Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. június 22. 07:34

Az exkormányfő elítéléséért mindent megtettek politikai ellenlábasai, attól még az ítélet nem volt politikai. A törvény nem a politikus Nastasét, hanem a politikai bűnöző Nastasét büntette.

„Az elmúlt hónapokban ez a rendszerváltáskori, makkos cipős gentleman’s agreement megbukott. Válság van, a pénz elfogyott, nincs min osztozkodni Romániában. Csak a győztes maradhat, nincs második helyezett, második kifizetőhely. Traian Basescu jobboldali demokratái ezért mentek-mennek most ölre az államfő kormányát megbuktató új miniszterelnök, Victor Ponta szoclibjeivel. Ezért kerülnek felszínre a »Kapitány« viselt dolgai, s ezért van plágiumügy is. Utóbbiban egyébként maga Nastase is benne van: Ponta 2003-ban, doktori disszertációjának megvédése idején államtitkár volt a Nastase-kabinetben. S ki nem találják, ki volt az irányadó vezető tanára… Hát persze, hogy maga Adrian Nastase! Jóféle úrelvtársi összetartás ez.

A volt román szocialista kormányfőt szerdán befolyással való visszaélésért ítélte el két év letöltendőre a román legfelsőbb bíróság. Jogerősen, a rendőrök azért mentek érte szerda éjszaka. A határozat indoklásában a következő volt olvasható: »Adrian Nastase személyesítette meg 2004-ben a román politikai élet korruptságát, amit a román társadalom nem tűrhet meg, az igazságszolgáltatásnak pedig határozott választ kell adnia erre a jelenségre.«

Igencsak megfontolandó mondat. Ugyanis bár kétségtelen, hogy az exkormányfő elítéléséért mindent megtettek politikai ellenlábasai, attól még az ítélet nem volt politikai. A törvény nem a politikus Nastasét, hanem a politikai bűnöző Nastasét büntette.

S ez az a pont, ahol már lehet és érdemes is áthallásokat keresni.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37872


Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintHozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó