Dániel Péter, a demokrata szélsőséges

2012. május 16. 18:41

Kiss Ádám
Hírszerző

Ha a Dániel és demokrata harcostársai is ilyen szélsőséges ganggé akarnak válni, akkor csak rajta.

„Károlyi Mihály gróf még nem zugtörténészi mértékkel mérve (mértékegység: 1 raffay) sem kifejezetten pozitív figurája a magyar történelemnek. Ettől függetlenül a Parlamentnél állt szobra ellen elkövetett szélsőjobber rongálások az igazi proli kreténség kategóriába tartoztak, de az eltűntetésére tett kormányzati erőfeszítések is jól jellemzik az uralkodó „nemzeti” erők nemzeti múltunkkal szembeni beszariságát.

Hogy miért fontos ez? Azért mert régi kedvencünk, Dániel Péter ismét akcióba lépett, és vörös festékkel mázolta össze, illetve táblákkal dekorálta Ki Horthy Miklós hétvégén Kerekiben felállított szobrát. Erre pedig nagyjából ugyanaz áll, mint amit az első bekezdésben.(...)

A szobormázolások, emlékmű-rongálások, emléktábla-leverések alól azonban legfeljebb különleges történelmi helyzetek adhatnak felmentést. Más esetben ez barbárság, és szélsőséges politikai csoportok eszköze, ami a probléma megoldására maximum annyiban jó, hogy az ellenérdekelt fél, jelen esetben a Horthyért kritikátlanul rajongók malmára hajtja a vizet. Ha a Dániel és demokrata harcostársai is ilyen szélsőséges ganggé akarnak válni, akkor csak rajta. Csak ne minden hazai és európai demokrata nevében tegyék ezt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36604