Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. június 22. 18:14

Az dől el most, hogy ki hol áll: a bűnös ideológiákat egykor terjesztők és mai követőik, vagy az áldozatok, a túlélők és a jóérzésű – jobb-és baloldali – demokraták oldalán.

Tisztelt Orbán Viktor! 

Magyarország súlyos morális válságba került: a kormány és a kormányzó pártok idézték ezt elő azzal a nyílt törekvésükkel, amely a Horthy-korszak történelmi bűneinek relativizálására, magának Horthy Miklósnak, híveinek, eszmetársainak rehabilitációjára irányul.

Ebbe a sorba illeszkedik Kövér László buzgó igyekezete Nyírő József újratemetése érdekében. Ennek a kegyeleti aktusnak az átpolitizálásával ugyanis nemcsak egy, az antiszemita és fasiszta gondolatokat nyíltan hirdető és vállaló író emlékét idézik meg, de felélesztik a náci Németországot, a Szálasi-rendszert lelkesen, hűen, és a végsőkig aktívan kiszolgáló politikus eszméit is.     

Ezt teszi a kormány akkor is, amikor a szélsőjobboldali elveket valló és hirdető írók műveit kötelező olvasmánnyá teszi. Ugyanilyen gyalázatos, hogy a kormányzó pártok a hazai és nemzetközi botrányok ellenére a Horthy-korszak újabb antiszemita személyiségének Prohászka Ottokárnak akarnak köztéri szobrot, és ezzel emléket állítani. Prohászka Ottokár személyének megítélése eddig egyértelmű volt: püspök létére a Horthy-korszak egyik fő ideológusaként, politikusként gyűlöletre uszított, antiszemita eszméket hirdetett. Ő követelte leghangosabban a numerus clausust. Prohászka antiszemitizmusa nem kérdés, hanem tény: nem vita tárgya. Mára minden őszinte demokrata megütközéssel, az egykori áldozatok hozzátartozói és a Holokauszt túlélői pedig félelemmel figyelik ezt a folyamatot itthon és immár a világban is.     

Intő jel volt Elie Wiesel Nobel-békedíjas író Kövér Lászlónak írt levele, amelyben kifejti: »egyre világosabb, hogy a magyar hatóságok bátorítólag lépnek fel azokban a kísérletekben, amelyek tisztára mosnák Magyarország múltjának ezt a tragikus fejezetét, nevezetesen a világháborús magyar kormány részvételét az ország több százezer zsidó állampolgárának deportálásában és meggyilkolásában.« Elie Wiesel ennek hatására tiltakozásul lemondott a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjéről.     

Újabb súlyos figyelmeztetést jelent az Egyesült Államok ötven kongresszusi képviselője által aláírt és az Ön számára megküldött tiltakozó levél, amelyben a Magyarországon erősödő gyűlöletbeszéd, antiszemita- és homofób érzelmek terjedése miatti aggodalmukat fejezték ki. Egyben leírták azt is, hogy az ilyen megnyilvánulásoknak nincs helyük a civilizált párbeszédben, és nem maradhatnak megválaszolatlanul. A Magyar Szocialista Párt, a magyar demokratikus ellenzék, minden demokrata itthon és a világban is a leghatározottabban elítéli ezt a folyamatot. De megállítani Ön tudja ezt.     

Ezért minden eddiginél nyomatékosabban felszólítom Önt, mint a kormányzó pártszövetség elnökét és az ország miniszterelnökét, hogy egyértelműen határolódjon el ezektől a törekvésektől és vessen véget a gyalázatnak, állítsa meg a gyűlölködő nézetek felerősítését, az antiszemita kultusz újraélesztését!     

Mi, szocialisták javaslatot tettünk egy olyan etikai bizottság létrehozására, amely a szélsőségesség, a rasszizmus és az idegengyűlölet elleni fellépést tette volna lehetővé. A Fidesz módosító javaslatával a bizottság felállítását ellehetetlenítette Ezúton újra javaslom Önnek a bizottság a felállítását, és elvárom, hogy ezt a javaslatot Ön személyesen is támogassa! Felszólítom, hogy akadályozza meg Prohászka Ottokár tervezett szobrának felállítását elkerülve ezzel a hazai és a nemzetközi közfelháborodást, hazánk tekintélyének és méltóságának további rombolását.     

Mindez nem történelmi, nem kulturális, de nem is egyszerűen politikai kérdés, hanem emberiességi kötelesség. Az dől el most, hogy ki hol áll: a bűnös ideológiákat egykor terjesztők és mai követőik, vagy az áldozatok, a túlélők és a jóérzésű – jobb-és baloldali – demokraták oldalán.     

Ön, mint Magyarország kormányfője kiemelt felelősséget visel azért, hogy Magyarországon senkit ne érhessen jogtalan hátrány, szóbeli vagy tettleges támadás származása, nemi identitása vagy bármely más ok miatt. Magyarország polgáraiként elvárjuk, hogy ennek a kötelességének végre eleget is tegyen!

Várom válaszát.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37907


139 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Kedvet kaptam a levéríráshoz.

Azt hiszem Mesterházynak fogok írni, és nyomatékosan felszólítom fejezzék be a hisztériát, mert tápot adnak az antiszemitizmusnak.....


Szeretném felszólítani Orbán Viktort, hogy azonnali hatállyal határolódjon el az straszburgi nemzetközi bíróság vöröscsillag-ügyben hozott ítéletétől, a hazug Heller Ágnestől, a 8 osztályt végzett Gyurcsány Ferenctől, az mszmp-jogutód mszp-től és ettől a ... Mesterházy Attilától.


Kurva anyádat, miféle másmilyen hagyományaid, művészeid vannak neked, mint nekem, te ócska barom? Ja, hogy nekem van plusz egy gyásznap az életemben, amikor a nagyapámat horti csendőrei elvitték munkaszolgálatra? Mennyivel vagy te magyarabb, mint én? Milyen oldalad van neked, amihez (orbánnak) Magyarország mindenkori miniszterelnökének odább kéne állni, mint idébb?

Válaszok:
luga | 2012. június 22. 18:41
Rudi Mentaire | 2012. június 22. 18:54

Az én nagyapámat meg az ÁVH pribékjei vitték el. Az persze, bocsánatos dolog neked. Most már előre kell nézni, mondjátok. Csak nekünk? Egyébként a te kurva anyádat.


Van akinek már eldőlt, hogy hol áll. Ön a lépcsőházban áll az intim helység ajtaja előtt. Javallom, a baloldali orvosok által felírt Darmolból kevesebbet szedjen. Amennyiben ilyen tartalmú baloldali orvosságot nem szed és továbbra sem bízik a jobboldali orvosokban, javallom a vény nélkül kapható aktív széntartalmú gyógyszereket.
Remélem tudtam önnek segíteni.

Válaszok:
kulalak | 2012. június 22. 18:45

Meseházy már választott, a bűn oldalára állt.


az én nagyapám meghalt, te rohadék, és csak!!! azért halt meg, mert horti szerint a származása miatt nem érdemelte meg az életet, és nem azért, mert valami mocskos nyilas vagy megtévedt komcsi volt


Kertész Ákos:
"“a magyar genetikusan alattvaló...(..)..boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni..(..)se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.(...)Holocaustért egyedül a magyar a felelős"

***************************************


Spíró:
" Jönnek a dúlt-keblü mélymagyarok megint,

füzfapoéták, füzfarajongók, jönnek a szarból,

csönd van. Senki se pisszen. Alantról..(...)

Ó, ha gyilkolni szabadna újra,

csámcsogva, hersegve szívnák a vért -

miért is? ki tudja. Trianonért? -

mered pár utcanév pici csontujja.

Ez olyan klima: itt folyton beborul,

ez rendben van, de szégyen, szégyen, szégyen,

hogy mindenki kussol, hogy mindenki fél,

és nekünk kell jönnünk, pár csenevésznek,

hogy bebizonyitsuk:

nemcsak a szemetek tudnak magyarul. "
********************************************


Kornis :
"Mi sokkal jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket"
**********************************************
Imre Kertész:
"Hazugok és antiszemiták országa"
„Az európai kultúra terméke vagyok, egy dekadens, ha akarja, egy gyökértelen. Ne kössön engem Magyarországhoz”
„Elég, hogy az Ön honfitársai zsidóvá tettek engem."

***************************************
Esterházy Péter
- A csokorba kötött magyart szétbontjuk, és éles késsel ferdén visszavágjuk. Kivétel a fásszárúak, mert azokat törjük vagy kalapáccsal zúzzuk.
- Nehogy megrohadjon a magyar. Az összement magyart a savó leöntése és Trianon után túrónak használhatjuk...
- A magyar emlős. Egy magyar nem csinál nyarat.
- A magyar a sötét, ahová Európa ugrik.
- A magyar az új nincs. Az új semmi. Az árnyék.
- Ki tartson magyart? Kezdő magyarbarát inkább kanmagyart tartson, ne szukát! Tanácsosabb fajtiszta magyart beszerezni, mint valami bizonytalan származású magyart.
- Öreg magyart ne vegyünk! A magyart következetesen dicsérjük vagy dorgáljuk! Lágy, barátságos hang: jól van, jó magyar, illetve keményen, határozottan: pfuj, magyar, helyedre!


Nem ! A Holokauszt ( Shoah) soha nem volt és ma se indokolt. Arra indok nem létezik .
Ami indokolt, hogy tiltakozzunk: húzzuk , toljuk azt a szekeret és egyesek nemcsak felülnek rá, hanem még rúdakat tolnak a kerekek közé is. ...


Remélem Orbán elnök úr válaszra sem méltatja ezt a kis senkit.


Mesterházyék megrendeztek néhány provokációt, ami után adott jelre beindultak a külföldi segédcsapatok, majd Attila széttárt karokkal, égrefordított szemekkel megszólal: hát nem látjátok? Nem csak mi mondjuk, hogy ne legyetek szélsőjobbosok, már onnét is ferde szemmel néznek rátok!

A baloldal évszázados, felforgató partizán taktikája, internacionalista összefogással még most is működik.


Én csak Prohászkáról meg a szoborról, a többit már jó elintéztétek.

A XIII. kerületi önkormányzat mindenesetre gyorsan kiadott egy közleményt, hogy úúúúristen(vagyis elvtársak), még majd lesz itten egy szobor, tiltakozunk, mert..(stb) A Tóth nem nagyon szól külön, főleg azért kínos ez, mert a szoborállítást erősen forszírozó csapat vezetője kerületi díszpolgár, ráadásul a templom előtti terület a fővárosé...Olyasmit emlegetnek, hogy a konszenzusos politika, ami itt működik, megborul a szobortól. Baszki, ha nem borult meg Wallenbergtől meg attól a rusnya kőtől a Hélia mögött, akkor egy templom előtt álló püspöktől sem fog.

Akik meg orrba-szájba nácizzák-1927-ben már meghalt, hogy a picsába lehetett náci?


A bal felső sarokban találsz egy olyan gombot, hogy "Esc". Lépjél rá, oszt élvezd a hatást!


elvarom, felszolitom... nem vagy te tisztaban a sulyoddal pubi...


Na itt van ez az eminens tanuló Mesterházy. Neki mindig jelentkezni kell, és a megfelelőt kell mondani. De utáltam az iskolában is ezt a tipust.Olyan mszp-be való stréber.


Az ötven amerikai képviselő levele persze ütősebb.

"Ezeknek a nézeteknek nincsen helyük a civilizált párbeszédben, ezeket nem hagyhatja szó nélkül".

http://www.bloomberg.com/news/..


http://www.origo.hu/nagyvilag/..

Na Attis Clintonnénak írjál nyiltlevelet,hogy az ilyenekért aggódjon ne a csalszgatitól kapott infok miatt!


http://galamus.hu/index.php?op..:oetven-amerikai-kepvisel-levele-orban-viktornak&catid=79:kiemelt-hirek&Itemid=115

Az azért nem semmi, hogy a google hírek mind ilyen baromságokkal van tele ...


Tisztelt Orbán Viktor ! Ez milyen már ! Talán Tisztelt Miniszterelnök Úr ! Vagy Tisztelt Pártelnök Úr. Ha már egyszer...... Ilyen megszólítást tóth jenő csepeli kisnyugdíjasnak küldendő szóróanyagra teszünk, nem egy párt nevében történő miniszterelnöki megszólításra.


"Az dől el most, hogy ki hol áll: a bűnös ideológiákat egykor terjesztők és mai követőik, vagy az áldozatok, a túlélők és a jóérzésű – jobb-és baloldali – demokraták oldalán."
Tévedés. Nem most dől el, hanem már régen eldőlt. Az MSZP erőlteti a kérdést, ami nem kérdés. Nézzük a mai magyar parlamenti pártokat:

MSZP:
A bűnös ideológia állampártjának, az MSZMP-nek az utódpártjaként próbál szavakban megszabadulni az utódpártiságtól, mindezt mégis a régi rendszer híveire és/vagy jkegyeltjeire, mint szavazókra támaszkodva. (Máshonnan nem nagyon van szavazója...) Antifasizmusa nem kérdés, mint ahogy az sem, hogy minden nem baloldali erőt fasisztának láttatna...

LMP:
Mindkét bűnös ideológiára nemet mond. Baloldali, de a baloldali szavazók még mindig valami kádárista pártot támogatnának, így nehéz lesz megerősödnie.

Fidesz-KDNP:
Mindkét bűnös ideológiára nemet mond. Elemi érdeke a szélsőjobb marginalizálása.

Jobbik:
A szélsőjobb és a radikalizmus világa. A kommunizmusra nemet mond ugyan de a két szélsőség nézetei között van átjárás.


"Mi, szocialisták javaslatot tettünk egy olyan etikai bizottság létrehozására, amely a szélsőségesség, a rasszizmus és az idegengyűlölet elleni fellépést tette volna lehetővé."
A magyar gyűlölet ellen mikor szeretnétek fellépni?


Te melyiket választanád?

Orbán Viktor:
-ingyenes képzésben diplomázott a Jogi Karon
-már 25 évesen tudta, hogy nagyformátumú politikus lesz
-a Liberális Fidesz alapítója és a Liberális Internacionálé egykori vezetője
-Soros György ösztöndíjával Oxfordban tanul, alig akar hazajönni (S.Gy. felkérésére tér haza)
- személyesen irányítja a volt MSZMP pártvagyonból a Fideszre eső rész "felhasználását"
-folyamatosan a parlamentben és a parlamenten kívül is maró gúnnyal illeti az Antall kormány és a nemzeti jobboldal politikai teljesítményét (Magyar Narancs)
-a Tocsik-ügy kapcsán hosszú távú megállapodást köt az MSZMP-vel, a szocik által lenyúlt pénzek mandátumszám szerinti elosztásáról az MSZP-SZDSZ-FIDESZ között
-maga mellé veszi a díszzsidó "dajcstomit" és a díszkommunista Pozsgayt és Szűröst
korábbi kommunista politológusokkal építi a mozgalmat (Bihari, Fritz, Simon, Pokol)
-ledarálja a jobboldalon a keresztényeket, a kisgazdákat, az MDF-et és most a Jobbikot
-állami vagyonokat juttat CSányinak, Demjánnak, Szélesnek, Simicskának, Nyergesnek
-közreműködik a milliárdos Fidesz polgármesterek gazdasági stabilizálásában
-közben saját maga is borász, író, autópályaépítő, "shortoló"(pénzügyi befektető), foci szakember, vállalkozásokat indít, felügyel
-jelenleg megteremti az "úri középosztályt"- a Fidesz politikusok földbírtokhoz juttatása
-2011 decembere óta már nem ő, hanem Simicska irányítja a pártot és a kormányt is

Mesterházy Attila
-ingyenes képzésben diplomázott a Közgázon
-már 25 évesen tudta, hogy MSZP elnök akar lenni
- fatalon államtitkár, Gyurcsány a minisztere, és sikeresen eltussolják az első Fidesz kormány Sportminisztériumából Svájcba gördülő milliárdokat. Vajon mi volt az ára?
-nem ült elég közel a tűzhöz, bár feltehetően mindenről tudott
-egy szétzüllöt párt gyenge elnöke, programokat gyárt, de minden eredmény nélkül
-a közvéleménykutatásban a Fidesz süllyed le az MSZP szintjére, nem az MSZP emelkedik
-előbb-utóbb elsodorja az idő

A kérdésre válaszolva és Viktort választanám, ha már választani kellene!Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó