Nyolcezer lakást vesz meg idén az Eszközkezelő

2012. május 21. 11:44

A korábban eldöntött 5 ezer helyett 25 ezer ingatlant vásárol meg a NET 2014 végéig, ebből 8 ezret 2012-ben – mondta el Nátrán Roland helyettes államtitkár a számvevőszéki és költségvetési bizottság ülésén.

 

Idén 8 ezer lakást vásárol meg az Nemzeti Eszközkezelő (NET) Zrt. – mondta a NET működésével kapcsolatos törvényjavaslat módosításának ismertetésekor Nátrán Roland. A Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottságának hétfői ülésén közölte azt is, hogy a Magyar Bankszövetséggel történt tavaly decemberi megállapodás alapján a korábban eldöntött 5 ezer helyett 25 ezer ingatlant vásárol meg a NET 2014 végéig, ebből 8 ezret 2012-ben.

A szocialista Boldvai László a javaslattal kapcsolatban arra volt kíváncsi, hogy milyen költségvetési forrásból lehet finanszírozni a 35-40 milliárd forintba kerülő idei ingatlanvásárlást, mivel a költségvetésben a tavalyról nem elköltött két, illetve az idei évre betervezett három milliárd forint nem elegendő. Nátrán válaszában kifejtette: vagy az általános tartalékban lévő közel 100 milliárd forint lehet fedezet a különbségre, de szóba jöhet a költségvetési törvény módosítása is. Hangsúlyozta: a NET programja nem veszélyezteti az idei évre tervezett 2,5 százalékos hiánycélt.

A bizottság végül egyhangúlag általános vitára alkalmasnak minősítette a NET-ről szóló törvény módosítását. Szintén általános vitára alkalmasnak találták a Magyar Nemzeti Bankról szóló tavaly év végén elfogadott törvény módosításáról beterjesztett törvényjavaslatot.

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36747