Miért fütyülték ki Kósa Lajost Debrecenben?

2012. június 17. 16:09

Tóth Csaba Zsolt
HajduPress

Kétszer is kifütyülték Kósa Lajos polgármestert a Loki nagy bajnoki ünneplése közepette Debrecenben. Egyszer a stadionban, egyszer a főtéren.

„Az elégedetlenség megnyilvánulása a televíziós közvetítés alatt is jól hallatszott (a stadionban) és a Kossuth téren készített videókban is egyértelműen feltűnik. Na már most adódik a kérdés, hogy miért történt a lázadás?

A debreceni polgár hiheti azt, hogy a 2-es villamos vonalának csődszerű építése miatt, vagy például csak azért, mert Kósa (fő)fideszes. De nem. Vagyis valószínűleg nem. A füttyögés közben ugyanis a tömeg egy része a klasszikus, évről évre visszatérő »Hol a stadion?« kérdést skandálta, ami konkrétan a hosszú ideje húzódó cívisvárosi stadionprojektre vonatkozik. Arról van szó ugyebár, hogy az elmúlt esztendőkben a leendő debreceni létesítménynek volt már vagy 4-5 látványterve, átadásának volt már 2-3 időpontja, ám eleddig egy megveszekedett kapavágás sem történt az ügy érdekében. Ilyenformán akár jogosnak is tekinthető a szurkolói felindultság és elégedetlenség, de mégis azt kell írnunk, hogy nem az.

Kósa Lajost ugyanis rosszkor és rossz indokkal fütyülték ki. A stadion ügye még sosem állt ilyen jól (az Állam bácsitól érkező 12 milliárd külön soron, a projektcég megalakult, a tervek készülnek, Orbán Viktor is megmondta), még az sem kizárt, hogy a legújabban bejelentett időpontra, 2014 tavaszára tényeg elkészül a Nagy Mű.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37705