Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 16. 09:52

Mit gondoljunk azokról a balliberális demokratákról, akiknek elég volt a jobboldal keltette gyanú?

A Pécsi Tudományegyetem lezárta vizsgálatát és kimondta: a velem szemben felhozott plágiumvád nem bizonyítható. Ezzel pontot is tehetnénk az ügy végére, mégis hadd tegyek pár megjegyzést. (...) Évtizedes politikai pályafutásom alatt jogos kritikák vagy éppen megalapozott szakmai, politikai támadás mellett annyi aljas gyanúsítgatással találtam magamat (nem egyszer családomat) szemben, hogy volt lehetőségem nem csak megérteni, de számtalanszor megérezni is, hogy miként ölhet már maga a legabszurdabb gyanú is, ha azt készek vagyunk tényként elfogadni.

A politikai vád a politikai harc része. A vád a szembenálló erők elsütött fegyvere, és szinte biztos, hogy valamekkora sérülést okoz. Mert mindig van, aki elhiszi a gyanút, a vádat, a legképtelenebbet is. Hogy végül megöl-e az elsütött fegyver, az két tényezőtől függ: a célzás pontosságától, azaz a gyanú megalapozottságától, másrészt pedig a választói sokaság, különösen pedig saját politikai oldalad reakciójától. Példák következnek. Orbán nem azért nem bukott bele a tokaji szőlőbotrányba, mert az megalapozatlan volt, hanem mert dacára az Orbánnal szembenálló igazságnak, támogatói kitartottak mellette. Ezzel szemben Schmitt minden ellenkező állítással szemben nem azért mondott le, mert egy erkölcsi nagyság, hanem mert a jobboldal is kihátrált mögüle. És van egy harmadik eset is. Amikor saját politikai közösséged már akkor ítéletet mond, amikor még csak gyanú van, de nincs bizonyíték. Ez a motivációktól függően vagy irracionális, vagy amorális, esetleg mindkettő.

Az előzőek szerint mindegy lenne, hogy mi az igazság? Egyáltalán nem. De mivel tudjuk, hogy a politika nem csak a tények, hanem (rövid távon pedig leginkább) a látszatok, az értelmezések harca is, ráadásul mindez nem egyszer erkölcsi köntösbe öltöztetve, a még érteni akaró keveseknek érdemes megpróbálni nem önként gyalogolni a politikai vágóhídra. Az ellenfelek mindig meg akarnak szabadulni riválisaiktól. Ebben az ügyben is ez volt a tét. Sokan kívánták ezt a kormány és nem kevesen az ellenzék oldalán is. Bármi áron. A jobboldal ebben a küzdelemben nem érdekes. De mit gondoljunk azokról a balliberális demokratákról, akiknek elég volt a jobboldal keltette gyanú?

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36575


Összesen 128 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Ferenc! Sok a hablatty, az én személyes meggyőződésem az, hogy ennyi véletlen nincs, én személyesen meg vagyok győződve arról, hogy a Te biológia-technika szakos borászati szakdolgozatoddal valami nagyon nincs rendben. Na most, az én személyes meggyőződésem miatt kiperelsz a vagyonomból? Vagy azért perelsz, mert le merem írni az én személyes meggyőződésemet? Egy perrel akarod megváltoztatni a véleményemet? Hát akkor te nagyon nem demokrata vagy, hanem egy bolsevista inkvizítor.


"De mit gondoljunk azokról a balliberális demokratákról, akiknek elég volt a jobboldal keltette gyanú?"

hogy mit? magad irtad par sorral feljebb: Schmitt azert mondott le mert kihatralt mogule a jobboldal.

Nem all ossze? Akkor leforditom: par fanatikus agyhalotton kivul mindenki kihatralt moguled. Mindenki.
Persze te ebbol nem tudod levonni a konzekvenciat, hogy szedni kene a satorfadat, mint ahogy mar 2006ban sem tudtad...


hehe, tenyleg! akkor tehat nem fogadjak el hogy nem bizonyithato :)


ha esetleg összefutnék ezzel a féreggel akkor le fogom köpni

megtehetem nem?
:DD


Csak belegondolok, hogy itt ez a POLITIKUS, és csak ennyi derült volna ki, mondjuk Orbán szakdolgozatával kapcsolatban, vajon nem vonták volna-e már blokád alá az egyetemet a HAHA-hákok, az LMP-s ifjúgárdisták, a MILLÁS-idiótik, és mindazok, akik Schmitt Pál plágium ügyében POLITIKAI demonstrációs nyomást gyakoroltak az eljáró intézményi bizottságokra, azzal az ürüggyel, hogy politikai véleményt fejeznek ki. Most ezeknek nincs, nem volt, ilyen erődemonstrációban megnyilvánuló politikai véleménye?


Szegény Gengszterházy ma bemutatja legújabb Ajánlatát , erre ez az idióta megin ellopja a show-t előle. Fletó ÁFA csalása elévült, ez a vád is elesett akkor, stb. stb.


Előbb hiszem el, hogy a kutyám megszólalt, mint hogy te valaha is a Fideszre szavaztál!
Mindig is érdekelt, hogy ezt magadnak is hazudod, vagy csak kábítani szeretnél?Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó