Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 23. 18:32

Nincs ellenzék, nincs meg a diskurzusnak még csírája sem. Pedig Horthyról lehet beszélni, sőt kellene is.

„A Horthy szobrot vörös festékkel leöntő ügyvéd megkönnyíti az ember dolgát: felesleges minden publicisztikai túlzás, elég leírni amit mond és amit tesz. Mert Dániel Péter legújabb akciója, sőt egész közéleti pályafutása szánalmas, alpári és valljuk be: vicces. Nézzük meg facebookon, keressük meg pár korábbi írását! Megéri. Ez az ember a testet öltött aktuálforradalmár. (Látta, hogy elnyomott? Maga látta, ugye?) Azzal a kiegészítéssel, hogy most már nemcsak mi, hanem a rendőrség is elgondolkozott azon, hogy egyáltalán Dániel Péter normális-e.(...)

Miért fontos mégis Dániel Péter? Talán, mert a DK-val hírbe hozta a média, vagy esetleg mert nyíltan gyurcsányista? Nem, dehogy. A DK elhatárolódott tőle, szimpatizánsként ugyan ott volt Gyéef 2011-es évértékelőjén, és miközben a Mandiner TV-nek adott interjújában a volt miniszterelnököt dicsérte, fellökték az őt követő újságírók. Ebben a jelenetben minden benne van: Dániel Péter egyszerűen nem fontos. Az ügy Dániel Péter nélküli része fontos. Pontosabban annak nemléte. Dániel Pétert kivonva ugyanis nincs ügy.

A józan demokrata tettével támasztja alá a »centrális erőtér« létét, hiszen a »Tömeggyilkos – Háborús bűnös« táblán kívül nincsenek érvek. Nincs ellenzék, nincs meg a diskurzusnak még csírája sem. Pedig Horthyról lehet beszélni, sőt kellene is.  Mint ahogy rengeteg dologról kellene még beszélni.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36849


Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Dániel egyszerűen feltűnési viszketegségben szenved. Mindenáron poltikai tényezőnek akar látszani, mindegy, mivel éri el, hogy figyeljenek rá. Ebben nagyon hasonlít példaképére, a fődemokrata táncoslábú primadonnára, aki szintén nem tudja elviselni a mellőzést.
Nem mellesleg: a szerzőnek igaza van: sok fontos kérdést meg kellene beszélni, de míg ennyire nagy az elfogultság - talán mindkét oldalon - addig a higgadt társalgásnak nem nagy az esélye.


No, de barátom! Nem kell ennyire felhevülni, nem ér annyit a páciens. A vulgáris beszéd pedig nem növeli az igazságtatalmat, sőt!


jav. igazságtartalmatHozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó