Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 3. 14:56

A miniszterelnökhöz és a belügyminiszterhez fordul Vadai Ágnes azért, hogy hozzák nyilvánosságra az UD Zrt.-ügy dokumentumait, illetve a cég és az állam közötti kártérítési perben létrejött megállapodást.

Vadai Ágnes bejelentette, levélben kezdeményezi Pintér Sándor belügyminiszternél, hogy a minisztériumnál, illetve a tárca felügyelete alá tartozó szerveknél meglévő, az UD Zrt.-re vonatkozó valamennyi dokumentum és hangfelvétel minősítését oldja fel, és a levél kézhezvételétől számított nyolc napon belül hozza nyilvánosságra. A Demokratikus Koalíció politikusa közölte azt is, Orbán Viktor miniszterelnöknél azt kezdeményezi, hogy az UD Zrt. által a magyar állam ellen indított kártérítési perben létrejött megállapodást és az ehhez kapcsolódó valamennyi kormányzati dokumentumot a levele kézhezvételét követő napon hozzák nyilvánosságra. Szerinte a tisztánlátás érdekében erre a két lépésre mindenképpen szükség van és reméli, hogy kérésének a miniszterelnök és a belügyminiszter is eleget fog tenni. 

Vadai Ágnes emlékeztetett arra, hogy az UD Zrt.-ügy első szakasza a múlt heti elsőfokú bírósági döntéssel lezárult, ugyanakkor kérdések is felvetődhetnek az ügyben. Sokat hallottunk Szilvásy Györgyről, Tóth Károlyról, Dávid Ibolyáról, Herényi Károlyról és talán kevesebbet az ügy többi szereplőjéről - fogalmazott az ellenzéki politikus, aki szerint azért fontos az UD Zrt.-ügy dokumentumainak nyilvánossága, hogy látni lehessen, kik állnak ebben az ügyben a „másik oldalon”. A politikus a kártérítési ügyben létrejött megállapodás nyilvánosságát azért tartotta fontosnak, hogy kiderüljön, az adóforintokból  melyik cég, milyen összeget és milyen ütemezésben kaphat majd.  

A Pesti Központi Kerületi Bíróság április 25-én nem jogerősen, javarészt bűncselekmény hiányában mentette fel az UD Zrt.-vel összefüggő megfigyelési ügyben megvádolt Dávid Ibolyát, Szilvásy Györgyöt és két társukat. Ugyanezen a napon közölte a Fővárosi Törvényszék, hogy megegyeztek a felek az UD Zrt. által a Nemzetbiztonsági Hivatal és a magyar állam ellen indított személyiségi jogi perben.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36151


Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Itt sokkal többről volt szó Vadai Nyanya:
http://www.origo.hu/itthon/200..
A Gyurcsány által cenzúrázott jelentés persze a másik felet hibáztatta:
http://www.origo.hu/itthon/200..
Még szerencse, hogy történt azóta némi kárenyhítés:
http://www.kiskuntv.hu/2012/04..
----- Nem ártana ezt a macát sem megvizsgálni, vajon mekkora kárt okozott az elvakultságával. Lett volna lehetőség tehát korrekcióra, a mulasztókat felelősség terheli. Az általuk elrendelt titkosítás nem a kárenyhítést, hanem a felelősségelkenést szolgálta.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó