Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. június 22. 07:34

Az exkormányfő elítéléséért mindent megtettek politikai ellenlábasai, attól még az ítélet nem volt politikai. A törvény nem a politikus Nastasét, hanem a politikai bűnöző Nastasét büntette.

„Az elmúlt hónapokban ez a rendszerváltáskori, makkos cipős gentleman’s agreement megbukott. Válság van, a pénz elfogyott, nincs min osztozkodni Romániában. Csak a győztes maradhat, nincs második helyezett, második kifizetőhely. Traian Basescu jobboldali demokratái ezért mentek-mennek most ölre az államfő kormányát megbuktató új miniszterelnök, Victor Ponta szoclibjeivel. Ezért kerülnek felszínre a »Kapitány« viselt dolgai, s ezért van plágiumügy is. Utóbbiban egyébként maga Nastase is benne van: Ponta 2003-ban, doktori disszertációjának megvédése idején államtitkár volt a Nastase-kabinetben. S ki nem találják, ki volt az irányadó vezető tanára… Hát persze, hogy maga Adrian Nastase! Jóféle úrelvtársi összetartás ez.

A volt román szocialista kormányfőt szerdán befolyással való visszaélésért ítélte el két év letöltendőre a román legfelsőbb bíróság. Jogerősen, a rendőrök azért mentek érte szerda éjszaka. A határozat indoklásában a következő volt olvasható: »Adrian Nastase személyesítette meg 2004-ben a román politikai élet korruptságát, amit a román társadalom nem tűrhet meg, az igazságszolgáltatásnak pedig határozott választ kell adnia erre a jelenségre.«

Igencsak megfontolandó mondat. Ugyanis bár kétségtelen, hogy az exkormányfő elítéléséért mindent megtettek politikai ellenlábasai, attól még az ítélet nem volt politikai. A törvény nem a politikus Nastasét, hanem a politikai bűnöző Nastasét büntette.

S ez az a pont, ahol már lehet és érdemes is áthallásokat keresni.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37872


Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Azért abban bízom, hogy amikor a Gyurcsányt le akarják tartóztatni akkor nem lesz olyan rendőr aki ellöki a futóbolond pisztolyt tartó kezét. Ennyivel tartozik neki a hálás nemzet, hogy legalább egy dolgot hagy neki sikeresen elvégezni.


"A feleszu nem teszi meg azt a szivesseget,hogy "magahoz nyuljon""

Elképzelem amikor mennek érte a rendőrök. A futóbolond kiteszi az asztalra a pisztolyát, egy ceruzát és papírt. Majd szól a rendőröknek, hogy ő most főbe fogja lőni magát de kér egy kis türelmet. Először el kell készítenie ennek 100 pontos program tervét. Majd könnyes szemekkel, saját nagyságától meghatódva, nekiáll ennek írásának miközben az orra alá dörmögi, hogy húzzunk bele, húzzunk bele.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó