Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 9. 10:48

Nem számolhatnak fel pótdíjat a szolgáltatók, ha az ügyfél sárga csekkel rendezi a számlát – írja a Magyar Nemzet egy hétfőn elfogadott módosító indítvány alapján.

Nem számolhatnak fel pótdíjat a szolgáltatók, ha az ügyfél sárga csekkel rendezi a számlát – írja a Magyar Nemzet egy hétfőn elfogadott módosító indítvány alapján. A tilalom többek között kiterjed a víziközmű-, a távhő, elektronikus és hírközlési, valamint a villamosenergia- és földgázszolgáltatást nyújtó vállalkozásokra.

Az Index által szemlézett cikk szerint becslések alapján a közszolgáltatási fogyasztások több mint nyolcvan százalékát ma is ilyen módon rendezi a lakosság. Emlékeztetnek: legutóbb a Magyar Telekom tett kísérletet 142 forintos pótdíj kivetésére abban az esetben, ha ügyfele sárga csekkes befizetést választana, de korábban a Telenor is ilyen megoldás mellett döntött, és a Vodafone is fontolóra vette.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36345


Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Ha banki utalással fizetünk sárga csekk helyett,a az utalási díjat oda kell fizetnünk. Ilyenkor a pénz továbbítási díja nem a magyar tulajdonú postát gazdagítja, hanem a bankokat.


Az ne zavarja a tisztánlátásod, hogy a sárga csekken fizetett szolgáltatások jelentős része központilag amximalizált hatósági ár. Attól eltérni nem lehet. A sárga csekken való fizetés extra díjával például ezt akarták kijátszani. Nem sikerült, így jártak. Így az x+100 forint nem működhet, az x-100 forint igen. Örüljünk azoknak akik ezzel élni tudnak és így egy kicsit spórolhatnak.

Válaszok:
heep | 2012. május 9. 13:45

amximalizált = maximalizáltHozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó