Elüldözték Schiffert Vecsésről

2012. május 9. 14:35

Rátámadtak Schiffer Andrásra és az LMP ceglédi önkormányzati képviselőjére szerdán egy Vecsésen rendezett köztéri fogadóórán – mondta el a volt frakcióvezető az MTI-nek. A politikus állítása szerint a támadók a Jobbik aktivistái voltak.

Schiffer András elmondása szerint szerda délelőtt Vecsésen köztéri fogadóórát szerveztek Földi Áronnal, pártja ceglédi önkormányzati képviselőjével, ketten várták a polgárokat. Ekkor azonban körülbelül 12-15 „jobbikos aktivista körbevett minket és elkezdte rugdosni a kitelepülő pultunkat” - tájékoztatott a politikus. Hozzátette: támadóik, akik feltehetően ittasak voltak megfenyegették őket, hogy „húzzunk el Vecsésről, mert itt nincs semmi keresnivalónk”.

Közölte: jobbnak látták elkerülni a konfliktust és mivel ilyen körülmények között a békés vecsési polgárok sem tudtak volna részt venni a fogadóórán, Földi Áronnal együtt távoztak annak helyszínéről. Arra a kérdésre, hogy honnan tudta, hogy a támadók a Jobbik aktivistái, Schiffer András azt felelte, ez a szavaikból is kiderült, de emellett még egy jobbikos pártzászlót is magukkal hoztak.

Az LMP-s képviselő kijelentette: nem kíván a rendőrségjez fordulni, mivel az eset sokkal inkább politikai, mint rendőrségi ügynek számít. Kifejtette: minden fenyegetés ellenére visszatérnek később Vecsésre.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36356