Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 11. 11:05

Az ATV-nek nyilatkozó Róna Péter közgazdász szerint a kabinet szakmai színvonala messze elmarad az előző kormányokétól.

Amatőr és kókler - mondta Róna Péter az ATV Egyenes Beszéd műsorában a kormány gazdaságpolitikusainak nyilatkozatairól. A közgazdász szerint a kabinet szakmai színvonala messze elmarad az elmúlt húsz év kormányaitól.

 
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36446


Összesen 228 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


volt szerencsénk azokhoz a magas szakmai színvonalú kabinetekhez..

Válaszok:
Nomine | 2012. május 11. 11:30

Róna Ur a saját szakmai megítélését rombolja nagy erőkkel. Kicsit adhatna a saját renoméjára is. A bankadót, a csipsz-adót már lemásolták, a munka központú gazdaságpolitika lett az EU-ban is a kizárólag állam adósság csökkentő politikával szemben az irányadó. Vagyis ha így nézzük Róna szerint az EU is kókler. Biztos, hogy ezt akarta mondani? A sértett hiúság még ilyen idős korban is rossz tanácsadó. Gondoljuk csak végig. Most a rengeteg néhány napos pénzparkolás le fog csökkenni a tranzakció adó miatt. Szegény Simor máris zokog, hogy nem tudja a kormány zsebéből kirángatni a milliárdokat.
Vajon Rónának mennyi tranzakciós adót kell majd fizetnie, hogy ilyen epés megjegyzésre szánta el magát?


átütő sikerű gazdaságpolitikát folytattak azok a másik kabinetek

LOL

micsoda teljesítmény volt az
ez meg semmi


Róna Pétert nem akarom érteni

mint ahogy a sok "szakértőt" + "elemzőt" sem

mind elemehetnek Afrikába a so jó tanácsukkal

nézd meg hova jutott miattuk a világ


Egyre inkább meggyőződésemmé kezd válni, hogy ez a Róna Péter már nem egy közgazdasági szakértő, hanem egy szélhámoskodásra hajló, politizálásra váltott koros kókler.


és ezzel a keresztbevetéssel is qrva magas volt a szakmai színvonal RP szerint.. A kormány kormányoz.


a választók díjazták is ezt a qrva magas színvonalat.


Nem a közgadászoknak kell tetszenie, hanem a választók a választásokon majd pontoznak.


A cégek számának a csökkenése egyáltalán nem baj, sőt.
A kérdés, hogy milyen cégek szűnnek meg.
Régi, és az elmúlt évtized közepén felfutó tendencia volt, hogy egy-egy vállalkozás tulajdonosa(i) különböző "célokra" külön cégeket hozott létre. Nem csak a projektcégekre gondolok - az is baj, ha a meló elvégzése után jogutód nélkül felszívódik, aztán keresheted vele szemben az igényeidet ahogyan akarod -, de voltak, ahol a sumákságra használták a cégecskéket.
A forgalom biztonsága ennek ellenkezőjét kívánja meg.


Mostanában sűrűn volt közgazdász induló választásokon, de nem is erről volt szó. A közgazdászoknak is egy szavazatuk van, Rónának is, adja magas színvonalúakra azt. 2 éve megrázó vereséget kaptak a magas színvonalúak, a kóklerek meg a legerősebb legitimációt.


"Nem az a problema, mit mond Rona, hanem, hogy egyetlen valamire valo kozgazdaszt nem tudok, aki egyetertene a kormany politikajaval."

Ez a Te problémád..


Nem vártam kultúremberhez méltó hozzászólást egyesektől, túlságosan testidegen lenne. Nem baj, tessék csak nyugodtan hisztériázni. A fejet is lehet a falba verni. Demokrácia van, ugye?


Róna Pétert hazatérte után a sajtó felkapta, mert újszerű megfogalmazásokkal hökkentette meg a hazai közgazdasági közbeszédet.
Ez a korosodó, hiú ember most kapaszkodik az után a felkapottság után, amelynek szép, fokozatos megkopását tapasztalja ugyan, de tíz körömmel igyekszik visszatartani.
Ezért tesz időnként különös megjegyzéseket.

Persze, teheti, hiszen felelőssége semmi, ha nem jön be amit mond, ki emlékszik már rá?
Sztár allűrjei vannak és ezt a baloldal igyekszik is kihasználni.

Végül pedig megjegyezném, hogy nálam azóta hiteltelen, amióta azt fejtegette talán két-három éve, hogy az eurónak 370 forintos szinten kellene állnia.
Úgy látom ez a fixa ideája mára sem lanyhult.
Bár lehet, hogy egy ilyen árfolyam segítene, de aki így gondolkodik, annak a politikához fingja sincs, hiszen egy ország lakosságát a közgazdasági szakbarbárság bűveletében élve azért mégsem lehet lenullázni.

Róna Péter egy kókler és nincs szükségünk új Bokros Lajosokra sem!


"...minden szava bejött...!
-------------------------------
Esetleg említenél egyet?
De faszfej nélkül, ha kérhetem.


Kálmán Olga minden alkalommal láthatóan elbűvöli az öregedő gavallért, aki Olgikának minden áron a kedvére kíván tenni és ezért azután melléktevékenységként folyamatosan reszeli a körmeit.

Az ilyen párosítást komoly ügyekben kerülni kellene.
Róna Peti bácsi kiváló partnernek bizonyulhatna egy ATV-s házibulis rendezvényen Kálmán Olgika úrhölgynek, de a napi közgazdaságtant hagyják ki ebből a románcból!


Nem Matolcsyról kérdeztelek, hanem azt kértem, hogy Róna Péter korábbi fejtegetései közül nevezz meg egyet, ami bejött.
Ezt is csak azért kértem, mert korábban azt állítottad, hogy mindig és mindenben igaza volt.

Egyébként pedig, ha már szóba hoztad Matolcsyt és ha már mások is az Orbánék fikázásával vannak elfoglalva, talán vetni kellene egy kósza tekintetet Christine Lagarde legújabb pálfordulására, miszerint elhibázott volt az EU tagországok GDP arányos hiánycéljának a 3 % alá erőltetése, mert NYUGATON nem tudják tartani.
Na, nekünk viszont sikerült.
Elismerés persze semmi, de elég nekünk az is, hogy bebizonyosodott, hogy nem erre felé teszi a kormány a dolgát rosszul.

Mellesleg még annyit, hogy ha ezt a reánk erőltetett hiánycélosdit nem kellett volna az elmúlt két éves gyalázatos támadássorozat kivédése miatt tartanunk, jobban állnánk.

Orbánék nem hibátlanok, de a gazdaságpolitika terén az EU ellenében, nekik lett igazuk.
Az EU tisztességéről és következetességéről, az azonos és egységes elbírálásokról pedig most már de facto bizonyítékaink vannak.


"Róna: Kókler a kormány gazdaságpolitikája"

Nem kókler a kormány. Demokráciában ez a feladata. Adóztatni, utána pedig újraosztani, és közben hangoztatni, hogy feladatokat lát el. Ezt nagyon is profi módon csinálják. Olyannyira, hogy már szinte kellemetlen.


"miközben tisztában van vele, a pénzügyi játszótér irányítása globálisan központosított - mintha itt a "szakszerűségen" bármi is múlna."

Pedig rajtunk múlik. Kevesebbet kell költekezni. Bezárni az állami, önkormányzati intézmények, hivatalok felét, megfelezni a rendőri állományt, abbahagyni a főiskolák finanszírozását, befagyasztani az állami beruházásokat, stb. Ennyi. Két-három évre csak. Saját lábra kell állni. Utána mindegy lenne, van-e, vagy nincs globális pénzhatalom, ahogy a svájciakat sem érdekli, hogy van-e.

Válaszok:
Forsz | 2012. május 11. 18:13

"Saját lábra kell állni. Utána mindegy lenne, van-e, vagy nincs globális pénzhatalom... "
-------------------------------------------
Na igen, ha nem lennénk tagja az EU-nak. Ha az EU nem bennünket választott volna pofozógépnek és ha nem az állandó basztatástól kellene tartanunk.
Kötelezettségszegési eljárás - gyönyörű, bármikor elő lehet állni vele.

Most nyílt meg először a remény kapuja, hogy talán leszállnak rólunk, most, hogy belátták nyugaton, hogy faszfejek voltak.
A baj az, hogy amíg mi mondtuk, addig fasisztáztak, most, hogy a fejükre zúdul a szar, talán ez befogatja a szájukat, ha nem akarják hogy oda is befolyjon.

Válaszok:
Himalája | 2012. május 13. 00:30

Köszi, kitűnő elemzés volt.

Attól tartok, hogy ez az ember (Róna) nem a mi érdekünket szolgálja, sokszor szélkakas véleményével.


Ez pont olyan, mint ha azt mondanád, hogy Kopernikusz hasonlítsa össze a saját a CV-jét a szent inkvizíciójáéval.

Monsignor Róna kihirdette, hogy a föld azért nem lehet gömböjű, mert aki szerinte számít vagyis az öreg fiúk klubja szerint a föld az lapos és különben is ők mindenkinek ezt tanították.

Antik egy kicsit a papa.


"Amatőr és kókler - mondta Róna Péter az ATV Egyenes Beszéd műsorában a kormány gazdaságpolitikusainak nyilatkozatairól."

Ki mondta, hol mondta, mikor mondta, miért mondta?

Egy profi kókler, mondta, mert leállt az államadósság növelése, az ország kifosztása.

Lejebb lennénk, mint a görögök, ha ezek regnálnának és pusztítanának.

Savanyú a szőlő. Ennyi.

Felejtős.


"Ha az EU nem bennünket választott volna pofozógépnek és ha nem az állandó basztatástól kellene tartanunk."

Általában azt szokták választani, ki képtelen arra, hogy visszaüssön, vagy egyáltalán a legkevésbé is ellenálljon.

Orbán minden megnyilatkozásában azt a hülységet követte el, hogy az EU felé allándoan az EU elkötelezettséget, az Eu integrációt, at EU-s értékeket hangoztatta, ami jelzés volt Brüsszelnek, hogy magyarok ugyan külön kis megoldásokat akarnak, de félnek mindentől, ami Brüsszelt megharagítaná és leállítaná az esetleges EU-s pénzeket. Így hát egy kissé megpofozgattak. Más lett volna a szitu, ha Orbán kerek-perec kijelenti, hogy Magyarország nehéz helyzetben van, és ha szolidaritás és megértés helyett Brüsszel fenyegetőzni fog, akkor magyarországnak számara értelmetlen, hogy továbbra is tagja legyen az EU-nak. Egyből kapott volna magyarország néhány miliárdos gyorssegélyt, hogy ne 10% körüli államkötvényekkel kelljen finanszíroznia a költségvetést. Ezt garantálom. Egyszerüen nem vagyunk elég tökösek még szavakban sem, és ezt tudják, és ki is használják. A lengyelek a mi helyünkben megtették volna. Az szinte biztos.


"A kormányzatnak meg ugye még mindig kényelmesebb ez a helyzet, mint kiadást csökkenteni."


A magas állami kiadások azt eredményezik, hogy általuk elvonják a forrásokat a reál gazdaság elől.Ezt kevesen tudatosítják, és csak azt látják, hogy a reálgazdaság számára kevés pénz jut. Ami a lényeg, hogy az állami kiadaások elapasszák a forrásokat.

Ezt egy leegyszerűsitett példával tudom illusztálni:

Tegyük fel, hogy létezik egy olyan gazdaság, ahol az emberek almafák gondozásából élnek, és így kitermelnek 100 almát. Továbbá tételezzük fel, hogy a gazdaság rendelkezik 100 pénzel (csereeszközzel). Az emberek dolgoznak, és aszerint, ki mennyit dolgozott, annyi pénzt kap a a gazdaságban rendelkezésre álló 100 pénzből.

Van: 100 alma és 100 pénz. Az alma ára így módosul: 1 alma=1 pénz.

Erre a hatalom azt mondja az embereknek. Állami feladatokat vállalok, növelem a kiadásaimat, és ezek teljesítésére kötvények kibocsájtásával és a központi bank segítségével beviszek még több pénzt gazdaságba, hogy jobban élhessetek. Így a hatalom a régi 100 pénz mellé bevisz a gazdaságba még plussz 100 pénzt. Ezzel az új száz pénzel természetesen a hatalom rendelkezik, és ő is költi el.

Az új, és a régi pénzel együtt így a gazdaságban immár 200 pénz van. De almából ugyebár csak 100 van. Úgyhogy van 100 alma és 200 pénz. Az ár így módosul. 1 alma=2 pénz.


Az új 100 pénzel a hatalom rendelkezik, így a hatalom a maga számára a 100 pénzen tud vásárolni 50 almát. Az emberek, kik dolgoztak, immár a megkeresett 100 pénzükért csak 50 almát tudnak vásárolni a 100 helyett. Azaz, a hatalom inflációt okozott és az infláció segítségevel lopott a piacról 50 almát.

Kb. így néz ki a forráskivonás a reálgazdaságból az állami kiadások révén.


"Zseniális logika! Panamai Lajosunk biztos most irigykedik. ;-)"


Ez nekem szólt?

Egy üveg pezsgő megillet, téged, (vagy bárki mást), ha találsz benne akár egy logikai hibát.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó