Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 23. 18:32

Nincs ellenzék, nincs meg a diskurzusnak még csírája sem. Pedig Horthyról lehet beszélni, sőt kellene is.

„A Horthy szobrot vörös festékkel leöntő ügyvéd megkönnyíti az ember dolgát: felesleges minden publicisztikai túlzás, elég leírni amit mond és amit tesz. Mert Dániel Péter legújabb akciója, sőt egész közéleti pályafutása szánalmas, alpári és valljuk be: vicces. Nézzük meg facebookon, keressük meg pár korábbi írását! Megéri. Ez az ember a testet öltött aktuálforradalmár. (Látta, hogy elnyomott? Maga látta, ugye?) Azzal a kiegészítéssel, hogy most már nemcsak mi, hanem a rendőrség is elgondolkozott azon, hogy egyáltalán Dániel Péter normális-e.(...)

Miért fontos mégis Dániel Péter? Talán, mert a DK-val hírbe hozta a média, vagy esetleg mert nyíltan gyurcsányista? Nem, dehogy. A DK elhatárolódott tőle, szimpatizánsként ugyan ott volt Gyéef 2011-es évértékelőjén, és miközben a Mandiner TV-nek adott interjújában a volt miniszterelnököt dicsérte, fellökték az őt követő újságírók. Ebben a jelenetben minden benne van: Dániel Péter egyszerűen nem fontos. Az ügy Dániel Péter nélküli része fontos. Pontosabban annak nemléte. Dániel Pétert kivonva ugyanis nincs ügy.

A józan demokrata tettével támasztja alá a »centrális erőtér« létét, hiszen a »Tömeggyilkos – Háborús bűnös« táblán kívül nincsenek érvek. Nincs ellenzék, nincs meg a diskurzusnak még csírája sem. Pedig Horthyról lehet beszélni, sőt kellene is.  Mint ahogy rengeteg dologról kellene még beszélni.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36849


82 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Élnéd meg a román növekedést, nagyokos!
Apropó: a csehek?


Dániel egyszerűen feltűnési viszketegségben szenved. Mindenáron poltikai tényezőnek akar látszani, mindegy, mivel éri el, hogy figyeljenek rá. Ebben nagyon hasonlít példaképére, a fődemokrata táncoslábú primadonnára, aki szintén nem tudja elviselni a mellőzést.
Nem mellesleg: a szerzőnek igaza van: sok fontos kérdést meg kellene beszélni, de míg ennyire nagy az elfogultság - talán mindkét oldalon - addig a higgadt társalgásnak nem nagy az esélye.


No, de barátom! Nem kell ennyire felhevülni, nem ér annyit a páciens. A vulgáris beszéd pedig nem növeli az igazságtatalmat, sőt!


jav. igazságtartalmat


ÉN csak JOBBAN ismerem (a román "növekedést"), mint te aki a hvg-ből tájékozódsz, maximum.
A románok nagyobb hazugok a görögöknél, de még ők is elismerik, hogy az ország recesszióba süllyedt.


Azt azért látni kell, hogy Dániel Péter pont abból a bátor, elkötelezett, az elveiért felelősséget vállaló, az eszméiért küzdeni képes fából van faragva, ami jól jellemzi a magyart.


Én csak arra hívtam fel a becses figyelmedet, hogy valótlanságot állítasz Romániáról. A cseh helyzeted meg elegánsan elhallgattad, majd utólag "megmagyaráztad".
Ennyit a szavahihetőségedről.


Érik a narancs=Dániel Péter


Azért ne túlozzunk! Horthy kiváló tengerészparancsnok volt, de azért nem Nelson nagyságrendű. (Nem is lehetett volna, mert a Monarchia nem volt tengeri hatalom.) Nem volt nagy államférfi sem, mint mondjuk De Gaulle. Sőt még kiemelkedő politikus sem, mint például Bethlen István. (Aki viszont az volt.) És Horthy volt annyira okos és jó vezető, hogy hallgatott Bethlenre. Mert nem volt buta, és nem volt becstelen. És természetesen nem volt tömeggyilkos. A háborút nem tudta volna elkerülni, a vidéki zsidók deportálását nem tudta volna megakadályozni. Viszont a budapestiek megmentésében jelentős szerepe volt, mert Koszorús ezredest, az esztergomi páncélos hadosztály parancsnokát ő utasította a deportálás megakadályozására. A maga korában, a maga korlátaival, hazáját szolgálni igyekvő, nem hibátlan, de nem is tisztességtelen politikus volt.

Válaszok:
butapesti | 2012. május 23. 22:42

Kündü vad, zsidózó szövegét olvasva azt is mondhatnánk, hogy kündü = dániel x (-1)


Horthy és vele Magyarország mozgástere sajnos rendkívül korlátozott volt akkoriban. Trianon miatt a magyar politika kényszerpályán mozgott. Szöveged komcsi közhelyek gyűjteménye.


"Horthy és vele Magyarország mozgástere sajnos rendkívül korlátozott volt akkoriban. Trianon miatt a magyar politika kényszerpályán mozgott. Szöveged komcsi közhelyek gyűjteménye".
----------------------------------------
szürkekutya! Ez nem közhely! Szóval Trianon után gr. Bethlen István és a Népszövetségi kölcsön kellett ahhoz, hogy 1924-ben az Önálló Nemzeti Bank megalakuljon és egy komoly pénzt, a pengőt kibocsájtsa. Vagyis kényszerpálya volt, Londonban kellett pénzért kunyarálni, amit 6% kamatra adtak.
Ettől kezdve viszont szinte sikertörténetnek mondható a magyar gazdaság, ha az indulópontot és az adottságokat nézzük. A háború vetett csak véget a fellendülésnek. Ez a kölcsön ugyanis nem gyurcsányfélék kezébe került.
Viszont gr. Bethlen István akit a németek mindenhol kerestek 1946-ban a moszkvai Ljubljankában hunyt el. Tárgyalni hívták meg és -noha az égvilágon semmi köze nem volt a háborúhoz, meg az egész politikához- törbecsalták és becsukták.


Bethlen viszont -ezt kevesen tudják- pont a német orientáció miatt állt fel a székéből és nem vállalta tovább. Anno a háború kellős közepén ki merte jelenteni, hogy nem lehet tudni, mennyi idő múlva veszítik el a németek a háborút, de megnyerni biztosan nem fogják.


"Mert a szamok azt mutatjak, hogy a Bajnai kormany alatt megallt a kulonbseg novekedese Szlovakia es Magyarorszag kozott."

Tényleg? Ők is hat százalék feletti visszaesést hoztak össze 2009-ben?


nézz már utána, nem olyan nehéz.


"...-nyugdij reform (Orban most szamolta fel a manyup rendszert)..."
na innen már nem is érdemes továbbolvasni.


állampolgári jog.


Ne keverd össze a magyarul beszélőt, a magyarral. Ha ti kerülnétek újra hatalomra mi lennénk az első nemzet amelyik elfelejti a gyökereit.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó