Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. június 22. 16:21

A nemzeti függetlenség és a polgári értékrend számára a legkomolyabb veszélyt az utca jelenti, konkrétan az a városrészlet, ahol a Kalapács utca belefut a Sarló utcába, sőt, mit belefut, egyenesen keresztezi.

A vicc az, hogy miközben rehabilitáló Horthy-szobrok meg Tormay Cécile-emléktáblák ügyében a helyi önkormányzatok szabad kezet kapnak a Nemzeti Ügyek Orbánjától (»Ha egy magyar település ilyen emlékművet akar állítani, az az ő saját felelőssége. Ez nem a kormány dolga«), addig a komcsi múlt  egyébként abszolúte méltányolható  kiiktatása abszolúte központi kérdés, amely teljesen független a helyiek akaratától, elképzeléseitől.

Ez volt a helyzet azon a budai téren is, ahol a rossz emlékű »Moszkva« nevet felváltotta az égegyadta világon semmilyen emlékű »Széll Kálmán« nevű terv.

Az igazi csapást azonban a jövőben betiltásra ítélt »felszabadulás« szóra, illetve azokra mérné a kormány, akik önként (és mivel komcsik: dalolva) döntöttek egy adott szervezet elnevezése mellett, és akik valamiért azt hiszik, ez az ő polgári magánügyük. Hát nem, ti álcivilek, a 22 év utáni bátor rendszerváltás elér benneteket is! Konkrétan a következő, a polgári demokráciára közvetlen és nyilvánvaló veszélyt jelentő cégek és szervezetek elnevezéseire csap le a jogos népharag:

- Kocsolai Vörös Csillag Tsz. Horgász Egyesület,

- Rétsági Vörös Csillag SE,

- Vásárosnamény II.VÖRÖS CSILLAG Tsz.SE,

- Kádár János Alapítvány,

- Kádár János Baráti Kör

- Szegedi Felszabadulás Vadásztársaság.

Rendnek kell lennie. Istent mi úgy segéljük.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37902


32 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Amennyiben a helyik úgy dönthetnek, hogy holnaptól a horogkereszt legyen a téjesz vagy a baráti kör emblémája, akkor a verescsillaggal sem lesz probléma.
Ti kezdtétek a hollókoszt tagadásának büntetésével. Hát egyétek meg, amit (ki)főztetek.


Pont ez jutott eszembe, csak még pötyögtem befele. Te voltál a gyorsabb.
:o)


"Nem fordítva kellene, hogy az Isten segéljen?"

De. Meg is segítette a cseheket, románokat, szerbeket, adott nekik magyar földet bőven. Ő tudja miért.

Válaszok:
lajkakutyus | 2012. június 22. 20:07

Ember! Mit akarsz? Az egész rendszerváltás (kész átverés show) egyetlen nagy sikere az utcanév változtatás.


„Rendnek kell lennie.” mondja az abszolút „demokrata”, aki sarlóval borotválkozik, és kalapáccsal veri a fejét, hogy vörös csillagokat lásson.


"...Ha egy magyar település ilyen emlékművet (Horthy, az én beszúrásom az idézetbe) akar állítani, az az ő saját felelőssége. Ez nem a kormány dolga«), addig a komcsi múlt – egyébként abszolúte méltányolható – kiiktatása abszolúte központi kérdés, amely teljesen független a helyiek akaratától, elképzeléseitől."

Egy jó pont a kormány számára. Helyes.

Én a Dohány utcát nevezném át Horthy névre. A Dohány Wesselényi sarkára meg egy nagy Horthy emlékművet tennék. Aztán lehetne utcabált szervezni ott a magyar gárda tagjainak. De megnéznék egy ilyet.DDD


Nagyon ritkán mondok/írok ilyet, de Orbánnak ebben a vonatkozásban igaza van (szerintem): Egy település olyan emlékművet állít és olyan utcanevet ad, amilyet akar.

Magánszerveződések esetében (pld. egyesületek) ez még hangsúlyosabban igaz: tehát felőlem nyugodtan működhetne Vöröscsillag kertészegyesület és Horogkereszt hímzőkör is...

Állami intézményeket, szervezeteket, persze, nem lenne túl szerencsés, mondjuk, Kádárról vagy Szálasiról elkeresztelni, de ha egy önkormányzat azzal szándékozik magát lejáratni, hogy Matuska Szilveszterről vagy Ságvári Endréről szándékozik utcát elnevezni, az az ő bajuk.

(Horthy, Bethlen, Klebelsberg stb. szerintem más kategoria, ők a magyar történelem fontos, örökemlékű személyiségei. róluk bárki, bármikor, bárhol büszkén és méltósággal megemlékezhet vagy nevezhet el akármit is.)

ü
bbjnick


olvassátok végig a cikket b+ ne csak az ajánlót!

"Pécsett ugyanis a kommunizmus még legalább hét helyen kísért. A nemzeti függetlenség és a polgári értékrend számára a legkomolyabb veszélyt az utca jelenti jelenti, konkrétan az a városrészlet, ahol a Kalapács utca belefut a Sarló utcába, sőt, mit belefut, egyenesen keresztezi. Ha Ön most nem egészen érti, mi a probléma, íme, mi is a Magyar Nemzetből tájékozódtunk: "a Sarló és Kalapács utcák keresztezik egymást, ily módon megjelenítve a szovjet diktatúra jelképét.""

tehát Pécsen valakinél elgurult a gyógyszer...
...meg a Magyar Nemzetnél is.


Jól van, jól van, csak nehogy elérje ez a purifikátori hevület a náci-nyilas diktatúrához köthető Nyirő Józsefet is.

Válaszok:
bbjnick | 2012. június 22. 18:24

A purifikáció nem rossz dolog, nem árt néha purifikálni:-) Csakhogy, ha Nyírőt, mint országgyűlési képviselőt (ki)purifikáljuk a kulturális pantheonból, akkor a tisztesség és az egyenlő bánásmód elve úgy kivánja, hogy minden művészt (ki)purifikáljunk onnét, aki 1944 ősze és 1990 tavasza között (valamely idegen megszállás alatt, ill. diktatúrában) bármiféle állami vagy közéleti szerepet vállalt. A napokban kíváncsiságból felütöttem az Új Irodalmi Lexikont (az első kötetet): hossza keresgélés után sem találtam olyan (az kérdéses időszakban aktív) szerzőt benne, aki (a kérdéses időszakban) ne töltött volna be állami hivatalt vagy a hatalom által "osztott" és ellenőrzött pozíciót, ill. ne végzett volna "közéleti tevékenységet".

Most akkor mi legyen?

ü
bbjnick

Válaszok:
gross | 2012. június 22. 18:29

Én is valami ilyesmit mondok... Minek ez a kizárósdi? Miért nem élhetünk egyszerűen szabadon?


Én Szegeden a Szentháromság utcában lakom, s ez szvsz az azonnal betiltandó nevek közé tartozik: e jelben emberek százezrei pusztultak el. Ráadásul a komcsi időkben volt "rendes" neve is: Hunyadi János, ő legalább a törököket irtotta...

Válaszok:
bbjnick | 2012. június 22. 19:56

Azért azzal tisztában vagy, ugye, hogy Hunyadi a Szentháromság nevében irtotta a törököket?:-)

ü
bbjnick

Válaszok:
pierre bayle | 2012. június 22. 20:23

"De. Meg is segítette a cseheket, románokat, szerbeket, adott nekik magyar földet bőven. Ő tudja miért."

Isten engedélyezte a Holokausztot. Ő tudja, miért.


Hm... most mindkettőt sokkal szimpatikusabbá tetted számomra.


Mi van mandiner? Nektek fizet ez a buzi seres, hogy állandó főszereplő itt?

Ha pénzgondjaitok vannak gyűjtést szervezünk...


Miképp lehet tagtársulni eme civil szervezetekhez?

Adományokat elfogadtok?Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó