Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 31. 07:28

Akik tehát most, hetven évvel a történtek után nyilasozzák, antiszemitázzák és háborús bűnösözik Nyirő Józsefet, azok az összevissza hazudozó kommunisták szövegét szajkózzák tovább.

„A Szálasi minisztereként tevékenykedő, nyilasságát élete végéig vállaló Rajk Endre békében hal meg Németországban 1960-ban. A háború poklában, Erdély elvesztésének árnyékában, kétségbeesésében néhány rossz, sőt vállalhatatlan mondatot papírra vető, amúgy semmilyen bűnt el nem követő Nyirő József kitagadott páriaként hal meg Spanyolországban, és halála után ennyi évtizeddel megpróbálják megakadályozni paranoiás románok, hogy szülőföldjén nyugodhasson, idehaza pedig földbuta, aljas és nyomorult gazemberek nyilasozzák és antiszemitázzák őt. (Tényleg: Kosztolányink ájult csodálattal írt Mussoliniről. Kitagadjuk őt is?) A sors pedig úgy mutat fityiszt, hogy amikor Rákosi töpreng, ki is legyen a »nagy hal« a soron következő koncepciós perben, sokáig nem tud választani Nagy Imre és Rajk László között. Végül az aktív NKVD-ügynök Nagy Imrét mégsem meri felakasztatni, így esik választása Rajkra. S a Székelyudvarhelyről származó Rajk Lászlót, akit a nyilas rémuralom idején megment nyilas bátyja, a saját elvtársai akasztják fel. Ilyen kor volt az. Iszonyatos emberi tragédiákkal, emberi tévedésekkel, rettenetes bűnökkel.

De Nyirő éppenséggel bűnt nem követett el. Ezt egy akkor és erre specializálódott testület állapította meg hivatalosan. A SZEB szovjet, amerikai és angol tábornokokból és azok katonai apparátusából állt. Ha ők nem találták bűnösnek Nyirőt, akkor most, hetven évvel később nem kéne őt bűnösnek kikiáltani a kiskörúti kávéházakból. Ha pedig mégis, akkor tessék vállalni: akik tehát most, hetven évvel a történtek után nyilasozzák, antiszemitázzák és háborús bűnösözik Nyirő Józsefet, azok felülírják a hivatalos döntéseket, és a történelmet mindig is minden skrupulus nélkül átíró és összevissza hazudozó kommunisták szövegét szajkózzák tovább. Vagy azért, mert ők maguk is azok és ugyanolya­nok (Szanyi, Vadai), vagy azért, mert fogalmuk sincs semmiről (Somogyi). Ugyanezt üzenjük Ponta román kormányfőnek is: ahányszor háborús bűnösnek nevezi Nyirőt, annyiszor hazudik.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37107


Összesen 118 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Mindkét országban azok nácizzák a Nyirőt akiknek a magyarság, a magyarok nemzeti érzése, a kultúránk útban van. Romániában ez egyértelműen etnikai okokra vezethető vissza. Mindenáron szeretnék asszimilálni az ottani magyarságot. Megakadályozni, hogy kulturálisan megerősödjenek, hogy valami autonómiát szerezzenek. Itthon immár hetven éve ugyanaz a törpe Újlipótvárosi kisebbség próbál sárba tiporni minden kulturális, gazdasági, politikai erőt ami mögött nem ők állnak. Mindenen, mindenkin átgázolnának, ha kell akár ölnek is, hogy a kiváltságaikat, hatalmukat megtarthassák. Eközben elárulnak, tönkretesznek, ellopnak mindent amit csak látnak. Nagyon rettegnek attól, hogy ha nem ők mondhatják meg a tutit akkor kiderül, hogy valójában tehetségtelen senkik. Félnek, hogy kiderül róluk, hogy a király meztelen.


Ti nem unjátok meg soha. "idehaza pedig földbuta, aljas és nyomorult gazemberek nyilasozzák és antiszemitázzák" - egyébként tökéletes jellemzés.


Nem tudom eldönteni, hogy az ún. nemzeti oldalnak Nyirő kell vagy a balhé?


Hehe, Neked mindig sikerül egy hsz leglényegtelenebb részét kiragadni és azon rugózni egy jót. Azért ehhez is tehetség kell. Vagy éppen annak hiánya?


"Egyébként mi a faszt mondjak arra, hogy a seggarc szerint én "szétspammelem" a fórumot?"

Mond ezt:

"Hogy nem stéspammelem hanem szétbaszom, szétoffolom a fórumot. De már beláttam, hogy ez hiba. Ígérem többé ilyet nem teszek."

Válaszok:
heep | 2012. május 31. 09:00

Namost, ha valakit, aki tagja volt Szálasi parlamentjének, nem lehet nyilasnak nevezni, akkor mégis kicsodát? Szálasi azért nevezhető nyilasnak?

Szívből örülök, hogy Nyírő élete végén kibékült az egyházzal, visszatért a papságához, remélhetőleg nézetei leghülyébb részét is megtagadta, a könyvei meg sokak szerint jók. Mindez épp elég ok az újratemetésre, a könyvei olvasására, de nehogy már ne lehessen nyilasnak nevezni!

Válaszok:
heep | 2012. május 31. 09:06

"Hogy" nélkül.


Mert aki tagja volt a Gyurcsány parlamentjének az mind lövetett 2006 őszén? Aki tagja volt a Horn parlamentjének az mind lopott a privatizációnál? Aki tagja volt a 2007-es Izraeli parlamentnek az mind tömeggyilkos?

Válaszok:
Csomorkany | 2012. május 31. 09:42

Ismerve a nem kis egodat, gondoltam, hogy ez a verzió elnyeri a tetszésed.


Zsémbes öregpapi...


Tudod úgy könnyű zseninek kikiáltani magad, hogy a témához sose szólsz hozzá. A kommentjeid kimerülnek abban, hogy vagy ekézed az egész mandis társaságot, vagy szimplán lehülyézel valakit. De sose mondasz semmi konkrét, számon kérhető, cáfolható dolgot. Csak rendszeresen megjegyzed magadról, hogy a gondolkodásod, széleskörű ismereteid, nyelvtani, fogalmazási képességeid magasan az itt kommentelő söpredék fölé emelnek. Egészséges, bár nem feltétlenül valós hozzáállás a világhoz.

Válaszok:
lavor | 2012. május 31. 09:28

Well played, sir:D


Kösz, de megleszek enélkül is.


A különbség annyi, hogy Gyurcsány mégiscsak választásokon jutott hatalomra. Szálasi meg egy náci puccsal, ami után a törvényes kormányzó német koncentrációs táborba került.

Akinek ezek az apró fejlemények nem okoztak alkotmányossági aggályokat, és benn maradt a Parlamentben, az nyilas.

És igen: aki Rákosi vagy Kádár parlamentjének tagja volt, az mind komcsi.

Ami Kövért illeti, most írta alá azt az Alkormányt, ami szerint 1944 március 19-én Magyarországon megszakadt az alkotmányos folyamatosság. Akkor mi a francot keres ugyanez az ember egy olyan személy temetésén, aki még 1944 október 15 után is az alkotmányos látszat fönntartásában segédkezett?

Basszus, aki sárga, mint egy kacsa, hápog, mint egy kacsa és úszik, mint egy kacsa, az egy kacsa. Aki meg úgy ír, mint egy nyilas, úgy viselkedik, mint egy nyilas, és úgy menekül, mint egy nyilas, az egy nyilas. Hova jut ez az ország, ha a politika fölülírja a minimális józan észt?

Válaszok:
heep | 2012. május 31. 10:04

"Ezért mondom még egyszer, tessék megnézni végre Bergman Kígyótojás című filmjét, hogy megértsétek végre, mit miért nem lehet tenni és mondani."

Zsolti! Nézd már meg még egyszer a filmet, mert qurvára nem úgy történik a jelenet, ahogy korábbi publicisztikádban leírtad!

Egy gecibuta embernek úgyse tudod megmagyarázni, hogy mekkora baromság is az, ami miatt ezt a szerencsétlent nem engedik saját szülőföldjén nyugodni. Annak fényében is gáz a román "románoskodás", hogy még a "Kárpátok Géniusza" is saját hazájában nyugszik, szóval erre is hivatkozhatna bármelyik értelmes ember. De nem, náci, nyilas, fasiszta, majd jön Szanyi, Gréczy és a többi majom az ordas faszságaikkal.

Az egész arra volt jó, hogy aki eddig nem ismerte, az most már - ha akarta, ha nem - megismerte Nyírő nevét.


" Gyurcsány mégiscsak választásokon jutott hatalomra. Szálasi meg egy náci puccsal"

És? Nem róluk van szó, hanem a parlamentjük tagjairól. Attól, hogy az elnök szőke még nem következik, hogy a többiek is csak szőkék lehetnek. És mielőtt azzal érvelnél, hogy a Nyírő egy nyilas parlament tagja volt. Nem, őt nem egy nyilas parlamentbe küldték a szavazói. A parlament mozgott alatta nyilas irányba a Szálasi puccsával. A Nyírő már a puccs előtt is képviselő volt.

Válaszok:
Csomorkany | 2012. május 31. 11:42

El Topo az, akit itt mindenki "uncsinak" tart, de ez őt nem zavarja, sem az undor, amit másokban kelt..


A nyilas puccs után pedig Szálasi újságjának a főszerkesztője. Basszus, ha még ő sem nyilas, akkor tényleg, kicsoda? Jelent még valamit ez a szó? Vagy bármelyik szavunk?

Válaszok:
heep | 2012. május 31. 12:42

Ne dőlj be a ballib hazugságainak, történelem hamisításának. A Nyirő 1944-ben a Magyar Ünnep című lap főmunkatársa volt. Nem főszerkesztője. A Magyar Ünnep nem nyilas hanem csak jobboldali újság volt. Nyilas lapok a Magyarság, az Összetartás, a Pesti újság stb voltak. Érdemes magad utánanézni ezeknek és úgy általában az elmúlt száz év történelmének mert a ballib, komcsi, judeobolsi (meg még a fene tudja hány néven illetik őket) politikusok, történészek, újságírók mindent megmásítottak, összehazudtak erről az időszakról az éppen aktuális érdekeik szerint. Csak az elmúlt tíz évben is volt köteles beszéd, Teller levél stb. Pedig ezt a korszakot könnyű ellenőrizni. Elképzelheted mit műveltek azzal a korral aminek a dokumentumait pont ők semmisítették meg, hazudták össze, látták el történelmi magyarázattal.

Válaszok:
Csomorkany | 2012. május 31. 16:47

Szerinted, tehát annak alapján, amit Te tudsz róla, maga Nyírő szégyellte volna-e, ha valaki őt 1945 telén nyilasnak, hungaristának, Szálasi emberének nevezte volna?

Én max. azt tudom elképzelni, hogy amikor élete végén kibékült a katolikus egyházzal, akkor a bűnbánatába azt is belevette, hogy azt a rezsimet támogatta, amely először börtönözte be Mindszenty bíborost.

Különös tekintettel arra kérdezem ezt, hogy a Wikipedia szerint "ő volt Sopronban a Szálasi-kormány utolsó sajtótermékének, az Eleven Újságnak a főszerkesztője".

Rendben, a Wikipedia itt egy MANCS cikkre hivatkozik, a MANCS viszont a Szálasi-féle parlament neten közzétett jegyzőkönyveire. Sajnos a hivatkozás nem pontos, és annyit nem ér az ügy, hogy 175 bescannelt írógépelt szöveget végigolvassak, de ennek alapján annak kell bizonyítania, aki szerint ez az egész tévedés.


Na és Bayer itt azzal nyomul, hogy Nyírőt ne nyilasozzák már! Heep meg egyetért vele.

Hát basszus, de ha egyszer nyilasnak tartotta magát, akkor miért ne nyilasozzák?

A józan ész teljes trónfosztása zajlik.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó