Amerika barátai vagyunk

2012. május 10. 15:54

Az, hogy az USA „nem kívánja megmondani, hogy törvényeivel vagy alkotmányával kapcsolatban” hazánk mit tegyen, vagy ne tegyen, az ennek a barátságnak a jele.

Magyarország az USA barátja, ez a barátság pedig kiemelkedő fontosságú a transzatlanti kapcsolataink további fejlődésében. Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség ezért is üdvözli Thomas Melia amerikai külügyi helyettes államtitkár nyilatkozatát, mellyel egyértelművé tette: „Magyarország ma demokrácia, ez nem kérdés”.

Az amerikai vezető tisztségviselő szavait kifejezetten azok figyelmébe ajánljuk, akik azt próbálják külföldön elterjeszteni, hogy Magyarországon felülkerekedtek az „antidemokratikus tendenciák” és úton-útfélen „diktatúra” megjelenését vizionálják. Az IKSZ álláspontja  – hasonlóan Thomas Meliához - az, hogy az Amerikai Egyesült Államok továbbra is barátjaként, szoros szövetségeseként tekint Magyarországra. Valóban sokféle módon lehet felépíteni egy demokráciát: az, hogy az USA „nem kívánja megmondani, hogy törvényeivel vagy alkotmányával kapcsolatban” hazánk mit tegyen, vagy ne tegyen, az ennek a barátságnak, szoros szövetségnek a jele.

A külügyi helyettes államtitkár azt is leszögezte, hogy nincs kifogásuk a hazai ellenzék által sokat kritizált választási törvénnyel kapcsolatban: a parlamenti mandátumok számának változásában nincsen semmi antidemokratikus. „Nincsen semmi ok az aggodalomra, hogy a következő választás nem lesz szabad vagy legitim”.

Azok, akik külföldön lejárató kampányt folytatnak Magyarország ellen, és ennek keretében folyamatosan és hazug módon az „antidemokratikus, szélsőséges erők” térnyeréséről beszélnek ma Magyarországon, éppen a szélsőséges erők elleni jövőbeni védekezési képességet ássák alá. Látva ma a feleslegesen farkast kiáltó „demokratikus ellenzék” felelőtlen politikai magatartását, az IKSZ úgy véli, hogy a bal- és jobboldali szélsőségek előretörése elleni egyedüli garanciát a Fidesz-KDNP kormányzó pártszövetsége jelenti.

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36411