Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. június 22. 09:55

Előkaptuk a papírokat és elkezdtük a szobor nyakába aggatni. Üvöltve követelték, hogy menjünk el onnan. Közöltem, hogy nem megyünk. Erre elrángattak minket hangos zsidózás közepette.

„Fél ötkor indultunk Budapestről Kovács Alexszel, az IDE IT-ért felelős alelnökével és Polgári László Vincével, aki már korábban is sokszor fotózott a DK részére. Kb. fél hatkor érkeztünk meg a székesfehérvári plázához, ahol felszedtük kis csapatunk negyedik tagját. Őt nem nevezem meg, eddig egyedül az ő kilétét nem tudták felfedni a náci írszerzők, nem is olyan ügyesek, mint gondolnánk. A másik három »zsidó terrorista« adatait már nyilvánosságra hozták, azért is írtam ide a nevünket. A pláza parkolójában aztán előkészítettük a véleménynyilvánítás eszközeit: genothermekbe raktuk a zsidótörvényeket (mindegyik állott a címből, a kihirdetés dátumából, meg egy rövid összefoglalóból azt illetőleg, hogy miről szólt) plusz egy bibliai idézetet, aminek felmutatására a Nag Imre Társaság kért fel minket. (A szövege: »Lehetetlen, hogy botránkozás ne essék, de jaj annak, aki miatt esik!«) Ezeket akartuk a szobor nyakába akasztani és aztán így lefényképezni, majd hazamenni és a képeket feltenni a Facebookra. Látható, hogy semmi rongálási szándékunk nem volt. Mi ugyanis, demokraták, nem rongálunk szobrot. Ezek is csak afféle tájékoztató papírlapok voltak, hogy emlékeztessék az embereket arra, ki is az, akinek itt szobra van. Egyébként vittünk még néhány olyan képet, ahol Horthy éppen nagyon jól elvan Hitlerrel (madarat tolláról, embert barátjáról), esetleg azzal lefotóztuk volna magunkat. Jó, őszinte leszek: ha nem felejtünk el szigszalagot hozni, akkor egy olyat is ráragasztunk a szoborra. Még mindig nem rongálás, bármikor le lehet venni.

Megérkeztünk így Csókakőre (útközben láttam egy kijelzőn, hogy épp 45 fok volt, hörr!) és leparkoltunk egy nyílt területnél a várba vezető út oldalában. Két tájvédelmi körzetes tábla pont eltakarta a szobrot, de én sejtettem, hogy ez lesz az a hely a kettős keresztekből és az ott grasszáló hat feketeruhás embernek látszó objektumból. Kiszállva és körülnézve megláttuk Horthyt, akiért jöttünk. Hogy elaltassuk a hat náci figyelmét, egy kicsit fotóztattuk magunkat a Miklós mellett levő Nagy-Magyarország-emléktáblánál (amire elég fura mód József Attila-idézet volt vésve). Ekkor odajött az egyik »farkaskölyök« és váltottunk néhány szót. Pontosan mit, arra nem emlékszem, csak arra, hogy elmondta, hogy az Új Magyar Gárdából vannak. (Pintér Sanyi, azt még miért nem oszlattátok fel?! Hát hogy lesz így közbiztonság?!)

A fényképezgetés után átmentünk a Horthy-szoborhoz, ahol szintén ácsorogtunk egy darabig, miközben a náci gyerek árgus szemekkel figyelt minket. Aztán egyszercsak előkaptuk a papírokat és elkezdtük a szobor nyakába aggatni. Kettőt sikerült, mielőtt letépték volna őket és körbevettek minket. Üvöltve követelték, hogy menjünk el onnan. Közöltem, hogy nem megyünk, mert ez közterület és nincs joguk megmondani, hogy mi hova menjünk. Erre elrángattak minket hangos zsidózás közepette. Rángatás közben a pólóm jobb ujja varrás mentén elszakadt. A francba is! Az a jobbik fekete pólóm volt! Szóval az Új Magyar Gárda jön nekem egy fekete pólóval! (Biztos bőven van nekik raktáron.) Miközben cibáltak, nyakló nélkül zsidóztak minket, közölték, hogy menjünk vissza Izraelbe. Sosem voltam ott. Mint később megtudtam (ott nem értem rá vele foglalkozni), Alexet fel is lökték.

Miután visszamentünk a kocsihoz, ők felsorakoztak egy sorba köztünk és a szobor között és azzal a szép üres tekintetükkel figyeltek bennünket. Mi meg felhívtuk a 107-en a megyei rendőrkapitányságot, hogy legyenek szívesek intézkedni, hiszen itt személyi szabadság korlátozása forog fenn. Többek között.

Érdekes epizód, hogy míg vártuk a rendőröket, a nácik is telefonálgattak. Mintha egy elcsípett mondatfoszlányban arról lett volna szó, hogy jönnek a rendőrök. Sanszos, hogy valaki leadta nekik a drótot.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37881


Összesen 175 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


De ki a tokom hivott ide titeket Bp.-rol?

Amikor arkot kellett takaritani meg viragot ultetni miert nem jottetek???


Egy igazi demokrata nem vesz fel fekete pólót!


Hogy hányhasson egyet.
Ide.


Tudod a telepulesszepites a szivugyem.
Sokszor.

Fenyoerdot is ultettem otthon mar nem is egyszer.


Na és most mi van? Ti Károlyi szobrát védtétek, Csókakőn meg a Horthy szobrot védték veletek szemben.

Netán nem lett volna szabad? Netán Károlyiról nem lehet rosszat mondani, csak Horthyról?

Már megint ez a liberális felsőbbrendűség, miszerint csak ti mondhatjátok meg mi a jó és mi a rossz.

Provokáltatok, mert nektek kell a balhé, nem a másik oldalnak.


"Hogy elaltassuk a hat náci figyelmét, egy kicsit fotóztattuk magunkat a Miklós mellett levő Nagy-Magyarország-emléktáblánál (amire elég fura mód József Attila-idézet volt vésve)."

Nem szeretek hosszú idézeteket ide másolni, de kizárólag ennek a félművelt Gyurcsány rajongónak mégis ide másolom. Hátha felismeri az idézetet. József Attila ugyanis fájlalta Trianont.

Ja, és mellesleg fasiszta kommunizmusról is írt, de azt már nem idézem.-

József Attila: Nem, nem, soha!

Szép kincses Kolozsvár, Mátyás büszkesége,
Nem lehet, nem, soha! Oláhország éke!
Nem teremhet Bánát a rácnak kenyeret!
Magyar szél fog fúni a Kárpátok felett!

Ha eljő az idő - a sírok nyílnak fel,
Ha eljő az idő - a magyar talpra kel,
Ha eljő az idő - erős lesz a karunk,
Várjatok, Testvérek, ott leszünk, nem adunk!

Majd nemes haraggal rohanunk előre,
Vérkeresztet festünk majd a határkőre
És mindent letiprunk! - Az lesz a viadal!! -
Szembeszállunk mi a poklok kapuival!

Bömbölve rohanunk majd, mint a tengerár,
Egy csepp vérig küzdünk s áll a magyar határ
Teljes egészében, mint nem is oly régen
És csillagunk ismét tündöklik az égen.

A lobogónk lobog, villámlik a kardunk,
Fut a gaz előlünk - hisz magyarok vagyunk!
Felhatol az égig haragos szózatunk:
Hazánkat akarjuk! vagy érte meghalunk.

Nem lész kisebb Hazánk, nem, egy arasszal sem,
Úgy fogsz tündökölni, mint régen, fényesen!
Magyar rónán, hegyen egy kiáltás zúg át:
Nem engedjük soha! soha Árpád honát!

(1922 első fele)


Szerinted mi a megoldás?


Szinte látom te szegény, amint lila fejjel vered a billentyűket...

Tudod, a történelmi múlt megitélése a legritkább esetben egyértelmű. Így aztán van, akinek a Károlyi szobor csípi a szemét, és van, akinek a Horthy szobor. De még olyan ember is lehet, aki Szálin, vagy Rákosi szobrokat látna szivesen.

Szerintem lelkük rajta, legfeljebb nem nézek rá a nekem nem tetsző szobrokra. Felhívnám rá a figyelmedet, hogy talán, többek között ezt, ezt is, nevezhetnénk demokráciának, netán toleranciának, ami balliberális oldalon igen dédelgetett fogalom, kiváltképp, ha másokon lehet számonkérni...


Provokálni akartál, nem sikerült, így jártál.


"Pl. Horthy világcsúcstartó abból a szempontból, hogy egyedülállóan "uralkodása" alatt 3 ország is meggyalázta a magyar fővárost! Románok, németek, szovjetek!"

Kicsit nézz utána a tényeknek! A románok 1919-ben Kun Béláék alatt nyomultak be Budapestre, Kun Béláékat tulajdonképpen ők űzték el. Horthy csak ezt követően lett kormányzó.

A német megszállást alatt - ami egyébként Horthy németországi távollétében történt - a kormányzó már nem volt igazán cselekvőképes.

1945-ben pedig a szovjetek akkor értek a fővárosba, amikor Horthy már az amerikaiaknál volt.

Később aztán a szovjetek a kommunista MDP, a mai MSZP egyik jogelődjének a közreműködésével többször is meggyalázták az országot.

Először azzal, hogy nyomásukra nem alakíthatott önálló kormányt az 57%-al győztes kisgazdapárt, hanem kénytelen volt a Magyar Kommunista Párttal, a Szociáldemokrata Párttal és a Nemzeti Parasztpárttal koalícióra lépni.

Később pedig 1947-ben Kovács Béla, kisgazda politikus elhurcolásával, majd 1956-ban Budapest megismételt ostromával, Nagy Imre, Maléter Pál elhurcolásával gyalázták meg az országot.


Na jo, anyam meg a felesegem is segitett.


Ilyen alapon mindenki rohadjon meg aki kapott utlevelet.
Az is sokba kerul.


Na, akkor egy kis történelemóra innét.

http://hu.wikipedia.org/wiki/H..

Olvasd el, aztán meséld el, mitől volt románbérenc, hogyan segítette a románokat. Abban az időben az antant jóváhagyása nélkül Magyarországon senki nem önállóskodhatott. Hála Károlyiéknak, akik szétzüllesztették a frontról hazatérő, még ütőképes hadsereget.

Idézet a wikipédiából:

Horthy a Tanácsköztársaság idején csatlakozott a francia megszállás alatt álló Szegeden zajló ellenforradalmi szervezkedéshez, gróf Károlyi Gyula ellenforradalmi kormányában hadügyminiszter lett. Az antant nyomására a testületet leváltották, Horthy pedig kimaradt az új, P. Ábrahám Dezső vezette ellenkormányból. Ekkor függetlenítette magát a szegedi hadügyminisztériumtól, és a Nemzeti Hadsereg élére állt Fővezérként (az alakulat létrehozását még Horthy hadügyminisztersége előtt kezdte meg Gömbös Gyula honvédelmi államtitkár kommunistaellenes tiszti különítményekből).

A Tanácsköztársaság bukása idején, 1919 augusztusának elején József főherceg vette át a kormányzást, ám hamarosan le kellett mondania a tisztségről, mert az antant-hatalmak nem nézték jó szemmel a Habsburg-család bármely tagjának politikai szereplését. Horthy Miklós 1919. augusztus 18-án a Szövetséges Katonai Misszió előtt jelentette be, hogy amint arra engedélyt kap, négy napon belül tényleges haderővel rendelkezik, és helyreállítja a rendet Magyarországon. Csapataival az antant engedélyének birtokában a Dunántúlra vonult, főhadiszállását pedig Siófokon rendezte be. Halsey E. Yates ezredes augusztus 24-ei jelentése az első, amely Horthy fegyveres erejéről beszámol: 8000 katona géppisztolyokkal és 19 tábori ágyú alkotta a haderőt.

Horthy deklarálta, hogy nem tartozik felelősséggel a budapesti Friedrich-kormánynak, ennek ellenére rendszeresen részt vett a kormányüléseken. A Dunántúlon saját katonai igazgatást vezetett be, körzetparancsnokai teljhatalommal bírtak. Kemény cenzúrát vezettek be, ellehetetlenítették a polgári igazgatás kiépítésére irányuló törekvéseket és az igazságszolgáltatásba is beavatkoztak. E körülmények között zajlott a többek között Prónay Pál, Ostenburg-Moravek Gyula és Héjjas Iván nevével fémjelzett fehérterror, amelynek kegyetlenségeit az antant képviselői is szóvá tették (igaz, ezzel ellentétes vélemények és jelentések is születtek). A fővezérség az akciókat népítéletnek vagy egyéni kilengésnek minősítette (való igaz, hogy parancsot sosem adott ki a megtorlásokra). Horthy emlékirataiban elismeri, hogy bűntettek történtek, de utólag is a körülményeket, a háborús világ kifordult törvényeit tartja igazi felelősnek: „A földre szabadult poklot még senki sem csendesítette le azzal, hogy angyalszárnyakkal legyezgette” – írja portugáliai emigrációjában.

Horthy helyesen ismerte fel, hogy a zűrzavaros helyzetben kizárólag egy összefogott fegyveres erő képviselhet reális hatalmat: George Russel Clerk brit diplomata végül vele állapodott meg arról, hogy a román kivonulás után a Nemzeti Hadsereg vegye át az ellenőrzést Budapesten. A katonai diktatúra felállításának tilalmát Horthyval elfogadtató Clerk-misszió eredményeként 1919. november 16-án, miután a román hadsereg gondos ellenőrzés mellett távozott a kifosztott Budapestről, Horthy a viseletéről „darutollasnak” nevezett haderő élén bevonult a fővárosba. Főhadiszállását ideiglenesen a Gellért Szállóban rendezte be, a különítményesek pedig több saját központot alakítottak ki saját maguknak.

1920. március 1-jén előzetes tárgyalások után a Nemzetgyűlés Magyarország kormányzójává választotta Horthy Miklóst (1920. évi II. törvénycikk).


annyira jó ez a téma, napi szart lehet a másik nyakába önteni :D

a többiek meg csak röhögnek :D


Még egyszer, csak a te kedvedért.

A románok nem voltak az antant. Őket meg a cseheket nevezzük kisantant országoknak.

A Szegedet a franciák szállták meg, nem a románok.

Az antant engedélyével azért vonult a Dunántúlra, mert Budapestnek a közelébe sem engedték. Hagyták egy kicsit élvezkedni a románokat. Tudod, ők, meg a franciák... ha hallottál már erről valamit.

És még egy idézet innét:

http://mek.oszk.hu/02100/02185..

"A Nemzeti Hadsereg, mint a rendelkezésre álló egyetlen fegyveres erő, igyekezett fokozatosan teret nyerni a Dunántúlon, s felkészülni a még megszállt területeken is a hatalom átvételére. A magyarországi állapotok ellenőrzéséről és a román csapatok kivonásáról az antant megbízásából Magyarországon tárgyaló George Clark brit diplomatának Horthy a törvényes rend helyreállítását, az atrocitások megfékezését ígérte. Clark áttekintve a helyzetet, úgy tájékoztatta megbízóit, hogy a Horthy vezette nemzeti hadsereg olyan megbízható erő, melyre a rend fenntartását valóban rá lehet bízni, s biztosítani képes a szovjet hatalom ellen harcoló románok hátát a bolsevista mozgalmak ellen.

A román csapatok november 14-i kivonulása utána a Nemzeti Hadsereg engedélyt kapott az antanttól, hogy 16-án bevonuljon Budapestre. Horthy a fővezérség nevében kötelezte magát a rend fenntartására, valamint, hogy elismeri az antant támogatta Huszár-kormányt. Az antant egyben felszólította a kormányt és a nemzeti hadsereget: konszolidálja a helyzetet és fékezze meg a fővárosban és másutt kegyetlenkedő terrorkülönítményeket."

Érted már, hogy Horthy az antant, szűkebben az angolok és franciák engedélye nélkül semmit nem tehetett? Nem indulhatott Budapest visszavételére.


Igazad van, ha erőt mutatunk fel. De tudod, mikor kellett volna? Akkor, amikor kommunista agitátorok lázították a katonákat az öszirózsás forradalom idején. Akkor kellett volna főbelőni néhányat, hogy rend legyen. Kratochwill ezredes össze tudta tartani a székely hadosztályt a románokkal szemben, amíg a vörösök el nem lehetetlenítették, kvázi házba nem támadták őket.
Így kellett volna összetartani a frontról hazatérő egységeket is.

És akkor kellett volna erőt mutatni valakinek, mondjuk Károlyi Mihálynak, amikor saját hadügyminisztere, Linder Béla nem akart több katonát látni és hagyta szétzülleni a hadsereget. Mert ő katonák helyett a Baranyai Szerb Köztársaságot favorizálta. Ezért kapott díszsírhelyet Titótól.


Te meg ne használd azt a zsidós cuccot (Neumann Jánostól kezdve), amin itt osztod az "eszed"!..


Zsidók nélkül is sikerült csödbe vinni Ciprust?..


Kínos, hogy a tehetetlen népek, most megint a "szörnyü" USA-tól remélik a beavatkozást a szír öldöklések lefékezése végett...


Irjak ide inkább németül vagy angolul vagy esetleg portugálul?..


Ezen viszont én nem csodálkozom...Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó