Eszembe sincs nácizni Orbánt

2012. június 28. 11:13

Kovács László
FN24

Magyarországot kellene védenünk, ha támadnák. De nem támadják. A hazugságokon kapott Orbánt viszont értelmetlen volna mosdatni. Interjú.

Sosincs oka a kinti négy szocialistának megvédeni Orbán Viktort?

Magyarországot kellene védenünk, ha támadnák. De nem támadják. A hazugságokon kapott Orbánt viszont értelmetlen volna mosdatni. A globális kommunikáció korában élünk. Ha a miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban az ellenkezőjét fejti ki annak, amit előtte kedden négyszemközt az Európai Bizottság elnökének ígért, arról Barosso egy óra múlva tudomást szerez. Az Európai Bizottság tagjai ugyanis mindenről tájékoztatást kapnak, ami a tagállamokban történik, vagy elhangzik. Az is példátlan, amit a miniszterelnök mondott saját tárgyalási módszeréről a kormány első két évét értékelő beszédében. Eszerint, ha kapunk Brüsszelből hét ajánlást, akkor azt a kettőt, amit már korábban teljesítettünk, csak nem vették észre, azokat elfogadjuk. A többivel kapcsolatban meg eljátsszuk az együttműködőt, de a valóságban nem engedünk. Az uniós politikusok felháborodtak ezen.

Pedig Orbán hónapokkal ezelőtt figyelmeztette őket: ne arra figyeljenek, amit mond, hanem arra, amit tesz.

Amit tesz, az néha még rosszabb, mint amit mond. Ráadásul ő az egyetlen tagállami kormányfő, aki rendszeresen mást cselekszik, mint amiről beszél, vagy amit megígér. Vajon mit szólna Orbán Viktor és a kormánypárti sajtó, ha egy uniós vezető arról nyilatkozna kajánul, hogy »pávatáncot« járva tárgyal a magyarokkal, aztán jól átveri őket?

Ön mit tesz, ha Orbánról kérdezi valamelyik külföldi képviselőtársa?


Semmiképpen sem védem a védhetetlent. Hadd hozzak egy példát. Az Országos Bírói Hivatal elnök asszonyát szinte korlátlan hatalommal, kilenc évre választotta meg a magyar Országgyűlés. Azzal a kiegészítéssel, hogy ha az utódjelöltje 2021-ben nem kap kétharmados parlamenti támogatást, akkor akár élete végéig a posztján maradhat. Mit tehetnék, amikor ezzel kapcsolatban szegeznek nekem kérdést? Tiltakozzak, hogy ez nem igaz, hazudjam azt, hogy népszavazással emelték a posztjára? Ugyan!  Orbán Viktor szavahihetősége az Európai Unióban ma már gyakorlatilag a nullával egyenlő. Aminek az a sajnálatos következménye, hogy az ország nem számíthat jóindulatra sem a politikusok, sem az üzletemberek, sem a pénzpiacok részéről. Orbán Viktor nem érti, hogy a vitapartnereket nem legyőzni, hanem meggyőzni kell. A kárt ő okozza, az árat azonban a lakosság fizeti meg.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/38101