Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. június 22. 14:43

A washingtoni képviselők Orbán Viktornak címzett levelükben mély aggodalmukat fejezték ki a Jobbik antiszemita és homofób megnyilvánulásai miatt.

Levélben fordult az Egyesült Államok kongresszusának ötven tagja Orbán Viktor miniszterelnökhöz, létfontosságúnak nevezve, hogy a magyar vezetők szót emeljenek az antiszemitizmussal és a fanatizmus minden formájával szemben. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI érdeklődésére közölte: a levél megérkezett Orbán Viktor hivatalába, de a miniszterelnök jelenleg Prágában tartózkodik a visegrádi országok kormányfőinek találkozóján. „A levelet hétfőn természetesen kézhez veszi és érdemben tanulmányozni fogja” – fogalmazott. A washingtoni képviselők, akik a szilárd amerikai-magyar kapcsolatok erőteljes támogatóinak mondják magukat, a képviselőház külügyi bizottságának honlapján olvasható csütörtöki levelükben kiemelik a magyar bevándorlók jelentős hozzájárulását az amerikai gazdasági, politikai és kulturális élet alakulásához. Mély aggodalmukat hangoztatják ugyanakkor a Jobbik antiszemita és homofób megnyilvánulásai miatt.

Idézik a Jobbik volt elnökjelöltjét, Morvai Krisztinát, aki „tetves, mocskos gyilkosoknak” nevezte az izraeli zsidókat, és arra figyelmeztette a magyar zsidókat, hogy „a magukfajták ideje lejárt”. Ugyancsak idézik a Jobbik lapját, amely hitelt adott annak a mítosznak, hogy a zsidók keresztény vért használnak vallási szertartásaikhoz, s beterjesztett egy törvénytervezetet a parlamentben, amely perverziónak minősíti a homoszexualitást, és börtönbüntetéssel sújtaná annak „terjesztőit”. Megemlítik, hogy a Jobbik támadja azok munkaadóit, akik melegek lehetnek, és felszólít Alföldi Róbertnek, a Nemzeti Színház igazgatójának menesztésére feltételezett homoszexualitása miatt. Miközben ezek a megnyilatkozások történnek, a helyzetet a romákkal, bevándorlókkal és másokkal szembeni intolerancia és hátrányos megkülönböztetés szélesebb problémái jellemzik – teszik hozzá a képviselők.

A levél aláírói megállapítják, hogy ilyen álláspontoknak nincs helyük a civilizált közbeszédben, s nem maradhatnak szó nélkül, különösen az amerikai külügyminisztérium és a Rágalmazásellenes Liga azon jelentéseinek fényében, amelyek szerint erősödik az antiszemita közbeszéd Magyarországon. „Úgy tudjuk, megegyezés született egy parlamenti etikai bizottság létrehozásáról, amely magában a törvényhozásban előforduló gyűlöletbeszéddel foglalkozik majd. Létfontosságú, hogy Magyarország vezetői tekintélyüket latba vetve szót emeljenek az antiszemitizmussal és a fanatizmus minden formájával szemben, világosan kinyilvánítva, hogy az intolerancia sérti Magyarország népének méltóságát” – írták.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37897


117 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


muszáj mindenbe belepofáznia amerikának??? esetleg mi is írhatnánk levelet megemlítve hány embernek (civil vétlen áldozatok ezreinek) kellett meghalnia a közelkeleten az elmúlt években az amcsik miatt...


Merm remélni,hogy minden aláiró lelkes hive az egyneműek házasságáának.Ők tudják!


na és a kuklux klan kedves usanka?:)


"Idézik a Jobbik volt elnökjelöltjét, Morvai Krisztinát, aki „tetves, mocskos gyilkosoknak” nevezte az izraeli zsidókat, és arra figyelmeztette a magyar zsidókat, hogy „a magukfajták ideje lejárt”

Válaszul csak annyit , hogy Morvai anyai ágon zsidó családból szárazik tehát családi ügyként kell felfogni a dolgot..


Nem az a baj, hogy levelet írnak, mert az valahol jogos, amit felvetettek.
Az a baj, hogy egy olyan ország képviselőjeként, ahol négerek és fehérek rendre ütik, verik, lövik egymást, nem igazán hiteles másokon számon kérni azt, amit otthon sem tudnak rendezni.


és miért Orbánnak küldték a levelüket akkor?


A komcsik is pont ezt mondták, amit az itteni kommentelők: Amerikában meg verik a négereket, ergo...?


A levelet fogalmazta Ágnes Vadai?


A gazdik megint sírnak Viktorkájuknak.
Egyszerüen vérlázitó amit megengednek maguknak a zsidók meg az amcsik!
Csak azt lenne jó tudni hogy ki tájékoztatja őket.
Mellesleg Morvai nem mondott ilyet.
Vegye már észre ez a nemzetinek hazudott kormány hogy minnél jobban behodolnak annál jobban beleszolnak az ország ügyeibe.
Elég már ebből a meghunyászkodó politikából!
A magyar emberek és az ország érdekét nézzék és ne a háttérhatalom kivánságait teljesítsék!
Ennél sokkal Szebb jövőt!!!


hogy lehet ez még nem unni?


"az intolerancia sérti Magyarország népének méltóságát."

--- az ilyen lekezelő, lesajnáló levelek sértik Magyarország népének méltóságát. (És észre sem veszik. Amíg például az ír gyerekgyilkos kiadatása ügyében nem emeltek szót, addig ne aggódjatok a magyar nép méltóságáért.)


A "H" betű a német abc nyolcadik betűje.
A Heti Hetesről van szó!
:)


Persze!
Európa le van szarva, Amerika le van szarva, Wiesel is le van szarva, Hilary is le van szarva! :-)Ja, már a lengyelek is le vannak szarva... :-)
Könnyű itt erősnek lenni... :-)
És hogy klasszikust idézzek: "Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani!"
Ez igaz a kormányra is...


Amikor Kertész Ákos a magyarokat disznóknak nevezte, eszükbe se jutott levelezgetni miatta! Nem kifogásolják a máig érvényes Benes dekrétumokat,a nyelvtörvényeket, a magyarveréseket,sem a magyarok tömeges irtását.
Gondolják, a magyarok nem tudnak sem az indiánok kiirtásáról, se a négerek rabszolgaságáról, és fogalmunk sincs róla, hogy Amerika a világon a legnagyobb rasszista!

Válaszok:
Kovács Jenő | 2012. június 22. 18:30

te kifogásolod a magyarok tömeges irtását? nem hinném, hiszen az itteni kollégáid elődei gyömöszöltek a horthy-szálasi érában vagonokba 600 ezret - nőt-férfit-gyereket-öreget. Most meg kezdenétek előről. Fejben már meg is kezdtétek.

Válaszok:
magnamater | 2012. június 22. 19:18

Te vagy az, ki nem kifogásolja a negyvenezer délvidéki magyar kiirtását, a kilencven magyar levente kivégzését Ligetfalván, a sok ezer polgári lakos elhurcolását, akiket azért fogdostak össze az oroszok,hogy meglegyen az előírt hadifogoly létszám,és sorolhatnám..
Undorító vagy!


Nem az USA-t kell szidni, ez a levél itt született a XIII. kerületben.


Talán ránk bízhatnák az amerikai képviselők a belügyeinket. Majd mi eldöntjük egymás között ezeket kérdéseket. Mi is írhatnánk néhány levelet az amerikai megkülönböztetésekről.

Jó lenne már, ha a balliberális oldal felnőne, és nagykorúan, saját erejéből próbálna meg érvényesülni itthon. Ne mindig az amerikai nénikéjük szoknyája mellől ugassanak vissza.

A világ egyik országának sincs joga beleszólni a másik belügyeibe.


mármegint a liberális atyafiak

mi a lónak fszát érdekli az amerikai képviselőket Orbán ha nem uszítják ellenünk őket a drága "honfitársaink" ?????????????????????????


Amerika,biztonságpolitka

Bajnai megmentené Görögországot
Olvasson többet a témában! Görögország, EU, külföld, Bajnai Gordon.
2012. június 1. 16:23

Ötven európai vezető és értelmiségi – köztük Bajnai Gordon – petíciót írtak alá, hogy az EU vezetői legyenek rugalmasabbak, és tartsák bent Görögországot az eurózónában.

Elérhetőség itt:
http://mandiner.hu/cikk/201206..

vaktyúk 2012. június 3. 01:12

Bajnai,Gyarmati,Korányi az ötven aláíró között


Van itt még két másik magyarországi aláíró is , akik meg akarják menteni Görögországot

Gyarmati István biztonsági szakértő
Törékeny nemzetközi konszenzus és nemes célok Afganisztánban
http://www.honvedelem.hu/nyomt..

Korányi Dávid
Balegyenes,Fiatal Baloldal,Magyar Progresszív Társaság Platform
http://epvalasztas2009.lmbtszo..
Bajnai biztonsági szakértője volt
http://transatlantic.sais-jhu...

Itt közelképet kaphatunk a "Haza és Haladás" közalapítványnak a fentiek alapján közvetlenül a NATO-hoz és amerikai érdekkörökhöz kapcsolódó tevékenységéről :

Haza és Haladás
http://www.hazaeshaladas.hu/ft..
Téma: Az Orbán Cameron párhuzam tartalma

Fight for freedom is a fight against gravity
Original

Europe, world politics
Author(s): Viktor Szigetvári, Dávid Korányi
Published date: 12 Dec 2011
Source: IPPR

Has the UK gained a new eurosceptic buddy in fellow EU treaty hold-out Hungary? Is Hungary the natural ally for the British Conservatives to form a European ‘B league’?
http://www.ippr.org/articles/5..
válasz erre
Pronay 2012. június 3. 03:07

Mivel,a libakkal?
Nyomorult komcsi! Menne lopni, a
mentes szo alatt!!!
Ilyenek ezek a libsi-bibsi
varazslok!
válasz erre
vaktyúk 2012. június 3. 11:24

Richard Field: Ki pénzeli a szélsőjobbot?
Pletykákra hivatkozva szerinte nem a tagok és szimpatizánsok hanem az arabok.
http://mandiner.hu/cikk/201205..?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201510" target="_blank">http://mandiner.hu/cikk/201205..

Ablonczy Bálint:Amit a CIA nem vett észre
Vaskos könyvet olvasott, amiben az áll,hogy
nem csoda, hogy a világ legjobban felszerelt, legtöbb pénzével rendelkező titkos szervezet vezetőit váratlanul élte a Szovjetunió összeomlása.
http://mandiner.hu/cikk/201205..?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201510" target="_blank">http://mandiner.hu/cikk/201205..

Az arab tavaszról is ilyen híreket terjesztenek.
Az előkészítő munka mindkét esetben megvolt, a további kérdés, hogy spontán túlcsordultak és kirobbantak az indító események vagy más is történt.

Magyarország az utóbbi hónapokban átélt egy ideológiai és gazdasági befolyásolással járó támadássorozatot , azért hogy a "jó útra", a "jókormányzás", a korábbi biztos gazdasági-befektetői környezet feltételeinek fenntartására tereljék.
Ebben részt vettek amerikai kormányzati erők,gazdasági csoportok, az uniós bizottság, amerikai NATO és biztonságpolitikai erők és ezek közvetlen magyar kapcsolatai, a külföldön élők és az itthon élők egyaránt. Az itthoni szálak a balliberális körökben és a legnagyobb ellenzéki pártnál, az MSZP-nél (DK-nál is?)végződnek.

Két év múlva lesznek a választások. Akkorra jó lenne, ha az emberek tájékozottak lennének ezekben a befolyásolási rendszerekben és így jobban tisztázódnának ,világosabbá válnának a hazai pártok céljai is.

Az elkövetkező két évben mindenképpen arra kell figyelni, hogy melyek azok a lépések, amelyek az itt élő emberek javát szolgálják. Azokat, amelyek gazdaságilag minél szélesebb köröket erősítenek a kihasználásuk és ellehetetlenülésük helyett , megélhetést jelentenek amennyire csak lehet a saját forrásainkon alapulva és kulturálisan a szétesettség helyett összefogják az itt élőket.


Nem hiszem, hogy az ötven amerikai képviselő véleménye fontos volna az ország számára.
Először is azért nem, mert aki nem az országunkban él, lakik, nem tudja, mi történik nálunk. Hogy Morvai Krisztina mit mondott, nem hallottam, nem figyeltem rá, tehát mi magyarok a saját érzéseink szerint élünk. Nem vagyunk kíváncsiak arra, hogy mit akarnak velünk elfogadtatni.
Másodszor azért, mert amerika aztán előljár abban, hogy vigyázza mondjuk a fekete bőrűeket, vagy nem megy háboruzni idegen országokba, ahol valamilyen érdekek miatt tartózkodik, ugye amerikai képviselők?
Innentől kezdve tehát kedves képviselők talán amerikába kellene kiállni a saját nemzetbéli polgáraikért, nem Magyarország Miniszterelnökének írogatni levelet, ami természetesen nem az igazságon alapul.


Állítólag már az amerikai takarítónők is fontolgatják, hogy írni kéne ennek az Orbánnak, oszt majd jól megmondják neki a tutit!


Nem ez az ötven a fontos.

A többi, aki nem írta alá.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó