Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. június 22. 09:55

Előkaptuk a papírokat és elkezdtük a szobor nyakába aggatni. Üvöltve követelték, hogy menjünk el onnan. Közöltem, hogy nem megyünk. Erre elrángattak minket hangos zsidózás közepette.

„Fél ötkor indultunk Budapestről Kovács Alexszel, az IDE IT-ért felelős alelnökével és Polgári László Vincével, aki már korábban is sokszor fotózott a DK részére. Kb. fél hatkor érkeztünk meg a székesfehérvári plázához, ahol felszedtük kis csapatunk negyedik tagját. Őt nem nevezem meg, eddig egyedül az ő kilétét nem tudták felfedni a náci írszerzők, nem is olyan ügyesek, mint gondolnánk. A másik három »zsidó terrorista« adatait már nyilvánosságra hozták, azért is írtam ide a nevünket. A pláza parkolójában aztán előkészítettük a véleménynyilvánítás eszközeit: genothermekbe raktuk a zsidótörvényeket (mindegyik állott a címből, a kihirdetés dátumából, meg egy rövid összefoglalóból azt illetőleg, hogy miről szólt) plusz egy bibliai idézetet, aminek felmutatására a Nag Imre Társaság kért fel minket. (A szövege: »Lehetetlen, hogy botránkozás ne essék, de jaj annak, aki miatt esik!«) Ezeket akartuk a szobor nyakába akasztani és aztán így lefényképezni, majd hazamenni és a képeket feltenni a Facebookra. Látható, hogy semmi rongálási szándékunk nem volt. Mi ugyanis, demokraták, nem rongálunk szobrot. Ezek is csak afféle tájékoztató papírlapok voltak, hogy emlékeztessék az embereket arra, ki is az, akinek itt szobra van. Egyébként vittünk még néhány olyan képet, ahol Horthy éppen nagyon jól elvan Hitlerrel (madarat tolláról, embert barátjáról), esetleg azzal lefotóztuk volna magunkat. Jó, őszinte leszek: ha nem felejtünk el szigszalagot hozni, akkor egy olyat is ráragasztunk a szoborra. Még mindig nem rongálás, bármikor le lehet venni.

Megérkeztünk így Csókakőre (útközben láttam egy kijelzőn, hogy épp 45 fok volt, hörr!) és leparkoltunk egy nyílt területnél a várba vezető út oldalában. Két tájvédelmi körzetes tábla pont eltakarta a szobrot, de én sejtettem, hogy ez lesz az a hely a kettős keresztekből és az ott grasszáló hat feketeruhás embernek látszó objektumból. Kiszállva és körülnézve megláttuk Horthyt, akiért jöttünk. Hogy elaltassuk a hat náci figyelmét, egy kicsit fotóztattuk magunkat a Miklós mellett levő Nagy-Magyarország-emléktáblánál (amire elég fura mód József Attila-idézet volt vésve). Ekkor odajött az egyik »farkaskölyök« és váltottunk néhány szót. Pontosan mit, arra nem emlékszem, csak arra, hogy elmondta, hogy az Új Magyar Gárdából vannak. (Pintér Sanyi, azt még miért nem oszlattátok fel?! Hát hogy lesz így közbiztonság?!)

A fényképezgetés után átmentünk a Horthy-szoborhoz, ahol szintén ácsorogtunk egy darabig, miközben a náci gyerek árgus szemekkel figyelt minket. Aztán egyszercsak előkaptuk a papírokat és elkezdtük a szobor nyakába aggatni. Kettőt sikerült, mielőtt letépték volna őket és körbevettek minket. Üvöltve követelték, hogy menjünk el onnan. Közöltem, hogy nem megyünk, mert ez közterület és nincs joguk megmondani, hogy mi hova menjünk. Erre elrángattak minket hangos zsidózás közepette. Rángatás közben a pólóm jobb ujja varrás mentén elszakadt. A francba is! Az a jobbik fekete pólóm volt! Szóval az Új Magyar Gárda jön nekem egy fekete pólóval! (Biztos bőven van nekik raktáron.) Miközben cibáltak, nyakló nélkül zsidóztak minket, közölték, hogy menjünk vissza Izraelbe. Sosem voltam ott. Mint később megtudtam (ott nem értem rá vele foglalkozni), Alexet fel is lökték.

Miután visszamentünk a kocsihoz, ők felsorakoztak egy sorba köztünk és a szobor között és azzal a szép üres tekintetükkel figyeltek bennünket. Mi meg felhívtuk a 107-en a megyei rendőrkapitányságot, hogy legyenek szívesek intézkedni, hiszen itt személyi szabadság korlátozása forog fenn. Többek között.

Érdekes epizód, hogy míg vártuk a rendőröket, a nácik is telefonálgattak. Mintha egy elcsípett mondatfoszlányban arról lett volna szó, hogy jönnek a rendőrök. Sanszos, hogy valaki leadta nekik a drótot.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37881


188 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"kik ezek a balfaszok?":D


De ki a tokom hivott ide titeket Bp.-rol?

Amikor arkot kellett takaritani meg viragot ultetni miert nem jottetek???


Egy igazi demokrata nem vesz fel fekete pólót!


A feketeruhásoknál csak ezek a libbant balfaszok irritálóbak, megérdemlik egymást!


Hogy hányhasson egyet.
Ide.


Tudod a telepulesszepites a szivugyem.
Sokszor.

Fenyoerdot is ultettem otthon mar nem is egyszer.


Sajnalom Koppany ,de a provokacio csak ujabb provokaciot fog szulni es erre nem ez a megoldas .

Jo volna mar eszhez terni !

Válaszok:
duzur | 2012. június 22. 11:11

Namost, aki kurvának áll ne sírjon, ha megdugják.
Örülj neki gyerekem, hogy ennyivel megúsztátok.
Mikor olvastam a hírt a szoboravatásról, már tudtam, hogy a partizánoknak, meg a turbómagyaroknak mozgalmas napjaik lesznek.


Na a hülye gyerek meg szép komcsi ÁVÓ-s egyenruhába feszít ...


Na és most mi van? Ti Károlyi szobrát védtétek, Csókakőn meg a Horthy szobrot védték veletek szemben.

Netán nem lett volna szabad? Netán Károlyiról nem lehet rosszat mondani, csak Horthyról?

Már megint ez a liberális felsőbbrendűség, miszerint csak ti mondhatjátok meg mi a jó és mi a rossz.

Provokáltatok, mert nektek kell a balhé, nem a másik oldalnak.


1)Mi ugyanis, demokraták, nem rongálunk szobrot"

Eltekintek a fogalmazás borzadályos voltától-szigorúan a szövegre koncentrálva azt javasolom, ezt az információt osszátok meg dr. Festéklocsoló Hájfej elvtárssal is.

2)A titokzatos negyedik hős netán az országos cimbi, akivel gatya nélkül metróztál, kisgyerek? Tudod, akinek az apukája azt a kurva jó könyvet készül megírni a baloldalról, csak előbb megkeresi a szakdolgozatát!


NEM SZERETEM A JOBBIKOT!NEM SZERETEM A GÁRDÁT!DE EZEKNEK A MEGTÉVESZTETT GYEREKEKNEK A SZÜLEI A HIBÁSAK.HA MA VAN MAGYARORSZÁGBAN AKI A GYURCSÁNY MELLÉ ÁLL AZ POLITIKALIAG ANALFABÉTA.GYURCSÁNY ÉS TÁRSAI LASSAN MÁR ÓVODÁSOKAT KÜLDENEK AKCIÓZNI.FLETÓ! HAGYD MÁR ABBA,MERT SAJNOS EMBER HALÁL LESZ A VÉGE.ÉRTSD MÁR MEG.HOGY TE NEM DEMOKRATA VAGY HANEM EGY HATALOMBA BELEŐRÜLT IDIÓTA.


"Hogy elaltassuk a hat náci figyelmét, egy kicsit fotóztattuk magunkat a Miklós mellett levő Nagy-Magyarország-emléktáblánál (amire elég fura mód József Attila-idézet volt vésve)."

Nem szeretek hosszú idézeteket ide másolni, de kizárólag ennek a félművelt Gyurcsány rajongónak mégis ide másolom. Hátha felismeri az idézetet. József Attila ugyanis fájlalta Trianont.

Ja, és mellesleg fasiszta kommunizmusról is írt, de azt már nem idézem.-

József Attila: Nem, nem, soha!

Szép kincses Kolozsvár, Mátyás büszkesége,
Nem lehet, nem, soha! Oláhország éke!
Nem teremhet Bánát a rácnak kenyeret!
Magyar szél fog fúni a Kárpátok felett!

Ha eljő az idő - a sírok nyílnak fel,
Ha eljő az idő - a magyar talpra kel,
Ha eljő az idő - erős lesz a karunk,
Várjatok, Testvérek, ott leszünk, nem adunk!

Majd nemes haraggal rohanunk előre,
Vérkeresztet festünk majd a határkőre
És mindent letiprunk! - Az lesz a viadal!! -
Szembeszállunk mi a poklok kapuival!

Bömbölve rohanunk majd, mint a tengerár,
Egy csepp vérig küzdünk s áll a magyar határ
Teljes egészében, mint nem is oly régen
És csillagunk ismét tündöklik az égen.

A lobogónk lobog, villámlik a kardunk,
Fut a gaz előlünk - hisz magyarok vagyunk!
Felhatol az égig haragos szózatunk:
Hazánkat akarjuk! vagy érte meghalunk.

Nem lész kisebb Hazánk, nem, egy arasszal sem,
Úgy fogsz tündökölni, mint régen, fényesen!
Magyar rónán, hegyen egy kiáltás zúg át:
Nem engedjük soha! soha Árpád honát!

(1922 első fele)

Válaszok:
julianus | 2012. június 22. 10:55

egy ilyen kis nyálfejnek még sokat kell tennie, hogy bejusson a mozgalom panteonjába. kezdhetné puncifej megpuccsolásával


„A világ vagyok - minden, ami volt, van:
a sok nemzedék, mely egymásra tör.
A honfoglalók győznek velem holtan
s a meghódoltak kínja meggyötör.
Árpád és Zalán, Werbőczy és Dózsa -
török, tatár, tót, román kavarog
e szívben, mely e múltnak már adósa
szelíd jövővel - mai magyarok!

... Én dolgozni akarok. Elegendő
harc, hogy a múltat be kell vallani.
A Dunának, mely múlt, jelen s jövendő,
egymást ölelik lágy hullámai.
A harcot, amelyet őseink vívtak,
békévé oldja az emlékezés
s rendezni végre közös dolgainkat,
ez a mi munkánk; és nem is kevés.”
(1936. Részlet. A Dunánál. József Attila)


Ne bánts őt. Ő Szar-vas névrokona. ;-)


"Aki a Don-kanyari ütközetben részt vett, az mindenki büszkén mondta, hogy Horthy katonája vagyok, voltam."

aki a don-kanyari ütközetben részt vett, az már nem mondott semmit utána. legfeljebb kicsit nyögdécselt, mielőtt az oroszok fejbelőtték és elásták.


… este körül ültük a tábortüzet és polbít dalokat énekeltünk. Meglátogatott bennünket Biszku Béla és Dániel Péter bácsi is, akik elismerő sorokat írtak az őrsi naplónkba.
E szívet melengető élményekkel eltelve tértünk nyugovóra.


Ó, hogy egyem meg a zúzáját!


"Még megérjük mikor a Szentjobb körmenet záróképe is egy sámán lesz."

hehe

ha viktor csak nigériától tud majd olcsó olajat venni, akkor azt is simán elképzelem, hogy IV. Bélát feketére festik, és húsvétkor csak fekete nyuszi hozhatja a tojást.


Szerinted mi a megoldás?


pontosan...
...és később sem igazán dicsekedtek vele, csak nosztalgiával gondolt vissza arra az időszakra, amikor még megvoltak a lábujjai...


Ez az nyálas pojáca egy kincs.
Követve munkálkodását nyomon lehet követni, hogyan keletkezik a POLITIKUS. Már sokan nem emlékszünk hogyan lett Gyurcsány meg a többi nagyformátumú, de Koppány munkásságát követve láthatjuk, hogyan lesz egy kis turhából nagy gennygombóc, majd POLITIKUS, amolyan nagyformátumú.

ma


"Mi ugyanis, demokraták, nem rongálunk szobrot."

Hehe, akkor majd a Dániellel fognak mostantól vitázni a demokrata elfogadott magatartás formájáról? Nem erre van a mondás, hogy vak vezet világtalant? Szegény kis pöcsök, nem veszik észre, hogy csak szédítik őket a DK főemlősei? Mit ígértek nekik, egy éjszakát a Vadaival?


Szinte látom te szegény, amint lila fejjel vered a billentyűket...

Tudod, a történelmi múlt megitélése a legritkább esetben egyértelmű. Így aztán van, akinek a Károlyi szobor csípi a szemét, és van, akinek a Horthy szobor. De még olyan ember is lehet, aki Szálin, vagy Rákosi szobrokat látna szivesen.

Szerintem lelkük rajta, legfeljebb nem nézek rá a nekem nem tetsző szobrokra. Felhívnám rá a figyelmedet, hogy talán, többek között ezt, ezt is, nevezhetnénk demokráciának, netán toleranciának, ami balliberális oldalon igen dédelgetett fogalom, kiváltképp, ha másokon lehet számonkérni...


Hát ez a SzKB nem tudja, aki Gyurcsány mellé áll az alja ember. Az ilyet leköpni kell.


Hű, de rákattantál erre a románbérenchorthy hülyeségre!
A fos, húgy lejárt már, és most napokig ezt meg a taknyozást fogod nyomni?

Árpád-kori települést gyalázol, büdösbogár!
Ezeréves joguk van arra, hogy olyan szobrot állítsanak, amilyet csak akarnak.


Madarat tolláról, pártot nevében eljáróiról. A dk-hoz pontban az ilyen fogalmazással biró kölkök valók. Nincs abban csoda, hogy egymásra találtak.


A csata előtt talán büszke volt,utána már nem !Talán ha ott harcolt volna velük és nem csak a vágóhídra küldi őket akkor lehetne Horthyt kormányzó úrnak szólítani ! Így csak a hóhér megszólítást érdemli meg !


Hiszi a piszi! Horthy szobor mellet pont volt pár fekete ruhás ember? Mi? Szerinte 24 órás ügyeletet tart a gárda? Vagy megvárták a kocsiban, míg oda ér pár gárdistának látszó egyén?

Egyébként meg ha így van dicséret a fiuknak, nem verték meg ezeket a hibbantakat.

Nem szobrot rongálni akartak, hanem megalázni egy másként gondolkodó közösséget és utána a fotókkal kérkedni.


"Hajdan volt egy katona dal "Régi mániám tankkal végig hajtani Románián"

hö.
1988, C.P.G.
sosem volt katonadal.


Te melyiket ismered? Amit a győztesek írtak, vagy a valóságot? Ország egy része betegesen ragaszkodik egy verzióhoz, amit az iskolában tanult, azaz amit a komcsi propaganda alkotott. Azért 1989 óta már egy pár dolog megváltozott a történelmünkben.


"Egyébként vittünk még néhány olyan képet, ahol Horthy éppen nagyon jól elvan Hitlerrel (madarat tolláról, embert barátjáról)..."
Van olyan kép is pubi, amin a büdös Churchill éppen nagyon jól elvan Sztálinnal. Abból is vittetek?


Akit érdekel, itt a folytatás:
"Kisvártatva megérkezett egy rendőrautó három rendőrrel, akik a sorfalhoz közel parkoltak le. A feketeruhások egyből odasereglettek és fennhangon elkezdték magyarázni, hogy mi itt közbotrányt okozó magatartást tanúsítottunk és vigyenek el minket, aljas terrorista szoborrongálókat! Aztán mi is elmondtuk, mi történt, a rendőrök pedig elkezdtek mindenkit igazoltatni. A jobberek elkövették azt a hibát, hogy a letépett feliratokat a rendőröknek adták. Jó lesz az majd bűnjelnek- nekünk! Ezután a rangidős rendőr félrevonult telefonálni felettesért, mert egymaga nem mert döntést hozni. (Ez nagyon súlyos baj, ha a rendőr nem mer döntést hozni! Valamit kell kezdeni ezzel a helyzettel, mert így nem lehet hatékony a bűnüldözés és -megelőzés!). Eközben a sorfal visszaállt. Polgári Laci barátom és én megpróbáltunk szóba elegyedni a szélen álló, főkolomposszerű idősebb, vörösfejű gárdistával, hátha mégis ki tudunk nyerni belőle néhány intelligens megnyilvánulást. Laci a borvidékekről kérdezte őt, de nem válaszolt. Később közölte, hogy nem szándékozik olyan beteg értékrendű emberekkel szóba elegyedni, mint mi. Megkérdeztük, hogy mindenki beteg értékrendű-e, akinek más az értékrendje, mint az övé. Igen!- vágta rá. Innentől kezdve nem volt miről beszélni.

Miközben vártuk a felettes döntő szavát (illetve, hogy legyen valami), egyre több turbómagyar érkezett meg. Eközben egy kezdetektől ott ücsörgő szimpatizáns (csíkos pólóing volt rajta és zokniszandál, vágod?!) vagy ötször elpanaszolta, hogy ő eljött ide friss levegőt szívni és pihenni és lám, jövünk mi és elrontjuk a pihenését, sőt volt, hogy már terroristának is nevezett minket! A rendőrök sem maradtak erősítés nélkül: megérkezett előbb néhány egy-egy kocsiban, majd legvégül egy kisbusznyi rendőr, plexipajzzsal, könnygázzal.

Még mielőtt az első rendőri erősítés beérkezett volna, mi megbeszéltük az ottani rendőrökkel, hogy akkor mi feljelentést teszünk. Ekkor javasolta, hogy menjünk egyből a móri kapitányságra és tegyük meg ott, míg friss az élmény, majd ők elkísérnek minket oda a kocsijukkal. Igen ám, csak mikor mi beszálltunk, körbeállták az autónkat a nácik és fennhangon kezdtek el hőbörögni, hogy nehogy már csak úgy elmehessünk! ("Ez a magyar rendőrség?!" felkiáltásokkal) Ekkor én átültem a rendőrautóba, hogy úgy tűnjön, mintha előállítanának, de ez sem nyugtatta meg a kedélyeket, továbbra sem takarodott el onnan a csürhe. Sőt, egy idő után ott álltak szabályos sorfalban! A rendőrök meg nem mertek élni törvényadta felhatalmazásukkal és nem tessékelték őket odébb, jobb a békesség címszó alatt. (Most rajtam áll, hogy megkérdezzem: ez a magyar rendőrség?! Ez borzasztó teszetoszaság volt, ami csak bátorította őket!) Közben Alex is aggódott a kocsi miatt, ezért maradt a patthelyzet.

Amit végül az oldott fel, hogy hárman beültünk a rendőrautóba, Alex meg egymaga vitte a kocsit, mellette két rendőrrel (köztük egy nagyon helyes rendőrlánnyal, a mázlista!). Erre már balra átot vezényeltek a gárdisták és elmasíroztak a vár felé. Biztos egy kis esti várnézés! Így azt érezhették a jobberek, hogy győzelmet arattak- és a francba is, van benne valami! Elvégre a rendőrök meghunyászkodtak előttük! És még csak az sem mentség, hogy nem volt felettes aki parancsot adott volna! Hozzon döntést a rangidős, azért rangidős! Egyértelműen az volt a dolguk, hogy minket megvédjenek a csőcseléktől!

Végül így jutottunk el a móri rendőrkapitányságra, ahol annak rendje és módja szerint felvették a jegyzőkönyvet és megtettük a feljelentést, majd hajnali negyed háromkor végre visszaérkeztünk Budapestre. Ahol megláttam a neten, hogy a kurucinfó meg a szentkoronarádió miket írt rólunk. Pesze, zsidóztak, az nem új. De az volt a vicces, hogy egymástól vették át a hülyeségeket! Például, hogy festékkel és héber feliratú táblákkal fogtak el minket (fentebb vázoltam, miért nem volt nálunk festék, héberül meg egyikőnk sem tud, legjobb tudomásom szerint), illetve azt is írták, hogy megkötöztek. Na ez akkora baromság, hogy már tényleg érdekel, honnan szedték! De nem baj. Minél több nácit bosszantunk fel minél jobban, annál elégedettebb vagyok munkásságommal.

Számomra tanulságos volt az út. Megtanultam két fontos dolgot a gárdistákról/nácikról. Először is azt, hogy végtelenül sunyik: és zsidóztak bőszen, őszintén és felszabadultan, mikor nem volt ott más, de amint megjelentek a rendőrök, mintaállampolgárokká vedlettek át és zsidózni is csak burkoltan zsidóztak. A főkolomposuk megjegyzést tett a "fajtámra", mire megkérdeztem, milyen fajtára gondol többször is. Ő csak annyit mondott, hogy tudom én azt nagyon jól, mindenki tudja!- hát ennyit a gárdistabecsületről!
Másik fő tulajdonságuk pedig, hogy olyan sötétek, hogy a Negro világít a szájukban! Egyik vagy lezsidózott, vagy megkérdezte, hogy milyen magyar vagyok (már nem emlékszem pontosan), mire azt mondtam, hogy jász vagyok. Fél másodperc kihagyás után elkezdett hőbörögni: "Akkor menjél vissza a jászokhoz, mert ez az én országom, a mi országunk, a magyaroké!" Kedvem lett volna megkérdezni, hogy "Ember, tudod, hol a Jászság?!" de akkor már ott volt egy rendőr és rá való tekintettel nem "szítottam tovább a feszültséget".

Hát így történt az eset. Jó munkát végeztünk, a hat kis sötét érdekes pernek néz elébe. Én pedig megígérhetem, hogy egy Horthy-szobor sem marad "szűzen"!"

Jó tudni, hogy vannak ifjú DK-sok is!... :-)

Válaszok:
Autofocus | 2012. június 22. 14:17

Provokálni akartál, nem sikerült, így jártál.


.....Aztán odalépett hozzám Gyurcsány Ferenc,szemébe könny szökött, férfias kezével megmarkolta vállam,mélyen a szemembe nézett,és megszólalt: Csak így tovább Koppány fiam,Csak így tovább! ..


"Nálam imre kertesz oscár díja verte ki a biztosítékot. "

nem lehetnek valami nagy biztosítékjaid odabent a fejedben, komám.
Kertész Nobel díjat kapott és nem "oscár"-t.


Azért, mert így kerek a történet... :-)
Régen szar, ha egy szobrot őrizni kell... :-)

Válaszok:
Justinianus | 2012. június 22. 12:51

A hülye elvtársak is őrizték a félkegyelmű Károlyi szobrát, csak ők elaludták az eksönt. Talán sok volt a vodka előző este...
Ami az ifjú demo koalák kalandját illeti, az igazság valahol a kuruc.infón olvasható verzió és a kis kancsó által leírtak között lehet.

Válaszok:
gilice | 2012. június 22. 13:50

Remélem nem gondolod, hogy ennek az írásnak akár a 10%-a is a valóságot adja vissza. Ezek a belvárosi jómódban felnevelgetett hülyegyerekek valószínűleg életük eddigi legnagyobb alázásában részesültek, a fent olvasható mese csak afféle kompenzáció, hogy csökkenthessék a szégyenüket valahogy :D

Válaszok:
gilice | 2012. június 22. 13:51

Koppány egy mazochista, kéjesen ordított volna - Még fiuk! Még!

Erre nincsen valami szankció? Mind két társaságot elvittem volna, valami takarítani való nincs? Nincs kettős mérce! Aki balhézik, grafitit sikál a falakról, gyökérkefe víz!!


Rendőri hatáskőrbe helyezném a döntést. Balhézó fiatalokat lát, nem mérlegeli ki miért, meg bíróság, ha tény hogy balhé volt? Balosokkal a horogkereszteket sikáltatnám, jobbosokkal a vörös csillagot! Vagy tiszta lenne a város, vagy befejeznék a balhézást! Mind a kettő nyereség!


"Pl. Horthy világcsúcstartó abból a szempontból, hogy egyedülállóan "uralkodása" alatt 3 ország is meggyalázta a magyar fővárost! Románok, németek, szovjetek!"

Kicsit nézz utána a tényeknek! A románok 1919-ben Kun Béláék alatt nyomultak be Budapestre, Kun Béláékat tulajdonképpen ők űzték el. Horthy csak ezt követően lett kormányzó.

A német megszállást alatt - ami egyébként Horthy németországi távollétében történt - a kormányzó már nem volt igazán cselekvőképes.

1945-ben pedig a szovjetek akkor értek a fővárosba, amikor Horthy már az amerikaiaknál volt.

Később aztán a szovjetek a kommunista MDP, a mai MSZP egyik jogelődjének a közreműködésével többször is meggyalázták az országot.

Először azzal, hogy nyomásukra nem alakíthatott önálló kormányt az 57%-al győztes kisgazdapárt, hanem kénytelen volt a Magyar Kommunista Párttal, a Szociáldemokrata Párttal és a Nemzeti Parasztpárttal koalícióra lépni.

Később pedig 1947-ben Kovács Béla, kisgazda politikus elhurcolásával, majd 1956-ban Budapest megismételt ostromával, Nagy Imre, Maléter Pál elhurcolásával gyalázták meg az országot.

Válaszok:
zokni67 | 2012. június 22. 14:53

" Legalább hússzor leírták : A magyar II. Hadsereg vesztesége a Donnál 43-47 000 fő!!!"

nem tudom ki írta le, de hülyeséget állított:
a 2. magyar hadseregből (200.000 fő) kb a fele ért vissza a don-kanyarból, de! ők sem haza, hanem a németek beolvasztották a saját hadtestjeikbe, és azokból kb 10.000 (gyk: tízezer) fő tért haza, magyarországra.


ha neked a Nobel-díj "haver-sógor -hitsorsos -díj", akkor te egyszerű vagy, mint egy pohár víz.


Semmi baj!... :-) Akkor majd "megáll" majd a garázdaság, a súlyos testi sértés bűntette, és a "gárdisták" kipihenhetik a fáradalmaikat a sitten.
Mert hogy azért más egy fényképezkedés, és más a tettleges bántalmazás...
De így, a szoborőrzésekkel legalább "elvannak" ezek a fiúk... :-)


Na jo, anyam meg a felesegem is segitett.


Az az "őrzés" csak jelképes volt... :-) És jellemző a hatalomra, hogy éjjel lopta el...
Nekem ez a "jász vagyok" sztori tetszett a legjobban a történetből... :-) Mer jellemző az "őrzők" műveltségi szintjére... :-)

Válaszok:
Justinianus | 2012. június 22. 13:56

Netán ott voltál? :-)És kukkoltál? :-)

Válaszok:
Justinianus | 2012. június 22. 13:58

Ilyen alapon mindenki rohadjon meg aki kapott utlevelet.
Az is sokba kerul.


Ha igaz volt, mert nagy eséllyel ez is csak egy szánalmas hazugság. Hazudozós mesternek a tanítványai sem lehetnek különbek.

Válaszok:
gilice | 2012. június 22. 17:21

Sajnos nem voltam ott.


Nagy sztori! Házhoz mentetek a pofonért. Mégis, mit képzeltetek, taknyos kis senkiházi hazaárulók? Hogy vidéken, ahol nem az újlipótvárosi hanem normális értékrend játszik, majd megtapsolnak benneteket a gyalázkodásotokért és a bajkeverő provokációtokért? Örüljetek hogy ennyivel megúsztátok.
Ha már a rendőrök tutyimutyiságát reklamáltad, jó ha tudod hogy Horthy idejében biztos leesett volna neked egy kis kardlapozás. De előbb utóbb magadtól is bele fogsz szaladni egy komolyabb maflásba, az az érzésem. Hajrá!

Válaszok:
gilice | 2012. június 22. 17:36

Na, akkor egy kis történelemóra innét.

http://hu.wikipedia.org/wiki/H..

Olvasd el, aztán meséld el, mitől volt románbérenc, hogyan segítette a románokat. Abban az időben az antant jóváhagyása nélkül Magyarországon senki nem önállóskodhatott. Hála Károlyiéknak, akik szétzüllesztették a frontról hazatérő, még ütőképes hadsereget.

Idézet a wikipédiából:

Horthy a Tanácsköztársaság idején csatlakozott a francia megszállás alatt álló Szegeden zajló ellenforradalmi szervezkedéshez, gróf Károlyi Gyula ellenforradalmi kormányában hadügyminiszter lett. Az antant nyomására a testületet leváltották, Horthy pedig kimaradt az új, P. Ábrahám Dezső vezette ellenkormányból. Ekkor függetlenítette magát a szegedi hadügyminisztériumtól, és a Nemzeti Hadsereg élére állt Fővezérként (az alakulat létrehozását még Horthy hadügyminisztersége előtt kezdte meg Gömbös Gyula honvédelmi államtitkár kommunistaellenes tiszti különítményekből).

A Tanácsköztársaság bukása idején, 1919 augusztusának elején József főherceg vette át a kormányzást, ám hamarosan le kellett mondania a tisztségről, mert az antant-hatalmak nem nézték jó szemmel a Habsburg-család bármely tagjának politikai szereplését. Horthy Miklós 1919. augusztus 18-án a Szövetséges Katonai Misszió előtt jelentette be, hogy amint arra engedélyt kap, négy napon belül tényleges haderővel rendelkezik, és helyreállítja a rendet Magyarországon. Csapataival az antant engedélyének birtokában a Dunántúlra vonult, főhadiszállását pedig Siófokon rendezte be. Halsey E. Yates ezredes augusztus 24-ei jelentése az első, amely Horthy fegyveres erejéről beszámol: 8000 katona géppisztolyokkal és 19 tábori ágyú alkotta a haderőt.

Horthy deklarálta, hogy nem tartozik felelősséggel a budapesti Friedrich-kormánynak, ennek ellenére rendszeresen részt vett a kormányüléseken. A Dunántúlon saját katonai igazgatást vezetett be, körzetparancsnokai teljhatalommal bírtak. Kemény cenzúrát vezettek be, ellehetetlenítették a polgári igazgatás kiépítésére irányuló törekvéseket és az igazságszolgáltatásba is beavatkoztak. E körülmények között zajlott a többek között Prónay Pál, Ostenburg-Moravek Gyula és Héjjas Iván nevével fémjelzett fehérterror, amelynek kegyetlenségeit az antant képviselői is szóvá tették (igaz, ezzel ellentétes vélemények és jelentések is születtek). A fővezérség az akciókat népítéletnek vagy egyéni kilengésnek minősítette (való igaz, hogy parancsot sosem adott ki a megtorlásokra). Horthy emlékirataiban elismeri, hogy bűntettek történtek, de utólag is a körülményeket, a háborús világ kifordult törvényeit tartja igazi felelősnek: „A földre szabadult poklot még senki sem csendesítette le azzal, hogy angyalszárnyakkal legyezgette” – írja portugáliai emigrációjában.

Horthy helyesen ismerte fel, hogy a zűrzavaros helyzetben kizárólag egy összefogott fegyveres erő képviselhet reális hatalmat: George Russel Clerk brit diplomata végül vele állapodott meg arról, hogy a román kivonulás után a Nemzeti Hadsereg vegye át az ellenőrzést Budapesten. A katonai diktatúra felállításának tilalmát Horthyval elfogadtató Clerk-misszió eredményeként 1919. november 16-án, miután a román hadsereg gondos ellenőrzés mellett távozott a kifosztott Budapestről, Horthy a viseletéről „darutollasnak” nevezett haderő élén bevonult a fővárosba. Főhadiszállását ideiglenesen a Gellért Szállóban rendezte be, a különítményesek pedig több saját központot alakítottak ki saját maguknak.

1920. március 1-jén előzetes tárgyalások után a Nemzetgyűlés Magyarország kormányzójává választotta Horthy Miklóst (1920. évi II. törvénycikk).


Kellene csinálni a Borsod közepén egy Polgárháborúra Kijelölt Övezetet, ahol az ilyen majomfaszok kölcsönösen kiírtják egymást, az ország pedig szépen halad előre.
Lehetne tévékamerákat is kirakni, képzeljék csak el: reklámbevétel, merchandise, miegyéb!


Baszki!
Ezen mit nem érteni?

Horthy a Tanácsköztársaság idején csatlakozott a francia megszállás alatt álló Szegeden zajló ellenforradalmi szervezkedéshez, gróf Károlyi Gyula ellenforradalmi kormányában hadügyminiszter lett. AZ ANTANT NYOMÁSÁRA a testületet leváltották, Horthy pedig kimaradt az új, P. Ábrahám Dezső vezette ellenkormányból. Ekkor függetlenítette magát a szegedi hadügyminisztériumtól, és a Nemzeti Hadsereg élére állt Fővezérként (az alakulat létrehozását még Horthy hadügyminisztersége előtt kezdte meg Gömbös Gyula honvédelmi államtitkár kommunistaellenes tiszti különítményekből).

Akkoriban nem volt mobiltelefon, nem tudom menyire működött a vezetékes. Totál zűrzavar volt. Futkostak mint pók a falon. De rendet tett.


Azért az is érdekes,hogy ez a Miki mindig máshol csavargott ha szarban volt a haza és neki kormányoznia kellett volna !)))))))


annyira jó ez a téma, napi szart lehet a másik nyakába önteni :D

a többiek meg csak röhögnek :D


Még egyszer, csak a te kedvedért.

A románok nem voltak az antant. Őket meg a cseheket nevezzük kisantant országoknak.

A Szegedet a franciák szállták meg, nem a románok.

Az antant engedélyével azért vonult a Dunántúlra, mert Budapestnek a közelébe sem engedték. Hagyták egy kicsit élvezkedni a románokat. Tudod, ők, meg a franciák... ha hallottál már erről valamit.

És még egy idézet innét:

http://mek.oszk.hu/02100/02185..

"A Nemzeti Hadsereg, mint a rendelkezésre álló egyetlen fegyveres erő, igyekezett fokozatosan teret nyerni a Dunántúlon, s felkészülni a még megszállt területeken is a hatalom átvételére. A magyarországi állapotok ellenőrzéséről és a román csapatok kivonásáról az antant megbízásából Magyarországon tárgyaló George Clark brit diplomatának Horthy a törvényes rend helyreállítását, az atrocitások megfékezését ígérte. Clark áttekintve a helyzetet, úgy tájékoztatta megbízóit, hogy a Horthy vezette nemzeti hadsereg olyan megbízható erő, melyre a rend fenntartását valóban rá lehet bízni, s biztosítani képes a szovjet hatalom ellen harcoló románok hátát a bolsevista mozgalmak ellen.

A román csapatok november 14-i kivonulása utána a Nemzeti Hadsereg engedélyt kapott az antanttól, hogy 16-án bevonuljon Budapestre. Horthy a fővezérség nevében kötelezte magát a rend fenntartására, valamint, hogy elismeri az antant támogatta Huszár-kormányt. Az antant egyben felszólította a kormányt és a nemzeti hadsereget: konszolidálja a helyzetet és fékezze meg a fővárosban és másutt kegyetlenkedő terrorkülönítményeket."

Érted már, hogy Horthy az antant, szűkebben az angolok és franciák engedélye nélkül semmit nem tehetett? Nem indulhatott Budapest visszavételére.


NeMá!!!
Ez nem a webes honfoglaló volt, rákattintasz egy megyére és ha tudod a választ meg kapod :)

Kellet szervezni egy sereget, fegyver, lőszer, jármű, kaja, pia és ide oda elmenni.

Rendkívül nagy észre vall a hozzá állásod!
Tehát szerinted Horthynak a szarrá lőtt Magyarországon meg kellett volna ütköznie Románokkal, hogy még szarabbá lőjek a hazánkat.
Eszeden vagy ember?


Igazad van, ha erőt mutatunk fel. De tudod, mikor kellett volna? Akkor, amikor kommunista agitátorok lázították a katonákat az öszirózsás forradalom idején. Akkor kellett volna főbelőni néhányat, hogy rend legyen. Kratochwill ezredes össze tudta tartani a székely hadosztályt a románokkal szemben, amíg a vörösök el nem lehetetlenítették, kvázi házba nem támadták őket.
Így kellett volna összetartani a frontról hazatérő egységeket is.

És akkor kellett volna erőt mutatni valakinek, mondjuk Károlyi Mihálynak, amikor saját hadügyminisztere, Linder Béla nem akart több katonát látni és hagyta szétzülleni a hadsereget. Mert ő katonák helyett a Baranyai Szerb Köztársaságot favorizálta. Ezért kapott díszsírhelyet Titótól.


Te meg ne használd azt a zsidós cuccot (Neumann Jánostól kezdve), amin itt osztod az "eszed"!..


Zsidók nélkül is sikerült csödbe vinni Ciprust?..


A szánalmas kis vörösfasiszta anarchista fióka , csak egy jó kiadós segberugást meg néhány pofont érdemel, nem közfigyelmet.
Hülyéskedés helyett, menjen el közmunkára, szemetet szedni, annak több haszna van.


Mert elkezded ismételgetni a hülyeségedet.

Ez nem a webes honfoglaló volt, rákattintasz egy megyére és ha tudod a választ meg kapod :)

Rendkívül nagy észre vall a hozzá állásod!
Tehát szerinted Horthynak a szarrá lőtt Magyarországon meg kellett volna ütköznie Románokkal, hogy még szarabbá lőjek a hazánkat.
Eszeden vagy ember?

Még szerencse, hogy Horthy volt a kormányzó és nem te.


Csak az tudom, hogy a srácok hívták a rendőröket, és velük együtt elmenetek Kisbérre feljelentést tenni...
Gondolom, majd szépen berendelik a "gárdistákat" is, ők is elmondják a maguk verzióját... Csak addig ki fogja őrizni a szobrot? :-)


Igaznak kellett lenni, mert a "másik oldal" is írt erről... :-)


"hogy megbánja azt is, hogy jassznak született" - írod.
Kisbarátom!... Nem jassznak, hanem jásznak!... Érted? Vagy te sem hallottál még jászokról, mint a "gárdista" őrök? :-)


Ilyenkor elgondolkodom,ki a kurva anyja mondta ezekek a kolykoknek,hogy ok magyarok??
Az en nevemben ne zavarjanak el senkit semilyen szobortol,ha csaknem a kedves nagypapi adott kozvetlen parancsot....


:-) és :-)
Azért talán mégsem hazaárulók, mert le akarták magukat fényképezni Horthy szobra mellett? :-)
A rendőrök meg nem voltak tutyimutyik... Sőt!... Elvitték a srácokat, hogy megtehessék a feljelentést... :-)


"...néhány olyan képet, ahol Horthy éppen nagyon jól elvan Hitlerrel (madarat tolláról, embert barátjáról)..."

L. még
Gyurcsányi-Deme kettős
Kuncze-Prisztás kettős


Kínos, hogy a tehetetlen népek, most megint a "szörnyü" USA-tól remélik a beavatkozást a szír öldöklések lefékezése végett...


Irjak ide inkább németül vagy angolul vagy esetleg portugálul?..


Ezen viszont én nem csodálkozom...


Szép, tömör, meggyőző a két utóbbi hozzászólásod!...
Ha lesz, várhatóan csak fröcsögések lesznek (ha lesznek) a "válaszok"...Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó