Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 23. 14:26

Egy ilyen szimbolikus erejű gesztussal azt a látszatot keltik, hogy inkább működnek együtt az antidemokratikus szélsőséggel, mint egy másik demokratikus párttal: ez számunkra megdöbbentő.

„Tisztelt Elnök Úr!

Noha nem vagyok tagja a Demokratikus Koalíció parlamenti frakciójának (ami a mindannyiunk által ismert okok folytán hivatalosan meg sem alakulhatott), megütközéssel fogadtam, hogy a Magyar Szocialista Párt tegnap benyújtott indítványához, amely parlamenti vitanapot kezdeményez az Orbán-kormány eddigi tevékenységéről, Önök egyrészt a Jobbik-frakció tagjainak aláírását kérték – másrészt nem kérték a DK képviselőinek támogatását.

Hogy a neonáci jegyeket mutató szélsőségesekkel való együtt nem működés elvi álláspontja és a jelen parlamenti erőviszonyok közti eredményesség gyakorlati szempontja közötti konfliktust hogyan oldja föl egy demokratikus párt, az vita kérdése lehet. Mi mindenkor az elvi állásponthoz tartjuk magunkat, Önök a praktikus érdeket adott esetben ez elé helyezik. Ezt tudomásul vesszük. De hogy egy ilyen szimbolikus erejű gesztussal azt a látszatot keltik, hogy inkább működnek együtt az antidemokratikus szélsőséggel, mint egy másik demokratikus párttal: ez számunkra megdöbbentő.

Tisztelt Elnök Úr!

Mivel magam sose voltam tagja az MSZP-nek, e téren semmilyen érzelem nem befolyásol. Megérteném, ha az Önök viszonyát egykori párttársaikhoz személyes motívumok terhelnék. Ám ezek ereje nem lehet elegendő ahhoz, hogy igazolásul szolgáljon a neonácikkal való olyan együttműködéshez, amelyet egy demokratikus párt negligálása kísér.

Az Orbán-rezsimtől való megszabaduláshoz – jelen tudásunk szerint – elkerülhetetlen lesz a magyar demokratikus erők szoros együttműködése a következő választásokon. Értem, és megértem, hogy a majdani szövetségkötéshez minél jobb pozícióban akarnak elérkezni a potenciális résztvevők. Erre törekszünk mi magunk is. Ám ügyelünk arra, hogy eközben ne tegyünk semmi olyat, ami gátja lehet a későbbi együttműködésnek.

Sokfelé megfordultam az országban az elmúlt hónapok során. Többször megtörtént, hogy a DK rendezvényét megtisztelte jelenlétével az MSZP helyi elnöke, és kinyilvánította együttműködési készségét a magyar demokrácia jövője érdekében. Minden ilyen alkalom nagy örömet okozott számomra. Szilárd meggyőződésem, hogy ők járnak a helyes úton.

Tisztelettel üdvözli:
Debreczeni József
a Demokratikus Koalíció alelnöke

Miskolc, 2012-05-23”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36837


77 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Debreczeni világosan érzi, hogy nincs több dobása a magyar politikában.
Most mindent elkövet, hogy a "baloldali összefogás" élharcosa legyen.


Szemétre vele


Nagyon nem bírom a Jobbikot, de: ki is a demokratikus, aki együtt működik egy nép által megválasztott, a Parlamentben lévő párttal, akár szimpatikus akár nem, vagy egy magát ugyan demokratikusnak mondott, de minden szavával és cselekedetével ezzel elletétesen ténykedő erő, akit senki nem választott( itt nem hiányzik a demokrácia?) Eleve, hogy alkalmazható valakire a demokratikus jelző, aki a démosszal, - a néppel- még soha nem mérette meg magát. Ja! Hogy magát így nevezi! Akkor igen. Az, hogy kijátszotta a választókat, mert egy párt hátán bejutott a Parlamentbe, aztán jónapot! Na ez marhára demokratikus!

Válaszok:
Netuddgi | 2012. május 23. 14:38

Jóska!
Itt vagy Miskolcon?
Nem futhatnánk össze?
Csak annyi időre, amíg leköplek.


"nem kérték a DK képviselőinek támogatását"

Minek? A DK nem oszt, nem szoroz. Sőt inkább ciki ha együtt emlegetnek valakit velük. A Debreczeni már megint rossz helyen dörgölődzik.


Jóska!

Levelet hozott a posta. Azt írják (a szarháziék) elmehetsz. (a picsába)


Debreczeni, csak azért nem vagy a DK parlamenti frakciójának a tagja, mert nem volt módod mandátumot lopni más, megválasztott párttól.


Óvónéni kérem! Már megint mindenki itt hagy engem, kihagynak a játékból. Sírni fogok!


Nehéz az élet Józsikám!Kérlek gyerekek közé ne menj,mert nem lehet tudni milyen hatást vált ki belőled ez a nagy trauma!

Válaszok:
mr.Marcang | 2012. május 23. 20:00

A magukat antidemokratának valló Vonáékkal akarod védeni a demokráciát? Akkor te mesterházy2.0 vagyol. :)


Hmmm... Annyiban megértem Mesterházyékat, hogy még a Jobbik is gusztusosabb, mint a DK. :)

De ezért együttműködni a Jobbikkal!? Nem véletlen, hogy az MSZP sem szimpatikus nekem. :)


"az antidemokratikus szélsőséggel, mint egy másik demokratikus párttal"

mikor unjatok mar meg hogy ti hatarozzatok meg mi a demokracia?

amugy meg regi szep baloldali hagyomany hogy a "sajat" oldal aruloit jobban utaljatok mint az ellenseget.

csak egy pelda: a jobboldali szocdem Kethly Annat, Szeliget Rakosi elobb engedte ki a bortonbol mint a baloldali Marosant.


"Tisztelettel üdvözli:
Debreczeni József
a Demokratikus Koalíció alelnöke"

Helyesen:
"Tisztelettel üdvözli:
Debreczeni József
a Demokratikus Koalíció alelnöke,
független politikai elemző és közíró" :)


Nem vagy a Demokrata Koalicíó frakció tagja,bizony nem mert neked már a kopogtatócédula gyüjtés is kemény megmérettetés volt,ahol nincs mandátum onnan lenyúlni sem lehet.


Írja, hogy az MSZP-nek nem volt. Azt nem írja, de tudni, hogy nem volt továbbá tagja az MSZMP-nek, a KDNP-nek, az MDNP-nek, a fidesznek, Jobbiknak, a MIÉP-nek, az FKGP-nek. De kérdezz bátran, akkor tanulsz.


a google a barátod.


Hú de kemény ez a meccs... Cirmi cica és buksi a kölyökkutya kóstolgatják egymást a kert végében.

XD XD XD


Debreceni sirámai:

Szegény fejem, mi lesz vélem?
Eldobnak és kiveséznek,
Pedig mindig tudni vélem,
Merről fúj a jó szél éppen.

Hiába hát minden nyalás,
Sorsom mégis megalázás,
Inkább kell a náci horda,
Mint a tiszta propaganda.


"Mivel magam sose voltam tagja az MSZP-nek, e téren semmilyen érzelem nem befolyásol."

---- ezek szerint, aki nem volt tagja egyetlen pártnak sem, azt semmiféle érzelem nem befolyásolja egyik párt irányába sem? Amúgy pedig el nem tudom képzelni, hogy ha DJ tagja lett volna az MSZP-nek, akkor érzelmei milyen irányban befolyásolnák? Egyébként pedig az egész ember olyan, mint ez a mondata.


Írjon jobbat, hímsoviniszta! Nem érti az iróniát?

Válaszok:
bornemiszabela | 2012. május 23. 21:00

Drága uram! Nem törekszem a nemzet költőjének babérjaira, pusztán játék volt, ha nem is a legjobb. Ne mérgezze magát ezzel a sok indulattal, nem kell mindent ilyen komolyan venni! A szaglása is javulna. Üdv


A szólásszabadság még nem demokrácia. Viszont aki programszerűen a demokrácia intézményrendszerének felszámolására/korlátozására készül, az antidemokratikus erőként a demokráciát csak kihasználja, hogy felszámolhassa/korlátozhassa. Az USÁ-ban én sem aggódnék a demokráciáért - asszem. De mintha Debreczeni sem onnan aggódna.


Te nagyon barom! Olvasgass sok Népszavát, mantrázd a hülyeséget, dörzsölgesd Németh Sanya farkát, hátha előbújik belőle a szellem!
A hivatkozott cikkednek ez a kulcsmondata: "...könnyen lehetséges, hogy százmilliárdos veszteséggel valamelyik Simicskához tartozó stróman-cég veszi majd meg a MOL részvényeit."
És az is "könnyen lehet", hogy te vagy a legnagyobb barom a környéken.


Debreczeni úgy néz ki tisztában van vele, hogy a DK maximum csak az MSZP-től toborozhat szavazókat..)


Egykor jó kisfiú voltam.
Imádkoztam,fogat mostam.
Lett belőlem,no nem biró,
Hanem egy remek köziró.

Csupa szépet és jót irtam,
Ott nyaltam be,ahol birtam!
Nem számitott bár ki volt is,
Demokrata,liberális.

Netán böszme hazug fószer,
Kinél a rang csupán pótszer.
Dicsérgettem,alá nyaltam,
Ellenfelét legyalultam!

Lassan véget ér a móka,
Több eszkimó van ,mint fóka!
Végig nyaltam jó sok seggen,
Ott a helyem fent a mennyben!

Józsika.

Válaszok:
Antigoné | 2012. május 23. 18:20
bornemiszabela | 2012. május 23. 21:06
gvarga10 | 2012. május 24. 07:12

Köszi a szolidaritást, a versike tényleg nem csúcsteljesítmény, de nem is annak szántam. Smogger pedig állandóan belém köt, de lelke rajta. Én jól szórakozom. Üdv


" Olvastam, költőtárs, olvastam művedet,
s nagy az én szívemnek ő gyönyörűsége"!
Üdv

Válaszok:
gvarga10 | 2012. május 23. 18:47

Nem óhajtok trendi lenni. Utálom az ilyen szavakat, mint trendi, cool,szingli,vagy a kommentekben használt sztereotípiákat: agyhalott, narancsdroid, baller,troll, komancs, stb.


Örülök,hogy tetszett!
Üdv!


Józsikám! Lépjél be a DK-ba, belevaló vagy. Ha szerencsénk van ,őket is elsüllyeszted. A történelem szemétdombjára kerültél, törődj bele.


debreczeni titokban wagnert hallgat és v2 rakétát épít a pincében

elhatárolódom


Ah, legyenek már választások, hogy ezek a debrecenik meg böszmék végre kussoljanak. Persze, ha lett volna elszámoltatás, Oh, az a fránya elszámoltatás! Ha már úgy is csak ártani tudnak, legalább kussolnának!


Hát igen, ez a különbség a pedagógusok és a pedofilek között - a pedofilek legalább szeretik a gyerekeket.


a szélsőség te magada vagy te paréj


ez mán döfi, édes fiam.


Jóska, látod-e már Fletód gazemberségét?


Ki a fasz az a "debreczeni"(bocsáss meg Nemecsek).


Volt időközel nyolcvan év...Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó