Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 11. 16:15

Vasárnap 72 év után avatnak újra egész alakos Horthy Miklós-szobrot Magyarországon, a Somogy megyei Kerekiben.

Zetényi-Csukás Ferenc, a Horthy István – Mártírok és Hősök Alapítvány elnöke a rendezvény főszervezője közölte: 72 év után avatnak újra egész alakos Horthy Miklós-szobrot az országban. A szobrot az alapítvány mellett Kereki alpolgármestere, Csicsai László, valamint Sas Attila vállalkozó állíttatja. A rendezvényre két-három ezer vendéget várnak, köztük a Horthy család tagjait, vitézi és lovagi rendek tagjait, továbbá magánemberként fideszes és jobbikos politikusokat is.

Marton Lajos, az 570 lakosú somogyi falu független polgármestere az MTI-nek elmondta: a település öt független tagból álló testülete jóváhagyta a szoborállítást, ő maga nem támogatja, de elfogadja a többség akaratát. Mint mondta, Horthy Miklóshoz annyi köze van Kerekinek, hogy a kormányzó többször is vadászott a környékén.

A Szántódról Kaposvár felé vezető úton, a település bejáratánál, egy szemétlerakó felszámolásával alakították ki az elmúlt években azt az autós pihenőhelyet, amelynek tavaly ősszel a Horthy Miklós tér nevet adta a település testülete. Oda kerül a csaknem két méter magas, fából faragott Horthy-szobor, Kücsön Norbert alkotása. A polgármester szerint a szoborállítás megosztja a falut. Hangsúlyozta, szeretné, ha másról lenne híres a település, és nem válna politikai csaták színterévé. Hozzátette: nem kapott meghívót a rendezvényre, de a „sorok között, hátul” a falu elöljárójaként részt kíván rajta venni rajta.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36456


70 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintFából??? A szélsőbaloldaliak az első adandó alkalommal leöntik majd benzinnel és felgyújtják, hogy így álljanak bosszút Ságváriért...

Válaszok:
ketroot | 2012. május 11. 18:55

Vinnyogsz mi? Helyes. Vinnyogj csak, tetszik.


Rossz a hangulatod Topo.
Tudsz te árnyaltabb is lenni.
Próbáld elképzelni, hogy Károlyi is vadászott volna Kerekiben és helyettesítsd be a javasolt szoborhelyszineket.
Jobb ?
(Tölts egy sört, üdv.)


Árnyalt véleményeidet, fáradhatatlan munkásságodat tekintve egy ilyen helyszín jogos várományosa vagy.


 

Csák Máté vagyok, a Felvidék ura. III. András halálával kihalt az Árpád-ház, és megnyílt az út, hogy enyém legyen a Szent Korona. De ehhez előbb le kell győznöm vagy hűbéresemmé kell tennem a többi oligarchát.

 

Válassz engem a Kard és Korona társasjátékban, hogy Pozsony, Nyitra és Gömör vármegyék mellé az egész Magyar Királyságot meghódítsuk!

(X)

"egy szemétlerakó felszámolásával alakították ki az elmúlt években azt az autós pihenőhelyet, amelynek tavaly ősszel a Horthy Miklós tér nevet adta a település testülete. Oda kerül a csaknem két méter magas, fából faragott Horthy-szobor"


Az alkalmazkodás magasiskolája... :-D)))

Horthy, de törpe és fából... a szemétlerakó helyére... :p


Én ebben valami „burkoltat” érzek …


Ahogy tévedsz... minden érában megmagyarázható állásfoglalás... :p

(ha szükséges, azt is kideríthetik, hogy tüzelőnek rakták ki a rászorulóknak...)


Annál rosszabb nehezen lehet, mint amikor a Lenint megszoborló művészt a tanácselnök és a TSZ-elnök is olyan nyomás alatt tartotta, hogy a szobor leleplezésénél derült ki, hogy Leninnek a fején és a kezében is volt egy sapka... - a kommunista ember korlátlan lehetőségeinek aposztrofálásaként... :p


Ja, mert itt pont a szélsőbalosok szokták a szobrokat rongálni, törni-zúzni. Csak úgy tobzódnak.

Válaszok:
Stigma | 2012. május 11. 19:32

Ezt úgy lehetne megelőzni, hogy öt tagú testület ne döntsön Horthy, Wass, Prohászka... meg semmiféle köztudottan vitás alany szobra állításáról sem, ha nem kérdezik meg a közösséget, történész szakértőket... bár ez pártállami frász, kötelező nemzeti ideológia esetében szintén nem bíztató... ://


"a település öt független tagból álló testülete jóváhagyta a szoborállítást"

Válaszok:
Stigma | 2012. május 11. 19:47

Ebben biztos vagyok.
Jól mutatsz élőben is.


Amíg az egész országra kínos egy 570 lelkes falu idióta döntése - mert Magyarországként ír róla a sajtó -, addig oda kéne figyelni, hogy legalább a fülkealkiban, szarkalatos törvényeiben leszabályozzák, hogy mi az, ami nem összeegyeztethető azzal, hogy földrajzilag még Európához tartozunk... ://


Semmi gond, legalább lesz mit köpdösni a donkanyarban és az orosz fogságban elhunytak hozzátartozóinak!


Cselédmentalitású nyugdíjasok kívánságműsora: "Csak a szépre emlékezem" mottóval. Utána közkívánatra: az Őfőméltóságú asszony nyomorenyhítő akciója. Bálabontás: du.3-kor! :)


Isten hozott Magyarországon seggfejek specialistája.
Érezd jól magad.
(És, ha lehet. ne köpj a közös medencébe, mert legközelebb nem látunk szívesen !)


Topo ! Nekem meggyőződésem, hogy ha '89-ben nem csak érettségizéssel, valamint pinahajhászással ütötted volna el drága idődet Te megakadályoztad volna a Kun Béla szobor állítását.
Most, hogy így „beértél”,egyéniséged kialakult, láthatóan több időd is van véleményed megformálására, érdeklődéssel figyeljük „fejlődésedet”


Hú!
Vizuális tipus vagyok, látom ahogy fölmászol a tetejébe!:):):)Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó