Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. június 18. 13:54

Gyurcsány Ferenc kifejtette véleményét a jövő évi költségvetésről: a volt miniszterelnök szerint a 2013-as költségvetés a nyilvánosságra hozott javaslat szerint a „leszakadás, a töpörödés és az elszegényedés” költségvetése.

A „leszakadás, a töpörödés és az elszegényedés” költségvetése lesz a jövő évi – nyilatkozta Gyurcsány Ferenc. Hozzátette: a kormány az elmúlt két év gazdaságpolitikáját folytatja a jövő évi költségvetéssel is, amelynek hatására azonban Orbán Viktor és Matolcsy György reményeivel ellentétben legfeljebb stagnálni, de inkább csökkeni fog a gazdasági növekedés és csökkenni fog a foglalkoztatás, a fogyasztás és a reálbérek is, ráadásul magas, 4-5 százalékos szinten „beragad” az infláció. Ezzel pedig az ellenzéki politikus szerint a kormány „kevesek jelenéért beáldozza sokak jövőjét”.

Hangsúlyozta: a beruházások annak ellenére csökkennek 2013-ban, hogy ezek lehetnének a növekedés „motorjai”. Szerinte ennek legalább két oka van: egyrészt a kormány Európai Unióhoz való viszonya, amellyel az EU centruma helyett az unió perifériája felé vezeti az országot és ez elriasztja az unió tagállamaiból érkező befektetőket. A másik ok pedig a vállalati- és bankszektort sújtó „súlyos túladóztatás” fenntartása.

Gyurcsány szerint a fogyasztás növelhetné még a gazdaságot, de ez sem fog növekedni, mivel a kormány befagyasztja a béralapot a közszférában és a családtámogatásokat, magas az infláció, valamint 2013-ban összesen 502 milliárd forintnyi fogyasztási típusú adót vet ki a lakosságra. A DK szerint a jövő évi költségvetés négy nagy vesztese az egészségügy, az oktatás, a szociális ellátások és az önkormányzatok.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37736


Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Ez az a válság szakértő, aki Nobel-díjas könyvébe írt két Facebook poszt között?

Válaszok:
Hunor N. | 2012. június 18. 15:02

Olyan sokat nem tudott beleírni, mert bérmálkoznia is kell állandóan.

Válaszok:
hátakkor | 2012. június 18. 15:04

Az régen volt. Utána legyőzte a rákot. Így lett válság szakértő.


Persze, a hitelt csak felvenni jó. Működési költségekre elkölteni, kötelezettségeket vállalni, és eltűnni a törlesztés idejére. Ellenzékből óbégatni, hogy nem jó a költségvetés.


Klárikának 23 éves leány korában tanácsi bérlakásként kiutalták azt a bizonyos lakrészt. Mélyen nyomott áron ők is megvehették, mint mások is. Csak másoknak nem utalták volna ki 23 éves egyedülállóként.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó