A nyilasokról

2012. május 31. 07:28

Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

Akik tehát most, hetven évvel a történtek után nyilasozzák, antiszemitázzák és háborús bűnösözik Nyirő Józsefet, azok az összevissza hazudozó kommunisták szövegét szajkózzák tovább.

„A Szálasi minisztereként tevékenykedő, nyilasságát élete végéig vállaló Rajk Endre békében hal meg Németországban 1960-ban. A háború poklában, Erdély elvesztésének árnyékában, kétségbeesésében néhány rossz, sőt vállalhatatlan mondatot papírra vető, amúgy semmilyen bűnt el nem követő Nyirő József kitagadott páriaként hal meg Spanyolországban, és halála után ennyi évtizeddel megpróbálják megakadályozni paranoiás románok, hogy szülőföldjén nyugodhasson, idehaza pedig földbuta, aljas és nyomorult gazemberek nyilasozzák és antiszemitázzák őt. (Tényleg: Kosztolányink ájult csodálattal írt Mussoliniről. Kitagadjuk őt is?) A sors pedig úgy mutat fityiszt, hogy amikor Rákosi töpreng, ki is legyen a »nagy hal« a soron következő koncepciós perben, sokáig nem tud választani Nagy Imre és Rajk László között. Végül az aktív NKVD-ügynök Nagy Imrét mégsem meri felakasztatni, így esik választása Rajkra. S a Székelyudvarhelyről származó Rajk Lászlót, akit a nyilas rémuralom idején megment nyilas bátyja, a saját elvtársai akasztják fel. Ilyen kor volt az. Iszonyatos emberi tragédiákkal, emberi tévedésekkel, rettenetes bűnökkel.

De Nyirő éppenséggel bűnt nem követett el. Ezt egy akkor és erre specializálódott testület állapította meg hivatalosan. A SZEB szovjet, amerikai és angol tábornokokból és azok katonai apparátusából állt. Ha ők nem találták bűnösnek Nyirőt, akkor most, hetven évvel később nem kéne őt bűnösnek kikiáltani a kiskörúti kávéházakból. Ha pedig mégis, akkor tessék vállalni: akik tehát most, hetven évvel a történtek után nyilasozzák, antiszemitázzák és háborús bűnösözik Nyirő Józsefet, azok felülírják a hivatalos döntéseket, és a történelmet mindig is minden skrupulus nélkül átíró és összevissza hazudozó kommunisták szövegét szajkózzák tovább. Vagy azért, mert ők maguk is azok és ugyanolya­nok (Szanyi, Vadai), vagy azért, mert fogalmuk sincs semmiről (Somogyi). Ugyanezt üzenjük Ponta román kormányfőnek is: ahányszor háborús bűnösnek nevezi Nyirőt, annyiszor hazudik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37107

Összesen 116 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ti nem unjátok meg soha. "idehaza pedig földbuta, aljas és nyomorult gazemberek nyilasozzák és antiszemitázzák" - egyébként tökéletes jellemzés.

Nem tudom eldönteni, hogy az ún. nemzeti oldalnak Nyirő kell vagy a balhé?

Namost, ha valakit, aki tagja volt Szálasi parlamentjének, nem lehet nyilasnak nevezni, akkor mégis kicsodát? Szálasi azért nevezhető nyilasnak?

Szívből örülök, hogy Nyírő élete végén kibékült az egyházzal, visszatért a papságához, remélhetőleg nézetei leghülyébb részét is megtagadta, a könyvei meg sokak szerint jók. Mindez épp elég ok az újratemetésre, a könyvei olvasására, de nehogy már ne lehessen nyilasnak nevezni!

Zsémbes öregpapi...

Well played, sir:D

A különbség annyi, hogy Gyurcsány mégiscsak választásokon jutott hatalomra. Szálasi meg egy náci puccsal, ami után a törvényes kormányzó német koncentrációs táborba került.

Akinek ezek az apró fejlemények nem okoztak alkotmányossági aggályokat, és benn maradt a Parlamentben, az nyilas.

És igen: aki Rákosi vagy Kádár parlamentjének tagja volt, az mind komcsi.

Ami Kövért illeti, most írta alá azt az Alkormányt, ami szerint 1944 március 19-én Magyarországon megszakadt az alkotmányos folyamatosság. Akkor mi a francot keres ugyanez az ember egy olyan személy temetésén, aki még 1944 október 15 után is az alkotmányos látszat fönntartásában segédkezett?

Basszus, aki sárga, mint egy kacsa, hápog, mint egy kacsa és úszik, mint egy kacsa, az egy kacsa. Aki meg úgy ír, mint egy nyilas, úgy viselkedik, mint egy nyilas, és úgy menekül, mint egy nyilas, az egy nyilas. Hova jut ez az ország, ha a politika fölülírja a minimális józan észt?

El Topo az, akit itt mindenki "uncsinak" tart, de ez őt nem zavarja, sem az undor, amit másokban kelt..

A nyilas puccs után pedig Szálasi újságjának a főszerkesztője. Basszus, ha még ő sem nyilas, akkor tényleg, kicsoda? Jelent még valamit ez a szó? Vagy bármelyik szavunk?

Szerinted, tehát annak alapján, amit Te tudsz róla, maga Nyírő szégyellte volna-e, ha valaki őt 1945 telén nyilasnak, hungaristának, Szálasi emberének nevezte volna?

Én max. azt tudom elképzelni, hogy amikor élete végén kibékült a katolikus egyházzal, akkor a bűnbánatába azt is belevette, hogy azt a rezsimet támogatta, amely először börtönözte be Mindszenty bíborost.

Különös tekintettel arra kérdezem ezt, hogy a Wikipedia szerint "ő volt Sopronban a Szálasi-kormány utolsó sajtótermékének, az Eleven Újságnak a főszerkesztője".

Rendben, a Wikipedia itt egy MANCS cikkre hivatkozik, a MANCS viszont a Szálasi-féle parlament neten közzétett jegyzőkönyveire. Sajnos a hivatkozás nem pontos, és annyit nem ér az ügy, hogy 175 bescannelt írógépelt szöveget végigolvassak, de ennek alapján annak kell bizonyítania, aki szerint ez az egész tévedés.

Na és Bayer itt azzal nyomul, hogy Nyírőt ne nyilasozzák már! Heep meg egyetért vele.

Hát basszus, de ha egyszer nyilasnak tartotta magát, akkor miért ne nyilasozzák?

A józan ész teljes trónfosztása zajlik.


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés