Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 10. 15:54

Az, hogy az USA „nem kívánja megmondani, hogy törvényeivel vagy alkotmányával kapcsolatban” hazánk mit tegyen, vagy ne tegyen, az ennek a barátságnak a jele.

Magyarország az USA barátja, ez a barátság pedig kiemelkedő fontosságú a transzatlanti kapcsolataink további fejlődésében. Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség ezért is üdvözli Thomas Melia amerikai külügyi helyettes államtitkár nyilatkozatát, mellyel egyértelművé tette: „Magyarország ma demokrácia, ez nem kérdés”.

Az amerikai vezető tisztségviselő szavait kifejezetten azok figyelmébe ajánljuk, akik azt próbálják külföldön elterjeszteni, hogy Magyarországon felülkerekedtek az „antidemokratikus tendenciák” és úton-útfélen „diktatúra” megjelenését vizionálják. Az IKSZ álláspontja  – hasonlóan Thomas Meliához - az, hogy az Amerikai Egyesült Államok továbbra is barátjaként, szoros szövetségeseként tekint Magyarországra. Valóban sokféle módon lehet felépíteni egy demokráciát: az, hogy az USA „nem kívánja megmondani, hogy törvényeivel vagy alkotmányával kapcsolatban” hazánk mit tegyen, vagy ne tegyen, az ennek a barátságnak, szoros szövetségnek a jele.

A külügyi helyettes államtitkár azt is leszögezte, hogy nincs kifogásuk a hazai ellenzék által sokat kritizált választási törvénnyel kapcsolatban: a parlamenti mandátumok számának változásában nincsen semmi antidemokratikus. „Nincsen semmi ok az aggodalomra, hogy a következő választás nem lesz szabad vagy legitim”.

Azok, akik külföldön lejárató kampányt folytatnak Magyarország ellen, és ennek keretében folyamatosan és hazug módon az „antidemokratikus, szélsőséges erők” térnyeréséről beszélnek ma Magyarországon, éppen a szélsőséges erők elleni jövőbeni védekezési képességet ássák alá. Látva ma a feleslegesen farkast kiáltó „demokratikus ellenzék” felelőtlen politikai magatartását, az IKSZ úgy véli, hogy a bal- és jobboldali szélsőségek előretörése elleni egyedüli garanciát a Fidesz-KDNP kormányzó pártszövetsége jelenti.

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36411


Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"hogy a bal- és jobboldali szélsőségek előretörése elleni egyedüli garanciát a Fidesz-KDNP kormányzó pártszövetsége jelenti"

Ezt a mondatot leszámítva a cikkben foglaltakkal nagyjából egyet értek. Ezzel még akkor sem ha 2002-2010 között szélsőséges és antidemokratikus kormányzásunk volt. De legalább eltűntek/eltűnnek. És ezért soha nem lehetünk elég hálásak a futóbolondnak.


Választások lesznek az USA-ban. Most nem akarnak fölösleges konfliktusokkal foglalkozni. Most jó nekik így ahogy van a mi helyzetünk. Meg kezdenek kicsit változni a politikai/gazdasági vélemények a világban.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó