Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 5. 10:31

Közel 850 milliárd forinttal rövidíthették meg a pénztártagokat, amiért nem a legbiztonságosabb befektetési formát választották.

„Segítség, meglopott az állam! – ezzel a jelszóval szervezett tüntetést a nyugdíjrendszer-átalakítás ellen a Magánnyugdíj-károsultak Egyesülete még tavaly januárban. Felhívásukat egy fenyegető képpel illusztrálták, amelyen Orbán Viktor vadnyugati betyárként pisztolyt szegez ránk, minden bizonnyal a nép kifosztása céljából. 


Nem tudni, mitévő lesz az egyesület most, hogy kiderült, tényleg meglopták a hárommillió nyugdíjpénztártagot, de nem a pisztolyos ember, hanem azok, akik annak idején tolvajt kiáltottak. (...)

Aki tehát lopást, »einstandot«, »a nép kifosztását«, »a melósok kirablását« emlegette a nyugdíjrendszer átrendezésekor, jobb, ha legalább most, utólag tájékozódik a balliberális kötődésű vezetéssel megáldott kasszák befektetési tevékenységéről. Ha már nem tették meg azelőtt, mielőtt tolvajt kiáltottak.”
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36206


106 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Ezt Selmeczi Gabika számolta ki?
Az kemény ...

Válaszok:
Kovács Jenő | 2012. május 5. 10:44

Tudjuk, régi trükk: ha nem tudsz ellene tenni, állj az élére és fordítsd meg a vádat!
Lásd: a plagizátor és tolvaj Gyurcsány mindenkit lopással vádol szakdolgozat ügyben. Szánalmas.

Válaszok:
Dr. Táskás Tóni | 2012. május 5. 13:04

Vannak, akik másként látják, mint Szabó Anna:

http://tenytar.blog.hu/2012/05..


Mert nyilván Selmeczi Gabika is, akárcsak Szabó Anna, közgazda egyetemi tanárok, mint Simonovits András, hehe.

Simonovits világosan elmagyarázza, hogyan kell értenünk ezt a "850 milliárdot":
http://atv.hu/cikk/video-20120..

Amúgy röhej, ezek azt gondolják, hogy az elsíbolt 3000 milliárdot meg bírják magyarázni annak a több millió manyup-tagnak, akiket einstandoltak?


Azért az évszázad meglepetése lett volna, ha Selmeczi Gabriella kiáll és azt mondja: "elnézést, tévedtünk, nem kellett volna "megvédeni" a nyugdíjakat, minden jól volt úgy, ahogy volt.
Valahogy nem illene a koncepcióba...


"...tényleg meglopták a hárommillió nyugdíjpénztártagot..."! Erre lehetett következtetni a nyugdíjpénztárak elvtelen, a tisztesség és törvényesség látszatát is feladó magatartásukból, és ahogy az élet-halálra menő tagtoborzásukat bonyolították.
Tulajdonképpen törvényileg biztosított bevételre tettek szert, amivel minden kontroll nélkül hazárdírozhattak, és annyit költhettek magukra, amennyit csak akartak. Tehették mindezt a bérből és fizetésből élők nagy "barátjának", az mszp hallgatólagos beleegyezésével.

Válaszok:
Kovács Jenő | 2012. május 5. 11:03
Robinzon Kurzor | 2012. május 5. 11:08

Lol! Nyugdíj. :)

Beszélgessünk inkább a Star Warsról, annak több realitása van...


"a "pénzügyi tanácsadók" gyorstalpalója" - miről beszélsz te egybites?:) szemlátomást annyit értesz az egészből-hez, mint zsiráf a bicajozáshoz.

Inkább arról ugassál "portfóliókám", hova lett a 3000 milliárd?


Jé, a legnagyobb nyuggerpénztár az OTP volt. Hehe.


Nyuszó,muszó jól fizetnek,téged se az eszedért szeretnek,ha szeretnek. Azért minden szar feladatot nem kéne elvállalnod.Nálad komolyabb közgazdászok is csak találgatják,h mi lehetett volna ,de te nem, biztos ami biztos meg mondod itt a tutit.nyuszó-muszó


Mondjuk ebből csak az nem igaz, hogy minden kontroll nélkül, hogy hazardírozhattak és hogy annyit költhettek magukra, amennyit csak akartak.

Válaszok:
civilina | 2012. május 5. 12:31

Amilyen a miniszterelnök, olyan az őt követő csürhe logikája is...olyan cigányos.


Az OBA 100 milliárdját is lenyúlták, visznek itt mindent. Csak nem kéne ez a süket ideológia hozzá.


"a senki altal nem felugyelt"

A PSZÁF-ban külön részleg foglalkozott a pénztárak felügyeletével ... Szász Károly alatt is.

Ellene nem kéne eljárást indítani, hogy miért hagyta ellopni ezt a sok pénzt?

Válaszok:
Kovács Jenő | 2012. május 5. 11:22

Hajrá ezer fogú ezt a zsetont kell visszalopni 87l milliárd, hol is van? Megmondom nálatok.


Amúgy meg '96-ban született egy igencsak szigorú biztosítási törvény, igaz, egy rövid ideig csupán azért, hogy a "GRAVE"-s befektetéseket kiszorítsák a piacról, és helyette (lehetőleg csakis az OTP-nél) forintban kockáztassa továbbra is a nép az önkéntes megtakarításait.

A hozamokat már akkoriban se bírták reálisan számolni, pedig a forint akkor még nem ugrált ennyire gyalázatosan, és még ejró se volt...

Válaszok:
Kovács Jenő | 2012. május 5. 11:28

helyesbítem magamat: nem csupán azért, hanem éppen azért, hogy a "hozamokat" és a visszaosztás arányát, nevezetesen: hogyan aránylik a pénzintézet haszna a befektetőéhez, a nemzetközi mércével mérve is a lehető legszigorúbban ellenőrizhessék.


Az a vörösnácikat ( már azt a keveset aki még maradt) egyáltalán nem zavarja ,hogy a felülvizsgálatot a Számvevőszék végezte és a pénztártagok nyolcszáz milliárd forint veszteségét, ahhoz mérten szenvedték el , mintha magyar állampapirokat vettek volna.
Azon állampapirok kamatait megkapták volna de ezt a komcsi banda a magánpénztárakon keresztül lenyulták.
A többsége a pénztártagoknak, szart sem kapott nem hogy hozamot

Igen! A magánynugdij pénztárak pénzét ellopták. Egyrészt a pénztártagok hogy a közös TB kasszából minden évben a saját számlán jóváirtak harminc százalékot, másrészt hogy a pénztárak valamennyi költségét, ráadásul - ebből a közösből lenyúlt pénzből fedezték. Tény hogy a magánpénztári tagság kötelező volt, de nem kellene úgy tenni, mintha keservesen megkeresett pénz lett volna.
Ez van , elvtársak! Mostmár világos hogy lehetett volna hozam, de a bolsik lenyúlták! Tessék csak náluk reklamálni!
Ne hagyjátok szó nélkül!


"Közel 850 milliárd forinttal rövidíthették meg a pénztártagokat, amiért nem a legbiztonságosabb befektetési formát választották."

Majd meglátjuk, bebizonyosodik-e? De abban biztosak lehetünk, hogy nem a manyup tagok érdekében folyt a nagy siránkozás, amikor az állam visszavette a kötelező befizetéseket, aminek a hiányát, a folyó nyugdíjfizetések érdekében kölcsönnel kellett pótolni. Mert arról senki nem beszélt, hogy a manyup kasszába terelt pénzekből semmilyen kifizetés nem történt, a jól bevált recept szerint azt az államra hagyták. Szóval ki lopott, kitől?


Ha nem csal az emlékezetem, az elején a mnyp-k befektetései csak az állampapírokra korlátozódtak, innen jutottak el egészen a "hedge fund"-kig, amelyek a legmagasabb kockázatú befektetési alapoknak minősülnek. Ezek az alapok még testvérek között is kimerítik a hazárdírozás fogalmát.

Na, jó! Hajlandó vagyok finomítani a véleményemen: majdnem annyit sikerült költeni magukra, amennyit szerettek volna.


Én tudom, ki vagy - egy senki - de te nem tudod, én ki vagyok, bibibííííííí:D

Válaszok:
krisztoforo48 | 2012. május 5. 19:20

Bokszolunk? Nem. Kevés vagy hozzá:) Mint minden máshoz.


"Közel 850 milliárd forinttal rövidíthették meg a pénztártagokat, amiért nem a legbiztonságosabb befektetési formát választották. "
Az mind semmi. Az állam 2800 milliárd ft-al rövidített meg 3 millió embert. A pénz pedig eltünt. Huss, mondta a focista és kuszaszem varázsló.


Annak a felét a focista kúrta el, és abból 7000 milliárdot 2 év alatt. Ráadásul a kormánya nemcsak bóvli, hanem ügynökkormány is. Osztjónapot.


Pontosan ezt tette az ostoba szőke és a cikk írója is. Nem tudnak elszámolni 3000 milliárd ft-al, elszállt a semmibe...


A repedtsarkú beszél összevissza, attól függ, hogy mit adnak a szájába...D.

Válaszok:
slomovicz | 2012. május 5. 13:20

A kérdés az volt, hogy lopás volt-e a nyugdíjbefizetéseknek a manyupba terelése, ráadásul kötelezően, miközben az államnál maradó nyugdíjfizetési kötelezettségeket adósság terhére lehetett teljesíteni? Ráadásul most úgy néz ki, hogy a manyuposok rosszabbul jártak.

A nyugdíjbefizetéseket, mive azok nem kerülnek azonal felhasználásra valaki kamatoztatja. A manyup a saját hasznára és a befizetők kárára használta, az állam a pillanatnyi fizetési kötelezettségekre, ami mindannyiunk közös gondja.

Ennyit erről.


Én akár a böllérkést is elővehetem, ha így akarod megvitatni a manyuprablás körülményeit, muhaha, seggfej:)


Annyira viccesek vagytok!
Elárulom na, én anyaggyűjtésre járok ide röhejes dumákért:)


Ne tegyél fel neki keresztkérdéseket, mert össze fog zavarodni! Az eligazításokon nem tudnak mindenre felkészülni...


Szar helyre rakták a pénzüket.Ismerősöm a javaslatomra rakta ár másik pénztárba a pénzét,9 évre 70e Ft-ot kapott.Nem volt kötelező a legkockázatosabba tenni a zsetont, lehetett jó pénztárakat választani amik termelték a pénzt a számládra.Minden évben jöttek a PSZÁF statisztikái pénztárankénti lebontásban, melyik kockázatnál mennyi volt a hozam.Csak baszott mindenki foglalkozni vele.Én néztem, 4x váltottam pénztárt a 12 év alatt.Majd meg is kapom a kis pénzemet,ha majd nyugdíjba megyek.Az állami mellé.Ami kereken 0 azaz NULLA % hozamot termel.Nem reált,simát.Ha be nem csődöl,mint bölcs vezérünk a múlt héten említette.Mert olyan faszán megvédték.


Mindenki tudja ki vagy.Fispán Geyza a keresztségben.


Ez a szőke ribanc még él?


Valoban megszokott dolog a lopas es hazudozas az elvtarsaktol, emlekezetet felfrissitendo hallgassa meg ujra Gyurcsany beszedet Oszodrol.Azon is gondolkodjanak el, vajon miert volt kotelezo ez a "maganyugdijpenztar"..


Ez újságírás?? Szánalmas. Amúgy pedig hol vannak a beígért egyéni számlák???

Válaszok:
krisztoforo48 | 2012. május 6. 05:03

Nem csak a volt nyugdíjpénztár tagoknak,hanem mindenkinek meg kellett volna csinálni az egyéni számláját már régen!


A világon semmi nem állt helyre.Én az önkéntes számlámról kivettem a hozamot 2008 májusában és áldom az eszem érte.Azóta a bennmaradt tőke utáni hozamom 3millka után,tavaly őszi elszámolás szerint -16ezer.Gondolkodom rajta,hogy megszüntetem és inkább másba fektetem be.Még nominálisan sem maradt értéken,nemhogy nőtt volna.


Öcsike! Kérdezd meg a Csótányt a 22000 milliárdról. Dolgozatkeresés közben majd megmondja nekes.
Infantilis!


Aha. A manyupot a saját bruttó jövedelmemből fizettem, a saját elkülönített számlámra. Lehet hogy szar befektetésnek, biztosan lehetet volna jobb kamatozást találni, de annál még mindig sokal jobb volt, mint hogy MEG SEM KAPOM, elnyeli a feneketlen költégvetés.
Most hogy "megmentették" , magyarul elvették tőlem, mi a fasztól lenne nekem jobb ?
De tegyük fel, jó állampolgár vagyok,és megértem a nehéz helyzetet. Hová a francba pancsolták el ?


A nyugdíjjárulékot kötelezően levonják,azt nem Te fizeted.Aki önkéntesbe fizet saját akaratából és saját adózott jövedelméből,mint pl.én,az az övé.


A nulla hozam a reálhozamra lehetett igaz. Ami pl. azt jelenti, hogy volt 5% hozam, infláció 5%, reálhozam nulla. Hogy pontosan hogyan számította a kormányunk, számomra titok.

Az igaz, hogy a költségek "pofátlanok" voltak.

Erre lehetett volna egy jó megoldás, ha a kormány átteszi az egész pénzt egy állami kezelésű megoldásba, meghagyva a tőkefedezeti részt. (Ez nagyon fog hiányozni úgy 20-30év múlva!)

Egyúttal meghagyja a kétkulcsost, mondjuk a felsőt 32-ről 30 %-ra csökkentve.

Elmondhatta volna, hogy csökkentette az adókat, de nem kell bevezetnie egy rakás "unortodox szerencsétlenséget".


MKB-nál vagyok és csak azért,mert már meghatároztam az éves befizetést a Cafetéria keretemből.Egyébként teljesen mindegy melyikben vagy,csak élősködnek rajtad.Egy sima banki betétnél legalább a reálérték megmaradt volna,de ezeknél a nominál érték sem,tőke sem.De év végén game over.


Ha lekötött betétbe teszem,még ha rövid lejáratú is,akkor is megőrzi legalább az értékét és a tőkém nincs veszélyeztetve.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó