Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 16. 18:41

Ha a Dániel és demokrata harcostársai is ilyen szélsőséges ganggé akarnak válni, akkor csak rajta.

„Károlyi Mihály gróf még nem zugtörténészi mértékkel mérve (mértékegység: 1 raffay) sem kifejezetten pozitív figurája a magyar történelemnek. Ettől függetlenül a Parlamentnél állt szobra ellen elkövetett szélsőjobber rongálások az igazi proli kreténség kategóriába tartoztak, de az eltűntetésére tett kormányzati erőfeszítések is jól jellemzik az uralkodó „nemzeti” erők nemzeti múltunkkal szembeni beszariságát.

Hogy miért fontos ez? Azért mert régi kedvencünk, Dániel Péter ismét akcióba lépett, és vörös festékkel mázolta össze, illetve táblákkal dekorálta Ki Horthy Miklós hétvégén Kerekiben felállított szobrát. Erre pedig nagyjából ugyanaz áll, mint amit az első bekezdésben.(...)

A szobormázolások, emlékmű-rongálások, emléktábla-leverések alól azonban legfeljebb különleges történelmi helyzetek adhatnak felmentést. Más esetben ez barbárság, és szélsőséges politikai csoportok eszköze, ami a probléma megoldására maximum annyiban jó, hogy az ellenérdekelt fél, jelen esetben a Horthyért kritikátlanul rajongók malmára hajtja a vizet. Ha a Dániel és demokrata harcostársai is ilyen szélsőséges ganggé akarnak válni, akkor csak rajta. Csak ne minden hazai és európai demokrata nevében tegyék ezt.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36604


119 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Fűzfapoétának szar a koszorúja.


Hagyjuk már ezt a demokratázást, könyörgöm.

Válaszok:
Viktus | 2012. május 16. 19:22

Az, hogy gazdájával egyetemben Dániel is futóbolond, már régen tudni lehetett, de most ügyvéd létére ( az ügyvédi kar szégyenére!)szándékosan követ el bűncselekményeket vagy legalábbis szabálysértéseket, mindennek a teteje (vagy inkább alja). Azt nem értem,hogyan praktizálhat még? Ügyvédi Kamara, ébresztő!


A tisztább rím (implicite tisztább üzenet!) kedvéért, tisztelt társam a fűzfapoézisben javallom a következő variánsokat:

Ments meg Uram minket Orbántól,Lázártől,
Álszent Semjéntől,Schmittől,köteles Kövértől...

vagy esetleg

Ments meg Uram minket Orbántól,Lázártól,
Álszent Semjéntől,Schmittől,köteles Kövértól...

Válaszok:
gyaloghartur | 2012. május 16. 19:11

természetesen tuttturuttutttturutttunak küldöm, nagy tisztelettel!


Nagy különbség, hogy Károlyi tényleg hazaáruló, zsidóbérenc, ill. Trianon felelőse volt, míg Horthy inkább pozitív figura a balosok számára is (sok területet nem kért vissza, és sok zsidót megmentett).


Én nagyon toleráncs egyednek tartom magamat.
Csak két dógot utálllok rettenetttessen:
1. A cigá..retta füstöt a korcsomában.
2. Scmolladamot a mandidergőn

Válaszok:
gyaloghartur | 2012. május 16. 19:18

"Gyűlölet és keserűség a lehető legrosszabb ellenszer minden társadalmi betegséggel szemben. Olyan, mint a pálinka. Tompítja az agyat és gyöngíti a szemet, és olyan tettekhez vezet, melyeket nem lehet jóvátenni többé."

Wass Albert: Átoksori kísértetek


Na igen ezeknél a demokrácia maximum abban merül ki, hogy ők szeretnék megmondani ki-mit csináljon.


Azt a tiszta versláb kedvéért írta úgy!


Hű de rossz "verset" írtál. Más művészetekben további véna?

Válaszok:
Viktus | 2012. május 16. 20:17
julianus | 2012. május 16. 20:24

Festhetett pár képet Kerényi megrendelésére :D:P biztos azért lettek olyan csodásak.


Meghallotta, hogy megnyílik újra az OPNI és aktiválta magát.


"további véna?", van csak trombózisos. ;-)


Dániel Péter egy.......
http://ezekmennek.info/a-magya..

http://ezekmennek.info/az-elle..

de nem demokrata. De az a maréknyi bazári majom sem, akik tapikolnak neki.


E költemény is alátámasztja, hogy milyen nagy szükség volna az OPNI sürgős megnyitására.


Odatartasz? Ne félj nem követlek.


"demokrata szélsőséges"

Akkor most demokrata, vagy szélsőséges? A kettő együtt valahogy nem stimmel. Igaz a hírszerző filozófiáját még nem ismerem.


Kiss Ádám, szerény véleményem szerint Ön Raffay Ernőhöz képest hátulgombolós kisfiú. A nagy arcból néha nem ártana egy kicsit visszavenni.


Dániel úr történelemszemlélete pontosan megegyezik a Kádár rendszer Horthy-ról alkotott képével. Érdemes elgondolkodni azon, hogy kik alakították ki a kádári marxista történelemírást. Véleményem szerint a most liberálissá vált, de valójában marxista társaság.
Dániel úr saját magáról kilított "ellenálló" képe pontosan megegyezik a Kádár-rendszer középiskolai könyveiben leírt kommunista ellenállás romantikus képével, ami persze marhaság volt. Sosemvolt, nemvolt, de Dániel az oroszlán barlangjában életre keltette.
Mondhatnánk, hogy túl leszünk ezen. Azonban nem mondhatjuk, mert a marxista szar pontosan ugyanúgy él tovább liberáliséknál - a liberalizmus meggyalázásaként. Dániel mindig is az oroszlán barlangjában érzi magát, ez az éltető eleme.
Szar ügy, sosem lesz vége.


5 perce, Hír TV, Szakonyi: "Európa első zsidó törvényét Horthy alatt fogadták el 1920-ban."
Egyszerúűen olyan mocskosan hazudnak, amelyhez képest Dániel Péter csak egy kis ripacs.

Válaszok:
julianus | 2012. május 17. 10:24

Ostoba vagy, vagy tréfálkozol komoly dolgokról?

Ált. iskolai tananyag, gondolkozz.


Bátor fiú ez a Dániel, de én a helyében nem lennék ilyen nyugodt, mert ahogy hallottam, olvastam jó néhány megnyilatkozást, hááát úgy látom sokan fenik rá a fogukat! Aztán persze lesz nagy panaszkodás, siránkozás hogy őt ok nélkül, ártatlanul bántják.....


láttad már pl. az újjáépített Devecsert és Kolontárt?
Ja tudom, az semmi! Nem kell válaszolnod!


láttad már pl. az újjáépített Devecsert és Kolontárt?
Ja tudom, az semmi! Nem kell válaszolnod!


"Azt utólag a MAL Zrt.-vel akarják kifizettetni!"

Te írtad! Utólag! De ez már kész van drágám, és hol a garancia, hogy be is tudják hajtani? De mondom ez már kész van! Az előző Fidesz kormány alatt amikor a fél Bereget elvitte a víz, azonnal felépítették! Medgyessy et. pedig kiment az RTL híradóval és hosszasan ecsetelték, hogy van egy db.(!) ház ami még nincs bepucolva, és valószínű már a rossz idő előtt nem is lesz! Hallatlan egy helyzet volt! Na ennyit erről!!!!!
DDDDDDDDDDDD


Nem tudsz felbosszantani az Orbán bányákkal, ne is erőlködj!:)))Ki ne felejtsd az ezüsthajót, Josip tot-ot, satöbbit, de főleg a satöbbit, mert ezt így szoktátok szegénykéim! :-D Nézz szét a szeretteid házatáján ott találsz egy heti disznóságaik között annyit, hogy nem győzöd olvasni!


Én meg Huttingerhez hasonlót nem ismerek!!! Ezt akár bóknak is veheted, szépen dolgozol az biztos! :-))) Jó éjt!


I hatte your fuck shit
@passziva==gyerekek itt már kevés a pofázás==SPECNAST


Ez a firkálmány még ettől az elme gyenge média segédmunkástól is gyenge!


Ezzel pont akkora paraszt vagy, mint bármelyik széljobber, csak a szélbalon. Egykutya, szar lehet.


Értsd a cikket: nem az a baj, hogy leöntötted te marha, hanem az, hogy lejáratod vele a ájhópéeh magaskultúhát.


Szakonyival nem érdemes foglalkozni. Az érintett időszak vázlatosan.

„1920: numerus clausus. A törvény előírta, hogy a felsőoktatási intézményekbe az országban élő „népfajok és nemzetségek” országos arányszámuknak megfelelően kerüljenek felvételre. (Figyelembe veendő a megelőző 1919. március 21.-július 31. közötti események hatása.)

Első zsidótörvény (Imrédy alatt fogadták el; 1938): vallási alapon határozza meg, hogy ki zsidó; a sajtó, a színház, a film területén 1949 végéig, a kereskedelemben és az iparban 5 év alatt 20%-ra kellett leszorítani a zsidók arányát.

Második zsidótörvény (Teleki idején fogadták el; 1939): harmadíziglen kell igazolni, hogy valaki zsidó vagy sem, szabadfoglalkozású pályákon: max. 6%, ipar, kereskedelem: max. 12%, a zsidó finánctőkére is csapást akart mérni.

1941 végén elfogadták a harmadik zsidótörvényt, megteltek az internálótáborok és megkezdték a munkaszolgálatos egységek szervezését. A zsidó – ’nem zsidó’ házasságot és nemi kapcsolatot is megtiltja; fajgyalázásnak titulálja.

1942 októberében Berlin azt követelte, hogy Magyarországon távolítsák el a zsidókat a gazdasági és kulturális életből; tegyék kötelezővé számukra a sárga csillag viselését, és kezdjék meg munkatáborba szállításukat, hiszen a környező országokban (Szlovákia, Románia, Horvátország) mindez már megtörtént, és ezekből az országokból mintegy 100 ezer zsidó menekült már hazánkba. A kormány visszautasította a követeléseket.
Magyarországra nem volt – ma sem - jellemző a német „zsidóellenesség”; még 1944-ben is Judapestnek hívták Budapestet.

1944. március 19-én a németek megszállták Magyarországot, letartóztatták a baloldali és ellenzéki politikusokat; feloszlatták a kisgazdapártot, a szociáldemokrata pártot, betiltották a baloldali és demokratikus lapokat.
Áprilisban megkezdték a zsidóknak minősítettek gettókba gyűjtését, május-júniusban pedig német koncentrációs táborokba hurcolták a vidéki zsidóságot. 1944. június végéig Magyarország területéről több mint félmillió magyar zsidót hurcoltak el német koncentrációs táborokba. Budapest több mint 200 ezer zsidó lakosának elhurcolását azonban Horthy megakadályozta.”
Továbbá egy kapcsolódó link. http://beszelo.c3.hu/cikkek/a-..
Ugyancsak érdemes tanulmányozni Veesenmayer emlékiratait, mely könyvben is megjelent.


Igazából ez a köcsög dániel elérte, hogy foglalkozzanak vele. Ez a feltűnési viszketeg gyógyegér boldogtalan, ha nem foglalkoznak vele. Ebben hasonlít az öröknyüzsgő példaképére, a gyurcsányira. Persze éjjel lopakodott oda a festékes vödrével, aztán meg nagy rambós pofával pózolt a fotón. De hiába, róla már mindenkinek csak ez a mókás kisfilm jut eszébe:
http://www.youtube.com/watch?v..
Karizmatikus balfax :)


Amíg te Rosa Luxembur

Válaszok:
vahur | 2012. május 17. 10:49

"jól jellemzik az uralkodó „nemzeti” erők nemzeti múltunkkal szembeni beszariságát"

Azt nem értem, hogy mitől beszariság, ha eltávolítanak egy oda nem illő szobrot? Éppen ideje volt már, az eddigi kormányok voltak vagy "beszariak", vagy magukénak érezték a Károlyi féle anarchiát, bolsevizmust, azér' nem vitték már el a francba onnét.


Jót tett Horthynak ez a piros szín!... Mindenki rajta röhög, az is aki nem tudja, ki és mi volt... :-)
Csak azt nem értem, hol voltak a gój (vagy mi) motorosak, akik azt ígérték, megvédik a szobrot?...


Tutturuttu a nemzet harsonája! Izgatja a nép minden problémája, s ha nem is tökéletes a prozódiája, legalább megpróbálja rímekbe önteni, ezért illik megköszönteni:
Dallj Tutturuttu, ahogy jön ki magadbú, mint egy dalos marabu, magyarul akár arabul, hogy jöjjön a tavasz, mikor a proli sörös korsóval szavaz! Mennél több a korsós, annál kevesebb az Or...bán kormány hátramaradó ideje...Legalább is így érezzük idele!
Én veled a fűzkoszorút (mely már nagyon szorít!) megosztom, s nem mondok "sorry"-t, mert sokszor itt én is faragtam rímeket, hogy növeljem híremet!
Koszorúm, mely csupa barka, s eddig a kopasz fürtjeim takarta, mostantól tiéd, te igaz Magyar Tarka Fajta!


Nehogy eccer ezt a Danielát öntse le valaki egy szoborral!


Nem egy egyszerű kérdés ez az biztos.
A szobor ledöntés, lefestés nem szép dolog általában, és jogosan lehet akár könyvégetéshez hasonlítani. De ugye 56-ban is ledőlt egy gyűlölt diktátor szobra itt és leverték nagyon sok helyről az elnyomásunkat jelképező vörös csillagot és ezen nem háborodunk fel, sőt a magam részéről például abszolút rendben lévő dolognak gondolom. Ahogy Gömbös Gyula szobrának felrobbantása a kommunista ellenállás részéről is számomra elfogadható cselekedet volt. Igaz ezekben az esetekben már valóban egy teljesen egyértelmű diktatúra volt Magyarországon, ami sok minden szabályt felül tud írni, nem csak a diktatúra részéről, hanem az azzal szemben adott válaszoknál is. Ma Magyarországon még nincs egyértelmű diktatúra, bár már ami van demokráciának nem igen nevezhető, inkább egyfajta átmenet a kettő között. Így ebben a furcsa közegben érdekes filozófiai kérdés, hogy mit tehet meg az egyén tiltakozásul és mit nem.

Az úgy vélem nem képezi vita tárgyát közöttünk, hogy baromira nincs rendben Horthy szobrot állítani Magyarországon, baromira nincs rendben erről az alakról utcákat elnevezni, aki lelkesen írta alá a zsidótörvényeket, aki majdnem egymillió magyart küldött halálba és aki egy teljesen egyértelmű diktatúra működtetője volt, nem véletlenül köthető az a diktatúra az ő nevéhez. Itt első sorban az államnak lett volna kutya kötelessége, hogy amikor szobrot akarnak állítani ennek az alaknak, amikor utcát akarnak elnevezni róla, megtiltsa, hogy ez megtörténhessen. Az állam súlyos mulasztást követett el ezen a téren. Aztán itt vagyunk mi ugye, nagy hangú antifasiszta demokraták, akik felháborodtunk azon, hogy szobrot állítanak Horthynak, hogy utcát neveznek el róla és le is pötyögtük hősiesen itthonról az otthon biztonságából, hogy ez csúnya dolog. De nem tettünk érdemben semmit azért, hogy ezt a szégyent megakadályozzuk. Így ellenállásunk teljes hiányában, simán fel tudták állítani a szobrot, simán el tudnak róla köztereket nevezni. Az állam után a mulasztás vétsége a mi nyakunkon van, bár kényelmetlen szembesülni vele. Aztán jött a Dániel és loccsantotta a festéket. Ennek következtében a szobrot el kellett vinni a közterületről és jelenleg lemondható, hogy Magyarországon szerencsére nincs egyetlen közterület sem, ahol Horthy szobor állna. És ez az állapot jó, ez az ami rendben van és ezt el kell ismerni, hogy nem az állam, nem mi antifasiszták, hanem egyedül Dániel Péter érte el. A cél teljesen rendben az eszköz lehet vitatható, és akkor eljutunk oda, hogy a cél szentesítheti e olykor az eszközt.

Dániel Péter ettől még a baloldal ripacsa ez igaz, de azt hiszem amit itt tett, az azért nagyon nem azonos azzal, amit eddig tett és amiért a hideg futkosott tőle normális emberek hátán. És az első Magyar Köztársaság elnöke, Károlyi személye is igen ellentmondásos, de mégsem hasonlítanám ennek ellenére sem egy Horthyhoz.

Válaszok:
julianus | 2012. május 18. 10:06

Dániel már annyira vörös bolsi, hogy festékszint se tud mást elképzelni csak vöröset.


Azért látszik, hogy itt jó néhány embernek kisebbségi érzése támadt egy bátor zsidó nyíltan vállalt cselekedete következtében. Ez azért valamivel tiszteségesebb, mint amit a Károlyi szoborral műveltek.


Olyan ismerős a logikád és a "szerkesztett" mondatok.
Horthy Miklós esetében felsorolod, amit negatívumnak tartasz, ugyanakkor Károlyi Mihály esetében megelégszel annyival, hogy igen ellentmondásos. Ennek következtében válik számomra a leírt véleményed ellentmondásossá. Komplexen több tényre és kevesebb körítésre lenne szükség, s akkor akár még vitatkozni is lehetne.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó