Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. június 22. 07:34

Az exkormányfő elítéléséért mindent megtettek politikai ellenlábasai, attól még az ítélet nem volt politikai. A törvény nem a politikus Nastasét, hanem a politikai bűnöző Nastasét büntette.

„Az elmúlt hónapokban ez a rendszerváltáskori, makkos cipős gentleman’s agreement megbukott. Válság van, a pénz elfogyott, nincs min osztozkodni Romániában. Csak a győztes maradhat, nincs második helyezett, második kifizetőhely. Traian Basescu jobboldali demokratái ezért mentek-mennek most ölre az államfő kormányát megbuktató új miniszterelnök, Victor Ponta szoclibjeivel. Ezért kerülnek felszínre a »Kapitány« viselt dolgai, s ezért van plágiumügy is. Utóbbiban egyébként maga Nastase is benne van: Ponta 2003-ban, doktori disszertációjának megvédése idején államtitkár volt a Nastase-kabinetben. S ki nem találják, ki volt az irányadó vezető tanára… Hát persze, hogy maga Adrian Nastase! Jóféle úrelvtársi összetartás ez.

A volt román szocialista kormányfőt szerdán befolyással való visszaélésért ítélte el két év letöltendőre a román legfelsőbb bíróság. Jogerősen, a rendőrök azért mentek érte szerda éjszaka. A határozat indoklásában a következő volt olvasható: »Adrian Nastase személyesítette meg 2004-ben a román politikai élet korruptságát, amit a román társadalom nem tűrhet meg, az igazságszolgáltatásnak pedig határozott választ kell adnia erre a jelenségre.«

Igencsak megfontolandó mondat. Ugyanis bár kétségtelen, hogy az exkormányfő elítéléséért mindent megtettek politikai ellenlábasai, attól még az ítélet nem volt politikai. A törvény nem a politikus Nastasét, hanem a politikai bűnöző Nastasét büntette.

S ez az a pont, ahol már lehet és érdemes is áthallásokat keresni.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37872


29 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Azért abban bízom, hogy amikor a Gyurcsányt le akarják tartóztatni akkor nem lesz olyan rendőr aki ellöki a futóbolond pisztolyt tartó kezét. Ennyivel tartozik neki a hálás nemzet, hogy legalább egy dolgot hagy neki sikeresen elvégezni.


feri maximum az üveget fordítaná önmaga ellen, mint a "horthysta" édesapja.


tehát az Orbán-Simicska-CBA kampánypénzelés az nem játszik mint áthallás, ugye? az Orbán és Nastase cikkcím nem lenne talán százszor jobb hasonlat?


Melyik féleszűről beszélsz, a táncosról, vagy a másikról, akinek papírja van róla?


Valóban megfontolandó, hogy miként lehet egy ember felelős egy politikai beállítódástól független korrupcióhalmazért. Fel lehet használni az ügyét ilyen cikkekre, mint ez, de ettől még Nastasét szépen elintézték, ez az indoklás pedig nevetséges.


Reménykedj csak. Hosszú éveid vannak rá.


Az alapanyagot ingyen állom nekik :D


"A feleszu nem teszi meg azt a szivesseget,hogy "magahoz nyuljon""

Elképzelem amikor mennek érte a rendőrök. A futóbolond kiteszi az asztalra a pisztolyát, egy ceruzát és papírt. Majd szól a rendőröknek, hogy ő most főbe fogja lőni magát de kér egy kis türelmet. Először el kell készítenie ennek 100 pontos program tervét. Majd könnyes szemekkel, saját nagyságától meghatódva, nekiáll ennek írásának miközben az orra alá dörmögi, hogy húzzunk bele, húzzunk bele.


Ja. És kit ültet majd szerinted kormányzati posztra a "nemzet java"?
Az mszp-t Bikicsunáj Atissal?
Gyucsányit és féleszű sleppjét?
LMP-t?
Jobbikot?
Millát fogyaték dopemannel?
4k-s gyógyegereket?
Gobbi Hildát?


végigolvastam a cikket.
egy kérdésem van: mennyit kapott érte máté gyula?


Tudjuk, Mórickának mindenről ugyanaz jut eszébe. A gyűlölet meg áradhat szabadon...


ez a fickó pontosan bemutatja a konzervatív, polgári fideszesek mintapéldányát. de ki is ez a kormánypárti propagandista, akinek bármelyik írására kéjesen rejszol és lájkol a mandiner értelmiségi kommentelője, amennyiben az tartalmazza a gyurcsány szót?
az apja - akinek a nevét azért szégyelli a kis gnóm - a kommunista munkáspárt zrt. tulajdonosa (amely pártnak kopogtatócédulákat adott át az antikommunista fidesz), a kisthürmer pedig a családi vállalkozás lapjának szerkesztőjeként szédíti hétről-hétre a vérkommer nyugdíjasokat (a szabadság, 200ft/példány). mindez nem gátolja - talán még ösztönzi is - a droidokat abban, hogy csápoljanak neki, ha beleveszi a kormánypárti lapjában megjelent cikkébe a túlmozgásos böszmét, csak hogy meginduljon az agyhalott fideszeseknél a nyálképződés. az, hogy a "ne mi nyerjük a legtöbbet" - mára már meghaladott, de a kormányfő közpénzekhez való viszonyát hűen kifejező - kijelentés a felcsúti nastasétől származik nem érdekli a birkákat, hisz orbán a nemzet érdekében lopott az adófizetőktől, így ő nem ócska tolvaj, hanem államférfi.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó