem, hogy megbuktassam a kapitalizmust! Erre mit kapok az első fizetésemmel egy kapitalista vállalattól? KOMMUNIZMUST!” – írja fiatalkori jobbos fordulatáról P.J. O'Rourke, korunk legviccesebb amerikai szerzője. És mintha valami hasonló történt volna itthon is a szandálos-ördögbotos szubkultúra néhány vállalkozó kedvű tagjával.

Július 2-ára hívták össze az Adófizetők Napját a Hajtás Pajtás biciklisfutárai, ezzel mintegy szintetizálva a tengerentúli Occupy Wall Street és Tea Party mozgalmakat. Vad bankározásra vagy kommunistázásra azonban senki ne számítson, de még összeszorított fogú, dacos passzív ellenállásra se: a biciklisfutárok és szelíd barátaik csupán a Nemzetgazdasági Minisztérium előtti galambszaros parkot foglalják el egy piknik erejéig, hogy megünnepeljék az első napot az évben, amelyen a magyar munkavállalók már nettó fizetésükért dolgoztak. Ahogy felhívják rá a figyelmet: egy átlagos magyar dolgozó a 2012-ben rá költött összeg csupán 50,6%-át viheti haza nettó fizetésként (tavaly még 53,6%). Így éves bérére vetítve július 2-án (tavaly még június 20-án) dolgozik először csak magának.

„Egy átlagos magyar dolgozó a 2012-ben rá költött összeg csupán 50,6%-át viheti haza nettó fizetésként – bosszankodnak futáraink. A béradókat maradéktalanul megfizető adófizetők – hozzájárulásukért cserébe – nem élvezik az állam védelmét, miközben a fehér munkahely jutalma kevesebb elkölthető fizetés és fojtogató versenyhátrány. Igazságosabb közteherviselést szeretnénk, amihez az állam részéről megfizethető mértékű adókra, a vállalkozások részéről pedig az alacsonyabb adók valós és egyenlő megfizetésére lenne szükség. A két fél között patthelyzet alakult ki, amit az ország érdekében mielőbb fel kellene oldani. Amíg ez nem történik meg, addig a piaci versenyben nem a tehetség, kreativitás és szorgalom, hanem az adókerülésben bevállalt vakmerőség győz” – írják Facebook-eseményük oldalán Arthur Laffer legjobb magyar tanítványai.

Egyszer (de inkább többször) Tölgyessy Péter is felhívta a figyelmet arra, milyen sajátos a magyarok államfelfogása: mediterrán adómorálunkhoz skandináv elvárások társulnak. Az éremnek persze két oldala van, az állam is szereti időnként kifejezett adócsalónak tekinteni polgárait, hogy aztán mindenféle kamu jogalapot kitalálva vegye ki azok zsebéből a kívánt összeget. Bőségesebb időkben aztán ezt a pénzt mulatozó úrként, két marékkal szórja tömeg elé, hogy ínségesebb időkben ismét meginduljon a kreatív sarcolás.

„Sem a politikusokat, sem az adófizetőket nem hibáztatjuk. Azt szeretnék elérni, hogy szó essen a jelenlegi helyzet fenntarthatatlanságáról, és a két fél egymás szövetségeseként összefogjon az ügyeskedés kényszere nélküli, igazságosabb közteherviselésért” – írják a legkevésbé sem indignado, pacifista parkfoglalók, akik a szebb, igazságosabb jövőért petárdázás és kukaborogatás helyett paprikával, paradicsommal és vajaskenyérrel harcolnak.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/38218


147 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"Egy átlagos magyar dolgozó a 2012-ben rá költött összeg csupán 50,6%-át viheti haza nettó fizetésként – bosszankodnak futáraink."

És akkor még számolni kell az áfával, jövedéki meg egyéb adókkal ha vásárolni akarunk valamit... Török hódoltság alatt a harács is kevesebb lehetett.

Válaszok:
Kürti Gábor | 2012. július 2. 10:23
Viktus | 2012. július 2. 11:20

Egyre kevesebb melósra, akarnak egyre több adót kivetni. A vége az lesz amikor 20 melós fog eltartani 5 millió nyugdíjast.

Válaszok:
Kovács Jenő | 2012. július 2. 10:26

Igen, erre csináltam is egy szemléletes ábrát tegnap éjjel:
http://fenteslent.blog.hu/2012..

Ugyanakkor látni kell, hogy ez kényszerpálya, és csak a teljes keretrendszer megbolygatásával lehet kitörni belőle. Remélem hogy erre nem egy pár éven belüli csőd lesz az alkalom, mert sajnos a gazdaságot ez a csapdahelyzet arra tolja.

Válaszok:
julianus | 2012. július 2. 11:03

emiatt percig ne aggódj, szétverték az egészségügyet, a gyógyszerkassza annyira karcsú, hogy életmentő gyógyszerek hiányoznak belőle - nem sok nyögdíjas marad itt egynéhány éven belül, nemhogy 5 millió, akik nem mellesleg a maguk idején 40-50 évig rendesen befizették a maguk járadákait, te pöcs

Válaszok:
anticonstitutionnelle | 2012. július 2. 10:52

Így van ez T. Baranyi Márton, az Arthur Laffer görbe mindenre magyarázatot ad, mert ugyebár semmi sem egyenes. ;-)


„Ahogy felhívják rá a figyelmet: egy átlagos magyar dolgozó a 2012-ben rá költött összeg csupán 50,6%-át viheti haza nettó fizetésként .”

„Igazságosabb közteherviselést szeretnénk, amihez az állam részéről megfizethető mértékű adókra, a vállalkozások részéről pedig az alacsonyabb adók valós és egyenlő megfizetésére lenne szükség. A két fél között patthelyzet alakult ki, amit az ország érdekében mielőbb fel kellene oldani. Amíg ez nem történik meg, addig a piaci versenyben nem a tehetség, kreativitás és szorgalom, hanem az adókerülésben bevállalt vakmerőség győz” –

írják Facebook-eseményük oldalán Arthur Laffer legjobb magyar tanítványai.”

Így festik le a valóság égi mását „Arthur Laffer legjobb magyar tanítványai”. Akik irtóznak az adófizetéstől, mint ördög a tömjénfüsttől.

Ha hajlandók lennének leszállni a földre, akkor elolvashatnák az Eurostat jelentését, amelyik a témát tudományosan, tényadatok alapján elemzi, és nem csupán érzéseire hagyatkozik, mint „Arthur Laffer legjobb magyar tanítványai” teszik.

Egy sláger szövege egykor így kezdődött:
„Kérlek ezt ne, hazudni nem kell!”

A Világgazdaság lapban ez olvasható:
„Magyarországon csökkent legjobban az adóbevétel az EU-ban

A GDP-arányos adóbevétel az EU tagállamai közül Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben 2010-ben az előző évhez képest –

derül ki az Eurostat hétfőn közzétett, az európai adózási trendeket áttekintő jelentéseiből.

Míg az átlagos ráta az EU egészében nem változott (38,4 százalék maradt), addig Magyarországon 40,1 százalékról 37,7 százalékra esett.
Az Eurostat-ban meg kellene bízni, az egy korrekt, független intézmény.

Tavaly ez a mutató a KSH adatai szerint tovább süllyedt.”(VG)

Az Eurostat adatai szerint Franciaország és Németország GDP-arányos adóbevételei is magasabbak, mint Magyarországé.

Ott a két fél között alakult-e ki patthelyzet, amit az ország érdekében mielőbb fel kellene oldani?

Ez a feloldás ott sem történik meg, mégis ott a piaci versenybe a tehetség, kreativitás és szorgalom, és nem az adókerülésben bevállalt vakmerőség győz.

Július 2-ára hívták össze az Adófizetők Napját a Hajtás Pajtás biciklisfutárai és nyomják valóságtól elrugaszkodott demagóg szövegeiket,

mint „süket a csengőt”.

Válaszok:
julianus | 2012. július 2. 10:45
bigyomail | 2012. július 2. 10:56
kunzoo | 2012. július 2. 15:16
DownPour | 2012. július 3. 00:52

kezsincsókolom, itten borsodban mink is nagyon megunnepeljuk!

éljenek az adófizetok!


Ugyan kedves Agricola, a Laffer és a Kaffer empirikus görbe nem ezt mutatja. Hogyan jön egy KSH, vagy Eurostat, hogy másként magyarázza. Skandalum! :)

Válaszok:
Agricola | 2012. július 2. 10:56

Ti vertétek szét. Mit gondolsz kinek a rovására kapjátok a nyugdíjat? Mennyit fizet egy nyugdíjas az orvosnál?

Most is fizetni kéne,mert nincs ingyenebéd.


Valóban Laffer és Kaffer(bivaly) módszere és (ab)normái eltérhetnek az Eurostat módszerétől, amelyik a témát tudományosan, tényadatok alapján elemzi.


"Kérlek ezt ne, hazudni nem kell!"

Össze lehet ugyan hasonlítani az almát a körtével, az átlagos adóprést a jövedelemre rakódó adókkal, de minek? Míg te az adóprésről beszélsz, addig a szervezők az adófizetők napja alkalmából a bérjövedelmeket terhelő adókról. És láss csodát: tényleg ~50% az elvonás mértéke a bérekből.

Válaszok:
julianus | 2012. július 2. 11:07

"Hajtás Pajtás biciklisfutárai"

Na végre egy autentikus társaság adóügyben, akiknek feltehetőleg a ballib adórendszer volt az etalon..


A mondás szerint „Ne csak az igazat mond, hanem a valót is”, a másik mondás „Annak a statisztikának hiszek, amelyet magam hamisítottam.” (Lehet, hogy nem pontosan idézek, kérem ezt elnézni.)

Visszakanyarodva az Ön által készített statisztikához, még a valós átlagnak sem felel meg, nemhogy egyénre vetítve, ugyanis a jövedelmekből egy sor tényező kimaradt, nem vette figyelembe, s így lesz a Laffer görbéből Kaffer görbe. Nos, lehet tovább spekulálni.


Alma és körte viszonyáról beszélsz, de elfelejted figyelembe venni a bérjövedelem és az azt terhelő adók csak része - igaz a nagyobb része - az elkölthető jövedelemnek. A részek vizsgálata, elemzése és más részek elhagyása téves következtetést von maga után.

Válaszok:
bigyomail | 2012. július 2. 11:23

Na jó, de mennyi minden jót-szépet kap ezért a tündérmesében a jó munkásember lásd. magas szintű eü. ellátás, rendőrség, elveszti a munkáját még három hónapig ehet akár vajas kenyeret is ...


Nézd v.miből tartani kell ezt a svéd szintű jóléti rendszert, vagy várjunk csak az nincs mellé :D


Én csupán arra világítottam rá, hogy másról beszélnek a szervezők és másról az őket kritizáló hozzászóló. Ugyanis mindkét félnek igaza van, de az nem járja, hogy a körteárust azzal kritizáljuk, hogy a terméke nem hasonlít az almára, tehát átveri a vevőt. Az adófizetők napját nagyon régóta kisebb nagyobb mértékben mindenhol "megtartják. Évtizede lehet ilyentájt olyan cikkeket olvasni, hogy "mától dolgozunk magunkért" és összehasonlítjuk ezt mondjuk azzal, hogy bezzeg az x ország polgárai már egy hónapja, magukért dolgoznak. Tehát a szervezők és a cikkíró egy évtizedes hagyományt követnek és nem átverik az embereket. Biztos vagyok benne, hogy te is érted, csak legfeljebb úgy csinálsz, mintha nem értenéd, mert valamiért nem tetszik neked, ha valaki rávilágít az adómértékre egy plasztikus példával: "eddig a napig az államnak dolgoztunk, mától magunknak".

Válaszok:
julianus | 2012. július 2. 11:40

Az adónemek bővítése még nem biztos hogy adóterhelés növelést jelent, mert az is lehet; az egyenletesebb terhelést, elosztást szolgálja. Ezért összességében kell vizsgálni, elemezni és nem részenként, ahogy ezt te és még néhány hozzászóló teszi, beleértve Kürti Gábor statisztikáját, kimutatását is.

Válaszok:
Viktus | 2012. július 2. 11:33
Kürti Gábor | 2012. július 2. 11:43
bigyomail | 2012. július 2. 11:43

Ahm, ha az adónemek bővítésével ugyanúgy marad a régi terhelés, akkor az nem jelent növelést? ez ilyen unortodox számítás?


A logikád a gatyi. Nem azt írtam, hogy "A jövedelmeket terhelő adók részei az elkölthető jövedelemnek", hanem ezt; "a bérjövedelem és az azt terhelő adók csak része - igaz a nagyobb része - az elkölthető jövedelemnek." Az "és" pedig arra szolgál, hogy a kettő összevetésének az eredményét kell figyelembe venni.
Szerinted a családi pótlék, az adókedvezmények, az adómentes juttatások, a támogatások nem jövedelmeket növelők?
Bizony, sok minden nincs belekalkulálva. A kuka, amennyiben a szemétszállításra gondolsz, az szolgáltatás és nem adó. Ezen túl nem tudni, hogy a 27 % mit tartalmaz. Például tartalmazza e a járulékokat.
A helyi adók egy része is visszatérül, mivel a helyi közintézmények fenntartását szolgálja.

Összegezve; mindkét cikkben megfogalmazottak, csak játék a számokkal és nem objektív elemzés terméke.


Szerintem magadat sem tudod eltartani te szerencsétlen !

Válaszok:
Felebarát | 2012. július 2. 11:41

jah egy ct vizsgálat 3 hónap előjegyzéssel...vagy 5000 és holnap megcsinálják

Válaszok:
anticonstitutionnelle | 2012. július 2. 11:42

Én viszont arra próbálok rávilágítani, hogy a részekkel és a számokkal lehet játszadozni, kimutatásokat, statisztikákat készíteni, amennyiben ezek nem komplex adatokat tartalmaznak, csak részeket, akkor nem a valóságot mutatják, hanem legjobb esetben is annak egyetlen kis szeletét. Ilyen értelemben a kicsi félrevezetés is félrevetés, mind a kis hazugság is hazugság, s ezért az egész is valótlansággá, vagy hazugsággá válik. A tálalás viszont lényegtelen, a lényeg mit tartalmaz a tányér.

Válaszok:
Viktus | 2012. július 2. 11:46

lassan nem egyszerű...ahogy folyik ki a pénz a kánaánban, pedig nem drágult semmi :D muhaha


jól jártál. én 25000-t fizettem kopony CT-ért.


Akkor, hogy én védjem az állításod, valóban jókat mondasz.
Egyrészt pl. a mi futáraink is kapnak kb. 15 ezer forint kajajegyet, ami kisebb adózású mint a bérkifizetés (bár idén ez is nőtt), azaz ezzel csökkenthetném a "statisztikát", de nem tehetem, mert ez munkahelyenként más. Ráadásul nem is értem, hogy miért vannak ezek a kajajegyek, és miért nem a béradókat csökkentik egy kicsit, ami mindenkire munkahelytől függetlenül érvényes enyhítés lenne, és nem kellene eltartania egy fura másodlagos fizetési eszközrendszert a 6-10%-os jutalékával, és költségeivel.

Másik a nagyobb jövedelmeket terhelő kulcsok csökkentése, amivel nagyon egyetértek, mivel meggyőződésem, hogy az 50% feletti elvonási szintek elvárhatatlanok voltak, és ráadásul nem is a milliomosokat súlytották, hanem a diplomás alkalmazottakat. A felső jövedelmi réteg lazán kikerülte osztalékadóval, offshore jövedelemmel, vagy más kreatív dolgokkal.

Ezen kívül nem esett szó a családi adókedvezményről, de ezzel nem tudok számolni, mert nincsenek még konkrét adatok, és egy nem családosra nem lenne igaz. Cserébe a nettó fizut terhelő adókkal, illetékekkel (forgalmi, jövedéki, telefon, tranzakciós, lakásvásárlási) sem foglalkoztam az adófizetők napja meghatározásánál, pedig ha figyelembe vettem volna, akkor a dátum őszre esett volna.

Ennyit tudok utólag hozzátenni, de szerintem a legegyszerűbb a hivatalos kulcsok alapján megállíptani a dátumot.

Válaszok:
julianus | 2012. július 2. 12:13
DownPour | 2012. július 3. 01:13

Ok. Azt állítják, hogy a bér felét lenyúlja az állam. Az átlagbér, valahol 200e Ft körül van, úgyhogy számoljunk ezzel az összeggel. Ebből a munkavállaló hazavisz 131000 Ft-ot, miközben a munkaadónak mindez 257.000 forintjába kerül. Itt magyarázod lelkesen, hogy nem igaz, hogy a bér fele az államé, mert szerinted jóval kisebb az elvonás mértéke. Az eredeti hozzászóló szerint 37,7%-al kellene számolni.
Mond már el, hogy miként jön ki neked az, hogy a 257000 forintnak nem körülbelül a fele a 131000, hanem 37,7% csak az elvonás mértéke, mint ahogy állítjátok! Mert nálam akkor, ha igazatok lenne a nettó bér 160111 Ft-ra jönne ki, de ezzel szemben a valóság nem ezt mutatja.

Válaszok:
julianus | 2012. július 2. 11:55
julianus | 2012. július 2. 12:00

Megkérhetnélek megosztanád velem az utóbbi egy évben a számtalan új adónem - adó emelés mellett melyik adónemek esetén kellett volna észlelnem a csökkenést, hogy az újdonságok ne jelentsenek adóteher növekedést.

Előre is köszi.

Válaszok:
Felebarát | 2012. július 2. 11:47

Amennyiben értenél az adórendszer összetevőiről az egyes részekre gyakorolt hatására, akkor nem tenné ilyen gagyi megfogófogalmazást. Mivel azonban úgy látszik nem értesz hozzá, felesleges veled erről polemizálni.


mire rájössz, már jönnek az újak


Tévedsz. Nem magyarázok semmit. Azt írtam, hogy nem komplex a vizsgálat, elemzés, mert egy sor tényező kimarad belőle. Te is tudod melyek ezek. Több hozzászóló részeben megemlítette. Nem fogok semmilyen statisztikát készíteni, sem részekről, sem az egészről. Akinek szüksége van rá készítse el saját maga. Ott vannak a APEH, KSH, Eurostat adatok mindenkinek lehetőséget kínál.


3 millió nyugdíjast kell ellátni, ingyen utaztatni, ingyendokiztatni... 4-5 ezer milliárd évente....

Megnézheted majd hogy a következő generációk hogy fogják eltartani a nyugdíjasokat:)
Igazi birkák vagyunk, megérdemeljük a sorsunkat.


Még netán van mondjuk személygépjárműve még annyi sem ...


kérd el tőle a jegyet. Ha nincs akkor áll:)
Ez az igazi megalázás.


Apropó! Ismételten szeretném tudomásodra hozni, hogy én egy személy vagyok, tehát egyes szám és nem többes. Próbálj, ha velem folytatsz polémiát a pártszimpátiától elvonatkoztatni és a témával foglalkozni. Röviden a véleményem vegyed figyelembe és ne a személyemet, belegyömöszölve valamilyen párthovatartozásba. Amennyiben ezt nem tudod megtenni, nincs értelme és érte sincs a polémiánknak.

Válaszok:
bigyomail | 2012. július 2. 12:12

tudom furcsán hangzik, de a mai rendszerben lényegében szubvencionálják a hitelfelvételt, itt nem a "hiteles", hanem a "betétes" szív...

BTW

az állami adósságszolgálat sokat romlott az utóbbi időben, mégis mindössze a nettó adósságállomány 7%-át teszi ki, 5% feletti fogyasztói árindex infláció mellett... nem olyan vészes ez...


Miről beszélsz ember?
A pártszimpátiáról: ne magadból indulj ki. Nekem még csak szimpatikusnak tűnő párt sincs ebben az országban.

Volt egy hozzászólás, amire reagáltam, te az eredeti hozzászóló véleményét erősítetted. Én nem pártszimpátiáról beszélek, hanem kettőtökről.
Kerülgeted a témát és vagdalkozol, mert nem tudsz mit válaszolni, mert nem tudod cáfolni, amit írtam. Ha igazatok lenne (kettőtöknek!), akkor 200e-ből ~160-at vinne haza a dolgozó, de, mivel ~130-at visz haza, nekem van igazam. Ennyi. Hülyeséget beszéltetek és nem tudjátok megvédeni, mert a tények cáfolnak titeket.

Válaszok:
julianus | 2012. július 2. 12:18

Kedves Kürti Gábor – amennyiben ez számít valamit is neked – ezt egy tisztességes , elfogadható válasznak tartom és megköszönöm. Megkövetlek, ha megsértettelek ironikus megjegyzéseimmel. Nem állt szándékomban. Az viszont igen, hogy válaszra sarkaljaljalak.

Ismételten megköszönöm a válaszodat és további sikeres munkát kívánok néked és munkatársaidnak.

(Ui. A véleményem nem szükséges másnak megvédeni, azt magam is el tudom végezni, ha látom az értelmét.)


julianus esetében ez nem egyedi jelenség, hamarosan megsértődik, hogy mindenki hülye csak ő helikopter, és elvonul máshol osztani a "tudást" ...


Emberr?! Julianus a nevem "ember"! Oda van írva, nem tudsz olvasni?

Fogalmazz közérthetően, s akkor arra fogok válaszolni, ha egyáltalán van értelme, de úgy látszik nincs.

Semmit sem cáfoltam, semmit sem adtam össze és semmit sem vontam ki. Azt kifogásoltam, hogy nem komplex. Ezt nem tudod felfogni és jössz itt különböző számokkal, meg gyümölcsökkel, aminek semmi köze nincs ahhoz amit írtam. Próbálj meg magadba szállni és nem elszállni.

Válaszok:
Viktus | 2012. július 2. 12:21
bigyomail | 2012. július 2. 12:24

Főleg annak tudatában, hogy az a társadalmi szerződés buktára áll évtizedes távlatokban nézve már a mai ötvenes korosztály felé sem lesz tartható ...


Te oktondi tóni amit ő felvázolt az bizony komplexen van levezetve amit meg te az éppen nem. Ráadásul mellé még fenomenális dőreségeket pufogtatsz, minthogy az adónem emelések-új adók nem jelentenek teher növekedés.


Tudod, ha valakit az is sért, hogy embernek szólítják, akkor ott nagy lehet a baj. De, ha gondolod, innentől majd nem tartalak annak. Nekem mindegy, ha téged ez boldoggá tesz.

Tudod, az "almát a körtével" Egy közkeletű kifejezés. De látom, te még nem hallottad. Mondok egy meglepetést: amikor azt mondom, hogy almát a körtével, akkor valójában nem gyümölcsökről beszélek.

Ha nem tudod cáfolni, amit írtam, akkor egyszerűbb egyébként csendben maradni, nem kell személyeskedéssel kibújni a cáfolat elől. Azt már nem is mondom, hogy én többször is írtam azt különböző viták során, ha kiderült, hogy tévedtem, hogy "Bocs! Igazad van!", de látom neked ez olyan, mint az alma és körte dolog: ismeretlen.

Válaszok:
julianus | 2012. július 2. 12:31

Soha nem fáradok el, s mindig le fogom írni a véleményem és vitába szállok, ha van értelme, s ha a vita hangneme megfelelő, s várhatóan kapok újabb információt.

Nincs kormányom, még lopott bicikli kormányom sincs. Nem is lesz. Így senkinek és semminek az elkövetését sem szükséges, nem kell megmagyaráznom.

Abban egyet tudnák veled érteni, hogy jó páran vannak itt a hozzászólók közül akik nem vizet, hanem sarat hordanak.

Válaszok:
Felebarát | 2012. július 2. 12:31

olyan vagy mint Szijjártó...ez a hatodik sablon volt :D

Válaszok:
julianus | 2012. július 2. 12:35

Süketelsz és mellébeszélsz. Idézd be, hogy hol írtam én bármilyen számot, hol adtam össze, vontam ki, szoroztam meg, osztottam el ezeket a számokat? Miben tévedtem? Abban, hogy azt állítottam nem komplex a cikkben közölt adat? Szerinted komplex, mindent tényezőt számba vesz? Maga a cikk írója ismeri el, hogy vannak olyan tényezők melyekre nincs objektív statisztikai adat. Itt csak te bújócskázol, s tekergeted a témát, szélkakas módjára.


Akkor én meg mondjam, hogy olyan vagy, mint a helikopter, amelynek a lapáti körbejárnak? Ez lenne a bizonyítás és cáfolat? Megértelek, ha amikor ilyent írsz le, ehhez van képzettséged, tapasztalatod, megbízásod. Ez azonban legyen a te bajod.


Igen, de ez csak 2010 óta van így. Korábban a dolgozó látható bérének 80%-át hazavihette, és a többit is hazavihette akár, de annyira szolidáris volt, hogy inkább nem tette. Ebbe az idilli képbe rondított bele 2010 tavaszától a Fidesz, amikor valamiért megnyerte a választásokat. Azóta rengeteg az elvonás. Korábban szinte 0 volt. Bizony.

Válaszok:
Viktus | 2012. július 2. 12:40
Yossarian1 | 2012. július 2. 12:40
julianus | 2012. július 2. 12:49
julianus | 2012. július 2. 12:57

Matolcsy megduplázná a GDP-t
Szerinte ez akkor is lehetséges 15 éven belül, ha álomnak tűnik. Még nem tettek le az új Malévról.
-

Na alakul a tündérmese :D


Előtte is ugyanaz volt, mint most ... csak most bonyolultabban teszik.


Ki beszélt itt a fideszről, te kis Orbán imádó?


Alacsony adók kellenek
Minden eszközzel a versenyképességet kell növelni. Az egységnyi munkaerőköltség 23 százalékkal csökkent az utóbbi öt évben. Versenyképesnek kell lenni a tudásban, termelésben, adózásban. Matolcsy kijelentette, hogy alacsony adószintre van szükség a kitűzött cél megvalósításához, azaz a GDP megduplázásához.

http://www.origo.hu/gazdasag/p..

:D

Gyuri mesél ...

Válaszok:
anticonstitutionnelle | 2012. július 2. 12:43

GPD megduplázás???

Milyen anyagot szívott ez?

Válaszok:
Yossarian1 | 2012. július 2. 12:46
julianus | 2012. július 2. 12:52

Nem tudom mit "tépnek" a főnökével együtt, de folyamatosan egy párhuzamos - de csak általuk érzékelt - "valóságban" vannak

Válaszok:
anticonstitutionnelle | 2012. július 2. 12:55

Tévedsz. A FIDESZ nem nyerte meg a választást, mert kb 30 %-ék nem rá szavazott, hanem az ellenzékre, csak nem tudták.
Ezen túl, nem a bérből és fizetésből élők adóztak, hanem a tőkejövedelmekkel rendelkezők, a multik, a pénzintézetek, az EKB, Vilánbank és a Róbert bácsi.
Pannon pumánk is volt, meg békáink, meg sintér telepünk, meg.....

Jó lesz, ha mindezt eszedbe vésed FideSSes! ;-)


A szocialisták idején fizetést sem osztottak! :P


Milyen anyagot szívott? Amilyent vittél.

Megduplázza a GDP? GPD nem lesz. Egyáltalán szükség van rá?

Válaszok:
anticonstitutionnelle | 2012. július 2. 12:54

GDP-re?
Hát nem tudom.

Szükség van belső fogyasztásra?
beruházásra?
kormányzati költekezésre?
exporta?
importa?

Válaszok:
julianus | 2012. július 2. 13:00

Nem ártanak nekik már egy kiadós maflás, hátha attól felébrendnek.

Válaszok:
Yossarian1 | 2012. július 2. 13:04

„Az egységnyi munkaerőköltség 23 százalékkal csökkent az utóbbi öt évben.” Bizony ám! Amennyiben Viktus király(né) – ki tudja ebben a melegben ki kicsoda, micsoda – lesz a kormányfő és fórumtársai lesznek kormányon újabb öt év és ingyen lesz.

Válaszok:
Viktus | 2012. július 2. 13:02
Viktus | 2012. július 2. 13:04

Látom meleged van, s az izzadságcseppek hatnak.
Hol írtam, írtál GDP? Nézd vissza! GPD! Látod? GPD! Érthető? :)

Válaszok:
anticonstitutionnelle | 2012. július 2. 13:05

Veled ellentétben nem vagyok homoszexuális julis?

Látom nagy fájdalmaid vannak Megyo bukása óta végre most találtál új szerelmet, és most azt is egyre nehezebb védened.


Minden estere bedobnálak a Samsungba műszak végén egy pódiumon felszólalni, és elmesélni a melósoknak idén nem csökkent a bérük, hanem majd a negyedével nőtt aztán nem a like-okat számolnánk, hanem a pofonokat amiket kapsz. :D:D:D

Válaszok:
julianus | 2012. július 2. 13:13

A baj az, hogy nincs senki aki "megajándékozná" egy maflással őket

Válaszok:
anticonstitutionnelle | 2012. július 2. 13:08

jaj bazze...

Válaszok:
julianus | 2012. július 2. 13:11

Majd a 3.5 millió adósrabszolga, ha lesz végre egy normális párt..

Válaszok:
Yossarian1 | 2012. július 2. 13:18

No, no! Azért ne feledd, hogy a szocialisták idején 13.-ik is volt, amit ingyen kaptunk a Róbert bácsitól. Ugyancsak ingyen kaptuk az autósztrádákat, a 42 cm kilátót, a kutyafitneszt, a homohegybe vájt alagutat, a ... és mindenki bennünket irigyelt.
Kihagytam valamit Ildikó, akarom mondani Viktus?

Válaszok:
Yossarian1 | 2012. július 2. 13:14

Ne erőlködj. Menjél szoláriumozni, mert még nem vagy elég setét.

Válaszok:
Muttimi | 2012. július 2. 13:25
Viktus | 2012. július 2. 13:38

Menj hűtsd le magad, fürödj egyet.
Egyre szánalmasabban erőlködsz.
A humorod(???)hát.....gáz és még finom voltam.


Na ja.
Csak hol és mikor lesz nekünk ilyenünk?

Válaszok:
anticonstitutionnelle | 2012. július 2. 13:20
julianus | 2012. július 2. 13:26

Az LMP és a Jobbik is pillanatok alatt futott fel az EP választás előtt...

Válaszok:
Yossarian1 | 2012. július 2. 13:23

Ez jogos,de nem erre gondoltam.
Nagyformátú normális politikus és/vagy normális párt mikor volt utoljára kis hazánkban.....


Hallgatod?

Válaszok:
julianus | 2012. július 2. 13:41

Ne mond! Te lennél akkor a helikopter? Netán melegíted magad, azért vagy ilyen humoros és okos? Esetleg tanácsadó céged is van?

Válaszok:
Yossarian1 | 2012. július 2. 13:31

Írod: „ Agyalágyult!
Ez azt mutatja, hogy sikerült szétverni a gazdaságot.”

Az Agyalágyult te vagy és irracionálisan látomásaidra támaszkodsz a tények helyett.
Fényezni akarod az előző kormányt és ócsárolni a mostanit!

A szoclib kormányzás éveiben 2007-ben és 2008-ban mindössze 0,8-0,8%-al növekedett a GDP, utolsó teljes évében 2009-ben pedig 6,7%-al csökkent.

Valójában: „Mindenki mellétrafált: várakozáson felül emelkedett a GDP”
„Az egész évet tekintve a kormány és az MNB várakozásai sem jöttek be, a GDP 2011-ben 1,7 százalékkal bővült.” (Privátbankár)

Különösen mellétrafált az úgynevezett "szakértőire" hivatkozó Népszava, amelyik a recesszió és a végpusztulás rémképét sugallta rettegtetve a hívőket és hiszékenyeket.

Ez a növekedési ráta, 2007 óta a legjobb, A 2010-es év számai is kedvezőbbek a 2007-2008-2009-es éveknél.

Ez azért nem semmi és nem ugyanannyi.

Válaszok:
Yossarian1 | 2012. július 2. 13:34
julianus | 2012. július 2. 13:46

Angyal József szerint jelentősen egyszerűsítené a rendszert és csökkentené az adminisztrációt, ha egyféle kedvezményt lehetne igénybe venni, és azt a kormányzati kommunikációnak megfelelően - mely szerint az intézkedésekkel az alacsonyabb keresetűeknek kíván kedvezni a kormány -, jövedelemtől függően eltérő mértékben lehetne érvényesíteni.

Az adószakértő meggyőződése, hogy a kormány által bejelentett nagyarányú járulékcsökkentés nem igényel plusz költségvetési forrást a jelenlegi rendszerhez képest, mivel az eddig elmondottak alapján nem tartalmaz új elemet, semmi másról nincs szó, mint a jelenlegi rendszer esetleges átrendezéséről. Így kétséges az is, hogy mennyiben járulna hozzá a foglalkoztatás bővítéséhez. Véleménye szerint adókérdésekben csak az IMF-tárgyalások kimenetelének ismeretében, az őszi törvényalkotási folyamatban születnek meg a végleges intézkedések.

http://penzcentrum.hu/adozas/j..


Sem helikopter,sem okos,sem humoros nem vagyok és ebben a hőségben inkább hűtöm magam.
Cégem van,igaz nem tanácsadó.
Csak olvasgatok és nem értem miért beszélsz mindenkivel ilyen magas lóról és miért személyeskedsz.
Gondoltam hátha meleged van.

Válaszok:
julianus | 2012. július 2. 13:39
Viktus | 2012. július 2. 13:40

És miért hagytad le a 2012 I.negyedéves növekedést????
Ez a 2009-es év kivételével,melyiknél jobb?

Válaszok:
Agricola | 2012. július 2. 13:44

Amilyen a mosdó, olyan a törölköző.
Mindjárt következik az újabb. Akinek nem inge, majd nem veszi magára. Talán lesz olyan aki majd felöltözködik.


Semmi kétség! Előrehozott választások kellenek. A hiteleket nem kell törleszteni, újra kell tárgyalni. Amikor bejelentjük a forint olyan erős lesz, hogy mindenki bennünket fog irigyelni. A befektetők, a Világbank, z EKB, meg a BKV már alig várja, hogy bejelentsük, hiszen annyira odavannak a kamat, csökkentésért, a törlesztő részletek elengedésért, a futamidő meghosszabbításáért. Biztos a múlti kereskedő hálózatok is egy évig ingyen adnák az árút.
Hajrá a pirézi úton és mindenki bennünket fog irigyelni. ;-)

Válaszok:
Viktus | 2012. július 2. 13:41

Magyarország győzött

Diadalmenet az EU-ben, papírunk van róla, hogy
a magyar út eredményes. A miniszterelnök megünnepelte a kormányt a Házban, aztán újra bejelentette a nagy járulékcsökkentő programot.

Válaszok:
Yossarian1 | 2012. július 2. 13:45

????

Válaszok:
Muttimi | 2012. július 2. 13:44

Most is azon haladunk ... sajnos.


Én biztos nem.
Mivel akkor még a szüleim is épphogy kinéztek erre a világra.


TV-t néztem (hallgattam), épp adóról, járulékokról volt szó.


"A magyar gazdaság lekörözte a régiós társakat
2012. 7. 2. 11:32|Utolsó módosítás: 2012. 7. 2. 12:05|Gazdaság » Makrogazdaság

A magyar feldolgozóipar bővülését jelzi a júniusi Beszerzési Menedzser Index (BMI). A cseh és a lengyel index gyengébb a hazai mutatónál, mindkét országban zsugorodik a feldolgozóipar.

A magyar BMI index szezonálisan kiigazított júniusi értéke 52,8 pont, ami 0,5 százalékponttal magasabb a májusi 52,3 pontnál - közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) hétfőn.

A júniusi érték 2011 júniusa óta a második legmagasabb érték, és felülmúlja a változatlanságot jelző 50,0 pontot." (Világgazdaság)

Tetszik érteni?

Válaszok:
Yossarian1 | 2012. július 2. 13:50
julianus | 2012. július 2. 13:51
julianus | 2012. július 2. 13:53
Viktus | 2012. július 2. 13:54

Most olvastam.
Az baj,hogy nekünk mindig csak ilyen győzelmek jutnak.
Úgy szeretnék már hagyományos,olyan kis egyszerű, de igazi győzelmet :-)

Válaszok:
Viktus | 2012. július 2. 13:50

:) És miért hagytad le a 2013 évet, amelyik mindegyik évnél sokkal rosszabb. ;-)


Ez nem az idei I.negyedéves gdp.
Terelsz,nem kicsit.
Szóval dobd ide azt is és tedd mellé az összes többi eu-s országét is.
Ja és ugyanezt tedd már meg légy szíves a beruházási rátákkal is.
Köszi
És ne terelj.
Mert az szánalmas.

Tetszik érteni?

Válaszok:
Agricola | 2012. július 2. 14:37

Mindenesetre kíváncsi leszek mi valósul meg abból amit ma bejelentett, mert ilyesmibe kellett volna már régen kezdeni.

Válaszok:
Yossarian1 | 2012. július 2. 13:57

Te ilyen statisztikáknak hiszel, meg a pontoknak és nem az itt fórumozó kiválóságoknak? Lehet, hogy eltévedtél ebbe a nagy melegbe? :)

Válaszok:
Viktus | 2012. július 2. 13:54

Ha már lúd legyen kövér. Legyen minden ráta ráta, még a ráták rátája is. Nem szabad szerénykedni. Ráta kell és paktum, akarom mondani punktum.


A gazdaság v.mivel összetettebb a feldolgozóiparnál ...


Szépnek ez szép eredmény, de a forma 1-ben is hiába vagy a legjobb egy szakaszon az egész kört nézik a végén ... aztán a versenyen pedig az összes kört hozni kell.


Ez jó kérdés.
De engem az jobban izgat,honnan lesz erre pénz?
Mert amit eddig erről mondtak az jó nagy marhaság

Válaszok:
Viktus | 2012. július 2. 14:26

Micsoda?! Amit bejelentettek akkora, de akkora mínusz lesz, hogy a Himalája tetejét fogja nyaldosni . Sőt lehet, hogy egy másik Naprendszerbe lévő Földet is eléri és kapcsolatot hoz létre a pirézekkel. Gyűjtsd a rezet és a fémet, ezzel is a piréz békét véded.

Válaszok:
Yossarian1 | 2012. július 2. 14:00

Pénzt a pirézek hoznak. Piréz pénzt.


Jól vagy?
Komolyan kérdezem,nem szórakozok.

Válaszok:
julianus | 2012. július 2. 14:10

Először is nem nyugdíjas vagyok/ az csak 3 évig voltam/hanem átmeneti bányász járadékos !Másodszor az átnevezéssel együtt az utazásit is elvette ez a hulladék kormány !Harmadszor nem hiszem,hogy te olyan pofánbaszós kemény gyerek vagy ha egy kis munka után már csak ülni bírsz a buszon !Ja és hévizet már unom !


legalább kommentelni lehet a 12 órás műszak alatt:)

légkondi is van? :)


Csak a pirézeknek hiszek, mert ők demokratikuskuskus-ak, antiforradalmárok és anti, anti-k. No megyek mert nem lesznek kiszámolva az adók, meg a járulékok, kedvezmények, támogatások és a piréz költségvetés még besokkol és akkor visszajön a sokol. További póré piréziát.
(Ez egy piréz köszöntés, a jelentés Szebb jövőt.)

Válaszok:
Yossarian1 | 2012. július 2. 14:13

Aha.
Hát nem tudom melyik az aggasztóbb,az ha ez a humorod vagy ha tényleg nem vagy jól

Válaszok:
julianus | 2012. július 2. 14:43

A kiadási oldal az tényleg necces, hogy nem csökkentik mellé, de ez végre hozhatna növekedést.


Ez nem az idei I.negyedéves gdp.Az éves és negyedéves alapon is 1,3 százalékos zsugorodás (előbbi naptárhatással, utóbbi naptár- és szezonális hatással korrigálva) az elemzői várakozásoknál is rosszabb.

Egy fecske még nem csinál nyarat. Az éves adat még javulhat.

A Privátbankár a 2011-es GDP adatok nyilvánosságra kerülésekor meglepetésének így adott hangot:

Mindenki mellétrafált: várakozáson felül emelkedett a GDP.

Az egész évet tekintve a kormány és az MNB várakozásai sem jöttek be, a GDP 2011-ben 1,7 százalékkal bővült.

Válaszok:
Yossarian1 | 2012. július 2. 15:00

A számolás közben pihentetésként ránéztem a másik képernyőre és mit látnak szemeim! Válaszoltál. Igazán nagyon kedves van, nem tudom hogyan köszönjem meg ezt a méltató mondatod. Én csak egy mezei választópolgár vagyok, nem érdemlek meg ennyit. Viszonzásképpen bemásolom volt kedvenc miniszterelnökünk - talán piréz lexikonból vételezett - nagyívű, néha humoros mondásait. Ez talán kielégíti nagyravágyó tetszésed, s közvetve még a Mandiner napi fő témájához is kapcsolódik, s híven tükrözi egy irigylésre méltó időszak sikereit.

"Aki egyszobás lakással rendelkezik, kétszobásat akar, aki kettővel, az hármat, aki hárommal, az családi házat szeretne. És akinek egy öregecske felesége van, annak joga van egy fiatalabbra."
(Tévéinterjú 2004 szeptember)
"De nem erről szól ez a történet! Nem arról szól egy demokratikus politikusnak az élete, hogy jól érezze magát az övéi között. Az ember jól érzi magát a barátaival, a rokonaival, a szeretteivel. A parlamentbe nem ezért járunk, sőt, kifejezetten nem ezért járunk! A parlamentbe azért járunk, mert szeretnénk magunkat picikét rosszul érezni, azok között a kihívások között, amelyek között az ország él. És pontosan értjük, hogy ezeket a kihívásokat abban a vitában lehet jobban megérteni, amely a parlamentben, a nemzet házában zajlik."
(A Fiatal Baloldal tagtoborzó kampánynyitója, 2005. november 6.)
"És nem igaz, hogy előrébb való az autonómia, mint az autópálya."
(Nagyváradi fórum, 2005. október 21.)
"Az ő sorsa jól példázza nagyon sok magyar baloldali ember sorsát a XX. században: hogyan lettek kommunistákból liberális demokraták."
(Vásárhelyi Miklós emléktáblájának avatásán, 2005. október 14.)
"Nem kétséges: nem vagyok történész, nem vagyok szociológus, egészen nyilvánvalóan nem vagyok politikai elemző. Én politikus vagyok."
(Saját könyvének dedikálásakor, 2005. szeptember 28.)
"Az egyik legnagyobb hazafi ma Gráf József, aki itt van közöttünk, s aki fantasztikus dolgokat tesz Magyarországon a magyar agráriumért és a mezőgazdaságért. Azt mondja például a miniszter úr: miniszterelnök úr, itt van több százezer hektár állami tulajdonban a Nemzeti Földalapban. Itt van ennek a helye? Nem a gazdáknál lenne a helye? Nem jött el az ideje egy új földosztásnak? Nem jött el az ideje annak, hogy a kis parcellákon dolgozó gazdák, vállalkozások is - ilyen-olyan módon, hosszú hitelekkel is támogatva - több földhöz jussanak hozzá? Ne osszunk újra földet a magyar gazdának, hogy versenyképesebb legyen, hogy eredményesebb legyen, hogy jobban meg tudjon küzdeni a külföldi gazdákkal? Igaza van Gráf Józsefnek: új földosztás kell Magyarországon."
(Battonyai beszéd, 2005. szeptember 24.)
"Magyarország minden korábbi sikereit túlszárnyalóan sikeres ország lett."
(Parlamenti beszéd, 2005. július 4.)
"Nagyobb pártnak lenni nem több jog, hanem több felelősség. Kisebb pártnak lenni pedig nem kevesebb jog, hanem kevesebb lehetőség."
(Az MSZP rendkívüli kongresszusán, 2005. június 11.)

További póré piréziát.

Válaszok:
Yossarian1 | 2012. július 2. 14:58

Nézd kedves @julianus, nem akartalak megbántani.
Elég sok kommentedet olvastam már a HV-n és itt is.
Még ha sokszor nem is értek veled egyet,általában a kommentjeid minősége kiemelkedik a tömegből. Ma a szokásosnál sokkal furcsábban viselkedtél, arra gondoltam - ismerve tisztelete méltó korodat - hogy a hőség miatt van valami gond.
Örülök,hogy nincs. Viszont minden bántás nélkül a tudásod és a véleményed - még ha sokszor nem is egyezünk - sokkal élvezetesebb, mint a ma itt bemutatott humorod.

Ha nem ebben az országban élnék és probálnék boldogulni, igen jókat tüdnék nevetni az általad bemásolt írásokon és persze a gazdáján is.
De sajnos attól,hogy GYF egy túl mozgásos hiperaktív kretén, még Matolcsy - fairytale - Gyurival sem vagyunk kint a vízből.
Sajnos.
Kösz a sok olvasni valót.

Válaszok:
julianus | 2012. július 2. 15:10

Javulhat és romolhat is.

Azért erőltettem, mert így kerek a kép.
Ha csak a te számaidat nézném, akkor úgy tünne, minden ok az országban gazdaságában.

De sajnos nem az, még akkor sem ha 2011-es GDP növekedés a várakoások felett volt.

Válaszok:
Agricola | 2012. július 2. 20:49

Kedves Yossarian1, engem nem tudsz megbántani és más sem. Csak azért hivatkozok rád, mert felvetettél valamit. Igazából ezek a - általam is annak tartott - "kretén" hozzászólások azért mennek, amit egyik írásomban leírtam. Nem változtam, nekem mindegyik politikus, képviselő, kormánytag és kormányfő egy-egy személy. Nincs közöttük rokonom, nem fűz hozzájuk semmilyen anyagi kötelék. Fogalmazhatnák úgy is, olyan vagyok, mint a szabd madár. Tudom az életem nagyobb részét leéltem. nem Tudom még mennyi van vissza, de egy biztos nem fogok senki kedvéért megváltozni, mint ahogy eddig sem változtam meg. Igaz, az élet utam kanyargós - nem olyan, mint ahogy azt egyesek elképzelik - göröngyös és nehéz volt, de végigjártam mankó nélkül, s remélem ami még hátra van ahhoz sem lesz szükségem mankóra. Soha nem alkudtam meg, ezentúl sem fogok.

Még egy utolsó bejegyzést teszek - szíves engedelmeddel - a "kretén" megjegyzéseim közé, talán lesznek akik veszik a lapot.

Szép napokat és jó vitapartnereket- nálabb jobbakat - hasznos párbeszédet kívánok.
julianus

Válaszok:
julianus | 2012. július 2. 15:30

Így van. Minek ez a sok adó! A fele is sok. Nem kellenek a kedvezmények. A járulékokat magánbefektetésként kell kezelni, magánpénztárakban. A nyugdíjakat meg kell szüntetni. Nincsen ingyen ebéd. Aki nem dolgozik az ne is egyen. A munka nemesít, s Magyar-honban nemes-veretes választókra van szükség, meg melegre (természetesen csak időjárásra értendő).

Szolidaritás.

„Liberté, Égalité, Fraternité”

Póré Pirézia!


Ide is beírom neked (vidéki) hogy megértsd hogy magadnak is (de főleg nekünk) hazudsz.:

Ráadásul 2010 még a Bajnaiék által elfogadott adótörvényeken alapult, ott évi 5 millió szuperbruttóig alacsony volt az SZJA kulcs, (lehet nem jó a szám, javítsatok ki ha nem jó) 2010-ben szerintem még élt az adójóváírás intézménye és 25% volt az ÁFA ember! Nem volt még chipsadó, a bankadót sem 2010 januárjában vezették be!

Miért egy olyan évvel villogsz amihez még a FIDESZ-nek az adótörvények szempontjából nem sok köze volt? Hiába jöttek ők Májustól, a szabályokat az előző évben hozták!!!!

Lássuk csak 2011, 2012 adatait is! ott már a Viktorék is hozzátettek!

Úgyhogy ne kábíts minket fals szar adatokkal, ez pont nem a ti vívmányotok. Majd meglátjuk mit ír az ideji de főleg a jövő évről az Eurostat. Azt már magyarázhatod Vidéki!

Válaszok:
julianus | 2012. július 2. 16:29

Engedelmeddel még egy gondolatsor a téma végleges zárásaként.

Tudod kedves fórumtársam én – sokakkal szemben – nem felejtettem el soha sem, hogy honnan jöttem és hova akarok eljutni. Dolgoztam állami cégnél, voltam fizikai munkás, kereskedő, majd vezető, magánvállalkozó tanácsadója, s végül magánvállalkozó. Azonban soha nem feljetettem el, amit egy zsidó kereskedő mondott; Fiam soha ne becsüld le a fillért a forinttal szemben, mert a fillér hozza a másikat és sok fillér több lesz, mint a forint. Nos ezt tartottam mindig szem elött. Igy lettek barátaim az ország minden régiójából. Ennek tudható be az is, ha néha segítségre szorulok mindig vannak segítő kezek, s a telefon sokszor megszólal és nyilik az ajtó a látogatók elött. Ez számomra többet jelent, mint bármely kitüntetés, anyagi haszon, politikai elismerés.

Soraim egy idézettel zárnám ;
De soha ne légy, ki a sorba beáll,
Mások után, ameddig élsz.
Soha ne szégyelld, ha máshogy élsz,
Amíg érzed, hogy így többet érsz.
Soha ne szégyelld, legyél önmagad,
Ne félj, álmaid nem kell, hogy megtagadd.

Remélem így már értjük egymást, még akkor is, ha nem mindenben értünk egyet.


2009 év
0 - 1 900 000 Ft adókulcs 18 %
1 900 001 Ft feletti rész adókulcsa 36 %
Nincs szuperbruttó

2010 év
0 - 5 000 000 Ft adókulcs 17%
5 000 000 Ft-on felüli rész 32%-a
Az összevont adóalap a jövedelem adóalap-kiegészítéssel (27 százalékkal) megnövelt összege.

2011 év
Egységesen az adókulcs 16%
Az összevont adóalap a jövedelem adóalap-kiegészítéssel (27 százalékkal) megnövelt összege.

2012 év
Egységesen az adókulcs 16%
Az összevont adóalap a jövedelem és az adóalap-kiegészítés összege.
Az adóalap-kiegészítés összegét:
– az összevont adóalapba tartozó jövedelem 2 millió 424 ezer forintot meg nem haladó része után nem kell megállapítani,
– az összevont adóalapba tartozó jövedelem 2 millió 424 ezer forintot meghaladó része után 27 százalékos mértékkel kell megállapítani.

A fentiek nem tartalmazzák az egyéb kedvezményeket, juttatásokat egyik évben sem, amelyek év közben változtak.
Forrás: http://nav.gov.hu/magyar_oldal..

Válaszok:
kunzoo | 2012. július 2. 17:19

Részben fiktív bevételekre épül Matolcsy György és Rogán Antal múlt héten bemutatott foglalkoztatásélénkítő csomagja, de eldugtak benne egy olyan intézkedést is, amely hatalmas spórolásra kényszerítené a minisztériumokat. Pedig a csomagban lévő ötletekre nagy szükség van, csak az nem látszik, honnan lesz rájuk meg a tengernyi pénz, amibe kerülnek.

http://www.origo.hu/gazdasag/g..

Na mi lesz ebből


Köszi! Ebből látni hogy ez még Bajnaiék adótörvénye volt. Naná hogy csökkentette az adóterhelést.
A következő év papíron jobbnak tűnik, csakhát az adójóváírás kivezetése lerontja a képet.


Gaál Csaba (Világgazdaság) egy korábbi cikkében nagyon szellemesen ezt írta:

"Egyelőre csak egy kis s betű kerülhetett a már korábban uniós gyámság alá került Portugália, Írország és Görögország kezdőbetűje után (PIGs), amely angolul disznókat jelent."

Ebből az derül ki, hogy az EU-ban már négyen vannak a disznók csoportjába.

A disznókról kiderül, hogy ők hozzánk képest az EU kedvencei, mondhatnánk házi állatai. Amikor segítségre szorultak gyorsan megnyitották számukra a pénzcsapokat.

A disznók növekedésbarátok, mégsem tudnak növekedni, noha például Görögország is hatalmas segítséget kapott.

"Eddig 310 milliárd eurójába került a görögmentés Németországnak
2012. 6. 27. 13:02|Utolsó módosítás: 2012. 6. 27. 15:00|Gazdaság » Makrogazdaság
Az európai pénzügyi válság több mint 300 milliárd eurójába, egészen pontosan 310,3 milliárd eurójába kerülhet Németországnak írja a Handelsblatt, a német üzleti körök lapja."(VG)

Hozzájuk képest Magyarország semmi vissza nem térítendő segítséget nem kapott.

Velünk már fél éve packáznak egy relatíve csekély kölcsönigényünkkel kapcsolatba és ki tudja meddig kívánnak packázni, pedig nagyságrendekkel kisebb segítségről lenne szó.

Bis dat qui cito dat. Mondták egykor a rómaiak.
Azaz: Kétszer ad, aki gyorsan ad.

Nem vagyok benne biztos, hogy a politikai természetű rosszindulatú huzavona velünk szemben hamarosan véget ér.

Ha a feltételek javulnak mi is növekedésbarátabbak lehetünk.

Ha egy kormány nem mindenható,

akkor csak a rendelkezésre álló erőforrásokra támaszkodhat

és csak annyira lehet növekedésbarát, amennyire a feltételek lehetővé teszik.

A szoclib kormányzat is növekedésbarát volt, mégis a szoclib kormányzás éveiben 2007-ben és 2008-ban mindössze 0,8-0,8%-al növekedett a GDP, utolsó teljes évében 2009-ben (a szakértői Bajnai kormány regnálása idején) pedig 6,7%-al csökkent,

noha a mértéktelen eladósítás politikája, valamint az esztelen privatizálás, az előrehozott fogyasztás által papírforma szerint ösztönözte a GDP növekedést,

Kétségtelen, a kereslet megugrása papírforma szerint egy időre megnöveli a nemzeti jövedelmet.


"...egy átlagos magyar dolgozó a 2012-ben rá költött összeg csupán 50,6%-át viheti haza nettó fizetésként ."

Meghatározná ma valaki, ki ma a "munka magyar világában" az átlagos dolgozó?


"Ráadásul nem is értem, hogy miért vannak ezek a kajajegyek, és miért nem a béradókat csökkentik egy kicsit..."

Ez már a "fogyasztás" korlátozása. És nem csak a kajajegyek, hanem az utalvány rendszer. Irányított pénzköltés. Kérdés persze, hogy a célja az utalvánnyal fizetők "ellátása" vagy felzárkóztatása (például az internet esetében), vagy adott "iparágak" egyensúlyban tartása illetve protekcionálása.


"És az autópálya használat, aminek jelentős hányadát még a benzinárba épített útalapból finanszírozták..."

bocsánat... a benzinárba épített útalap a kilencvenes évek elején megszűnt. (ennek "elkenése" volt az egyike az első nagy "gaztetteknek") Az addig épült autópályák száma és hossza pedig nem is volt számottevő.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó