Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 9. 07:14

A megszorításokat sürgető hiteltelenek kevesen vannak Angela Merkel vágyának teljesítéséhez, marad az óriási, üvöltő kérdés: mi lesz veled, Görögország?

„Józan ésszel gondolkodva, egy szabad választáson nem dönthettek másként a görög szavazók. Az már egy egészen más kérdés, hogy a hiteltelenekké váltakon kívül gyakorlatilag csak politikai hulladék maradt alternatívaként. Így kerülhettek most a világ híradóiba olyan figurák, mint a neonáci Arany Hajnal vezére, aki immár az athéni parlamentből üvöltözve riaszthatja el a görög tengerparti nyaralástól még azt a német turistát is, aki a válság idején nagyszerűen spóroló hazájának határát átlépve a kocsmán és a vécén kívül kizárólag az árlapra kíváncsi külföldi kirándulásai során. Miután a szélsőbaloldaliak és szélsőjobboldaliak koalíciója nehezen elképzelhető, a megszorításokat sürgető hiteltelenek pedig kevesen vannak Angela Merkel vágyának teljesítéséhez, marad az óriási, üvöltő kérdés: mi lesz veled, Görögország? Annyit tudunk, hogy Athén pénze a nemzetközi hitelezők további támogatása nélkül július végéig tart ki. Ebbe a rövid időszakba már alig fér bele egy újabb előre hozott választás, amely egyébként vélhetően tovább gyengítené a két nagy pártot.

A kialakult helyzet senkinek sem jelenthetett meglepetést. Az egyik legnagyobb londoni gazdasági-pénzügyi elemzőház, a Capital Economics közgazdászai a már a jelenlegi, második görög pénzügyi segélyprogram elfogadása után úgy vélekedtek, jóllehet a görög mentőcsomaggal az euróövezet nyerhet egy kis időt, a program azonban irreális gazdasági feltételezésekre épül, és várhatóan sikertelen lesz. A jól értesült londoni elemzők arra számítanak, hogy a segélyprogram valószínűleg néhány hónap alatt összeomlik, és Görögország még az idén elhagyja az euróövezetet. Hogy mi van akkor, ha ez utóbbi megtörténik, valószínűleg csak közvetlenül a lépés előtt vagy után fogjuk megtudni, hiszen addig az uniót ellentmondást nem tűrően irányító, s az eurót jól megfontolt gazdasági érdekből bálványozó Berlin a szörnyű következményeket hangoztató pánikkeltésben érdekelt.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36332


Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


az idehaza vinnyogó libsi hulladék most majd végignézheti mi lett volna a mi országunkban, ha az Orbán kormány nem lépi meg azokat a gazdasági dolgokat amiket meg kellett lépnie

nem lesz viccess, az biztos

- főleg az átlag görög embernek nem


Az egyiptomiak megtagadták az IMF-nek a hitel visszafizetését. Azt mondják, Mubarak vette fel, Mubarak fizesse vissza! Igazuk van. Követőik is lesznek, ebben biztos vagyok. Talán pont a görögök következnek.

http://americankabuki.blogspot..

Válaszok:
marko11 | 2012. május 9. 08:37

Mi viszont, rendszerváltás után is a visszafizetés mellett döntöttünk.
Látjuk is az "eredményét"!

Hogy mi lesz a görögökkel? Meg a franciákkal, spanyolokkal, portugálokkal...Vagyis: mi lesz az EU-val? Ki tudja?
Felébrednek-e végre az EU bürokratái, ill. az EU-t irányító pénzügyi körök, hogy... VÉGE!
Rádöbbenek-e, hogy az eddigi úton járva mindenki rosszul jár?
Vagy csak sodródunk tovább?
Aztán...!?


igen, nyilván már most is jól járt mert elvesztette a fizetésének a 30-40%-át

biztos azért váltották le a gyakorlatban a két legnagyobb pártjukat mert jobb lett nekik

hol élsz te, szatyorban?
:DD


kérdezzük meg pantyejevics meg rudolfjani eftársakat

nekik jó volt ott, meg most is jó lenne ha nem jött volna Orbán

:DDDHozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó