Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 6. 19:41

Csendben jegyzem meg, jól rávilágít az amerikai és a hazai viszonyok különbségére, hogy a honorárium előlegét, mintegy kétezer dollárt már most, a megjelenés előtt megküldte a kiadó.

„Talán két éve keresett meg Dalko Viktoria, sok-sok éve az Egyesült Államokban élő, a Harvardon tanító professzor, hogy könyvet írnának a 2008-ban kezdődött pénzügyi válság okairól, hatásairól, a levonható tanulságokról, és azt szeretnék ha beszállnék szezőtársnak. A felkérést némi húzódozás után elfogadtam.

A könyv elkészült, interneten már megrendelhető. A kiadó, az egyik legpatinásabb amerikai cég, az 1807-ben alapított John Wiley & Sons június közepére igéri a megjelenést. Regulating competition in stock markets - szól a könyv címe angolul. Visszafogott büszkeséggel tölt el, hogy olyan csapatban dolgozhattam, melynek egyik tagja, a könyv társszerkesztője a Nobel díjas Lawrence R. Klein. Az idén 92 éves L. R. Klein 1980-ban kapott Nobel díjat a gazdasági hullámzásokat, ciklusokat elemző és alkalmazó modellek megalkotásáért.

Csendben jegyzem meg, jól rávilágít az amerikai és a hazai viszonyok különbségére, hogy a honorárium előlegét, mintegy kétezer dollárt már most, a megjelenés előtt megküldte a kiadó.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36245


Összesen 266 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Ez a Klein rokon? Mármint az Apró családé?


Ha a Nagyformátumú még akar vmit használni, ez lenne a dolga, elemezhetné, tanulva a totál kudarcából. Saját bőrén érezte, hogy lehet eladósodni, akár évi 10%-al. Mér van ez, h működik, stb. Hasznos lenne, h már nem írja azokat a qrva jó baloldali könyveit (vki ;) )


Mekkora baj lett volna leesik a létráról ez a nagy formátumú..


Ezt kötve hiszem. Az igazmondó politikusokat a világon mindenütt múzeumokban mutogatják...


Ha a közgazdász-szakma krémjébe belefér Gyurcsány, akkor azért nem nagyon lehet csodálkozni a válságon...

Várjunk még 4 évet, meghívják Matolcsyt is!


Csakhogy az amerikaiak is értsék: olyan "szakembert" kértek fel a válság okainak elemzésére, aki (és minisztere, Bajnai, az USA nagy kedvence) közvetlenül a válság kitörése előtt is váltig tagadta, hogy Magyarországot a válság komolyabban érinti, aki az országát a válságba úgy vezette bele, mint az arab terroristák a repülőgépüket a WTC ikertornyába. Utólag mindenki lehet okos, de hogy előtte tök hülye volt ehhez is, azt számtalan interjú bizonyítja.


Mindenesetre érdemes lenne ráengedni egy plágiumkereső programot azokra a fejezetekre, amelyekben Gyurcsány is írt. Bár az sem kizárt, hogy a tehénszar-generátor is jól működött. De vajon elkülönül-e az ő személyes teljesítménye ezekben a fejezetekben? És az vajon mennyi? A társszerzőséggel mindenesetre csínján kell bánni, főleg hogy egy haveri szuka a meghívó, - és mint említettem - a válságot megelőzően, Gyurcsány Ferenc totál idiótának mutatkozott a kérdésben, és végső soron bukását is válság hatásainak számokban is megnyilvánuló (2 hét alatt megbukó költségvetés),teljes félreismerése, az arra való válaszképtelenség, a nyugati haveroknál betelő pohár, okozta.


Mindenesetre, ha recenziók jelennének meg erről a könyvről a nagyobb üzleti portálokon, akkor - hozzászólásként - néhány válság előtti Gyurcsány idézettel tökéletesen helyre lehetne tenni a nagy "expert"-et. (szakértőt). Kinek lenne ez a dolga?


Fúvósokra vagy húzósokra? Deresre!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó