Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 29. 16:01

Hogy az UD Zrt-s megfigyelési ügyben ez az elsőfokú ítélet megszülethetett, azt jelenti, hogy még itt sem teljesedett ki a Fidesz-rendszer.

„Szól ez az ügy arról, hogy Magyarországon egyelőre nem érdemes a politikai leszámolás vagy a politikai bosszú vezérelte ügyekben büntetőeljárásokat indítani, mert el fognak akadni a magyar bíróságon. Noha hathatós lépéseket tett az Orbán-kormány és -parlament a bírói szabadság és felelősség eltiprására azzal – amit a hatalmi ágak megosztásának és egymástól való függetlenségének óriási jelentőségével tisztában lévő európai intézmények folyamatosan bírálnak és most részben az Európai Bíróság elé visznek –, hogy a bírákat egzisztenciális függésbe hozta egyrészt a hatalomtól (kényszernyugdíjazzák őket, hogy a helyükre akár szolgálatkész ifjakat is ültethessenek), másrészt egy teljhatalmú vezetőtől, aki ráadásul a bírósági ügyek elosztásába is beleszólhat, tehát önkényesen kijelölhet bíróságokat. Mondjuk olyan bíróságot, amelynek a hatalomhoz lojális vezető áll az élén. Mondjuk azoknak az állampolgároknak az ügyében, akik valamelyik nagyhatalmú »magyar embernek« az útjában állnak. Hogy az UD Zrt-s megfigyelési ügyben ez az elsőfokú ítélet megszülethetett, azt jelenti, hogy még itt sem teljesedett ki a Fidesz-rendszer. De legyünk tisztában vele, hogy nem rajtuk múlt és múlik.

És szól arról, hogy mi történik azzal az emberrel, aki az agresszív és kíméletlen hatalomgyakorlók vagy hatalomra törők útjába áll. Sok éves hercehurcának, megaláztatásnak, idegességnek, végső soron akár teljes ellehetetlenülésnek lesznek kitéve. És ha nem lesznek olyan alapos, lelkiismeretes, felkészült és kérdezni tudó bírók, mint amilyen Vasvári Csaba, akkor még az a megkönnyebbülés sem lesz az osztályrészük, hogy a meghurcoltatás végén igazságot szolgáltattak nekik, és megúszták a felfüggesztett börtönt meg a tetemes pénzbüntetéseket.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36011


32 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Nézőpont kérdése.
Szerintem inkább az igazság ellen.


--- Persze nyanya, ha a bíró úgy ítéli meg, hogy a korom fehér, vitának akkor sincs helye.

--- Egyébként pedig, minden olyan ítélet, amely megfelel a ballibbancs elvárásoknak az a jogállam továbbélésének bizonyítéka, míg minden a véleményetekkel nem összepasszoló az a jogállam halála. Lassan már nem is konkrét ügyekkel kell foglalkozni tehát a bíróságokon a bíráknak, hogy jogállamiságukat bizonyítsák, hanem a ballibpártközpontból sugallt elvárásokkal. (Nyilván ez az elvárás összhangban van a bírákat irányotokból ért nyílt fenyegetésekkel, retorziók igérgetésével, idézzem Gyurcsányodat, liberálbolsevista nyanya?)


Ma fia, megszólal a ma lánya a zsofa.


Pedig diktatúra van NAGYSASSZONY!


Akkor összegezzünk:

Minden olyan közéleti vagy közpolitikai esemény, amelyre nem lehet ráhúzni a "Fideszes diktatúra" logót, közvetve azt bizonyítja, hogy már gőzerővel halad a demokrácia leépítése és a Waffen-FideSS rohamdadandárok felállítása, csak még nem kezdtek hozzá a Hosszú Kések Éjszakája végrehajtásához.

És a távolban feltűnik egy haláltábor épülő kéménye...


"ha nem lesznek olyan alapos, lelkiismeretes, felkészült és kérdezni tudó bírók, mint amilyen Vasvári Csaba,"

---- Na kedves Vasvári Csaba bíró, valószínű hasonlóképp protezsálták annak idején Vida (vér)bíró urat is a korabeli pártbizottságon. Bíró úr, Ön meg lett dicsérve, név szerint, kihúzhatja magát. A tények meg ne zavarják.


Orbán már a Bíróságokat is az uralma alá hajtotta.


"kényszernyugdíjazzák őket, hogy a helyükre akár szolgálatkész ifjakat is ültethessenek"

Ja igen mert az elvtársnőéknek már a kommunizmus alatt is folyton meggyűlt a bajuk a fiatalsággal.. )


Nem hittem volna, hogy valaha egyetértek a szerzővel, most igen. Csakugyan nem teljesedett ki a Fidesz rendszer ez az ítélet és a Cosma ítélet is bizonyítja. Sok dolga lesz még Handó Tündének, mire jogállami ítéletek születnek.


Itt a lényeg, amiért a vén galamus szólt: "...nagyhatalmú »magyar embernek« az útjában állnak". Most mit is akar mondani: ez már a fasizmus?


" alapos, lelkiismeretes, felkészült és kérdezni tudó bírók"

egy nevsort allits mar ossze roluk legyszives hogy legalabb valami hasznodat is vegyuk.


"Hogy az UD Zrt-s megfigyelési ügyben ez az elsőfokú ítélet megszülethetett, azt jelenti, hogy még itt sem teljesedett ki a Fidesz-rendszer."

Hagyót, Hunwaldot futni hagyják, Marion Cosma gyilkosait kis híján felmentik. Úgy látszik betart a "független" bírói kar az igazságügy átrendezése, meg a nyugdíjkorhatár miatt.

Marion Cosma apja Strassbourghoz akar fordulni az enyhe ítélet miatt. Elég ciki lesz, ha ott nyerni fog. De lehet, hogy jobb lenne Sztojkáék ügyét a szerb és a román maffiára bízni?

Válaszok:
Tehetetlen Dodó | 2012. április 29. 19:48

Én csak arra vagyok kíváncsi,hogy kit érdekel még Zsófi mami nyavalygása.


Én eleve azokra bíztam volna, már rég el lenne feledve az egész, csak néhány márvány sírbolt, rávésve a kedvenc merdzsó, emlékeztetne az egész gyászos történetre.


Nem az ügyészség, hanem a bíróság csökkentette a gyilkosok büntetését, mert nem bizonyított, hogy a harminc felfegyverzett briganti közösen lépett fel a sportolókkal szemben. Órákon keresztül lehetne sorolni az érthetetlen bírósági döntéseket és azok közül csak egy a Szilvási-Dávid maffia ügye, reméljük, a másodfok változtat.


David, Szilvasi, Herenyi politikai kalandorok abbol a fajtabol akik mindenre kepesek..zsarolas, lopas, lehallgatas, vadaskodas.Mindharom arcan ott ul a sotet butasag es rosszindulat. Na persze a birosag felmenti oket elso fokon, vilagos.


GYEREKEK!!!!


Nézzétek meg a cikkíró, Mihancsik Zsófia képét jobb oldalt fent!Hát nem úgy néz ki, mint az "idegbeteg" a Mónika sóból?! :)Itten van, aki még nem látta:
http://www.youtube.com/watch?v..Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó