Társszerzőként egy Nobel-díjas könyvében

2012. május 6. 19:41

Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc blogja

Csendben jegyzem meg, jól rávilágít az amerikai és a hazai viszonyok különbségére, hogy a honorárium előlegét, mintegy kétezer dollárt már most, a megjelenés előtt megküldte a kiadó.

„Talán két éve keresett meg Dalko Viktoria, sok-sok éve az Egyesült Államokban élő, a Harvardon tanító professzor, hogy könyvet írnának a 2008-ban kezdődött pénzügyi válság okairól, hatásairól, a levonható tanulságokról, és azt szeretnék ha beszállnék szezőtársnak. A felkérést némi húzódozás után elfogadtam.

A könyv elkészült, interneten már megrendelhető. A kiadó, az egyik legpatinásabb amerikai cég, az 1807-ben alapított John Wiley & Sons június közepére igéri a megjelenést. Regulating competition in stock markets - szól a könyv címe angolul. Visszafogott büszkeséggel tölt el, hogy olyan csapatban dolgozhattam, melynek egyik tagja, a könyv társszerkesztője a Nobel díjas Lawrence R. Klein. Az idén 92 éves L. R. Klein 1980-ban kapott Nobel díjat a gazdasági hullámzásokat, ciklusokat elemző és alkalmazó modellek megalkotásáért.

Csendben jegyzem meg, jól rávilágít az amerikai és a hazai viszonyok különbségére, hogy a honorárium előlegét, mintegy kétezer dollárt már most, a megjelenés előtt megküldte a kiadó.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36245