Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. július 1. 17:40

Több százan vettek részt a rokkantak, fogyatékkal élők, az idősek és az elesettek jogaiért tartott vasárnapi demonstráción, amelyet civilek szerveztek a fővárosban.

A csaknem 40 fokos hőségben a felszólalók a volt rokkantnyugdíjasokat, súlyos betegeket, fogyatékosságokkal élőket sújtó kormányzati intézkedésekre kívánták felhívni a közvélemény figyelmét. A demonstráció résztvevői sérelmezték, hogy a kormány csalónak állította be a rokkantnyugdíjasokat, miközben — álláspontjuk szerint — a számukat illetően is félrevezette a társadalmat. A demonstrálók elfogadhatatlannak nevezték a rokkantnyugdíjak eltörlését, hiszen így a rászorulók sok esetben mindössze 28 ezer forint támogatást kapnak.
 
A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) és más civil szervezetek képviselői arra kérték a kormányt és a törvényhozókat, hogy módosítsák a megváltozott munkaképességűek ellátásról szóló törvényt, és biztosítsák számukra az emberhez méltó életfeltételeket. A MEOSZ és a civil szervezetek a következő napokban fórumokat szereznek, ahová meghívták az Országgyűlés szakbizottságainak tagjait. A szervezet támogatásával ezen a héten több magánszemély fordult a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához a rokkantnyugdíj eltörlése miatt.
 
A rendezvényen felszólaló Iványi Gábor metodista lelkész beszédében visszautasította, hogy aki segítségre szorul, ezt méltatlanul várná el. A lelkész tiltakozott a tehetősebbek támogatása és a mozgásukban korlátozottaknak járó kedvezmények megvonása ellen is.
 
Seres Mária, a Civil Mozgalom elnöke bejelentette, hogy csatlakozik ahhoz az éhségsztrájkhoz, amelyet a demonstráción több, fogyatékkal élő kezdeményezett. Mint elmondta, „éhséglánc” szervezésébe kezdenek, amelyhez országszerte bárki csatlakozhat.
 
A vasárnapi demonstrációt — amelyet a MEOSZ mellett és a Civil Mozgalom mellett, a Szövetség az Egységes Magyarországért, a Tiszta Kezek Mozgalom és más civil szervezetek, illetve magánszemélyek szerveztek — szolidaritásáról biztosította a 4K! — Negyedik Köztársaságot! párt is.
 
A 4K! álláspontja szerint a mozgáskorlátozottak újabb olyan csoportnak számítanak, amely áldozatul esett a kormány „elemi társadalmi szolidaritást felmondó” politikájának. A párt felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza a törvényt, és kezelje a mozgáskorlátozottakat a magyar társadalom egyenrangú polgáraiként — olvasható a pártnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/38203


17 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Semmi nem indokolja amit most beírok , mert ez nem általános ,de ismerek olyan "rokkantat" aki az egyes ekét elbírná ,más meg robotol mint az állat, de neki legyen rokkantnyugdíja ,hát ne legyen ,dolgozzon, ha meg nem akkor ne legyen potyautas!!!

Igaz ,hogy igazságos rendszer nincs de egy próbát megér ,hogy tisztuljon a helyzet , mert a rokkantosító orvosok vagyonvizsgálata is megérne egy cikket!!

Válaszok:
bini | 2012. július 1. 18:39
DownPour | 2012. július 2. 11:34

Ha a szervezök civil szervezetek névsorán végignéze, akkor kár szót vesztegetni az egészre.

Ballib kapcsolt szervei a politikából liesett csápolok, vagy bejutni ígyekvök.

Azon csodálkozom, hogy lmp, DK és szocik nem jelentek meg, na meg a szdsz utodciviljei. Igaz az utobbiaknak most más elfoglaltságuk akadt.


Fülkéstestvérek--nem fáj a sötétség a fejetekben??? Mert ki nem láttok tőle, az tuti. A múltkor egy 25 éves-- születésétől minden végtagjára béna fiút "minősítettek" 76%os rokkanttá. Ha véletlenül 77%-os lett volna, akkor jár neki továbbra is a havi 28 ezer forint. Így egy fillért se kap. TAPSOLJATOK HOZZÁ !!! Ennyit láttok a vakhű birka agyatokkal!!! Szánalmas !!


Akik a sok eltartottat- korkedvezményes nyugdíjast, indok nélkül leszázalékoltat, munkát nem vállaló munkanélkülit- vidáman támogatják, csak arról nem beszélnek, hogy honnan lenne erre pénz, amikor az államadóság- amit ezek a kifizetések is növeltek- Damoklesz kardjaként lebeg felettünk!

Válaszok:
Pirosz-szka | 2012. július 1. 21:30

Esetleg csökkenteni lehetne a zsigamarcell-féle léhűtők jövedelmét...
mondjuk havi 47 ezer forintra...


Nem szoktunk egyetérteni, de ebben maximálisan igazat adok Neked.

A társadalom potyautasai azért léteznek, mert a jogosan utazók nem parancsolják le őket a potyamenetről. Ma erény csalni, az életrevalóság fokmérője Magyarországon, holott, pont azt bizonyítják be ezek, hogy maguktól életképtelenek, a szabályok szerint nem képesek és nem is hajlandók játszani.

Ez viszont NEM az állam és a kormány dolga lenne. Pont azért diktatúrázik az ellenzék és a közvélemény, mert a társadalom valójában nem önszabályozó, hanem passzív. Az állami szabályozásra irányuló próbálkozások (-> szigorítások a transzferekhez kiosztásában) viszont a jogos felhasználókkal szemben váltanak ki társadalmi feszültséget.

Nem tetszik a rendszer a 4K-nak? Akkor menjenek és kezdjék el kiszűrni a potyautasokat a szociális rendszerben, a bkv-n stb.


Amíg egy Budai Gyulának avagy Papcsák Ferencnek ki tud fizetni az állam bruttó 2 milliós fizetést, addig egy (valóban) rokkantnak is jusson már 28 ezer forint!


Mindazoknak, akik diszlájkolták ezt az eseményt, hosszú-hosszú életet kívánok - rokkantan 0-21 ezer havi forintból.


és egyébként:
"A kormány a rokkantnyugdíjasok számát illetően is félrevezette a közvéleményt, amikor azt állította, hogy hazánkban több mint 900 ezer rokkantnyugdíjas él. Ezzel szemben az igazság az, hogy mintegy 900 ezer olyan ember él, akinek valamilyen, rokkantsággal összefüggő ellátást állapítottak meg, de közülük legalább 450 ezren már betöltötték az öregségi nyugdíjkorhatárt, idős koruk miatt tehát rendszeres munkavégzésre már nem képesek. A fennmaradó 450 ezer korhatár alatti megváltozott munkaképességű ember a lakosság arányát tekintve egyáltalán nem számít kiemelkedőnek az EU-tagországok hasonló adataihoz képest, az sem igaz tehát, hogy az Unión belül nálunk van a legtöbb rokkant..."


"...más meg robotol mint az állat, de neki legyen rokkantnyugdíja ,hát ne legyen ,dolgozzon, ha meg nem akkor ne legyen potyautas!!!"

Szeretném, ha a hozzászóló pontosítaná, miképp is értelmezi azt, hogy "robotol, mint az állat". Mert ma "mindenki", vagy a többség vagy sokan ezt képzelik önmagukról. Pedig jelentős körülménybéli különbségeket fedezhetnénk fel, ha egy kicsit "józanabbul" gondolnánk végig az ilyen és hasonlóan "hülye" kijelentéseinket.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó