Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. június 18. 10:15

Egy Komoróczy Géza nevű zsidó származású történész professzor azt nyilatkozta a Hetek című újságnak, hogy Árpád vezér is zsidó volt. Nem tudtam, hogy röhögjek, vagy háborogjak.

„Új mondás száll szájról-szájra: »kis pénz: kis foci, nagy pénz: Nagy Laci«. Két-három héttel ezelőtt írtam a vezércikkben Nagy Lászlóról a világklasszis kézilabdázóról. Amikor azt a cikket papírra vetettem, még úgy nézett ki, hogy spanyol színekben szerepel az olimpián, mire a nyomdai átfutás után megjelent a Barikád, már biztos volt, hogy Nagy László hazatér a Veszprémhez, és a világ legjobban fizetett kézilabdázója lesz. Azok után, hogy három évig nem vállalta a magyar válogatottságot, hogy a spanyol szövetség egyik vezetője szerint nagy pénzt kért azért, hogy spanyol válogatott legyen (mint évek óta Barcelonában játszót ez automatikusan megillette volna), már a Veszprémbe igazolás is abszurdnak tűnt. Erre mondta Laurencz László, a kiváló kézilabda szakember, hogy amennyiben Nagy újra magyar válogatott lesz, ő meg sem nézi a csapatot az olimpián. Az lett, és újra szembeköptük a nemzeti büszkeségünket. Nem Nagy Lászlót hibáztatom, ő olyan amilyen, annak érzi magát, aminek akarja, hanem a vezetőket. Az is hozzátartozik, hogy Nagy László az egyetlen lehetséges választ adta az őt bírálókra: hat gólt dobott a norvégoknak, és világklasszishoz méltóan kézilabdázott. Mégis eszembe jut az a múlt heti hír, hogy a szerbek kizártak egy labdarúgót a keretből, mert nem énekelte a himnuszt.

Döbbenten láttam a magyar válogatott néhány labdarúgóját az Európa bajnokságon fotózkodni. Sajnos nem mint labdarúgók, hanem mint nézők tették ezt az olasz-spanyol mérkőzésen. Válogatott labdarúgó létükre néhányan spanyol, néhányan olasz mezbe bújtak. Vajon hogy akarnak ők ezek ellen a csapatok ellen futballozni? Esetleg, ha kigurul a labda, aláíratják a magyar mezt Xavival vagy Iniestaval?

Még egy mondat az Európa Bajnokságról. A lengyelországi Magyar Kulturális Intézet úgy érzete, hogy megjeleníti Magyarországot a maga gondolatai alapján, ezért fotósorozatot közöltek cigányokról és zsidókról. Szerintük ez a legjellemzőbb hazánkról 2012- ben.

Szinte már sehova nem engedik be az amerikai szuperprodukciókat forgatni, egyetlen magára valamit is adó főváros nem engedélyezi azt. Budapest persze kivétel. Órákat kell állni a dugóban, mert Bruce Willis lövöldözik a Hősök terén. Mi pedig ennyi adó befizetése után, ilyen benzinárak mellett állunk a dugóban, és szentségelünk. Ha legalább egyetlen hír ezek után megjelenne, hogy a forgatásért befolyó egyébként hatalmas összeget gyerekekre, állatokra vagy a környezetvédelemre költik, picit talán könnyebb lenne. De még ez sem. Ez Budapest.

A legabszurdabbat a végére hagytam: egy Komoróczy Géza nevű zsidó származású történész professzor azt nyilatkozta a Hetek című újságnak, hogy Árpád vezér is zsidó volt. Nem tudtam, hogy röhögjek, vagy háborogjak. Röhögtem, mert bizony feladta a leckét a Magyar Tudományos Akadémiának, akik eddig ezerrel tolták a finnugorizmust. Miután óriási a kényszer a megfelelésre (nehogy antiszemitának bélyegezzék őket), most bizony bajban vannak: zsidók vagyunk, vagy finnugorok? Ha mégis finnugorok lennénk, reméljük, Áder János meglátogatja Komoróczy professzort és bocsánatot kér tőle.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37718


257 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"Ha mégis finnugorok lennénk, reméljük, Áder János meglátogatja Komoróczy professzort és bocsánatot kér tőle."

ez tehát egy burkolt felhívás, hogy valaki verje meg, hogy Áder bocsánatot kérhessen tőle?
nem semmi!


Azért kicsit sajnálom Pörzsét. Nyomasztó érzés lehet álló nap azt keresni, hogy ki és hogyan sérti meg a magyarságtudatunkat.


Hat ha visszavezetjuk Adamra, majd Noera akkor mindenki zsido...

Válaszok:
Claypool | 2012. június 18. 11:14

Pedig biztosan volt köze zsidó vallású népkhez: Árpád egyik felesége kabar (kazárok egy csoportja, magyarországi vezetőjük később Aba SÁMUEL) volt, a magyarországra érkező kabarok pedig zsidó vallásúak voltak, amiről a békéscsabai sírok tanuskodnak. Egyesek szerint Árpád anyja is kabar nemesasszony volt. Zsidó vallásjog szerint akinek az anyja zsidó vallású, maga is zsidónak számít, szóval ha ez igaz, úgy Árpád vezérről is el lehet ezt mondani.

Válaszok:
duzur | 2012. június 18. 15:33

Hát ha mindent feltétlenül sértésnek fogunk fel, akkor biztosan így van.

Válaszok:
pimepime | 2012. június 18. 14:33

Szerintem prof. Komoróczy nem azt mondta, hogy Árpád héberül beszélt. Meg azt sem, hogy előkelőink ugyanazt a nyelvet használták volna, mint a köznép.


Jajj, de buta vagy te, Pörzse, istenem. :(
Ha Árpád vezér zsidó lett volna, az sem változtatna semmit a magyar NYELV finnugor gyökerein.


"Egy Komoróczy Géza nevű zsidó származású történész professzor azt nyilatkozta..."

Komoróczy Géza történetesen nem zsidó származású.

Válaszok:
Haragosi | 2012. június 18. 10:48
nimród | 2012. június 18. 13:21

honnan tudod, lehet egyenesen Arpadtol szarmazik...


Muszlim volt. Sok feleséggel, ágyassal.


Egyébként érdemes elolvasni ezt a bizonyos interjút a Hetek-ben - ha már ez ragadja meg mindenki figyelmét ebben a sirám-folyamban.
Komoróczy egész pontosan azt mondja, "hogy ha valaki egyáltalán zsidó volt a honfoglaló magyarok között, akkor Árpád fejedelem biztosan." Tehát nem állítja, hogy Árpád fejedelem biztosan zsidó volt. Ellenben - szerintem - történészhez egészen méltatlanul rakosgat egymás mellé feltételezéseket, hogy a kazár fejedelem zsidó hitre tért és akkor esetleg elképzelhető, hogy a szövetséges népek vezetői is...
Tényleg, megkérdezném a helyi sémita szakértőktől, hogy mennyire számítana gyűlölendő figurának egy olyan Árpád, aki nem genetikailag, hanem vallásilag zsidó?

Válaszok:
Oblomov | 2012. június 18. 11:14
duzur | 2012. június 18. 16:06

Kedves szeretett Sandorunk!
Tenyleg nincs semmi dolgod?


Na, akkor lehet a Times-nak mutogatni Komoróczy cikkét, miszerint itt mindenki zsidó, tehát nem lehetséges az antiszemitizmus, legfeljebb szomszédok közötti hirig, lehet lepattanni rólunk :)


Nem nagyon tudod őket zavarba hozni. Mert van nekik az ún. kriptozsidó kategóriájuk, amihez sem származásilag, sem vallásilag nem kell zsidónak lenni.

Válaszok:
StG | 2012. június 18. 11:30

Sem Ádám,sem Noé nem volt zsidó... Zsidóságról attól fogva beszélhetünk, amikor Mózes felment a hegyre, és megköttetett a szövetség...

Válaszok:
duzur | 2012. június 18. 16:27

"Egy Komoróczy Géza nevű zsidó származású történész professzor azt nyilatkozta a Hetek című újságnak, hogy Árpád vezér is zsidó volt. Nem tudtam, hogy röhögjek, vagy háborogjak."

Egyiket sem. Hívd ki gyorsan az elmegondozó ügyeletét, mielőtt ön és közveszélyessé válna a "professzor" úr. Ez a "Komoróczy Géza nevű zsidó származású történész professzor úr" is valahol az ecserin vehette a diplomáját. Ehhez képest a Schmitt doktorija Nobel díj minőségű.


A kazárok zsidó vallásúak voltak, de hogy a magyarok közül felvették volna a zsidó vallást a vezetők arra semmi bizonyíték nincs.
A finnugor NYELVrokonság bizonyított tény.
Az egyik vallás.
A másik nyelv.
A harmadik lehet a magyar törzsek nemzetisége, genetikája.
Ez mind különböző.
Pl. egy erdélyi románul beszélő, magyar származású, görögkeleti vallású, vagy stb. számtalan kombináció lehet.
Persze nem Pörzse fejében, mert jó Jobbikosként, ami bonyolultabb egy faéknél az neki már felfoghatatlan.
Egyszerű világképébe ez már nem fér bele.

Válaszok:
megyer | 2012. június 18. 14:07

hát, legalább megpróbáltam...

Válaszok:
Oblomov | 2012. június 18. 11:41

Ezt nem tudom, nem álltam mellette egy piszoárnál. De a Pörzsének jobban hiszek mint neked. Ettől függetlenül ez a "professzor" még nálad is hülyébb, ami azért már világcsúcs gyanús eset.


Komoroczy nem zsido. Hogy Arpad az volt-e? Ki tudja, vegulis mindegy. Azota mar olyan jol mindenkivel osszekevert magyarok lennenk. Es ne felejtsuk el, hogy az Arpad haz valoban nem szinmagyar, hiszen a familiaba a kezdetekkor mar behazasodtak az idegenek, kezdve Gizellaval..(:


Dícséretes. :)
De nézz rá itt alattad pl. sheep-re. Reménytelen.


Pörzse nagyon mellélőtt most.
1. Komoróczy professzor nem zsidó származású. És ha az volna?
2. Árpád vezér nyugodtan lehetett zsidó vallású. Egészen más kor, más felfogás.
3. Voltak bőven magyarok, akik felvették a zsidó vallást.
4. Ki az a Pörzse?


"megpróbálhatnál magadtól is gondolkodni és cselekedni"

Pont ezt teszem. És pont ez az amit nem tudtok elviselni, hogy nem a mainstream paneljeit büfögöm vissza mint Te. A Komoróczy prof-tól lehet, hogy nem olvastam sokat, de biztos többet mint Te T. Sós Vera vagy Császár Ákos könyveit. Már ha egyáltalán van fogalmad arról, hogy ők kik. Persze nem kötelező ismerni őket, csak jelezni kívántam, hogy attól, hogy valaki nem olvas egy szakterület könyveit attól még másban lehet tájékozott. A Komoróczy nem egy Zola vagy Dosztojevszkij akiket mindenkinek illik elolvasni.


Két lépésben be lehet bizonyítani az igazadat:
1., Megdugott egy tehénkét a tengerparton (igaz, hogy bika képében, de ez nem mentség!).
2., Üzlet lehet a tehéndugásban, különben miért csinálta volna! (Annyira azért nem félt az asszonytól és mint főisten mindenkit megdughatott!)

Úgyhogy torkánál fogva ragadtad meg a problémát Pelikán elvtárs!


Nem mintha te egy dekával is kisebb faszkalap lennél.


Jó szokásod szerint baromságokat írsz. Attól, hogy olvasom Gamow műveit attól még ha azt olvasnám valahol, hogy szerinte a föld homorú akkor teljesen jogosan hülyézném le. Ugyanez a helyzet a professzor úr eme barom kijelentésével. Egyébként, hogy nem ismered azokat akiket én említettem nem csodálom, ők olyan témákban voltak nagyok amik neked magasak lennének ha ezer évig élnél is.

Válaszok:
Oblomov | 2012. június 18. 12:43

Pörzse se nem finnugor, se nem zsidó, csak egy gyűlölködő fasz. ez a csávó 0-24 gyűlölködik, semmi más nem tölti ki a mindennapjait. megnyugtató ilyen embereket a parlamentben tudni.


ja igen, és Sándor, ha már ennyire komolyan veszed a fajelméletet, akkor takarodj már le a facebookról, azt is egy zsidó találta ki és bizony a karvalytőke üzemelteti. akkor legyen gerinced és takarítsd le róla az összes jobbikos fasisztoid kontentet is, ok? csináljatok egy kurucbookot vagy mittudomén és gyűlölködjetek ott tovább


Ezzel a gitározással erősen melléfogtál. Tizenhat éves koromig nem dőlt el, hogy a zeneakadémiára megyek-e vagy az ELTE matematikus szakára. Tudod a két képesség erősen összefügg. De befejeztem a veled való értelmetlen vitát.

Válaszok:
Senki Alfonz | 2012. június 18. 12:46
duzur | 2012. június 18. 17:01

Komoróczy asszirológusként nyilván más, ősmagyarsággal foglalkozó vérmagyar tudósokat (László Gyulát, Makkay Jánost) hivatkozik, akiknek kutatási eredményei amúgy nem tartoznak a mainstream-be. Eszerint Árpád (és az akkori elit) származásilag török lehetett, függetlenül attól, hogy felvette-e a zsidó hitet, vagy magyarul beszélt-e. Később pedig nyelvileg mind asszimilálódott a többségi finnugor közmagyarságba, akik se zsidók, se törökök nem voltak.

Nem könnyű összerakni, de nem is nehéz.


Balkezes vagyok, nem tudok rajzolni, nincs türelmem a hülyékhez, nem vagyok szőke és kék szemű. Elég, vagy még soroljam?


Ne csüggedj!!
Én is hasonló okból lettem matematikus!
Ugyanis amikor érettségi előtt álltam egy kis cigánygyerek azt mondta a Ki mi tud vetélkedőn a tévében, hogy a matekot és a tangóharmónikát szerette gyerekkorában, de végül abbahagyta a matekot, mert A TANGÓHARMÓNIKA EGÉSZ EMBERT KÍVÁN!.

Szóval differenciálegyenlet esetén én sem az autószerelőhöz járok megkérdezni, hogy mi az!!!


"nem adatik meg mindenkinek a szellemiek birtoklása"


Igen vannak akiknek ez személyes tapasztalat. Kár, hogy általában nem fogják ezt fel. De egyébként vannak akik a legrosszabb énemet hozzák elő a kommentjeikkel. Ilyenkor kicsit elgurul a gyógyszerem. Általában türelmesebb szoktam lenni, már csak azért is, hogy mások is türelmesek legyenek az én agybajos dolgaimmal szemben. Next-tel szemben például maga a megtestesült türelem, az emberi szeretet mintapéldánya szoktam lenni.

Válaszok:
duzur | 2012. június 18. 17:19

Vajon mit akar ezzel az írással moindani Pörzse képviselő?
Miért nem írja le egyenesenen?
A helyesen megfejtők között mandineres bögrét sorsolunk ki.


Van egy rossz hírem vitéz nyilasbányay Pörzse számára: Komoróczy nem zsidó. A közhidelem ellenére attól, hogy valaki hebraisztikával foglalkozik, még nem mindenképpen zsidó.

Válaszok:
duzur | 2012. június 18. 20:40

Az semmi , kedves Pörzse Úr!
Akkor maga nem olvasta Aldo Raine hadnagyot a Mandinerről, aki tudatta velünk, hogy a magyarok legősibb rokonai a cigányok.

Hát, így jár az a nép, akinek idegenek írják a történelmét.

Válaszok:
heep | 2012. június 18. 13:15

Arra is komoly tétet lehetne tenni, hogy a kommentelők szinte kivétel nélkül a címre, esetleg a vastagon kiemelt szövegre reagálnak.
Na, hát ez egy pitiáner, huszadrangú, unatkozó háziasszony lelkületű gusztustalan kaparmány.


Nyertél!

Te mondjuk nem kapsz bögrét, te magad vagy a bögre.


Azért a nácivadász szindrómában szenvedő kommentelő társunk még nem írja a történelmünket. Csak a delíriumos vízióit osztja meg velünk.

Válaszok:
Rita Kamélia | 2012. június 18. 13:16

Igaz.
De valahonnan csak szerezte az információit, nem hiszem, hogy a hadnagyunk mögött több éves kutatómunka áll.:)


Szerintem Komoróczy talán csak a szélsőjobbosokat akarta kicsit megtréfálni. Egyébként a kazárok (kabarok) a történészek szerint szövetségesek voltak akkoriban, mármint a Honfoglalás idején. Lehet, hogy még igaza is van az öregnek. Lehet, hogy Árpád is zsidó volt? Hűha.


Így van. Nem zsidó származású, hanem zsidó. Na és!


Egyébként - úgy tudom - , az Árpád szó héberül örvösgalambot jelent.
Béke veled, Pörzse képviselő!
:))

Válaszok:
Trükkök Százai... | 2012. június 18. 14:39
Szadik_1 | 2012. június 18. 15:35
HakapesziM | 2012. június 18. 15:42

10:39
Egy szomorú kiegészítés: Ezt a népéért mélységes aggodalmat érző, igen nagy műveltségű és tudású, mélyen hívő kerestény embert 1945 után börtöben verték agyon Eisenberger Benjámin pribékjéi. Több könyvet írt, pédául a szükséges földreform témájában. Féltve őrzöm, a családtól került hozzám. Matolcsy Mátyást máig nem rehabilitálták. Egy kislánya maradt utána árván. Őt ismertem.


Valaki, aki mindent ötször mond. Csakhogy a második felét mind az ötször rosszul mondja. Mert nem "a zsidók" úgy általában pofátlanok, hanem vannak pofátlan zsidók. (Is).


Egyébként az ántiszemitizmussal vádolhatóság állapotát mintha egyre többen igyekeznének fenntartani, veled együtt. Na de szólj bátran, ha rosszul gondolom.


"Túl sok közünk nincs finnekhez. Mindössze hasonlít egy kicsit nyelvünk. Magyarul nyelvrokonságban vagyunk. Ennyi, nem több."

Még ennyi sem, nemhogy még több! Ha nyelvrokonságban lennénk a finnekkel, akkor léteznie kellett volna egy közös ősnyelvnek, de ilyen sohasem létezett! Ha Te tudsz ilyenről, azonnal szólj!

Válaszok:
Szadik_1 | 2012. június 18. 15:16
heep | 2012. június 18. 16:01

11:28
"A finnugor NYELVrokonság bizonyított tény."

Hüm. Csak mert százötven éve nem szabad mást mondani, attól nem lesz valami "bizonyított tény".

Válaszok:
Szadik_1 | 2012. június 18. 15:32

NINCS ILYEN, HOGY ZSIDÓ SZÁRMAZÁSÚ. A ZSIDÓ AZ ZSIDÓ.


11:47
"a finnugor NYELVrokonságot elég sokan és sokszor bizonyították már, egészen alaposan
nincs ebben semmi szégyen - gecire nem bírom felfogni, hogy miért hadakoznak annyian ellene"

Mert baromság és hazugság. Nem bizonyított senki semmit. Csak kinyilatkoztatás, és a prekoncepcióhoz hozzáerőszakolt szókapcspolatok és szótani játékok vannak.

Amúgy, hogy K. "professzornak" mennyire fontos a zsidóság melletti propaganda és _ezzel párhuzamosan_ a magyar ősiség elleni harc és a magyarság gyalázása, arról papirra vetett szövegeinek (cikkek, publicisztikák, könyvek stb.) tanúskodnak. Ebből él sok-sok évtizede. Ez a "szakkterülete". Ő "harcol".


Vedd hozzá: http://renhirek.blogspot.hu/20.. Vajon miért volt annyira fontos neki, hogy külön könyvet írt róla, hogy megkisérelje bizonyítani, amit akart? Megmondom: az ősokán. Innen a zsigeri magyarhgyűlölet, amit oly sokan nem értenek, honnan és miért van a talmudistákban.


Az arculcsapást nehéz puszinak értelmezni.


Nem a lájkoló gombokat kéne nyomogatni, hanem fellapozni egy szótárat. Esetleg tréfarépát reggelizni.


13:44
Akkor csak neked: volt egysze egy szabósegéd. E. B-nak hívták. Amikor nem neki állt a világ egy bizonyos Demény Pál nevű kommunista rejtegette. 1945-ben az oroszok bejövetele után a kommunista terrorhatalom vezetőjeként első dolga volt megmentőjét elhurcoltatni. Későbbi nevét megmentőjének két fiáról vette föl: őket Péternek és Gábornak hívták.

Kapiszkó? Egy igaz, jellegzetes életút...

http://mathom.dura.hu/dura-hir..


Sándor Klára is tőle kapta a "szellemi" muníciót az egyetemi tanárként(!) napi szinten végzett magyargyalázáshoz. Őket egész életükben ezért fizetik, de szerintem önként is elvégeznék a munkát, annyira szívből jövően teszik. Fel kell vegyük velük a harcot, de ennek előfeltétele az ellenfél stratégiájának és taktikájának ("érvrendszerének") minél alaposabb megismerése!


Csípem Pörzsét, az egyik legnagyobb arc a Parlamentben, nem köt szalvétát a szájára az biztos, ilyen politikus kellene még sok. Egyedül azt sajnálom, hogy nincs már műsora a televízióban, érdekes, színvonalas adások voltak ezek, ha csak tehettem néztem.


Nagy változás nem is lenne az eddigiekhez képest.


"...léteznie kellett volna egy közös ősnyelvnek, de ilyen sohasem létezett! Ha Te tudsz ilyenről, azonnal szólj!"

Ne haragudj, de már igen öreg vagyok. Arra viszont határozottan emlékszem, hogy Kr. e. 5000 táján igenis volt egy ősnyelv!

Hogy melyik nyelven, minek nevezték, az már viszont kiesett!


Valakinél olvastam:
"Aki a nemzetiségére büszke, arra büszke, hogy kibújt azon a szűk szülőcsatornán!"

Tényleg, ki tett érte valami egyéb erőfeszítést?


Kérdezze meg már valaki Évát, szerintem csak ö tudja a tutit.


Hidd el Erzsi, Erzsók, Örzse:
nem zsidó az Árpád törzse!
Rajt'a történelem pörzse:
azért előbőrt megőrze!

Elmondanak finnugornak,
halzsírszagú bűzös gójnak,
s ha tagadod ma, vagy holnap
mind a nyakadnak ugornak!


Nézd meg a wikipedián a manysi (ugor) tőszámneveket.

Ha találsz, a világ bármely nyelvén, ezeknél a magyarhoz jobban hasonlítókat, tájékoztass, kérlek. (Itt is csak egytől-hatig hasonlítanak, aztán a tíz, húsz, stb. Ezen a nyelvészek is törik a fejüket)


És akkor most összedöl a világ?
Engem cseppet se zavarna, ha kiderülne, hogy Dávid király magyar származású...
Nm a származás számít, hanem amivé válunk.

Válaszok:
Gyurcsány Viktor | 2012. június 18. 16:26

Az lehet. De magyarul "Árpás"-t jelent, az pedig egy nyugati ó-török szó.

Válaszok:
Trükkök Százai... | 2012. június 18. 15:41

A galamb a béke jelképe, Emese álma a madárról, és mit is mond a galamb? "Turul-turul..."
Árpád, mint a béke hírnöke - szerintem szép gondolat. Nem ?
:)

Válaszok:
Szadik_1 | 2012. június 18. 16:17

Úgy hallottam - bár nem értek a nyelvészethez - hogy a -d régen kicsinyítő képző volt, azaz Árpád -Árpácska eszerint. De majd valamelyik tudor leírja mi az igazság.

Válaszok:
Trükkök Százai... | 2012. június 18. 15:44

Nem olvastad fentebb?

"HattoryHanzo 2012. június 18. 10:52

5
4

Hát, egy darab fehér lóért venni egy egész országot, azért az necces."

Lókupec volt.


Nem vagyok történész, csak hobbim a dolog és néha unatkozom. :)
De egyébként valóban van olyan jelentése, amit írtam.


Bár, mint említettem, igen öreg vagyok, arra még emlékszem, hogy "egy ősnyelvre" emlékezem, ami nem jelenti azt, hogy ne lehetett volna sokezer.
:)
Csak a fenti, tudományos vita nívójától nem szerettem volna túlzottan elszakadni.

Tudjuk, hogy a nyelvek folyamatosan pusztulnak, ahogy egységesülnek a "nemzetek", a kicsiket beolvasztva-eltüntetve.

Tudjuk, hogy ma van talán 6-7 ezer, régebben több volt.

Néhány ős-ős nyelvnek kellett viszont lennie, a legősibbnek talán az Etióp-fennsíkon. Ha volt egyáltalán nyelv, sokszázezer (1,5 milla?) évvel ezelőtt.


Ilyen széles spektrumban ilyen sikeresnek lenni, nem semmi!.. :-)
Mondjuk, hogy összekeveri ez a "tudós" az askenázi vagyis nyugati zsidóságot a keleti zsidósággal (szefárdok), hát Istenem... És, hogy Chaplint is hozzácsapja a zsidókhoz, engem speciell cseppet sem zavar...


Azt nem tudom, hogy létezik-e és milyen fokú nyelvrokonság a finnekkel. Azt viszont személyesen tapasztaltam, hogy (szemben bármelyik nyelvvel amelyiknek az országában eddig jártam) a finn nyelvet hallgatva fel sem tűnt, hogy nem Magyarországon járok, pedig egy szót sem értettem belőle. De a szavai, a hangsúlyozás, az egész nyelv hangzása egyáltalán nem tűnt idegennek. Ezt pedig még sehol máshol nem tapasztaltam.


Asszem, ehhez nincs mit hozzátenni!


Hogy-hogy? Akkor mindenki gyülölendö lenne a zsidó szakértök számára aki betér a zsidó vallásba? És miért? Igaz, hogy a zsidó nem misszionál, de bizonyos feltételek mellett bárkiböl lehet zsidó.

Válaszok:
heep | 2012. június 18. 16:28

Akár lehetett is. :)


A nacionalizmus nem vallás-alapú.


Valóban szép gondolat! Jót :)))-tem!


Köszi ezt az érdekes és érdemes linket.


Azért nem fogod ugyanolyan jó szívvel skandálni a tüntetésen, hogy "Mocs-kos zsi-dók!"


Ez igy nem lesz jó! Hát nem a zsidók táncoltak az aranyborjú körül? És nem egy zsidó kereskedö adta el a férges almát Évának?..


"bizonyos feltételek mellett bárkiböl lehet zsidó"

Tudom, hogy veled zsidó kérdésben nem illene vitatkoznom. Nyilvánvalóan többet tudsz erről a témáról mint én. De én úgy tudom, hogy csak a bizonyítottan zsidó anyától született ember lehet hivatalosan zsidó. A zsidó vallásra lehet bizonyos feltételek mellett áttérni. Vagy ezt rosszul tudom?


Ha már lenne ilyen opció akkor arra is figyelnék, hogy hova szülessek újra. Bár a számomra ideális állapot valószínűleg az lenne ha a szüleim születhetnének új helyre, meg a feleségem szülei is ugyanoda. Majd így születnénk újra mindketten, ezzel biztosítva, hogy a mostani gyerekeim is megszülessenek. Róluk semmiért nem mondok le. Ja és a mostani kutyám is kell abban az új életben.

Válaszok:
Muttimi | 2012. június 18. 17:07

Veszélyes dolog a zsidóságot mindenhatóként terjeszteni, hisz akkor okkal beképzeltek...


Annál meglepöbb, hogy még nem hallottál erröl a nemzetközi szaktekintélyröl. Hisz nem vagy egy szakbarbár...

Válaszok:
heep | 2012. június 18. 17:07

Csak akkor, ha már ök is benne vannak a metapédiában!


Hát ez így nagyon hasonlítana a jelenlegire. :)

Válaszok:
heep | 2012. június 18. 17:10

El fog emiatt keseredni. Vége a presztizsének!..


Azt nem én írtam, hogy nem hallottam vagy nem olvastam a Komoróczyról/tól. Ezt csak a waddysno írta, én csak ráhagytam. De ha már így összefutottunk akkor megtennéd, hogy válaszolsz a kérdésemre, hogy csak a bizonyítottan zsidó anyától született ember lehet hivatalosan zsidó? Csak, hogy legalább ezzel tisztában legyek.

Válaszok:
duzur | 2012. június 18. 17:27
duzur | 2012. június 18. 17:32

Pont ez a lényeg benne.:)

Alapvetően elégedett vagyok a saját sorsommal. Persze lehetnék szebb, okosabb, gazdagabb stb. De a gyerekeimet, feleségemet, kutyámat semmiért nem adnám.


És azt nem tartod aggasztónak, hogy ennyi komoly szakértö se tud megállapodni abban, hogy ez a tudós zsidó-e vagy sem. Nehogy már azok is akik esküsznek, hogy 100 méterröl is tudják, ki zsidó és ki nem, most csödöt mondjanak!
Már megbízhatóan gyülölködni se lehet?!..

Válaszok:
heep | 2012. június 18. 17:25

Mit számít, hogy zsidó-e vagy sem? Az állításával kell és lehet vitázni. Az meg szerintem baromság.

Válaszok:
duzur | 2012. június 18. 17:31

NEM! Mint már elöbb írtam, a zsidók nem misszionálnak, de bizonyos feltételek mellett hivatalosan is zsidóvá lehet lenni. A feltételek nem másak mint bizonyos ismeretek a zsidó vallással kapcsolatban.
Ausztráliában élö távoli rokonom elvett feleségül egy remek ottani nöt aki betért elözöleg a zsidó vallásba. Jóval többet tud a zsidó vallásról mint én, de az ilyesmire nem adok. Egyszerüen egy remek ember.

Válaszok:
heep | 2012. június 18. 17:56

Itt mégis azon rugóznak, hogy ö maga milyen származású...


Ez a kedves teremtés tudatos-zsidó, míg én egy sors-zsidó vagyok.


Ezért hiszi Merkel is azt, hogy Orbán zsidó...


Akkor miért van az izraeli személyiben a nemzetiség bejegyzés, amiben csak az izraeli főrabbinátus által halachikusan is zsidónak elfogadott személyeket regisztrálják zsidónak? Vagy ez csak Izraelre érvényes?

Válaszok:
duzur | 2012. június 18. 20:01

Igy leszek még inkább rabszolgája a netnek... De azért köszi.


Hát ez az! Dögletes meleg van. De enyhíti a katlant egy kis ventilátor és egy kancsó víz. Ez a keleti kényelem. Viszont nagyon sajnálom azokat akiknek ilyenkor is keményen kell kint dolgozni.


Nem mi hisszük, hanem ránkfogják... De ha sokat mondják, még majd el is hisszük...:-)


A bögatya egy kényelmes és egészséges viselet szemben a szükgatyával. Ezt le kellett szögeznem.


Jó, hát beszélgessél akkor az indiánokról - valaki mással. Mondjuk nálad a beszélgetés kimerül a copy+paste kombóval.


Ideje lenne felfedezned a világot, Bobbi!
Kezdetnek mondjuk leugorhatnál a közértbe kenyérért.


Manitou benne van. Szabadkömüvesi zártkörökben azt is rebesgetik, hogy Karl May valójában Karl Marx volt, csak nem akarta, hogy összekeverjék a Kapital-t a Kapitel-el.


Igazad van!
Hisz megküzdött érte!


Szóval az Engels egy Engel volt.


A Marx Karcsi pedig szégyellje magát! Ilyenkor mindig gyöz a feminista énem.


Ezt jól megválaszolja kjkj945 linkje:

http://zsido.com/cikkek/ki_a_z..


A könnyen leszaladó harisnyák a rothadó kapitalizmus gyümölcsi. De velem nem tolnak ki, divatba hoztam öket. Hisz a szakadt jeans is menö...


Pedig elég valakinek embernek lenni, hogy esendö legyen.


Nem igazán. Hacsak nem jellegzetes a szöke sima haj (ami már öszbe hajlik), a kékszem és a fehérbör...
Különben az alábbi linken van a válasz a rejtvényre:

http://zsido.com/cikkek/ki_a_z..


Utazz oda és magyarázd meg az izraelieknek meg a palsztinoknak, hogy inkább közösen segítsenek Szíriában békét teremteni, semmint, hogy egymás ellen harcoljanak.
Azt hiszem heep is veled akar menni.


Mint ahogy lehet református teológus is aki héber szöveget olvas. Nemrég irták itt a fórumon, hogy ilyet is már durván lezsidóztak...


Igazad van. A cigány és a zsidó kultúra nagyon hasonlítanak egymásra, csak a zsidók sajnos nem tudnak olyan szépen muzsikálni.


Ezek azok a viccek amiket zsidók százával mesélnek. Nem véletlen, hogy a múltkor a Kossuthrádióban egy kutatója a magyar humornak, elmondta, hogy ahhoz a zsidók járultak hozzá a legerösebben. Érdekes módon a 2 vh között Bécsben is a magyar zsidó humorból éltek a kabarék. Igy jutott el a klasszikus Hacsek és Sajó páros Bécsig is.


Irhatnál erröl egy tanulmányt.


Szemük, szájuk és minden egyéb.


:-) Mire rájöttem, hogy ez nem egy török szó!..


Éva (és Bukfenc) mindent tud.


Éva (és Bukfenc) mindent tud.


Éppen, hogy nem becsültem le.


Más szavak, pl. kard, szarv, stb. irániak

De pl. a ló (luv) ugor. :)


"Márpedig könnyen elképzelhető, hogy nemcsak a kazárok, hanem szövetségeseik vezetői is felvették a zsidó vallást.

Ezért merem azt mondani - magamban egy kicsit nevetve azon a fricskán, amit ez a mélymagyar tudatnak jelent -, hogy ha valaki egyáltalán zsidó volt a honfoglaló magyarok között, akkor Árpád fejedelem biztosan."

http://www.hetek.hu/interju/20..


Lehetett ott alagút, több is, keresztül-kasul a téren.
Bizonyíték erre, hogy a rendelkezésre álló hólapátokkal nem lehetett olyan mélyre ásni!
De biztosan volt, abba' tuti lehetsz!Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó