Telefonadó lóugrásban

2012. május 19. 10:05

Biztos, hogy nem ússzuk meg ezúttal sem az uniós vizsgálatot.

2012. május 19. 10:05
Nánási Tamás
Magyar Nemzet

„Bár bizonyára bátor tettnek gondolta, valójában botor módon cselekedett a Telenor távközlési szolgáltató, amikor a telefonadó gyors megszületését látva közölte: az új terhet az idén mindenképpen érvényesíti áraiban az ügyfelekre áthárítva. Ha én e társaság megrendelője volnék, a nyár második felében feltétlenül körülnéznék a piacon, mert egyáltalán nem biztos, hogy a versenytársak is hasonlóképp gondolkodnak. Miként az sem kizárt, hogy a Telenor sem váltja be ezt a parlamenti végszavazás előtt inkább csak fenyegetésnek szánt kijelentését.


Az üzlet logikája ugyanis mást diktál majd. Rendkívül éles a verseny a távközlési piacon, hónapról hónapra csökken hazánkban a mobil-előfizetők száma. (...) Az a tény, hogy a szolgáltatók rendkívül hevesen reagáltak a parlamenti gyorsítósávba rakott, röpke egy hét alatt elfogadott új adóra, szintén azt támasztja alá, hogy a jogszabály sikerrel akadályozhatja meg a lakosság terheinek növelését. Tehát a mindennapokban is működhet, nem csak írott malaszt marad az a rendelkezés, amely szerint az adó miatt legfeljebb havi hétszáz forinttal növekedhet a magánszemélyek számlája. (...)  Ám az idei többlet megér annyit, hogy ellene – jogi eszközökkel – körömszakadtukig harcoljanak a társaságok. Ennek a fő terepe megint Brüsszel lesz: biztos, hogy nem ússzuk meg ezúttal sem az uniós vizsgálatot.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. május 19. 17:29
Hogy lehet lóugrásban adózni. Ha még lórugás adót írna!
várúr
2012. május 19. 17:09
MIndezekhez csak annyit: egész Európában Magyarországon messze legdrágább a telefonálás, akár vonalason, akár mobilon (utóbbin főképp). Innen kezdve a multik visongása egyszerre alávaló és nevetséges. MInt korábban a bankadó, most a tranzakciós adó, amelyet a britek kivételével egész Európában be akarnak vezetni.
Krupp Skya
2012. május 19. 13:04
Elővettem a villanyszámlámat is de sajnos nemtudok eligazodni rajta mert olyan tételek vannak számlázva rajta. hogy: Hálozat használati díj: Magömlésí díj a paksi erőműben: Oszlophasználati díj: Elektonok utaztatása oda, vissza (Retúr) Váltóáramú díj váltómőszakban Oszlopok festése: Szürke festék: Számítógépes hálozat használati díj Rendelkezésre állásí díj Nemsokára olcsobb lesz benzinmotoros agregáttal házilag előállítani az elektromos áramot. A panelben a WC-ben el is fér csak egy kicsit zajos a 10.-en.
gilice
2012. május 19. 12:41
Engem különösebben nem érint a telefonadó, akkor sem, ha nekem kell majd fizetnem, mert nagyon keveset telefonálok... Inkább azt vetném fel, hogy "érzéketlen": az alacsony jövedelműeket, kisnyugdíjasokat ugyanúgy sujtja, mint akiknek nem számít ez a 700 Ft. Ezért is nem bánnám, ha az EU kifogást emelne a bevezetése miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik