Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. június 14. 13:19

Szívesen látom Mesterházy Attilát, az MSZP és Jávor Benedeket, az LMP frakcióvezetőjét egy tartalmas vitára a XXI. Század Intézetben.

A Mandiner portál szerkesztői a magyar polgári, konzervatív jobboldali közélet szereplőit kérték fel, hogy egy publicisztika-sorozat keretében értékeljék a magyar jobboldal elmúlt 10 évét, annak fontosabb folyamatait, tanulságait, az eszméktől a pártpolitikán és a jobboldali civil szférán át a választói bázis alakulásáig. Ennek tettem eleget, amikor Reakciósnak lenni címmel írtam meg esszémet. Fájlalom, hogy a politikai baloldal szereplői tanulmányom gondolatait elferdítve, személyeskedő módon, erős csúsztatásokkal politikai síkra kívánják terelni történészként írt hozzászólásomat. Fájlalom, de nem zárkózom el a vita elől. Éspedig nem személyes okból nem, hanem azért, mert a téma megér egy vitát.


Mindezek után 2012. június 18-án, hétfőn 15 órakor szívesen látom Mesterházy Attilát, az MSZP és Jávor Benedeket, az LMP frakcióvezetőjét egy tartalmas vitára a XXI. Század Intézetben (XII. Határőr út 35). Az esemény sajtónyilvános.Schmidt Mária
Főigazgató
XXI. Század Intézet
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37609


Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Megtiszteled ezeket, ha Marx szintjére emeled öket...


Az ilyen megjegyzések miatt is vagyok feminista. :-)


Értelmes javaslat. Attól tartok, nem fogják fontolóra venni. Mint ahogy S.Mária sem gondolta az egészet komolyan, csak jól hangzó blöffként vetette fel ötletét.

Válaszok:
duzur | 2012. június 14. 16:09

Tudván, hogy idötlen idök óta, már jóval a monoteízmus és a politikai ideológiák létrejötte elött, mindig talált az ember okot a mások elleni harcra, hiába mellözzük a reakciós vagy egyébb érvrendszereket, mindig akad ürügy a másik letámadására... Az agresszió belénk van kódolva és szükséges is a fennmaradáshoz, de jó lenne, ha végre kevesebb áldozattal járna.


Szerintem SM komolyan gondolta.


A kommunizmus nem tér vissza, mert már itt van. Különbözö ruhákban, de rá hivatkoznak Kubában, Kínában, Venezuelában, Északkoreában is...


Marx tudományos pontossággal elemezte az akkori kapitalizmus káros hatását és következményeit. Ma már másról szólna a "Töke" és lehet, hogy sok pontban Bogár László nézeteivel is egyezne...


Sajnos még az ösrobbanás se biztos...


Történet, eszmetörténet , filozófia, politika


Reakciósnak lenni

idézet Sch.M-tól

"Vissza kell térnünk a régi értékeinkhez, mert azok biztos alapot adnak nekünk a jövőben is. Isten, család, haza, munka, felelősség, teljesítmény. Csupa reakciós érték. "

Milyen szinteken lehetne tárgyalni ezt a kérdést?
Schmitt Mária milyen szerepben írta a cikkét?
Jó-e ha visszalépünk a múltba?
Lehetséges-e visszalépni?
Az Isten, család, haza ,munka,felelősség, teljesítmény - ezek mind csak a reakciósok értékei?
Mi az amit nem lát meg maga körül Schmidt Mária?

Kár most takarózni azzal , hogy "történészként írtam", mert az írásában- valószínű hogy Ön is észrevette - más területekre is elvándorolt.
X


idézet Sch.M-tól

"Vissza kell térnünk a régi értékeinkhez, mert azok biztos alapot adnak nekünk a jövőben is. Isten, család, haza, munka, felelősség, teljesítmény. Csupa reakciós érték. "vaktyúk 2012. június 6. 11:24

* 3
* 1

Re:Schmidt Mária

Ne legyetek reakciósok.
Használjuk fel mindazt a tudást amit a 21.század elejéig az emberiség megszerzett és próbáljunk meg az általános emberi értékek alapján a gazdasági érdekek, a szociális szempontok és a környezettudatosság hármasában gondolkodni és így tervezni a jövőt. A jól tervezett, jól szervezett, jól működő gazdaságnak az emberek legszélesebb tömegének a megélhetését kell szolgálni és nem szabad vele tönkretenni a környezetünket.
A politika feladata ennek a feltételrendszerének a megteremtése és fenntartása.

Az antropológiai és az ökológiai szempontok teljesen kimaradtak a fenti írásból.

vaktyúk 2012. június 12. 22:02

*
*

@zsoszta

Ne legyetek reakciósok


Schmidt Mária írása egy ellenségképre alapozott politikáról beszél, az embereket munkavállalónak nevezi, ezzel elidegenül tőlük.
Ennek az egésznek a lenéző arroganciája ingerelte fel a cikkírókat teljesen jogosan.

Hol a megértés, hol a tisztelet, milyen emberkép lakozik emögött?
Azért mert a hagyományos értékeket alapul veszem, nem kell a múltba visszatérnem, hanem ezekhez éppen hogy társítanom kell a mai felismeréseket.

Ne legyetek reakciósok!


"Szívesen látom Mesterházy Attilát és Jávor Benedeket egy tartalmas vitára"

--- ez nem kicsit hangzik fenyegetően. A kisfiúk elmennek és a néni majd jól beledöngöli őket az agyagba. Valami iszonyú színvonalbeli különbséget érzek. Felvétel remélem készül.


Sajnos minden ideológiai vagy vallási harc nevében lehet tömegmészárlásokat rendezni.
Ami pedig a kommunizmust meg a kapitalizmust illeti, egyik se müködik radikális formában. Eddig talán a szociális piacgazdaság volt leginkább képes, egy élhetö rendszert összehozni.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó