Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 21. 12:55

Minél inkább törekszik a fair play, az alkotmányosság és a közös európai értékrend felrúgására a Fidesz, annál szembeötlőbb félelme a következő választások esetleges elvesztése miatt.

Orbán Viktornak a múlt héten újabb ötlete támadt: vegyük el az állami költségvetési támogatást a pártoktól a következő két évben, hiszen olyan rossz helyzetben van a magyar költségvetés. Hogy miért van rossz helyzetben a költségvetés, az elmúlt két év unortodox szárnyalása után, arról nem szól a hír, csak a pártok megregulázásáról: vonjuk el tőlük az adóforintokat, attól majd javul a költségvetési egyenleg. De miért állnánk meg itt? Pénzbe kerül a köztársasági elnöki hivatal, az alkotmánybíróság, az országgyűlés, a miniszterelnökség és végső soron a parlamenti választás is. A kérdés demagóg, de demagóg Orbán felvetése is: a miniszterelnök abban bízik, ötlete kellemetlen helyzetbe hozza az ellenzéki pártokat. Ne gondoljuk, hogy a javaslattal pár milliárd megtakarítása a tét: ezt az összeget néhány Közgép-támogatás megkurtításával megőrizhetné az állam. Orbán javaslata az emberi együgyűségre és politikaellenességre apellál: van-e normális ember, aki szeretné adóforintjait politikai pártok támogatására költeni, hiszen a politika nem más, mint humbug, a nép feje feletti csűrés-csavarás, gátlástalanul harácsoló érdekcsoportok összecsapása? Orbán azonban rosszul kalkulál: ha a demokratikus folyamatokat rosszul is mérik fel gyakran a választók, a fair play fogalmát mindenki érti és annak aktuális jelentőségét Magyarországon minden választópolgár felismeri. Ma már egyre többen tudják, ki áll a fair play oldalán, és ki az ellenfele. (...)

Amikor Török Gábor, a méltán elismert politológus írásában összemossa a vállalkozásfejlesztést a klientúra-építéssel, ezért téved: az intézményesített korrupció felfalja az országot, ahol már korántsem az a probléma, hogy a társadalmi egyenlőtlenségek nőnek, sokkal inkább az, hogy Magyarországot elvették sokaktól és odaadták keveseknek. Az ár, amit a Fidesz kétharmadáért együtt fizetünk, Orbán hűbérurainak zsebébe vándorol. Amikor a választók 2014-ben mérlegelnek, tudni fogják, minek az árát fizessék inkább meg: a demokráciáét vagy Orbán Viktor hűbéri rendszeréét. Demokrácia pedig elképzelhetetlen a tisztességes politikai versenyt biztosító szabályok nélkül. A választójogi és a média törvény, a pártok korrekt támogatása erről szól. Elszámítja magát azonban a Fidesz: minél inkább törekszik a fair play, az alkotmányosság és a közös európai értékrend felrúgására, annál szembeötlőbb félelme a következő választások esetleges elvesztése miatt.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36750


Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"De miért állnánk meg itt?"

---- Hát ti nem is tudtok megállni a következtetésekben, ha Orbán diktatúrájáról kell vizionálni. Ne is állj meg, irány Brüsszel, áladjunktus.


fodorgabi érzi, hogy a mostani baloldalon annyira gyenge alakok próbálnak meg "fellépni" hogy még neki is juthat egy kis maradék a politikusi ételmaradványokból (értsd pénz) a nagy fazék mellett ( közpénzek )

közeleg a visszatérés gabikám, jól látom hogy aktívkodsz újra?

LOL


Íme, a liberális értelmiségi! Már a címadása is minimum Arisztotelészt idézi. Komoly ember nem ad ilyen kommersz címet elgondolkodtatónak szánt írásának.
A többi ugyanez a szint.


Fodor gábor ezt állítja: "Demokrácia pedig elképzelhetetlen a tisztességes politikai versenyt biztosító szabályok nélkül. A választójogi és a média törvény, a pártok korrekt támogatása erről szól. "

Én pedig el tudok képzelni egy olyan demokráciát ahol nincsenek pártok. Pld. valamilyen tanácsköztársasági formát.

A helyi tanácsokban a polgárok saját magukat és családjukat képviselik, és egyes tanácsok akár több száz főből is állhatnak. A polgárok a tanácsokban jóvágynák, megtárgyalnák a költseégvetési, törvényi, kormányalakítasi stb. javaslatokat, küldötteket választanának, és e küldött képviselné a tanács határozatait az országgyűlésben. A küldött nem magát, vagy valamilyen pártot, hanem a helyi tanács határozatát képviselné. Amennyiben erre nem képes, a tanács más küldöttet választana magának. Ilyen rendszerben nincs szükség pártokra, fölöslegesek.


A költségvetés köszöni szépen, jól van..


Gabriella visszasírja amikor még nem intézményesített volt a korrupció..


Geuronet Bt., Sulinet, Sulinet Express, kakaóbiztos PC, digitális táblák, Metro4, BKV, MÁV Cargo, Margit híd, Strabag, elektronikus autópálya díj beszedés, Ferihegy, PPP kolesz építés, Lágymányosi híd, ...
Demszkij, Virág et., Mesterházy, Kóka, Magyar Bálint, Csillag et., Szokai, Tocsik, Kocsis et., ...

Gábor, ezeket a kulcsszavakat üsd be a keresőmotorodba! Fusd át a találatokat, hátha holnap érdekesebb blog bejegyzést tudnál kanyarítani.. Címe lehetne "Utam az SzDSz elnökségig, ill. Harcom az intézményesített korrupció ellen" lehetne pl.

Válaszok:
Felebarát | 2012. május 22. 07:12

folytasd tovább :D teljes legyen a lista

...ezüst hajó, happy end...stb

Válaszok:
hátakkor | 2012. május 22. 08:38

Az áladjunktusunk 20 éve belülről vívhatta harcát a korrupció ellen, de most már jobban ráér a blogtérben harcolni. Nehezen hihető hogy belülről ne tűnt volna fel neki mennyire penetráns és korrupt az élcsapata, ami kívűlről lerítt.


"Az Ön által leírt "tanácsköztársaság" a jelenlegi társadalom és gazdaság bonyolult viszonyokban megnyilvánuló fejlettsége szintjén, működésképtelen lenne."

Pedig nemrégiben egy ilyen állam még létezett, több évtizeden keresztül.


@Zokni: "Gyakorlatilag a teljes anarchiát eredményezné"

Külső okok matt, nem belső.


@Zokni: "Nem véletlen, hogy az ősközösségi, törzsi szervezettség is inkább az egyszemélyi hatalom ("főnök/varázsló") intézményével húzta ki olyan sokáig (néhol a XX. századig)..."


Az ősközösségi, törzsi szervezettségre a "hatalom" szót nem tartom legmegfelelőbbnek. Inkabb a befolyás szó illene erre.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó