Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. június 22. 14:43

A washingtoni képviselők Orbán Viktornak címzett levelükben mély aggodalmukat fejezték ki a Jobbik antiszemita és homofób megnyilvánulásai miatt.

Levélben fordult az Egyesült Államok kongresszusának ötven tagja Orbán Viktor miniszterelnökhöz, létfontosságúnak nevezve, hogy a magyar vezetők szót emeljenek az antiszemitizmussal és a fanatizmus minden formájával szemben. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI érdeklődésére közölte: a levél megérkezett Orbán Viktor hivatalába, de a miniszterelnök jelenleg Prágában tartózkodik a visegrádi országok kormányfőinek találkozóján. „A levelet hétfőn természetesen kézhez veszi és érdemben tanulmányozni fogja” – fogalmazott. A washingtoni képviselők, akik a szilárd amerikai-magyar kapcsolatok erőteljes támogatóinak mondják magukat, a képviselőház külügyi bizottságának honlapján olvasható csütörtöki levelükben kiemelik a magyar bevándorlók jelentős hozzájárulását az amerikai gazdasági, politikai és kulturális élet alakulásához. Mély aggodalmukat hangoztatják ugyanakkor a Jobbik antiszemita és homofób megnyilvánulásai miatt.

Idézik a Jobbik volt elnökjelöltjét, Morvai Krisztinát, aki „tetves, mocskos gyilkosoknak” nevezte az izraeli zsidókat, és arra figyelmeztette a magyar zsidókat, hogy „a magukfajták ideje lejárt”. Ugyancsak idézik a Jobbik lapját, amely hitelt adott annak a mítosznak, hogy a zsidók keresztény vért használnak vallási szertartásaikhoz, s beterjesztett egy törvénytervezetet a parlamentben, amely perverziónak minősíti a homoszexualitást, és börtönbüntetéssel sújtaná annak „terjesztőit”. Megemlítik, hogy a Jobbik támadja azok munkaadóit, akik melegek lehetnek, és felszólít Alföldi Róbertnek, a Nemzeti Színház igazgatójának menesztésére feltételezett homoszexualitása miatt. Miközben ezek a megnyilatkozások történnek, a helyzetet a romákkal, bevándorlókkal és másokkal szembeni intolerancia és hátrányos megkülönböztetés szélesebb problémái jellemzik – teszik hozzá a képviselők.

A levél aláírói megállapítják, hogy ilyen álláspontoknak nincs helyük a civilizált közbeszédben, s nem maradhatnak szó nélkül, különösen az amerikai külügyminisztérium és a Rágalmazásellenes Liga azon jelentéseinek fényében, amelyek szerint erősödik az antiszemita közbeszéd Magyarországon. „Úgy tudjuk, megegyezés született egy parlamenti etikai bizottság létrehozásáról, amely magában a törvényhozásban előforduló gyűlöletbeszéddel foglalkozik majd. Létfontosságú, hogy Magyarország vezetői tekintélyüket latba vetve szót emeljenek az antiszemitizmussal és a fanatizmus minden formájával szemben, világosan kinyilvánítva, hogy az intolerancia sérti Magyarország népének méltóságát” – írták.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37897


Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


és miért Orbánnak küldték a levelüket akkor?


"az intolerancia sérti Magyarország népének méltóságát."

--- az ilyen lekezelő, lesajnáló levelek sértik Magyarország népének méltóságát. (És észre sem veszik. Amíg például az ír gyerekgyilkos kiadatása ügyében nem emeltek szót, addig ne aggódjatok a magyar nép méltóságáért.)


Amikor Kertész Ákos a magyarokat disznóknak nevezte, eszükbe se jutott levelezgetni miatta! Nem kifogásolják a máig érvényes Benes dekrétumokat,a nyelvtörvényeket, a magyarveréseket,sem a magyarok tömeges irtását.
Gondolják, a magyarok nem tudnak sem az indiánok kiirtásáról, se a négerek rabszolgaságáról, és fogalmunk sincs róla, hogy Amerika a világon a legnagyobb rasszista!


Te vagy az, ki nem kifogásolja a negyvenezer délvidéki magyar kiirtását, a kilencven magyar levente kivégzését Ligetfalván, a sok ezer polgári lakos elhurcolását, akiket azért fogdostak össze az oroszok,hogy meglegyen az előírt hadifogoly létszám,és sorolhatnám..
Undorító vagy!


Talán ránk bízhatnák az amerikai képviselők a belügyeinket. Majd mi eldöntjük egymás között ezeket kérdéseket. Mi is írhatnánk néhány levelet az amerikai megkülönböztetésekről.

Jó lenne már, ha a balliberális oldal felnőne, és nagykorúan, saját erejéből próbálna meg érvényesülni itthon. Ne mindig az amerikai nénikéjük szoknyája mellől ugassanak vissza.

A világ egyik országának sincs joga beleszólni a másik belügyeibe.


Amerika,biztonságpolitka

Bajnai megmentené Görögországot
Olvasson többet a témában! Görögország, EU, külföld, Bajnai Gordon.
2012. június 1. 16:23

Ötven európai vezető és értelmiségi – köztük Bajnai Gordon – petíciót írtak alá, hogy az EU vezetői legyenek rugalmasabbak, és tartsák bent Görögországot az eurózónában.

Elérhetőség itt:
http://mandiner.hu/cikk/201206..

vaktyúk 2012. június 3. 01:12

Bajnai,Gyarmati,Korányi az ötven aláíró között


Van itt még két másik magyarországi aláíró is , akik meg akarják menteni Görögországot

Gyarmati István biztonsági szakértő
Törékeny nemzetközi konszenzus és nemes célok Afganisztánban
http://www.honvedelem.hu/nyomt..

Korányi Dávid
Balegyenes,Fiatal Baloldal,Magyar Progresszív Társaság Platform
http://epvalasztas2009.lmbtszo..
Bajnai biztonsági szakértője volt
http://transatlantic.sais-jhu...

Itt közelképet kaphatunk a "Haza és Haladás" közalapítványnak a fentiek alapján közvetlenül a NATO-hoz és amerikai érdekkörökhöz kapcsolódó tevékenységéről :

Haza és Haladás
http://www.hazaeshaladas.hu/ft..
Téma: Az Orbán Cameron párhuzam tartalma

Fight for freedom is a fight against gravity
Original

Europe, world politics
Author(s): Viktor Szigetvári, Dávid Korányi
Published date: 12 Dec 2011
Source: IPPR

Has the UK gained a new eurosceptic buddy in fellow EU treaty hold-out Hungary? Is Hungary the natural ally for the British Conservatives to form a European ‘B league’?
http://www.ippr.org/articles/5..
válasz erre
Pronay 2012. június 3. 03:07

Mivel,a libakkal?
Nyomorult komcsi! Menne lopni, a
mentes szo alatt!!!
Ilyenek ezek a libsi-bibsi
varazslok!
válasz erre
vaktyúk 2012. június 3. 11:24

Richard Field: Ki pénzeli a szélsőjobbot?
Pletykákra hivatkozva szerinte nem a tagok és szimpatizánsok hanem az arabok.
http://mandiner.hu/cikk/201205..?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201702" target="_blank">http://mandiner.hu/cikk/201205..

Ablonczy Bálint:Amit a CIA nem vett észre
Vaskos könyvet olvasott, amiben az áll,hogy
nem csoda, hogy a világ legjobban felszerelt, legtöbb pénzével rendelkező titkos szervezet vezetőit váratlanul élte a Szovjetunió összeomlása.
http://mandiner.hu/cikk/201205..?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201702" target="_blank">http://mandiner.hu/cikk/201205..

Az arab tavaszról is ilyen híreket terjesztenek.
Az előkészítő munka mindkét esetben megvolt, a további kérdés, hogy spontán túlcsordultak és kirobbantak az indító események vagy más is történt.

Magyarország az utóbbi hónapokban átélt egy ideológiai és gazdasági befolyásolással járó támadássorozatot , azért hogy a "jó útra", a "jókormányzás", a korábbi biztos gazdasági-befektetői környezet feltételeinek fenntartására tereljék.
Ebben részt vettek amerikai kormányzati erők,gazdasági csoportok, az uniós bizottság, amerikai NATO és biztonságpolitikai erők és ezek közvetlen magyar kapcsolatai, a külföldön élők és az itthon élők egyaránt. Az itthoni szálak a balliberális körökben és a legnagyobb ellenzéki pártnál, az MSZP-nél (DK-nál is?)végződnek.

Két év múlva lesznek a választások. Akkorra jó lenne, ha az emberek tájékozottak lennének ezekben a befolyásolási rendszerekben és így jobban tisztázódnának ,világosabbá válnának a hazai pártok céljai is.

Az elkövetkező két évben mindenképpen arra kell figyelni, hogy melyek azok a lépések, amelyek az itt élő emberek javát szolgálják. Azokat, amelyek gazdaságilag minél szélesebb köröket erősítenek a kihasználásuk és ellehetetlenülésük helyett , megélhetést jelentenek amennyire csak lehet a saját forrásainkon alapulva és kulturálisan a szétesettség helyett összefogják az itt élőket.


Állítólag már az amerikai takarítónők is fontolgatják, hogy írni kéne ennek az Orbánnak, oszt majd jól megmondják neki a tutit!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó