Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 16. 11:38

Nem tudná a Fidesz, hogy legfontosabb bázisa a vidék?!

„Őszintén csak a Fideszen lehet csodálkozni. Nem tudná a párt, hogy legfontosabb bázisa a vidék?! Sőt, a Fideszben nemcsak bízott a gazdatársadalom, de szerette is! »Ez a Viktor is egy vidéki gyerek« – mondogatták büszkén a gazdák, félretéve azt a kellemetlen emléket, hogy Orbán nem jelent meg a 2005-ös gazdademonstráción. Még beszédet sem kellett volna mondania. Csak ott lenni… Néhány percig.

Tény, ha viharba kerül a hajó, akkor előbb meg kell menteni, nehogy elsüllyedjen. Aztán majd beszélhetünk arról, hogy olajjal fűtsük-e vagy szénnel. És most vihar van. De vajon nem a vihar része-e az a zöldbárós benyomulás az agrártárcába, amit most tapasztalni? A személyek, de még inkább a szellem tekintetében. Vajon igazi béke-e a vidék békéjének csúfolt informális program, vagy békediktátum?

Mert a gazdák emlékezetéből nehéz kitörölni azokat az alapvetően MSZMP-s, majd pedig MSZP-s agrártechnokratákat, akik információelőnyüknél és pozíciójuknál fogva mindent elvittek maguknak a kilencvenes évek elején, csontig kopasztva ezzel a szövetkezeteket és azok tagjait, meg a falvakat. Lehet ebből béke? A Népszabadság szerint igen…

Kérdés, kisebbnek akarja-e láttatni a gondokat az, aki azt mondja, hogy bajok vannak a földbérleti pályázatok körül, de még mindent vissza lehet fordítani? Nyilván nem. Van még állami föld bőven, s mindig lesznek pályázó gazdák. A melléfogásokat, szabálytalanságokat pedig ki kell javítani, hisz ezekből egy is sok, és mindegyik messze túlmutat önmagán.

Persze változtatásra lesz szükség az agrárvezetésben eluralkodott szellemen is. Függetlenül attól, hogy a rossz szellemet maga teremtette meg, vagy ráerőltették. A gazdatársadalom a vidék középosztálya. Tevékeny, önállóan gondolkodó, öntudatos, döntéseiért felelősséget vállaló emberek rétege. Ez felel meg a magyar karakternek. Miért akarnánk belőlük segélyre váró prolikat csinálni? Kinek az érdeke ez?”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36579


Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"Miért akarnánk belőlük segélyre váró prolikat csinálni? Kinek az érdeke ez?”

Olyan hatalom nincs mely számára nem lenne kedvérevalóbbak azok, akik függnek tőle. Mert hát ugye a független szabad emberekkel mit is tudna kezdeni a hatalom. Nem sokat. Ugyhogy gazdanép, kössétek fel a gatyátokat. Hogy ne morogjatok, néha majd kaptok egy kis koncot.


Te aztán nagyon értesz a mezőgazdasághoz! (Irónia.)


és ez? (az eredeti cikkből)

"Gőgös Zoltán, az MSZP agrárszakértője... Igen komoly információkkal és értesülésekkel felvértezve.
No de hogy is ne lennének információi, kiszivárogtatott adatai akkor, amikor egykori harcostársának, Benedek Fülöpnek nemcsak szabad bejárása van a jelenlegi agártárcához, de mint elfogadott „agrárstratéga”, nyilván bele is tekinthet az iratokba. A földügyekben korábban rászabott felfüggesztett börtönbüntetését ma már mindenki elfelejtette...'


Fontos és jó cikk.
Az 5 nap meg sem látszik rajta!


"A fidesz legnagyobb bázisa a pénz és a hatalom. Meg az idióták, akiknek le lehet nyúlni a szavazatát"

Ha ez így vann, akkor örökké hatalmon lesznek. Hisz akkor a szavazóbázisuk kifogyhatatlan.


"Meg az idióta kölcsönfelvételeik, amivel minimum 2025-ig szarrá adósították az országot!"

Pedig nem tettek semmi mást, csak azt, amit Európában a demokráciák tenni szoktak. Adósságot halmozta.

Nálunk a baj azért jelentkezik erőteljesebben mint máshol, mert egy sikeres privatizáció után sokkal nagyobb mértékben sikerült megszabadulni a saját termelő kapacitásainktól, mely hasznot termelne, és ezt a hasznot újraforgatná a gazdaságban.

Persze termelés az van most is, csakhát annak hasznát már nem mi élvezzük és nem mi forgatjuk, hanem a külföldiek.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó