Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 10. 14:53

Meglapogatták a vállát annak a testületnek, aminek az a dolga, hogy a DJ-ket hivatásszerűen vegzálja.

„A magyar zenei díjkiosztón különdíjat kapott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatósága. Lefordítjuk: meglapogatták a vállát annak a testületnek, aminek az a dolga, hogy a DJ-ket hivatásszerűen vegzálja.

Mielőtt belemelegednék, hadd szögezzem le, az agylágyulás nem most kezdődött: a MAHASZ nevű elavult képződményt már elég régóta nem lehet komolyan venni. Mi sem igazolja ezt jobban az évente megrendezett Fonogram díjátadónál, ami ahelyett, hogy az újszerű hangoknak nyitna kapukat (mert van ám belőlük bőven, más kérdés, hogy ezek a tehetségek akarnának-e bármit kezdeni ezzel a szakadt renoméjú szervezettel), túlnyomórészt a popzene őstörténeti korszakaiból rajtunk ragadt, vagy olyan mai előadókat aggat a nyakunkba, akikre öt év múlva már emlékezni sem fogunk. Ja, meg a Hooliganst.

A hanglemezkiadói szövetség súlytalanságára az tette fel az udvari bolondi koronát, hogy pár éve cégérükké (sajtófőnökké) tették meg Jeszenszky »A Lopás Ellen Vagyok, De Én Magam Lophatok« Zsoltot, aki azóta szócsőként képviseli ezt az őstulkot - na meg a saját kis pitvarát, a DJ Szövetséget is. Szócsövi minőségében pedig azóta számtalanszor örvendeztette meg a magyar sajtót és blogoszférát, és írta ki magát egyúttal a hiteles közéleti személyiségek közül.”

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36405


9 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Ezek szerint ezt az "urat" nem díjazták.


Speciel ebben a Mahasz/Jeszenszky dologban igaza van. Tobb mint gyanus tarsasag. Es akkor meg az Artisjus nevu penznyelorol nem is szoltunk. (Igen, engem se dijaztak... :))


Az Artisjus/Mahasz/ProArt/stb. féle társaság az, amelyik politikai törésvonalakon átívelve tud gusztustalan, korrupt, a valamikori elvtársi, kisztitkári világ legvisszataszítóbb hagyományait serényen ápoló korporatív szörnyszülött lenni; élén a pökhendi, teflonképű, takonygerincű csinyovnikok koronázatlan királyával, Jeszivel. Aki szeretné, ha kibékülne a Szörényi-Bródy páros, az kezdje el bolygatni a jogdíjakat, meg az adathordozó-matrica rendszert akkor lenne csak olyan nagykoalíció, hogy csak ámulnánk.


Eléggé gusztustalan a történet.


Köztudomású, hogy a diszkósok kevesebb munkával több pénzt raknak zsebre, mint a zenészek, (a sztárok kivételével), és nyilvánvaló, hogy valamilyen jogdíjat kell fizetniük az általuk játszott lemezek után, hiszen abból élnek, hogy mások felvételeit használják.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó