Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 21. 12:55

Minél inkább törekszik a fair play, az alkotmányosság és a közös európai értékrend felrúgására a Fidesz, annál szembeötlőbb félelme a következő választások esetleges elvesztése miatt.

Orbán Viktornak a múlt héten újabb ötlete támadt: vegyük el az állami költségvetési támogatást a pártoktól a következő két évben, hiszen olyan rossz helyzetben van a magyar költségvetés. Hogy miért van rossz helyzetben a költségvetés, az elmúlt két év unortodox szárnyalása után, arról nem szól a hír, csak a pártok megregulázásáról: vonjuk el tőlük az adóforintokat, attól majd javul a költségvetési egyenleg. De miért állnánk meg itt? Pénzbe kerül a köztársasági elnöki hivatal, az alkotmánybíróság, az országgyűlés, a miniszterelnökség és végső soron a parlamenti választás is. A kérdés demagóg, de demagóg Orbán felvetése is: a miniszterelnök abban bízik, ötlete kellemetlen helyzetbe hozza az ellenzéki pártokat. Ne gondoljuk, hogy a javaslattal pár milliárd megtakarítása a tét: ezt az összeget néhány Közgép-támogatás megkurtításával megőrizhetné az állam. Orbán javaslata az emberi együgyűségre és politikaellenességre apellál: van-e normális ember, aki szeretné adóforintjait politikai pártok támogatására költeni, hiszen a politika nem más, mint humbug, a nép feje feletti csűrés-csavarás, gátlástalanul harácsoló érdekcsoportok összecsapása? Orbán azonban rosszul kalkulál: ha a demokratikus folyamatokat rosszul is mérik fel gyakran a választók, a fair play fogalmát mindenki érti és annak aktuális jelentőségét Magyarországon minden választópolgár felismeri. Ma már egyre többen tudják, ki áll a fair play oldalán, és ki az ellenfele. (...)

Amikor Török Gábor, a méltán elismert politológus írásában összemossa a vállalkozásfejlesztést a klientúra-építéssel, ezért téved: az intézményesített korrupció felfalja az országot, ahol már korántsem az a probléma, hogy a társadalmi egyenlőtlenségek nőnek, sokkal inkább az, hogy Magyarországot elvették sokaktól és odaadták keveseknek. Az ár, amit a Fidesz kétharmadáért együtt fizetünk, Orbán hűbérurainak zsebébe vándorol. Amikor a választók 2014-ben mérlegelnek, tudni fogják, minek az árát fizessék inkább meg: a demokráciáét vagy Orbán Viktor hűbéri rendszeréét. Demokrácia pedig elképzelhetetlen a tisztességes politikai versenyt biztosító szabályok nélkül. A választójogi és a média törvény, a pártok korrekt támogatása erről szól. Elszámítja magát azonban a Fidesz: minél inkább törekszik a fair play, az alkotmányosság és a közös európai értékrend felrúgására, annál szembeötlőbb félelme a következő választások esetleges elvesztése miatt.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36750


42 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Gabi! Adjunktus/tanársegéd létedre okosabbnak hittelek: te is csak a vágyaidat vetíted ki valóságra, és azt gondolod, ha sokszor mantrázod azokat, akkor valósággá válnak. Pedig nem.
A másik gond meg az, hogy az ember el is kezdene tán gondolkodni a jobboldali klientúraépítésen, ha ezzel kapcsolatban nem olyanok szólalnának meg, mint te, akiknek a hitelességi szintje nem haladja meg a zérót. (Együtt a teljes nyálverő MSZP-frakcióval törökzsótistul, burányostul, meg a dékával molnárcsabistul, fletóstul, bauerestül.)
Mivel viszont ti szólaltok meg, az ember hajlamosabb azt gondolni, hogy rendben mennek a dolgok. Evvan, pajti...

Válaszok:
őshonos | 2012. május 21. 20:47

"De miért állnánk meg itt?"

---- Hát ti nem is tudtok megállni a következtetésekben, ha Orbán diktatúrájáról kell vizionálni. Ne is állj meg, irány Brüsszel, áladjunktus.


És még egy: biztatlak benneteket, hogy, ha törvénytelenséget észleltek a pályáztatásokon, bátran, azonnal menjetek a rendőrségre az ügyészségre, esetleg Strasbourgba. Aki törvényt sért, menjen a böribe.


A Fodor Gábortól többet vártam volna mint, hogy átvesz egy 2008 környéki Fidesz cikket és kicseréli benne az MSZP-t Fideszre a Gyurcsányt meg Orbánra. Én mint jobb oldali ennél sokkal jobb a mai kormányt bíráló írást rittyenthetnék le. Szomorú a mai ballib színvonala az országban.


Ennek a valakinek miért is számít a véleménye?


Igaza is van, meg nincs is. Az ellenőrizhető állami pénzeken kívüli "adományok" a korrupció és az idegen befolyásoltság melegágya. Orbán tudja, hogy az oligarchái meg fogják "hálálni" az állami megrendeléseket, kiosztott földbirtokokat. Ettől függetlenül a FIDESZ simán (ha nem is kétharmaddal) nyerni fog, egy darabig sajnos nem lesz normális, ütőképes baloldali ellenfele.


fodorgabi érzi, hogy a mostani baloldalon annyira gyenge alakok próbálnak meg "fellépni" hogy még neki is juthat egy kis maradék a politikusi ételmaradványokból (értsd pénz) a nagy fazék mellett ( közpénzek )

közeleg a visszatérés gabikám, jól látom hogy aktívkodsz újra?

LOL


Orban eseteben diktaturarol beszelni nevetseges. tevedesekrol lehet, rossz kommunikaciorol ugyszinten de diktaturarol! Minden part nyavalyog es sirankozik, de ha eppen valamifele kozos megbeszelesre kerulne sor - a legfontosabb kerdesekben is - az osszes part vagy visszautasitotta a fideszt, mondvan, hogy ugysem fogjak meghallgatni javaslataikat, vagy el sem mennek..Es aztan ha a fidesz dont valamiben ami persze nem tetszik nekik, rohannak sajtoertekezleteket tartani es forrora nyomkodjak a mobiljukat, hogy valamelyik kulfoldi szellelbelelt haverjukat megbizzanak ujsagirasi celzattal, irjanak mar egyt cikket Orban diktaturajarol. Ez mehet legfeljebb egyszer vagy ketszer, de tobbszor biztosan nem. Itt kormanyzokepes ero a fideszen kivul nincs, nekik meg epp eleg bajuk van azzal amit az mszp-szdsz rajuk hagyott es azmit az EU-IMF rajuk kenyszerit. Gabor maga mar volt fideszes-szdsz-es meg Gyurcsany kormanyaban miniszter. Persze az ember valtoztathatja a meggyozodeset is, de azert hulyenek nem muszaj lenni meg annak nezni sem illik senkit.


Íme, a liberális értelmiségi! Már a címadása is minimum Arisztotelészt idézi. Komoly ember nem ad ilyen kommersz címet elgondolkodtatónak szánt írásának.
A többi ugyanez a szint.


Na a következő!
Ha megszüntetik a pártok állami támogatását akkor lesz demokrácia. Mert csak az kap támogatást aki a parlamentbe bejutott. Aki nem annak meg esélye csak akkor van ha keres magának támogatót == LMP.

Válaszok:
NeMá | 2012. május 21. 16:53

Tehát amit most rinyál MSZP, és Gábórunk szemenszedett hazugság!

Válaszok:
NeMá | 2012. május 21. 16:54

Ja ez a támogatás arra jó, hogy valaki bent maradjon a parlamentben.


Millyen szelemes az agy-junktus Úr ángliusúl!!!!


Mi van? Elszöktél a vízszintes kínzócölöpről?
Jájj, futnak utánad a sápadtarcúak klistéllyal...


Már döccens:Elmúltak a hatalom kisherczeghy évei.Sok kárt okozott, az oktatásban is nehéz lesz helyrehozni a pusztítás következményeit,de vigasztaljon bennünket az a tudat,hogy ez a nép nem lesz újra olyan buta,hogy ezeket a bolygótlanokat hatalomba jutassa!


Fodor gábor ezt állítja: "Demokrácia pedig elképzelhetetlen a tisztességes politikai versenyt biztosító szabályok nélkül. A választójogi és a média törvény, a pártok korrekt támogatása erről szól. "

Én pedig el tudok képzelni egy olyan demokráciát ahol nincsenek pártok. Pld. valamilyen tanácsköztársasági formát.

A helyi tanácsokban a polgárok saját magukat és családjukat képviselik, és egyes tanácsok akár több száz főből is állhatnak. A polgárok a tanácsokban jóvágynák, megtárgyalnák a költseégvetési, törvényi, kormányalakítasi stb. javaslatokat, küldötteket választanának, és e küldött képviselné a tanács határozatait az országgyűlésben. A küldött nem magát, vagy valamilyen pártot, hanem a helyi tanács határozatát képviselné. Amennyiben erre nem képes, a tanács más küldöttet választana magának. Ilyen rendszerben nincs szükség pártokra, fölöslegesek.


Hozzá akartam szólni "a nem lépünk ki a koalicióból,mert az ország érdeke ezt kívánja"papagájhoz,de felesleges,Amit leírtál igaz.


A költségvetés köszöni szépen, jól van..


Gabriella visszasírja amikor még nem intézményesített volt a korrupció..


Geuronet Bt., Sulinet, Sulinet Express, kakaóbiztos PC, digitális táblák, Metro4, BKV, MÁV Cargo, Margit híd, Strabag, elektronikus autópálya díj beszedés, Ferihegy, PPP kolesz építés, Lágymányosi híd, ...
Demszkij, Virág et., Mesterházy, Kóka, Magyar Bálint, Csillag et., Szokai, Tocsik, Kocsis et., ...

Gábor, ezeket a kulcsszavakat üsd be a keresőmotorodba! Fusd át a találatokat, hátha holnap érdekesebb blog bejegyzést tudnál kanyarítani.. Címe lehetne "Utam az SzDSz elnökségig, ill. Harcom az intézményesített korrupció ellen" lehetne pl.

Válaszok:
Felebarát | 2012. május 22. 07:12
öszödibeszéd | 2012. május 22. 08:52

folytasd tovább :D teljes legyen a lista

...ezüst hajó, happy end...stb

Válaszok:
hátakkor | 2012. május 22. 08:38

Az áladjunktusunk 20 éve belülről vívhatta harcát a korrupció ellen, de most már jobban ráér a blogtérben harcolni. Nehezen hihető hogy belülről ne tűnt volna fel neki mennyire penetráns és korrupt az élcsapata, ami kívűlről lerítt.


Megfogadtam a tanácsod:
-Gál György 7. kerületi ingatlanpanama, hűtlen kezelés,
- Weinek Leonárd zuglói polgármester: hűtlen kezelés, további részletek:

http://www.helyihirek.hu/index..


khm

Fodor Gábornak egy, csak egyetlenegy hibája volt: megalapította a fideszt. akkor kellett volna közbelépnie.


"Az Ön által leírt "tanácsköztársaság" a jelenlegi társadalom és gazdaság bonyolult viszonyokban megnyilvánuló fejlettsége szintjén, működésképtelen lenne."

Pedig nemrégiben egy ilyen állam még létezett, több évtizeden keresztül.


@Zokni: "Gyakorlatilag a teljes anarchiát eredményezné"

Külső okok matt, nem belső.


@Zokni: "Nem véletlen, hogy az ősközösségi, törzsi szervezettség is inkább az egyszemélyi hatalom ("főnök/varázsló") intézményével húzta ki olyan sokáig (néhol a XX. századig)..."


Az ősközösségi, törzsi szervezettségre a "hatalom" szót nem tartom legmegfelelőbbnek. Inkabb a befolyás szó illene erre.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó