Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 26. 10:14

Ha nem működne bennem az öncenzúra, akkor azt írnám, felháborító ideológiai prekoncepcióval és vádaskodásokkal van tele a jelentés.

„Érzem a billentyűzeten megdermedő ujjaimon, hogy öncenzúrára ösztönöz az amerikai külügyminisztérium rólunk készült, legfrissebb országjelentése. Az emberi jogi gyakorlatról közzétett bírálat is éppen ettől félti a magyar sajtót: az öncenzúrától. Igaz, az okokat másban leli fel: a magyar médiahatóságok jogkörében.


Nem tudom, honnan, milyen forrásból és milyen mélységben tájékozódtak a magyarországi viszonyokról az országjelentés készítői, s ha nem működne bennem az öncenzúra, leírnám tippjeimet. Így csak arra szorítkozom, hogy egy hangyányit elfogultnak és egyoldalúnak nevezzem a jelentést, amelyet mintha Charles Gati és Paul Lendvai együttesen diktáltak volna. Megszólal a régi, recsegő lemez, amely mindenekelőtt a romák üldözésével, a »gyűlölet szításával«, antiszemitizmussal vádaskodik, szemünkre vetve, hogy »a romák elleni diszkrimináció tovább nehezítette az oktatáshoz, a munkához, az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésüket«. (...)

Ha nem működne bennem az öncenzúra, akkor azt írnám, felháborító ideológiai prekoncepcióval és vádaskodásokkal van tele a jelentés, a magyar viszonyokról halvány segédfogalmaik sincsenek, politikai egyoldalúságuk és a tárgyilagosság teljes hiánya pedig a diktatúrák propagandistáit idézi.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36941


20 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Az "ujsagiro" a kormany tagja, (ugye a NER-ben mindenki az, Nepfront van es nagy Nemzeti Horukk) igy tied elvtars, magadnak epited, ellenkezo esetben Gyurcsanyista vagy.

Persze, hogy Orban propagandistaja szerint minden a legnagyobb rendben. Ha rajta mulna rajta es a hozza hasonlo klappokon kivul senki sem lenne az orszagban, ennek megfeleloen nem is vesz eszre semmit, ami nem illik ebbe a tendenciaba.

Válaszok:
bendeguz | 2012. május 27. 13:08

A helyén kell kezelni a dolgokat.
A magyar illetékes , már reagált rá, hogy egy alaptalan , politikai hátterü vádaskodás az egész.

És akkor még finomak is voltunk.
Ma számtalan ország küldi el, a meleg éghajlatra válaszként a mindenható USA-t ( " Nem az USA diktálja jogrendünket- sőpörjön elsőnek a saját portáján.)
Vagy David Cameron Brit politikus a Stasburgi bíróságot- szabad forditásomban " Leszarjuk mit határozott a Stasburgi bíróság- Angliában -az angol jogrend érvényes".

Persze, minden ilyen keménységnek, vannak hátrányai is. :-)


Elvtars, a NER-ben sajnos nem tudunk mindenkinek autot kiutalni, amig nem gyozedelmeskednek a Forradalmi Eredmenyeink! De ne aggodjon elvtars (mar csak azert se, mert az ilyet nem nezzuk jo szemmel), rovidesen bekoszont a Gyumolcsozes! Utana lesz itt automobil es nem csak a havi szaros 200 000 nettojabol kell majd megelnie a kormany propagandistainak.


Valoszinuleg ezt olvasva most teljesen le van sujtva az amerikai kulpolitika :(

Megbantottad az erzeseiket :(

Hasonlitasz az Orban kormanyra, abban is pont olyan faszkalapok vannak, mint te, csak a kulonbseg, hogy ok nem egy dilihazbol kifele hanyjak az epet a vilagra, hanem tizmillio ember egzisztenciajat veszelyeztetik ezzel az amokfutassal.


Klasszikus példája a gerenga-szálka effektusnak,amit az amerikaiak csinálnak.
Az USA-ban bárkit letartóztathatnak(!) terrorcselekmény gyanújával, még az ágyuk fölött is be van kamerázva(kis túlzással), a telefonokat lehallgatják, Guantanamoról nem is szólva,aztán moshatja ki magát mindenki, ha tudja.


"Mivel Mo-n momentán zsidótalanitási "kultúrkampf" zajlik"

LOL. Ezt csak ők szeretnék így beállítani, de ők is tudják, hogy nem igaz.


Azért azt nem kéne elfelejteni, hogy az amerikaiak a XX. századot 2/3-os fölénnyel nyerték. Ma ők írják a világ alaptörvényét, (vagy legalább is ők adják a iPadet hozzá...)


"felháborító ideológiai prekoncepcióval és vádaskodásokkal van tele"

Jól olvasom, ezt az a Körmendy Zsuzsanna írta le, aki másfél évvel ezelőtt az egyik fő csatornája (értsd: kanális) volt annak a sajtóbeli hecckampánynak, amiről a minap hivatalosan és véglegesen kiderült ki, hogy rágalmakon alapult (filozófusok meghurcolása). Vajon a pofátlanság határai valóban a végtelenbe nyúlnak?


"-volt annak a sajtóbeli hecckampánynak, amiről a minap hivatalosan és véglegesen kiderült ki, hogy rágalmakon alapult (filozófusok meghurcolása). Vajon a pofátlanság határai valóban a végtelenbe nyúlnak?

Nem a vörösfasiszta pofátlanságnak valóban nincs határa. Mert 1.- Nem hozott az ügyben még egy bíróság sem felmentő itéletet.
2.- Lehet hogy az akkori jogszabályok szerint , a Magyar Bálint által a közbeszerzést megkerülve kiadott kutatási megbízások átjátszása alvállakozóknak- rendben volt- mégis nem más mint sima közpénz tolvajlás.
Mi a fészkesfene haszna volt, az ország számára " Nitsche és a szocialista dialektika" fantázia nevű kutatás?
Sima közpénzlopás volt ez, szerintem.
3.- Az hogy a rendörség , lezárta a nyomozást, még- nem egy felmentő itélet- kis vörösfasisztáink. Ne döngessétek a melleteket! :-)

A lopás, az lopás marad, akkor is ha offshor cégeken keresztül nyúlják le a "filozófusok".

Válaszok:
Fortin | 2012. május 28. 00:59

Tévedsz!Nem írta, hogy nálad minden rendben van.


Khm:
– Bíróság felmentő ítéletet csak olyan ügyben hozhat, amit tárgyal. De a jelzett ügyekben már a nyomozást is megszüntették, bűncselekmény hiányában. Így nem kerülhetnek bíróság elé. Jogrend, ilyesmi.
– Nem voltak kutatási megbízások, hanem nyilvánosan kiírt és szabályos eljárásban megnyert pályázatok.
– "Nitsche és a szocialista dialektika" tessék???
– offshor cégek és filozófusok???

Azt értem, hogy a vörösfasiszta jó szó és sok indulatgőz kiengedésére alkalmas, ezért sok sikert a további használatához!Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó