Gyurcsány Ferenc egy kis Schmitt Pál

2012. május 2. 10:07

Magyari Péter
Index

Mindketten egyre agresszívabbakká váltak, ahogy az ügy egyre nehezebben vált védhetővé.

Rettentő érdekesek a párhuzamok Schmitt Pál és Gyurcsány Ferenc viselkedése között. Amikor világos lett, hogy letagadhatatlan az egyezés egy másik munkával, akkor Schmitt törzsanyagról és közös munkáról beszélt, Gyurcsány pedig arról, hogy bolond lett volna nem használni. Mindketten a világ legtermészetesebb dolgaként, szinte kedélyesen jelezték, hogy persze, hasonlóságok lehetnek, de ilyen a világ rendje.

Abban is hasonlók, hogy mindketten politikai vitává akarták átalakítani az ügyet. »Semmi mást nem tudok feltételezni, mint kizárólag rosszindulatot« – mondta Schmitt még januárban. »Politikailag meg akarnak ölni« – mondta most Gyurcsány.

Aztán jött mindkettejüknél a fenyegetőzés. Schmitt Pál még lemondásáról szóló beszédébe is beleszőtte, hogy feljelentést tesz az doktori címét visszavonók ellen. Kedden már Gyurcsány is ígért feljelentéseket. Mindketten egyre agresszívabbakká váltak, ahogy az ügy egyre nehezebben vált védhetővé.

Hogy a magyar politikából mennyire hiányzik a logikus gondolkodás, azt megannyi érdekes egybeesés bizonyítja e két ügyben is. Kedden az a Selmeczi Gabriella nyilatkozott elítélően Gyurcsányról, aki Schmitt disszertációját teljesen rendben lévőnek találta. Gyurcsány Ferenc korábban arról beszélt egy tévéinterjúban, hogy Schmitt morálisan megbukott, mert másolta szakdolgozatát. Kövér László leterroristázta azokat az újságírókat, akik kiderítették, hogyan csalt Schmitt.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36081