Sarló, Kalapács: egy rendszerváltás méltó befejezése

2012. június 22. 16:21

Seres László
Hírszerző

A nemzeti függetlenség és a polgári értékrend számára a legkomolyabb veszélyt az utca jelenti, konkrétan az a városrészlet, ahol a Kalapács utca belefut a Sarló utcába, sőt, mit belefut, egyenesen keresztezi.

A vicc az, hogy miközben rehabilitáló Horthy-szobrok meg Tormay Cécile-emléktáblák ügyében a helyi önkormányzatok szabad kezet kapnak a Nemzeti Ügyek Orbánjától (»Ha egy magyar település ilyen emlékművet akar állítani, az az ő saját felelőssége. Ez nem a kormány dolga«), addig a komcsi múlt  egyébként abszolúte méltányolható  kiiktatása abszolúte központi kérdés, amely teljesen független a helyiek akaratától, elképzeléseitől.

Ez volt a helyzet azon a budai téren is, ahol a rossz emlékű »Moszkva« nevet felváltotta az égegyadta világon semmilyen emlékű »Széll Kálmán« nevű terv.

Az igazi csapást azonban a jövőben betiltásra ítélt »felszabadulás« szóra, illetve azokra mérné a kormány, akik önként (és mivel komcsik: dalolva) döntöttek egy adott szervezet elnevezése mellett, és akik valamiért azt hiszik, ez az ő polgári magánügyük. Hát nem, ti álcivilek, a 22 év utáni bátor rendszerváltás elér benneteket is! Konkrétan a következő, a polgári demokráciára közvetlen és nyilvánvaló veszélyt jelentő cégek és szervezetek elnevezéseire csap le a jogos népharag:

- Kocsolai Vörös Csillag Tsz. Horgász Egyesület,

- Rétsági Vörös Csillag SE,

- Vásárosnamény II.VÖRÖS CSILLAG Tsz.SE,

- Kádár János Alapítvány,

- Kádár János Baráti Kör

- Szegedi Felszabadulás Vadásztársaság.

Rendnek kell lennie. Istent mi úgy segéljük.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37902