Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 26. 10:14

Ha nem működne bennem az öncenzúra, akkor azt írnám, felháborító ideológiai prekoncepcióval és vádaskodásokkal van tele a jelentés.

„Érzem a billentyűzeten megdermedő ujjaimon, hogy öncenzúrára ösztönöz az amerikai külügyminisztérium rólunk készült, legfrissebb országjelentése. Az emberi jogi gyakorlatról közzétett bírálat is éppen ettől félti a magyar sajtót: az öncenzúrától. Igaz, az okokat másban leli fel: a magyar médiahatóságok jogkörében.


Nem tudom, honnan, milyen forrásból és milyen mélységben tájékozódtak a magyarországi viszonyokról az országjelentés készítői, s ha nem működne bennem az öncenzúra, leírnám tippjeimet. Így csak arra szorítkozom, hogy egy hangyányit elfogultnak és egyoldalúnak nevezzem a jelentést, amelyet mintha Charles Gati és Paul Lendvai együttesen diktáltak volna. Megszólal a régi, recsegő lemez, amely mindenekelőtt a romák üldözésével, a »gyűlölet szításával«, antiszemitizmussal vádaskodik, szemünkre vetve, hogy »a romák elleni diszkrimináció tovább nehezítette az oktatáshoz, a munkához, az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésüket«. (...)

Ha nem működne bennem az öncenzúra, akkor azt írnám, felháborító ideológiai prekoncepcióval és vádaskodásokkal van tele a jelentés, a magyar viszonyokról halvány segédfogalmaik sincsenek, politikai egyoldalúságuk és a tárgyilagosság teljes hiánya pedig a diktatúrák propagandistáit idézi.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36941


Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Klasszikus példája a gerenga-szálka effektusnak,amit az amerikaiak csinálnak.
Az USA-ban bárkit letartóztathatnak(!) terrorcselekmény gyanújával, még az ágyuk fölött is be van kamerázva(kis túlzással), a telefonokat lehallgatják, Guantanamoról nem is szólva,aztán moshatja ki magát mindenki, ha tudja.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó