Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 29. 16:01

Hogy az UD Zrt-s megfigyelési ügyben ez az elsőfokú ítélet megszülethetett, azt jelenti, hogy még itt sem teljesedett ki a Fidesz-rendszer.

„Szól ez az ügy arról, hogy Magyarországon egyelőre nem érdemes a politikai leszámolás vagy a politikai bosszú vezérelte ügyekben büntetőeljárásokat indítani, mert el fognak akadni a magyar bíróságon. Noha hathatós lépéseket tett az Orbán-kormány és -parlament a bírói szabadság és felelősség eltiprására azzal – amit a hatalmi ágak megosztásának és egymástól való függetlenségének óriási jelentőségével tisztában lévő európai intézmények folyamatosan bírálnak és most részben az Európai Bíróság elé visznek –, hogy a bírákat egzisztenciális függésbe hozta egyrészt a hatalomtól (kényszernyugdíjazzák őket, hogy a helyükre akár szolgálatkész ifjakat is ültethessenek), másrészt egy teljhatalmú vezetőtől, aki ráadásul a bírósági ügyek elosztásába is beleszólhat, tehát önkényesen kijelölhet bíróságokat. Mondjuk olyan bíróságot, amelynek a hatalomhoz lojális vezető áll az élén. Mondjuk azoknak az állampolgároknak az ügyében, akik valamelyik nagyhatalmú »magyar embernek« az útjában állnak. Hogy az UD Zrt-s megfigyelési ügyben ez az elsőfokú ítélet megszülethetett, azt jelenti, hogy még itt sem teljesedett ki a Fidesz-rendszer. De legyünk tisztában vele, hogy nem rajtuk múlt és múlik.

És szól arról, hogy mi történik azzal az emberrel, aki az agresszív és kíméletlen hatalomgyakorlók vagy hatalomra törők útjába áll. Sok éves hercehurcának, megaláztatásnak, idegességnek, végső soron akár teljes ellehetetlenülésnek lesznek kitéve. És ha nem lesznek olyan alapos, lelkiismeretes, felkészült és kérdezni tudó bírók, mint amilyen Vasvári Csaba, akkor még az a megkönnyebbülés sem lesz az osztályrészük, hogy a meghurcoltatás végén igazságot szolgáltattak nekik, és megúszták a felfüggesztett börtönt meg a tetemes pénzbüntetéseket.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36011


Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


--- Persze nyanya, ha a bíró úgy ítéli meg, hogy a korom fehér, vitának akkor sincs helye.

--- Egyébként pedig, minden olyan ítélet, amely megfelel a ballibbancs elvárásoknak az a jogállam továbbélésének bizonyítéka, míg minden a véleményetekkel nem összepasszoló az a jogállam halála. Lassan már nem is konkrét ügyekkel kell foglalkozni tehát a bíróságokon a bíráknak, hogy jogállamiságukat bizonyítsák, hanem a ballibpártközpontból sugallt elvárásokkal. (Nyilván ez az elvárás összhangban van a bírákat irányotokból ért nyílt fenyegetésekkel, retorziók igérgetésével, idézzem Gyurcsányodat, liberálbolsevista nyanya?)


"ha nem lesznek olyan alapos, lelkiismeretes, felkészült és kérdezni tudó bírók, mint amilyen Vasvári Csaba,"

---- Na kedves Vasvári Csaba bíró, valószínű hasonlóképp protezsálták annak idején Vida (vér)bíró urat is a korabeli pártbizottságon. Bíró úr, Ön meg lett dicsérve, név szerint, kihúzhatja magát. A tények meg ne zavarják.


" alapos, lelkiismeretes, felkészült és kérdezni tudó bírók"

egy nevsort allits mar ossze roluk legyszives hogy legalabb valami hasznodat is vegyuk.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó