Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 6. 19:41

Csendben jegyzem meg, jól rávilágít az amerikai és a hazai viszonyok különbségére, hogy a honorárium előlegét, mintegy kétezer dollárt már most, a megjelenés előtt megküldte a kiadó.

„Talán két éve keresett meg Dalko Viktoria, sok-sok éve az Egyesült Államokban élő, a Harvardon tanító professzor, hogy könyvet írnának a 2008-ban kezdődött pénzügyi válság okairól, hatásairól, a levonható tanulságokról, és azt szeretnék ha beszállnék szezőtársnak. A felkérést némi húzódozás után elfogadtam.

A könyv elkészült, interneten már megrendelhető. A kiadó, az egyik legpatinásabb amerikai cég, az 1807-ben alapított John Wiley & Sons június közepére igéri a megjelenést. Regulating competition in stock markets - szól a könyv címe angolul. Visszafogott büszkeséggel tölt el, hogy olyan csapatban dolgozhattam, melynek egyik tagja, a könyv társszerkesztője a Nobel díjas Lawrence R. Klein. Az idén 92 éves L. R. Klein 1980-ban kapott Nobel díjat a gazdasági hullámzásokat, ciklusokat elemző és alkalmazó modellek megalkotásáért.

Csendben jegyzem meg, jól rávilágít az amerikai és a hazai viszonyok különbségére, hogy a honorárium előlegét, mintegy kétezer dollárt már most, a megjelenés előtt megküldte a kiadó.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36245


Összesen 288 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Ez a Klein rokon? Mármint az Apró családé?


Minden esetre Orbant nem hivjak szerzotarsnak hasonlo helyekre, ezt rogzitsuk. :)

Válaszok:
kamasuka | 2012. május 7. 07:10

Ismered a mondast, senki sem lehet profeta a sajat hazajaban. Gyurcsany megitelese kulfoldon sokkal jobb, mint Mo-n.

Válaszok:
heep | 2012. május 6. 20:31

Olyan jo latni ezt a sarga irigyseget a jobbermajmok arcan, hogy Kedves Vezetojuknek meg csak kilatasban sincs hasonlo, es most probalnak kompenzalni. :)))))))))


Steve Jobs is diploma nelkul csinalta meg a vilag legnagyobb ceget es az egyik leggazdagabb emberkent halt meg. Latod mik vannak? :)


Talán láttad a Gyurcsány 2006-os interjúját a CNN riporterével. Ha most attól el is tekintek, hogy ilyen gyenge angol tudással egy miniszterelnök ne nyilatkozzon angolul. Ettől eltekintve a riporter lényegében lehülyézte, lehazugozta a Gyurcsányt. Majd ezt a riportot le is adták az amerikai és az európai CNN adásban is. Na akkor ásta el a Gyurcsány magát az amcsi közönség előtt, egyszer és mindenkorra. Lényegében rajta röhögött akkor a fél világ (a másik fele nem látta a riportot).

Válaszok:
egysegelem | 2012. május 6. 21:37

Kösz. Ezt később élvezettel fogom újra nézni.


"könyvet írnának a 2008-ban kezdődött pénzügyi válság okairól, hatásairól, a levonható tanulságokról, és azt szeretnék ha beszállnék szezőtársnak"

Igen Feri, abban a részben kellett segítened, hogy hogyan kell az államcsőd elkerülésére villámgyorsan hitelt felvenni..


Ha a Nagyformátumú még akar vmit használni, ez lenne a dolga, elemezhetné, tanulva a totál kudarcából. Saját bőrén érezte, hogy lehet eladósodni, akár évi 10%-al. Mér van ez, h működik, stb. Hasznos lenne, h már nem írja azokat a qrva jó baloldali könyveit (vki ;) )


Mekkora baj lett volna leesik a létráról ez a nagy formátumú..


Csak szeretem a könnyed bohózatokat.


Tudom, hogy nem szép dolog. De legszebb öröm a káröröm. És ez sokszorosan összejött ennél a holdkórosnál. Kárt ő okozott eleget. De amikor kirúgta a nagy testvér akkor meg én örültem eleget.


Ezt kötve hiszem. Az igazmondó politikusokat a világon mindenütt múzeumokban mutogatják...


Gyurcsany semmivel nem hazudott tobbet abban a valasztasi kampanyban, mint Orban, azota pedig Orban cipojet sem torolheti meg hazudozasban, raadasul semmivel sem hazudott kevesebbet mint a vilagon barmilyen politikai vezeto. Ugyhogy aligha hiszem, hogy egy atlagembert meglep, hogy egy egy politikus hazudik, az viszont annal inkabb, amikor annyira oszinte, hogy be is vallja. Ezzel emelkedett ki Gyurcsany abbol a posvanybol, amit politikanak nevezunk.

Válaszok:
heep | 2012. május 6. 21:56

Egyrészt mi köze annak, hogy a Gyurcsány vagy az Orbán hazudott-e nagyobbat ahhoz, hogy szerinted Gyurcsány megítélése lényegesen jobb külföldön mint itthon? Másrészt hagyjuk már ezt a "szenvedélyes igazságbeszéd" szarmosogatást. Lehet, hogy nektek könnyebben elviselhetővé teszi a bálványotok bukását. De épeszű embert ezzel maszlaggal nem lehet megetetni. Akkor lenne igazad, ha ezt a beszédet (a tartalmát tekintve) élő egyenes TV adásban mondja el. De, hogy a tettestársak előtt elmondja azt amit ott mindenki tudott, hisz együtt követték el, majd ez a beszéd tisztázatlan körülmények között nyilvánosságra került, hát ez bizony csak blama, nem őszinteség.

Válaszok:
egysegelem | 2012. május 6. 22:13
egysegelem | 2012. május 6. 22:17

Ja, a múltkori felsorolásomból kifelejtettem egysejtű barátunkat. És nem veszik észre, hogy már nem is szánalmas, hanem már rég csak bohózatba illő a nagybetegünk kimosdatási próbálkozása a szarból. De egysegelem lehet, hogy Fideszes ügynök. Ő játssza el az elrettentő példáját a ballib archetípusának.


"Akkor lenne igazad, ha ezt a beszédet (a tartalmát tekintve) élő egyenes TV adásban mondja el."

Pont akkor lett volan hiteltelen, es lehetett volna szineszi alakitassal vadolni, ha elore keszul ra. Ez viszont spontan beszed volt. Az pedig, hogy ott mindenki tudott rola, nonszensz. A magyar politikaban a miniszterelnok es egy szuk szemelyes kor dont mindenben, Gyurcsany eseten is igy volt, Orban eseteben is igy van, aztan kiadjak a szavazogepnek mi a feladat. Ugyanugy, hogy a mostani Fidesz frakcioban sincsenek azzal sem tisztaban, mi lesz a jovo heten, fingjuk nincs arrol sem, mirol szavaznak igennel vagy nemmel, nem veletlen menekulnek azonnal, amikor kameraval mennek felejuk az indexesnek, es regen is igy volt. Tehat nem, a frakcio kb semmirol nem tud semmit.

Válaszok:
heep | 2012. május 6. 22:24

A kerdes nem ugy merul fel, rabiznam-e vagy sem, hanem, hogy kire biznam szivesebben Orbanra vagy ra, akkor egyertelmuen ra, mivel Orban ketjegyu szmokat sem tud osszeadni, annyira hulye mindenhez amiben szamok vannak.


"Másrészt hagyjuk már ezt a "szenvedélyes igazságbeszéd" szarmosogatást."

A magyar politikatortenet szimplan legjobb beszede volt.

Válaszok:
heep | 2012. május 6. 22:32

Reménytelenül logikátlan vagy. Ami persze nem csoda, különben miért védenéd ezt a futó bolondot. A Gyurcsány az elmúlt dolgokról beszélt, amit akkor már mindenki tudott az országban. Pont az MSZP frakciója ne tudott volna róla? Amit Te most felhánytorgatsz a Fidesz frakciónak, az meg a napi politika. Ez mindenhol így működik, még béke időben is. Most a gazdasági válságban meg azt nem tudja senki biztosra állítani, hogy holnap lesz-e még euró vagy nem dől e be a Citi bank vagy nem bukik e a Merkel. Szóval most pláne napról napra változik az amit a frakciónak meg kell szavaznia. De az Orbán nem fogja két év múlva elmagyarázni a frakció tagjainak, hogy naponta változó ötletelés volt csak a gazdaság politikánk ahogy a világ gazdasági helyzete változott, mert ezt a frakció tagok is tudják.


"A magyar politikatortenet szimplan legjobb beszede volt."

Te tényleg reménytelen eset vagy.
Inkább a magyar elmekórtan történet legjobb állatorvosi lova volt.


Ha a közgazdász-szakma krémjébe belefér Gyurcsány, akkor azért nem nagyon lehet csodálkozni a válságon...

Várjunk még 4 évet, meghívják Matolcsyt is!


"jól rávilágít az amerikai és a hazai viszonyok különbségére, hogy a honorárium előlegét, mintegy kétezer dollárt már most, a megjelenés előtt megküldte a kiadó"

Fletóka, most komolyan azzal kérkedsz, hogy milliárdosként kaptál a semmire még kétezer dollárt liberális barátaidtól, miközben csődbe vitted az országot..?
Apropó az államadósság kasszába utaltál már némi összeget..?


Most sportot nezek, ed egyszer majd elmagyarazom neked is meg heepnek is, mirol szolt a beszed, mert latom halvany lila gozotok nincs rola. Biztos lesz meg ez tema, majd akkor szakitok ra egy kis idot, hogy korrepetaljalak titeket.


Ez meg mindig nem a beszed lenyege. Kivancsi vagyok, ki az, aki be tudja masolni a lenyeges sorokat belole.


Hogy is mondta Habsburg Ottó?

Horn Gyula díszdoktor Rosztovban, ő pedig minden más egyetemen. :D

Ki nem szarja le, hogy Ferit megemlítik bárhol?

A diplomamunkáját mutassa már meg (ha befejezte Zsóti), aztán lehet örömködni másokkal.


Csakhogy az amerikaiak is értsék: olyan "szakembert" kértek fel a válság okainak elemzésére, aki (és minisztere, Bajnai, az USA nagy kedvence) közvetlenül a válság kitörése előtt is váltig tagadta, hogy Magyarországot a válság komolyabban érinti, aki az országát a válságba úgy vezette bele, mint az arab terroristák a repülőgépüket a WTC ikertornyába. Utólag mindenki lehet okos, de hogy előtte tök hülye volt ehhez is, azt számtalan interjú bizonyítja.


Mindenesetre érdemes lenne ráengedni egy plágiumkereső programot azokra a fejezetekre, amelyekben Gyurcsány is írt. Bár az sem kizárt, hogy a tehénszar-generátor is jól működött. De vajon elkülönül-e az ő személyes teljesítménye ezekben a fejezetekben? És az vajon mennyi? A társszerzőséggel mindenesetre csínján kell bánni, főleg hogy egy haveri szuka a meghívó, - és mint említettem - a válságot megelőzően, Gyurcsány Ferenc totál idiótának mutatkozott a kérdésben, és végső soron bukását is válság hatásainak számokban is megnyilvánuló (2 hét alatt megbukó költségvetés),teljes félreismerése, az arra való válaszképtelenség, a nyugati haveroknál betelő pohár, okozta.


Mindenesetre, ha recenziók jelennének meg erről a könyvről a nagyobb üzleti portálokon, akkor - hozzászólásként - néhány válság előtti Gyurcsány idézettel tökéletesen helyre lehetne tenni a nagy "expert"-et. (szakértőt). Kinek lenne ez a dolga?


Fúvósokra vagy húzósokra? Deresre!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó