Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 17. 11:18

A kormány június 15-ig tervezi benyújtani a jövő évi költségvetésre vonatkozó javaslatát - tájékoztatta György Bálint, az Országgyűlés sajtófőnöke a házbizottság csütörtöki ülését követően az MTI-t. Orbán Viktor korábban arra kérte a Fidesz-KDNP-frakciószövetséget, hogy még a parlament nyári szünete előtt fogadják el a jövő évi költségvetés sarokszámait és az adótörvényeket.

Orbán Viktor miniszterelnök május 2-án úgy nyilatkozott: arra kérte a Fidesz-KDNP-frakciószövetséget, hogy még a parlament nyári szünete előtt fogadják el a jövő évi költségvetés sarokszámait és az adótörvényeket. „Elég példátlan módon már az év felénél legyen meg a következő év költségvetésének kerete, sarokszámai és a bevételi oldala” – fogalmazta meg javaslatát, amelyet a kormánypárti képviselőcsoport támogatott.

Hétfőn – ezúttal is a kormánypárti frakciószövetség üléséről távozóban - azt mondta a miniszterelnök, hogy a nyár közepére állnia kell a 2013-as büdzsé vázának, és szeptemberben már csak a költségvetés nagyobb egységein belüli részdöntéseket kell meghozni. Óvatos tervezési filozófia követésének szükségességéről beszélt és jelezte, megpróbálnak a magyar gazdaság számára, amennyire az a jelenlegi európai viszonyok között lehetséges, egy kiszámítható költségvetést megalkotni.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36626


12 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


megmondta orbán, hogy nem szakértők kellenek a gazdaság beindításához, hanem harminc markos legény.


No és? Ha meglesz, meglesz... Legfeljebb majd módosítják... :-) Például az IMF igényei szerint... :-)


Jó lenne tudni, miért ennyire sürgős hirtelen a jövő évi költségvetés elfogadtatása.

Válaszok:
Muttimi | 2012. május 17. 11:59

Mert az Unió feltételesen felfüggesztette a kohéziós támogatásokat, és mert tárgyalni kell az IMF-fe. Ez javíthatja a tárgyalási pozíciónkat.
Van kockázata is, de védhető stratégia.


2012 május: el akarják fogadni 2012 júniusában a 2013-as ktsgvetést.
ha jól értem.
ööö...

...szeretnék érdeklődni (mielőtt elfogadják a 2013-ast): mekkora VOLT 2012 december 31-én a költségvetési hiány? Amivel nyit a 2013-as év?

Válaszok:
Muttimi | 2012. május 17. 12:45

Mindig azelőtt lesz költségvetés, mielőtt elkészül az előző évi zárszámadás.

Válaszok:
Secnir | 2012. május 17. 13:06

ja, az más. akkor gyorsan csinálják meg 2020-ig. és akkor nem lesz gond.


Na, látod, ha most korrektül kommentelnél, megdicsérnéd Orbán Viktort, hogy kivételesen óvatos és előre gondolkozik. De nem, te támadsz, csak támadsz...Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó