Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. június 18. 10:15

Egy Komoróczy Géza nevű zsidó származású történész professzor azt nyilatkozta a Hetek című újságnak, hogy Árpád vezér is zsidó volt. Nem tudtam, hogy röhögjek, vagy háborogjak.

„Új mondás száll szájról-szájra: »kis pénz: kis foci, nagy pénz: Nagy Laci«. Két-három héttel ezelőtt írtam a vezércikkben Nagy Lászlóról a világklasszis kézilabdázóról. Amikor azt a cikket papírra vetettem, még úgy nézett ki, hogy spanyol színekben szerepel az olimpián, mire a nyomdai átfutás után megjelent a Barikád, már biztos volt, hogy Nagy László hazatér a Veszprémhez, és a világ legjobban fizetett kézilabdázója lesz. Azok után, hogy három évig nem vállalta a magyar válogatottságot, hogy a spanyol szövetség egyik vezetője szerint nagy pénzt kért azért, hogy spanyol válogatott legyen (mint évek óta Barcelonában játszót ez automatikusan megillette volna), már a Veszprémbe igazolás is abszurdnak tűnt. Erre mondta Laurencz László, a kiváló kézilabda szakember, hogy amennyiben Nagy újra magyar válogatott lesz, ő meg sem nézi a csapatot az olimpián. Az lett, és újra szembeköptük a nemzeti büszkeségünket. Nem Nagy Lászlót hibáztatom, ő olyan amilyen, annak érzi magát, aminek akarja, hanem a vezetőket. Az is hozzátartozik, hogy Nagy László az egyetlen lehetséges választ adta az őt bírálókra: hat gólt dobott a norvégoknak, és világklasszishoz méltóan kézilabdázott. Mégis eszembe jut az a múlt heti hír, hogy a szerbek kizártak egy labdarúgót a keretből, mert nem énekelte a himnuszt.

Döbbenten láttam a magyar válogatott néhány labdarúgóját az Európa bajnokságon fotózkodni. Sajnos nem mint labdarúgók, hanem mint nézők tették ezt az olasz-spanyol mérkőzésen. Válogatott labdarúgó létükre néhányan spanyol, néhányan olasz mezbe bújtak. Vajon hogy akarnak ők ezek ellen a csapatok ellen futballozni? Esetleg, ha kigurul a labda, aláíratják a magyar mezt Xavival vagy Iniestaval?

Még egy mondat az Európa Bajnokságról. A lengyelországi Magyar Kulturális Intézet úgy érzete, hogy megjeleníti Magyarországot a maga gondolatai alapján, ezért fotósorozatot közöltek cigányokról és zsidókról. Szerintük ez a legjellemzőbb hazánkról 2012- ben.

Szinte már sehova nem engedik be az amerikai szuperprodukciókat forgatni, egyetlen magára valamit is adó főváros nem engedélyezi azt. Budapest persze kivétel. Órákat kell állni a dugóban, mert Bruce Willis lövöldözik a Hősök terén. Mi pedig ennyi adó befizetése után, ilyen benzinárak mellett állunk a dugóban, és szentségelünk. Ha legalább egyetlen hír ezek után megjelenne, hogy a forgatásért befolyó egyébként hatalmas összeget gyerekekre, állatokra vagy a környezetvédelemre költik, picit talán könnyebb lenne. De még ez sem. Ez Budapest.

A legabszurdabbat a végére hagytam: egy Komoróczy Géza nevű zsidó származású történész professzor azt nyilatkozta a Hetek című újságnak, hogy Árpád vezér is zsidó volt. Nem tudtam, hogy röhögjek, vagy háborogjak. Röhögtem, mert bizony feladta a leckét a Magyar Tudományos Akadémiának, akik eddig ezerrel tolták a finnugorizmust. Miután óriási a kényszer a megfelelésre (nehogy antiszemitának bélyegezzék őket), most bizony bajban vannak: zsidók vagyunk, vagy finnugorok? Ha mégis finnugorok lennénk, reméljük, Áder János meglátogatja Komoróczy professzort és bocsánatot kér tőle.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37718


Összesen 257 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Szerintem prof. Komoróczy nem azt mondta, hogy Árpád héberül beszélt. Meg azt sem, hogy előkelőink ugyanazt a nyelvet használták volna, mint a köznép.


Na, akkor lehet a Times-nak mutogatni Komoróczy cikkét, miszerint itt mindenki zsidó, tehát nem lehetséges az antiszemitizmus, legfeljebb szomszédok közötti hirig, lehet lepattanni rólunk :)


Nem nagyon tudod őket zavarba hozni. Mert van nekik az ún. kriptozsidó kategóriájuk, amihez sem származásilag, sem vallásilag nem kell zsidónak lenni.


"Egy Komoróczy Géza nevű zsidó származású történész professzor azt nyilatkozta a Hetek című újságnak, hogy Árpád vezér is zsidó volt. Nem tudtam, hogy röhögjek, vagy háborogjak."

Egyiket sem. Hívd ki gyorsan az elmegondozó ügyeletét, mielőtt ön és közveszélyessé válna a "professzor" úr. Ez a "Komoróczy Géza nevű zsidó származású történész professzor úr" is valahol az ecserin vehette a diplomáját. Ehhez képest a Schmitt doktorija Nobel díj minőségű.


Ezt nem tudom, nem álltam mellette egy piszoárnál. De a Pörzsének jobban hiszek mint neked. Ettől függetlenül ez a "professzor" még nálad is hülyébb, ami azért már világcsúcs gyanús eset.


Komoroczy nem zsido. Hogy Arpad az volt-e? Ki tudja, vegulis mindegy. Azota mar olyan jol mindenkivel osszekevert magyarok lennenk. Es ne felejtsuk el, hogy az Arpad haz valoban nem szinmagyar, hiszen a familiaba a kezdetekkor mar behazasodtak az idegenek, kezdve Gizellaval..(:


Dícséretes. :)
De nézz rá itt alattad pl. sheep-re. Reménytelen.


"megpróbálhatnál magadtól is gondolkodni és cselekedni"

Pont ezt teszem. És pont ez az amit nem tudtok elviselni, hogy nem a mainstream paneljeit büfögöm vissza mint Te. A Komoróczy prof-tól lehet, hogy nem olvastam sokat, de biztos többet mint Te T. Sós Vera vagy Császár Ákos könyveit. Már ha egyáltalán van fogalmad arról, hogy ők kik. Persze nem kötelező ismerni őket, csak jelezni kívántam, hogy attól, hogy valaki nem olvas egy szakterület könyveit attól még másban lehet tájékozott. A Komoróczy nem egy Zola vagy Dosztojevszkij akiket mindenkinek illik elolvasni.


Jó szokásod szerint baromságokat írsz. Attól, hogy olvasom Gamow műveit attól még ha azt olvasnám valahol, hogy szerinte a föld homorú akkor teljesen jogosan hülyézném le. Ugyanez a helyzet a professzor úr eme barom kijelentésével. Egyébként, hogy nem ismered azokat akiket én említettem nem csodálom, ők olyan témákban voltak nagyok amik neked magasak lennének ha ezer évig élnél is.

Válaszok:
Oblomov | 2012. június 18. 12:43

Ezzel a gitározással erősen melléfogtál. Tizenhat éves koromig nem dőlt el, hogy a zeneakadémiára megyek-e vagy az ELTE matematikus szakára. Tudod a két képesség erősen összefügg. De befejeztem a veled való értelmetlen vitát.

Válaszok:
duzur | 2012. június 18. 17:01

Komoróczy asszirológusként nyilván más, ősmagyarsággal foglalkozó vérmagyar tudósokat (László Gyulát, Makkay Jánost) hivatkozik, akiknek kutatási eredményei amúgy nem tartoznak a mainstream-be. Eszerint Árpád (és az akkori elit) származásilag török lehetett, függetlenül attól, hogy felvette-e a zsidó hitet, vagy magyarul beszélt-e. Később pedig nyelvileg mind asszimilálódott a többségi finnugor közmagyarságba, akik se zsidók, se törökök nem voltak.

Nem könnyű összerakni, de nem is nehéz.


Balkezes vagyok, nem tudok rajzolni, nincs türelmem a hülyékhez, nem vagyok szőke és kék szemű. Elég, vagy még soroljam?


"nem adatik meg mindenkinek a szellemiek birtoklása"


Igen vannak akiknek ez személyes tapasztalat. Kár, hogy általában nem fogják ezt fel. De egyébként vannak akik a legrosszabb énemet hozzák elő a kommentjeikkel. Ilyenkor kicsit elgurul a gyógyszerem. Általában türelmesebb szoktam lenni, már csak azért is, hogy mások is türelmesek legyenek az én agybajos dolgaimmal szemben. Next-tel szemben például maga a megtestesült türelem, az emberi szeretet mintapéldánya szoktam lenni.

Válaszok:
duzur | 2012. június 18. 17:19

Azért a nácivadász szindrómában szenvedő kommentelő társunk még nem írja a történelmünket. Csak a delíriumos vízióit osztja meg velünk.


Kérdezze meg már valaki Évát, szerintem csak ö tudja a tutit.


És akkor most összedöl a világ?
Engem cseppet se zavarna, ha kiderülne, hogy Dávid király magyar származású...
Nm a származás számít, hanem amivé válunk.


Ilyen széles spektrumban ilyen sikeresnek lenni, nem semmi!.. :-)
Mondjuk, hogy összekeveri ez a "tudós" az askenázi vagyis nyugati zsidóságot a keleti zsidósággal (szefárdok), hát Istenem... És, hogy Chaplint is hozzácsapja a zsidókhoz, engem speciell cseppet sem zavar...


Azt nem tudom, hogy létezik-e és milyen fokú nyelvrokonság a finnekkel. Azt viszont személyesen tapasztaltam, hogy (szemben bármelyik nyelvvel amelyiknek az országában eddig jártam) a finn nyelvet hallgatva fel sem tűnt, hogy nem Magyarországon járok, pedig egy szót sem értettem belőle. De a szavai, a hangsúlyozás, az egész nyelv hangzása egyáltalán nem tűnt idegennek. Ezt pedig még sehol máshol nem tapasztaltam.


Hogy-hogy? Akkor mindenki gyülölendö lenne a zsidó szakértök számára aki betér a zsidó vallásba? És miért? Igaz, hogy a zsidó nem misszionál, de bizonyos feltételek mellett bárkiböl lehet zsidó.

Válaszok:
heep | 2012. június 18. 16:28

A nacionalizmus nem vallás-alapú.


Köszi ezt az érdekes és érdemes linket.


Ez igy nem lesz jó! Hát nem a zsidók táncoltak az aranyborjú körül? És nem egy zsidó kereskedö adta el a férges almát Évának?..


"bizonyos feltételek mellett bárkiböl lehet zsidó"

Tudom, hogy veled zsidó kérdésben nem illene vitatkoznom. Nyilvánvalóan többet tudsz erről a témáról mint én. De én úgy tudom, hogy csak a bizonyítottan zsidó anyától született ember lehet hivatalosan zsidó. A zsidó vallásra lehet bizonyos feltételek mellett áttérni. Vagy ezt rosszul tudom?


Ha már lenne ilyen opció akkor arra is figyelnék, hogy hova szülessek újra. Bár a számomra ideális állapot valószínűleg az lenne ha a szüleim születhetnének új helyre, meg a feleségem szülei is ugyanoda. Majd így születnénk újra mindketten, ezzel biztosítva, hogy a mostani gyerekeim is megszülessenek. Róluk semmiért nem mondok le. Ja és a mostani kutyám is kell abban az új életben.


Veszélyes dolog a zsidóságot mindenhatóként terjeszteni, hisz akkor okkal beképzeltek...


Annál meglepöbb, hogy még nem hallottál erröl a nemzetközi szaktekintélyröl. Hisz nem vagy egy szakbarbár...

Válaszok:
heep | 2012. június 18. 17:07

Csak akkor, ha már ök is benne vannak a metapédiában!


El fog emiatt keseredni. Vége a presztizsének!..


Azt nem én írtam, hogy nem hallottam vagy nem olvastam a Komoróczyról/tól. Ezt csak a waddysno írta, én csak ráhagytam. De ha már így összefutottunk akkor megtennéd, hogy válaszolsz a kérdésemre, hogy csak a bizonyítottan zsidó anyától született ember lehet hivatalosan zsidó? Csak, hogy legalább ezzel tisztában legyek.

Válaszok:
duzur | 2012. június 18. 17:27
duzur | 2012. június 18. 17:32

Pont ez a lényeg benne.:)

Alapvetően elégedett vagyok a saját sorsommal. Persze lehetnék szebb, okosabb, gazdagabb stb. De a gyerekeimet, feleségemet, kutyámat semmiért nem adnám.


És azt nem tartod aggasztónak, hogy ennyi komoly szakértö se tud megállapodni abban, hogy ez a tudós zsidó-e vagy sem. Nehogy már azok is akik esküsznek, hogy 100 méterröl is tudják, ki zsidó és ki nem, most csödöt mondjanak!
Már megbízhatóan gyülölködni se lehet?!..

Válaszok:
heep | 2012. június 18. 17:25

Mit számít, hogy zsidó-e vagy sem? Az állításával kell és lehet vitázni. Az meg szerintem baromság.

Válaszok:
duzur | 2012. június 18. 17:31

NEM! Mint már elöbb írtam, a zsidók nem misszionálnak, de bizonyos feltételek mellett hivatalosan is zsidóvá lehet lenni. A feltételek nem másak mint bizonyos ismeretek a zsidó vallással kapcsolatban.
Ausztráliában élö távoli rokonom elvett feleségül egy remek ottani nöt aki betért elözöleg a zsidó vallásba. Jóval többet tud a zsidó vallásról mint én, de az ilyesmire nem adok. Egyszerüen egy remek ember.

Válaszok:
heep | 2012. június 18. 17:56

Itt mégis azon rugóznak, hogy ö maga milyen származású...


Ez a kedves teremtés tudatos-zsidó, míg én egy sors-zsidó vagyok.


Ezért hiszi Merkel is azt, hogy Orbán zsidó...


Akkor miért van az izraeli személyiben a nemzetiség bejegyzés, amiben csak az izraeli főrabbinátus által halachikusan is zsidónak elfogadott személyeket regisztrálják zsidónak? Vagy ez csak Izraelre érvényes?

Válaszok:
duzur | 2012. június 18. 20:01

Igy leszek még inkább rabszolgája a netnek... De azért köszi.


Hát ez az! Dögletes meleg van. De enyhíti a katlant egy kis ventilátor és egy kancsó víz. Ez a keleti kényelem. Viszont nagyon sajnálom azokat akiknek ilyenkor is keményen kell kint dolgozni.


Nem mi hisszük, hanem ránkfogják... De ha sokat mondják, még majd el is hisszük...:-)


A bögatya egy kényelmes és egészséges viselet szemben a szükgatyával. Ezt le kellett szögeznem.


Manitou benne van. Szabadkömüvesi zártkörökben azt is rebesgetik, hogy Karl May valójában Karl Marx volt, csak nem akarta, hogy összekeverjék a Kapital-t a Kapitel-el.


Szóval az Engels egy Engel volt.


A Marx Karcsi pedig szégyellje magát! Ilyenkor mindig gyöz a feminista énem.


Ezt jól megválaszolja kjkj945 linkje:

http://zsido.com/cikkek/ki_a_z..


A könnyen leszaladó harisnyák a rothadó kapitalizmus gyümölcsi. De velem nem tolnak ki, divatba hoztam öket. Hisz a szakadt jeans is menö...


Pedig elég valakinek embernek lenni, hogy esendö legyen.


Nem igazán. Hacsak nem jellegzetes a szöke sima haj (ami már öszbe hajlik), a kékszem és a fehérbör...
Különben az alábbi linken van a válasz a rejtvényre:

http://zsido.com/cikkek/ki_a_z..


Utazz oda és magyarázd meg az izraelieknek meg a palsztinoknak, hogy inkább közösen segítsenek Szíriában békét teremteni, semmint, hogy egymás ellen harcoljanak.
Azt hiszem heep is veled akar menni.


Mint ahogy lehet református teológus is aki héber szöveget olvas. Nemrég irták itt a fórumon, hogy ilyet is már durván lezsidóztak...


Igazad van. A cigány és a zsidó kultúra nagyon hasonlítanak egymásra, csak a zsidók sajnos nem tudnak olyan szépen muzsikálni.


Ezek azok a viccek amiket zsidók százával mesélnek. Nem véletlen, hogy a múltkor a Kossuthrádióban egy kutatója a magyar humornak, elmondta, hogy ahhoz a zsidók járultak hozzá a legerösebben. Érdekes módon a 2 vh között Bécsben is a magyar zsidó humorból éltek a kabarék. Igy jutott el a klasszikus Hacsek és Sajó páros Bécsig is.


Irhatnál erröl egy tanulmányt.


Szemük, szájuk és minden egyéb.


:-) Mire rájöttem, hogy ez nem egy török szó!..


Éva (és Bukfenc) mindent tud.


Éva (és Bukfenc) mindent tud.


Éppen, hogy nem becsültem le.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó