Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. június 18. 17:02

A Nobel-békedíjas író megdöbbenéssel értesült arról, hogy Kövér László is részt vett az ünnepségen, amit Nyírő József tiszteletére tartottak. Úgy döntött, visszaadja a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét - írja a nol.hu.

Elie Wiesel megdöbbenését és felháborodását fejezte ki a Nyírő-üggyel kapcsolatban egy Kövér Lászlónak írt levélben - értesült a nol.hu. „Megbotránkoztatónak találom, hogy a magyar Országgyűlés elnöke képes volt elmenni egy olyan ünnepségre, amely a Horthy- és a Szálasi-rezsim fasiszta ideológiája előtt tiszteleg” – írta Wiesel.

Nem akarom, hogy közöm legyen ehhez, ezért ezennel visszaadom a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét, amelyet 2004. június 24-én Magyarország elnökétől kaptam” – zárul a levél.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37742


Összesen 304 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Nobel-díját nem adja vissza?


Skiccpali se adja vissza, ő se fogja, azt sosha senki ne adja vissza :D


Akadályozta ebben valaki?


egyik vicc figurát állítod szembe a másikkal..mi a lényeg?


ahoyg te meg orvos :D sebaj :D süt a nap :D


Ki terjesztette fel egyáltalán?


Tulajdonképpen miért is kellett kitüntetni ezt az Elie Wieselt? Mit tett a mi érdekünkben egyáltalán?

Ha nem tetszik neki, hogy nemzeti belügyeinkben mit csinálunk, adja vissza a kitüntetést, ki fog ettől meghatódni?

Kell nekünk mindenféle alakokkal jóban lenni?


"Az egyik probléma, hogy Magyarország még mindig a 2008-ban felvett EU- és IMF-hiteleket törleszti"

Kénytelen, mivel gyurcsányék 2011-2014-re vállalták törlesztést. Nem előbbre, nem későbbre, milyen érdekes.

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2012. június 18. 19:49

Bocs, de rossz helyre írtam...


Nyírő,Wiesel,holokauszt


1) Nyírő József könyveit nem olvastam. Állítólag az írásaiban seholsem jelenik meg a fasiszta ideológia,de mint politikus éltette ezt a mozgalmat. Aztán azt írta itt a mandineren róla valaki ,hogy ezt élete végén megbánta, visszavonult. A személye így ellentmondásos.Csak megfelelő értékeléssel lehet az élete valószínűleg pontosan arra példa, hogyan lehet az ,hogy egy magas értékekre alapozott élet is így elcsúszhat.
A személye körüli viták így jogosak
A jelenlegi kormány merev ,ideológiai építkezésű kultúrprogramja teljesen voluntarista. Megvan az alkotmány,mint jogi váz, na akkor most hagyományos értékekkel feltöltjük. Ezt megszilárdítjuk és ez lesz, ennek kell lennie az alapnak, abban a hiszemben ,hogy így nem lesz a korábbi helyzetbe visszaút.


2)A holokauszt politikai felhasználása

a holokausztról való megemlékezés =/= izraeli politika támogatása

Elie Wiesel Magyarországon 2009-ben

Vallási ünnepre, évfordulóra érkezett, a Parlamentben fogadták. A holokausztról beszélt és közben az izraeli politika támogatásáért lobbizott Magyarországon Jeruzsálem ügyében.


Amikor Európa megosztott, Amerika mást akar - az izraeli kérdés 2009

"Azt halljuk, hogy az Obama kormány az izraeli-palesztin helyzetet úgy szeretné rendezni, hogy Izrael fejezze be az új települések létesítését, alakuljon meg két külön állam és egész Jeruzsálem legyen Izrael fővárosa.
Az Európai Unióban Kelet-Jeruzsálem kérdése érdekes módon osztotta meg a tagállamokat. A később csatlakozók leszavazták a svéd javaslatot( Kelet-Jeruzsálem legyen a palesztínoké.)
Izrael párti lobby alakul Európában - tudósít erről Magyarországon a „Hetek”, a Hit Gyülekezetének lapja."

Elie Wiezel A Hit Parkban 10 ezer ember előtt beszél a holokausztról, a végén válaszol a megbocsátásról szóló kérdére is , de közben elhangzik egyetlen egy mondat is.
" És elképzelhetetlen hála van a szívemben ,hogy támogatják Izraelt."
http://hu.indymedia.org/hidden..

Nem sokkal ezután:Kitüntető kitüntetés
Nemcsak kulturális és vallási alapon, hanem a legmagasabb szintű politikai kitüntetést kapott Izraelben Németh Sándor akiről a cikk azt írja:
"Németh lelkész a formálódó európai Izrael-párti lobbi egyik vezető személyisége"
http://letterforce.blog.hirsze..


Nem tudom mennyire hiteles az alábbi forrás?
Wiesel/Jeruzsálem
"Such magnificent condescension, to grant his critics the right. And it is not certain from when Wiesel dates his high-minded abstention from Israel's internal affairs; he was a member of Menachem Begin's Irgun in the 1940s, when that force employed extreme violence against Arab civilians and was more than ready to use it against Jews. At all events, his dubious claim above is only a pompous preface to discarding nonintervention in the present because Jerusalem is at stake, and "the fact that I do not live in Jerusalem is secondary; Jerusalem lives within me." (Again the modesty.) There are, sad to say, serpents in Wiesel's internal Eden, and they too must be patronized:

That Muslims might wish to maintain close ties with this city unlike any other is understandable. Although its name does not appear in the Koran, Jerusalem is the third holiest city in Islam. But for Jews, it remains the first. Not just the first; the only.

"Might wish." "Ties." "Understandable." "Third holiest." Even these lordly and dismissive gestures clearly cost Wiesel something. After all, he announces that the city is "mentioned more than 600 times in the Bible," which (assuming for a moment that one ought to think like a religious fundamentalist in the first place) would give a Christian Arab -- these being at least 15 percent of the Palestinian population -- quite a strong claim on the old place. (Incidentally, let me ask any reader how often the city is mentioned in the Torah.) But for Wiesel all Arabs are Muslims, and even if they happen to live in Jerusalem, this is nothing to the way that Jerusalem dwells within Wiesel. Indeed, it would evidently dwell more comfortably within him if they did not live in it at all. Do I exaggerate? I don't think so. In a propaganda tour of recent history, he asserts that in 1948, "incited by their leaders, 600,000 Palestinians left the country convinced that, once Israel was vanquished, they would be able to return home."
http://www.fpp.co.uk/Auschwitz..


A balos beállítottságúak köpnek a jobbos beállítottságúak felnyalják. Vicces ez a zs-zás, szétnéztél már a mostani kormányban, hogy ki milyen származású? Van jó és van rossz ember ennyi.


"..Olyan, amilyennek született, nem tehet róla.."

Ez a lényeg.


Szégyen!

Szégyen, hogy visszaadta, és nem mi vettük vissza, mikor a Hírszerős interjújában azt fejtegette, hogy a magyarok genetikailag gyűlölködők.

Ez egy harmadrangú náci, és elég elég baj a Nyugatnak, hogy ilyeneket emelnek piedesztára.


Hogy csinálod a hatványozást? ^^


Hogy ezek milyen szépen összetudnak jönni...

Az agyatlan turbómagyar és az esztelen bosszúzsidó.

Vicces, hogy emberek tényleg ennyire látványosan primitívek tudnak lenni. Az egyik fehér grállovagot farag Horthyból, a másik gyilkolni készülő Nazgult.


vagy a másik szélhámos...sose fog kiderülni...Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó