Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 9. 10:48

Nem számolhatnak fel pótdíjat a szolgáltatók, ha az ügyfél sárga csekkel rendezi a számlát – írja a Magyar Nemzet egy hétfőn elfogadott módosító indítvány alapján.

Nem számolhatnak fel pótdíjat a szolgáltatók, ha az ügyfél sárga csekkel rendezi a számlát – írja a Magyar Nemzet egy hétfőn elfogadott módosító indítvány alapján. A tilalom többek között kiterjed a víziközmű-, a távhő, elektronikus és hírközlési, valamint a villamosenergia- és földgázszolgáltatást nyújtó vállalkozásokra.

Az Index által szemlézett cikk szerint becslések alapján a közszolgáltatási fogyasztások több mint nyolcvan százalékát ma is ilyen módon rendezi a lakosság. Emlékeztetnek: legutóbb a Magyar Telekom tett kísérletet 142 forintos pótdíj kivetésére abban az esetben, ha ügyfele sárga csekkes befizetést választana, de korábban a Telenor is ilyen megoldás mellett döntött, és a Vodafone is fontolóra vette.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36345


28 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


OK. Nem mondhatom azt, hogy a szolgáltatás díján felül, ami x Ft, 100 Ft-ot kérek, ha valaki csekket is akar. (Azért, mert nekem plusz költség és ugye azt is fizetni kell valakinek. Így tisztességes, mert látja az illető, hogy miért is fizet 10Ft-al többet, mint mások.)
Ha nem lehet, hát nem lehet. Akkor majd mondom azt, hogy x+100 Ft a szolgáltatás díja, de kap 100Ft kedvezményt, ha valaki nem kér csekket.
Még jó, hogy sikerült erre is törvényt hozni okos, a vállalkozások életében jártas és a piacgazdaságot belülről ismerő vezéreinknek.

Válaszok:
luga | 2012. május 9. 13:29
heep | 2012. május 9. 13:44

A sárga csekk a velünk élő kádárizmus.
Egy értelmes kormánynak az lenne a célja, hogy minél kevesebb készpénz forogjon...

Válaszok:
bigyomail | 2012. május 9. 13:11
butapesti | 2012. május 9. 17:02
realista | 2012. május 9. 23:16

ÁSZF-nek hívják azt a szerződést, ami ki van függesztve és amit az ügyfelek 99,9%-a nem olvas el, csak meglepődik, amikor alkalmazzák.


Én személy szerint azt mondanám, hogy ne is legyen készpénz, mert semmi jelentősége. Ám kiindulva idősebb rokonaimból, akik hiába kapják számlára a pénzüket, akkor is leveszik készpénzbe és feladják a sárga csekket, ezt még nem lehetne bevezetni, csak 1-2 generáció múlva, amikor már mi leszünk a 80 éves nyugdíjasok.

Válaszok:
butapesti | 2012. május 9. 16:56

Bizony ez így van, mert ez van a törvényben. De ez másban is így van. Hoz egy törvényt az országgyűlés, azt közzé teszik a Magyar közlönyben, és onnantól rád is vonatkozik, ugyan is a te kötelességed a változások nyomon követése. De például egy városi rendeletet elég kifüggeszteni a polgármesteri hivatal folyosóján. Az meg a te bajod, ha nem jársz be időnként megnézni, hogy mi van.

A törvény előírja, hogy elérhetővé kell tenni az ÁSZF módosítást még a módosítás előtt (ennyivel már barátságosabb, mint ami a törvényekre vonatkozik) és ennyi. Nem kell mindenkit kiértesíteni, bár e-mail-en szoktak, ha fel vagy iratkozva a bank hírlevelére.


Minek vegyek magamra plusz munkát, ha ma sem csinálom, hanem hagyom, hogy a bankszámlámról levonják a járandóságukat a szolgáltatók?


Ha banki utalással fizetünk sárga csekk helyett,a az utalási díjat oda kell fizetnünk. Ilyenkor a pénz továbbítási díja nem a magyar tulajdonú postát gazdagítja, hanem a bankokat.

Válaszok:
bigyomail | 2012. május 9. 13:44
realista | 2012. május 9. 23:21

Az ne zavarja a tisztánlátásod, hogy a sárga csekken fizetett szolgáltatások jelentős része központilag amximalizált hatósági ár. Attól eltérni nem lehet. A sárga csekken való fizetés extra díjával például ezt akarták kijátszani. Nem sikerült, így jártak. Így az x+100 forint nem működhet, az x-100 forint igen. Örüljünk azoknak akik ezzel élni tudnak és így egy kicsit spórolhatnak.

Válaszok:
heep | 2012. május 9. 13:45

Nem tök mindegy? Az utalás díja és a sárga csekk költsége össze sem hasonlítható. Az a nem mindegy, hogy 10, vagy 100 Ft-ot fizetek ki ezért.

Válaszok:
butapesti | 2012. május 9. 16:59

amximalizált = maximalizált


Ez így nem igaz. Ha egy magyar szolgáltató ugyan azt nyújtja, mint egy külföldi, akkor a magyart választom. Ha a boltban van magyar paprika és az van olyan jó, mint a spanyol (márpedig van), akkor mindig azt veszem meg.


Figyelj, Te hülye! Tudod, hogy a Nagy Testvér mennyi adatot eltárol rólad? Elképesztő mennyiséget. Akarod, hogy pontosan tudják mikor és melyik boltban vásároltál tejet és kenyeret, mert a bankkártyás fizetéskor ezt is eltárolják!
Igenis kell a készpénz. Kell az árnyék is, nem lehet úgy élni, hogy még a vécén is követnek.


Nem tök mindegy. A kártyás fizetésnél figyelnek, a csekkes félig-meddig anonym. Szóval néha jobb a kápé. Ha nem akarod, hogy számontartsák mikor és hol vettél kenyeret akkor ne fizessél kártyával a boltban.


Az embereknek meg az az érdekük, hogy a bankok ne figyelhessék az anyagi helyzetüket.


Ha csak készpénzforgalom lenne, akkor nem lennének pénzügyi válságok. Ezeket a virtuális pénzekkel való trükközés okozza, amit a készpénzzel nem lehet megcsinálni.


Nem az a cél, hogy a magyar cégek rentábilisek legyenek. Először a MÁV bevételeit csökkentették azzal, hogy a postai forgalmat a közútra terelték (megszüntek a postavonatok), most pedig a postát kell tönkretenni azzal, hogy egy komoly bevételi forrásától foszják meg.


A nyugdíjasoknak nehogy fizetni kelljen :PBejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó