Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. június 18. 13:54

Gyurcsány Ferenc kifejtette véleményét a jövő évi költségvetésről: a volt miniszterelnök szerint a 2013-as költségvetés a nyilvánosságra hozott javaslat szerint a „leszakadás, a töpörödés és az elszegényedés” költségvetése.

A „leszakadás, a töpörödés és az elszegényedés” költségvetése lesz a jövő évi – nyilatkozta Gyurcsány Ferenc. Hozzátette: a kormány az elmúlt két év gazdaságpolitikáját folytatja a jövő évi költségvetéssel is, amelynek hatására azonban Orbán Viktor és Matolcsy György reményeivel ellentétben legfeljebb stagnálni, de inkább csökkeni fog a gazdasági növekedés és csökkenni fog a foglalkoztatás, a fogyasztás és a reálbérek is, ráadásul magas, 4-5 százalékos szinten „beragad” az infláció. Ezzel pedig az ellenzéki politikus szerint a kormány „kevesek jelenéért beáldozza sokak jövőjét”.

Hangsúlyozta: a beruházások annak ellenére csökkennek 2013-ban, hogy ezek lehetnének a növekedés „motorjai”. Szerinte ennek legalább két oka van: egyrészt a kormány Európai Unióhoz való viszonya, amellyel az EU centruma helyett az unió perifériája felé vezeti az országot és ez elriasztja az unió tagállamaiból érkező befektetőket. A másik ok pedig a vállalati- és bankszektort sújtó „súlyos túladóztatás” fenntartása.

Gyurcsány szerint a fogyasztás növelhetné még a gazdaságot, de ez sem fog növekedni, mivel a kormány befagyasztja a béralapot a közszférában és a családtámogatásokat, magas az infláció, valamint 2013-ban összesen 502 milliárd forintnyi fogyasztási típusú adót vet ki a lakosságra. A DK szerint a jövő évi költségvetés négy nagy vesztese az egészségügy, az oktatás, a szociális ellátások és az önkormányzatok.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37736


57 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Hát erre mit mondjon az ember? Itt van egyszer Gyurcsány, aki a maga idején gyalázatos teljesítményével a tönk szélére navigálta az országot, tehát jobb lenne, ha befogná a pofáját és amúgy is eltakarodna végre a közéletből.

Másrészt sajnos igaz, amit mond.

Válaszok:
bigyomail | 2012. június 18. 14:29

Hangsúlyozta: a beruházások annak ellenére csökkennek 2013-ban, hogy ezek lehetnének a növekedés „motorjai”.


pl Sukoró, igaz borászkirály?:D:D

Válaszok:
bigyomail | 2012. június 18. 14:27

Hogy jön ide a szakdolgozat?


Például Sukoró. Az hozott volna új munkahelyeket és elősegítette volna a turizmus növekedését és hozzájárult volna a GDP-hez, no meg az adóbevételekhez.

Válaszok:
hullajelolt Jenkins | 2012. június 18. 14:33

"jobb lenne, ha befogná a pofáját és amúgy is eltakarodna végre a közéletből."

Minek? Értelmes ember úgy sem szavaz rá. A jelenléte meg legalább emlékeztet mindenkit arra, hogy mit kell elhinni abból, amit egy politikus a kampányban ígér, nehogy azután elfelejtsük és ismét ugyan abba a hibába essen az ország.


kár, hogy korunk Táncsicsa a felvidéki borászok királya ezt sem tudta legálisan megoldani, balfék..:D


Fletó! Ez az általatok felvett hitel törlesztésének költségvetése!
A k*rva anyád! Kretén!
Igen!Sikerült olyan szerződést kötni az IMF-el, hogy ennek a kormánynak kell mindent visszafizetni!
Eddig kétszer adósítottátok el az országot mocskos hazaáruló patkányok! Komolyan azt hiszed, hogy harmadszor is sikerül?
Nem hiszem! Benne van az alkotmányban az adósságkorlát. Ja, hogy azért kell az új köztársaság, hogy ezt a korlátot kivegyétek?
Ha külső segítséggel hatalomra jutnátok véletlenül, itt kő kövön nem marad!
Nincs mit veszíteni.


Ez az a válság szakértő, aki Nobel-díjas könyvébe írt két Facebook poszt között?

Válaszok:
Hunor N. | 2012. június 18. 15:02

Hát igen, a fityesz csak ezt tudja, bezzeg az "elmult nyocév" eredményei önmagukért beszéltek - "nagy a jólét", "minket irigyelt Európa", ak
korát ugrott a pannonpuma hogy csak na.
Egyébként meg Matolcsy /jobbkéz/ miniszter "tündérországának" ez az ára

Válaszok:
luga | 2012. június 18. 16:40

Olyan sokat nem tudott beleírni, mert bérmálkoznia is kell állandóan.

Válaszok:
hátakkor | 2012. június 18. 15:04

Az régen volt. Utána legyőzte a rákot. Így lett válság szakértő.


"leszakadás, a töpörödés és az elszegényedés” költségvetése."

Inkább az általatok hátrahagyott számlák rendezésének költségvetése, bicikliarcú.


Az öszödi beszéd bizony igazságbeszéd, csak kódolva van.
A teljesség igénye nélkül álljon itt bizonyságul egy-két mondat.

Azt mondja GyF: „Őrületbe kergetjük egymást bizonyos pontokon, hogy összeszedjük a szükséges mennyiségű pénzt a kollegákkal, hanem amikor mennek a politikai egyeztetések, húzzatok már a picsába ezzel!”

Már itt beszél burkoltan a talicskáról, Nokiás dobozról csak nem bontja ki a részleteket. A végkifejlet is megvan – Horn Gábor is biztos innen idézte – az utolsó fél mondatban, amikor azt mondja „húzzatok már a picsába”. Előre látó volt.

Amikor azt mondja; „Ezért annak az előrebocsátásával, amit csinálunk, az messze nem tökéletes, ….” Hát nem egyértelmű! Micsoda előrelátás! Két év sem tellett és bebizonyosodott az állításának igazsága.

Itt pedig újra visszatér az előzőekhez; „Csak az a problémám, hogy nem 50 milliárdot kell összeszedni, hanem nem mondom meg, hogy mennyit. Hát ez a baj.”
Bizony ám ehhez sok talicska és Nokiás doboz kell, s hogy mennyi az a sok ez viszont titok.

Megint következik az előrelátás a jövőre, amikor a következőket mondja; „Gyerekek, nem vagyunk tökéletesek! Egyáltalán nem. Nem is leszünk.”

Vajon ki meri vitatni e két mondat igazságát? Nyilván csak egy elvakult Orbán rajongó. ;-)


Persze, a hitelt csak felvenni jó. Működési költségekre elkölteni, kötelezettségeket vállalni, és eltűnni a törlesztés idejére. Ellenzékből óbégatni, hogy nem jó a költségvetés.

Válaszok:
julianus | 2012. június 18. 16:53

ez a töpörödött felcsúti törpördög költségvetése!!!!

Válaszok:
micream | 2012. június 18. 19:37

Így van ez, amikor olyan személy ossza az észt, aki saját maga által bevallottan a dolgokat elqurta. Mintha erről az EU miniszterelnökök EU-s találkozóján a válságkezelő 7 pontjával kapcsolatban említést is tettek.
Ezzel miért nem dicsekszik.


„Amikor visszafelé jöttem az asztalomhoz, egy csoport hahotázó újságíróra lettem figyelmes. Odahívtak magukhoz, kérdezték, tudom-e, mi történt. Ráztam a fejemet.

- Amikor elkezdődött a tanácskozás, Gyurcsány felállt és közölte, kidolgozott négy pontot Európa megmentésére, amit szeretne ismertetni. Az elnöklő Sarkozy azt válaszolta: "Miniszterelnök úr, még senki nem hallott olyat, hogy a beteg akarja gyógyítani az orvost. Ne az akarjon tanácsot adni nekünk, aki a saját országának a gazdaságát elkúrta. Gyurcsány erre fölugrott, dühödten kirohant a teremből, és elutazott haza" - mesélték nevetve. „
Forrás: http://www.nemenyi.net/default..

Érdemes az egész írást elolvasni.


Klárikának 23 éves leány korában tanácsi bérlakásként kiutalták azt a bizonyos lakrészt. Mélyen nyomott áron ők is megvehették, mint mások is. Csak másoknak nem utalták volna ki 23 éves egyedülállóként.


Orbán Viktor kormányának kétéves teljesítményéről közölt összefoglalót a Reuters. Növekvő inflációról, emelkedő adóterhekről, szavazói kiábrándultságról és távolmaradó befektetőkről írnak.

Egyre növekszik az apátia az országban a Reuters cikke szerint [1], mivel a gazdaság újra recesszióban van és a győztes kormánypártok által korábban ígért életszínvonal-növekedés elmaradt. Az egyik probléma, hogy Magyarország még mindig a 2008-ban felvett EU- és IMF-hiteleket törleszti, miközben a kormánynak újabb biztonsági forrásokra lenne szüksége. A mostani IMF-tárgyalásokat nehezíti, hogy Orbán Viktor elszántan ragaszkodik eddigi döntéseihez, köztük az egykulcsos adó megtartásához.


cicalány! mondanál valamit amit betartott orbán a választási ígéreteiből?


Írd be a keresőbe:

'Gyurcsányt az ájulás kerülgette' - Neményi.net

Valószínű a Madiner szervere, vagy a beágyazó program hibás.


Például felvétel, vagy írásos anyag készült. Az is előfordulhat, hogy a szomszéd helységben tartózkodó(k) hallották. Te, mint dupla nullás biztosan jobban ismered ezeket a lehetőségeket.
Az idézet csak egy elhanyagolható részlet a többihez viszonyítva.


...töpörödött törp ördögök...


Fábry Sándor a Kárpátok géniuszának munkásságát méltatja
http://www.youtube.com/watch?v..


Most is, mint oly sokszor maflaságokat írogatsz, s ehhez próbálsz igazolást keresni különböző cikkekben, jelen esetben a 168óra riportjában. Nem értesz még a mikro gazdasághoz sem, a makrogazdaságról pedig fogalmad sincs. Az egyes fogalmakkal sem vagy tisztában. Így nem csoda, hogy sokszor önmagad cáfolod.
Ami a 168óra riportját illeti, Cséfalvay Zoltánnak van igaza. Az internet segítségével elérhetők az EU, IMF, Hitelminősítők előrejelzései, ezek folyamatos módosítása, melyeket az egyes tagországok lekövettek. Így Magyarország is. Egy költségvetési terv nem azért készül, hogy annak minden egyes számát teljesíteni kell tűzön vízen keresztül, hanem azért, hogy a működéséhez szükséges sarokpontok meglegyenek, s a belső és külső ismert feltételeknek megfeleljenek, összhangban legyenek vele. Röviden legyenek meg a megfelelő arányok. Amennyiben a feltételek változnak a költségvetést át kell dolgozni és az egyes részeket módosítani kell. A Gyurcsány-kormány ezeket a módosításokat sohasem végezte el megfelelően, vagy amennyiben elvégezte minden esetben trükközött. Ennek folyományaképpen a konvergencia programban meghatározottak, sem abszolút értékben, sem arányaiban nem teljesültek. Ez okozta a hitelvesztést, ezzel foglalkozik a nemenyi.net írása is. Ugyancsak ennek a következménye, hogy „2008-ban Magyarország az összeomlás szélén állt”.
A Bajnai-kormány csak pillanatnyilag, nagyon rövid távon stabilizálta a helyzetet, mert együttesen nézve az intézkedéseit, azt eredményezte, hogy a fizetőképes kereslet, a belső fogyasztás csökkent, amely kihatott a termelés, foglalkoztatás csökkenésére. Gazdaság fejlesztéssel egyáltalán nem foglalkozott. Korábban Bajnai által vezetett intézmény volt a fejlesztési pénzek fő elosztója, s valami probléma lehetett, mert a gazdaság hosszú távú növekedésében ezek a fejlesztési pénzek úgy látszik kevés eredményt hoztak.
Mindehhez természetesen halvány fogalmad sincs, ezért vannak kitéve a :-), :-) vigyorgó jelek sorozatba. Ugye azt tudod, hogy ebbe a témakörbe a vigyorgás a hozzá nem értés, a bunkóság jellemzője? Természetesen más a helyzet, ha saját magad butaságán nevetsz.

Ez az igazi pávatánc, s a sok "illegetés" következtében már magad is elhiszed, hogy ebben a témában übermensch vagy.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó