Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 3. 14:56

A miniszterelnökhöz és a belügyminiszterhez fordul Vadai Ágnes azért, hogy hozzák nyilvánosságra az UD Zrt.-ügy dokumentumait, illetve a cég és az állam közötti kártérítési perben létrejött megállapodást.

Vadai Ágnes bejelentette, levélben kezdeményezi Pintér Sándor belügyminiszternél, hogy a minisztériumnál, illetve a tárca felügyelete alá tartozó szerveknél meglévő, az UD Zrt.-re vonatkozó valamennyi dokumentum és hangfelvétel minősítését oldja fel, és a levél kézhezvételétől számított nyolc napon belül hozza nyilvánosságra. A Demokratikus Koalíció politikusa közölte azt is, Orbán Viktor miniszterelnöknél azt kezdeményezi, hogy az UD Zrt. által a magyar állam ellen indított kártérítési perben létrejött megállapodást és az ehhez kapcsolódó valamennyi kormányzati dokumentumot a levele kézhezvételét követő napon hozzák nyilvánosságra. Szerinte a tisztánlátás érdekében erre a két lépésre mindenképpen szükség van és reméli, hogy kérésének a miniszterelnök és a belügyminiszter is eleget fog tenni. 

Vadai Ágnes emlékeztetett arra, hogy az UD Zrt.-ügy első szakasza a múlt heti elsőfokú bírósági döntéssel lezárult, ugyanakkor kérdések is felvetődhetnek az ügyben. Sokat hallottunk Szilvásy Györgyről, Tóth Károlyról, Dávid Ibolyáról, Herényi Károlyról és talán kevesebbet az ügy többi szereplőjéről - fogalmazott az ellenzéki politikus, aki szerint azért fontos az UD Zrt.-ügy dokumentumainak nyilvánossága, hogy látni lehessen, kik állnak ebben az ügyben a „másik oldalon”. A politikus a kártérítési ügyben létrejött megállapodás nyilvánosságát azért tartotta fontosnak, hogy kiderüljön, az adóforintokból  melyik cég, milyen összeget és milyen ütemezésben kaphat majd.  

A Pesti Központi Kerületi Bíróság április 25-én nem jogerősen, javarészt bűncselekmény hiányában mentette fel az UD Zrt.-vel összefüggő megfigyelési ügyben megvádolt Dávid Ibolyát, Szilvásy Györgyöt és két társukat. Ugyanezen a napon közölte a Fővárosi Törvényszék, hogy megegyeztek a felek az UD Zrt. által a Nemzetbiztonsági Hivatal és a magyar állam ellen indított személyiségi jogi perben.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36151


Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Itt sokkal többről volt szó Vadai Nyanya:
http://www.origo.hu/itthon/200..
A Gyurcsány által cenzúrázott jelentés persze a másik felet hibáztatta:
http://www.origo.hu/itthon/200..
Még szerencse, hogy történt azóta némi kárenyhítés:
http://www.kiskuntv.hu/2012/04..
----- Nem ártana ezt a macát sem megvizsgálni, vajon mekkora kárt okozott az elvakultságával. Lett volna lehetőség tehát korrekcióra, a mulasztókat felelősség terheli. Az általuk elrendelt titkosítás nem a kárenyhítést, hanem a felelősségelkenést szolgálta.


Ha az UD Zrt. Magyarországnak kémkedett, akkor nyilván nem lehet feloldani a titkosítást. A magyar állam ellen indított kereset győzedelmes lezárása pedig Magyarország sikere. Örüljünk, hogy ennyivel megúsztuk. Fútó Barnabásnak meg minimum dukál egy középkereszt.


Amúgy feltűnt még másvalakinek is, hogy az LMP (és Fabius is!) milyen rendesen kussolnak ebben az ügyben?Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó