Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 29. 11:36

A kormány elhibázott gazdaságpolitikát folytat, amelynek egyetlen célja, hogy saját háttéremberei jól járjanak – mondta Heltai László, az LMP szóvivője, aki szerint a sikertelen gazdaságpolitikát bizonyítja, hogy a munkanélküliség ismét csúcson van, a gazdaság pedig stagnál.

A kormány elhibázott gazdaságpolitikát folytat, amelynek egyetlen célja, hogy saját háttéremberei jól járjanak – mondta Heltai László, az LMP szóvivője vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón. Az ellenzéki politikus szerint a sikertelen gazdaságpolitikát bizonyítja, hogy a munkanélküliség ismét csúcson van, a foglalkoztatottság nem nő, a gazdaság pedig stagnál.

LMP szóvivője szerint főként az egykulcsos személyi jövedelemadó okozza a gondokat, az emiatt keletkező lyukak betömésére kell ötletszerű adókat kivetni és megszorításokat bevezetni. Az egykulcsos adó menthetetlen – vélekedett Heltai László, aki szerint a tőkejellegű adók emelésére lenne szükség, illetve az olyan felesleges kiadások csökkentésére, mint például a stadionok építése.

Az LMP szóvivője bírálta a kormányt, amiért csak öt hónapnyi időhúzás után fogadta el az Európai Bizottság feltételeit, amely feltétele volt az IMF hiteltárgyalások megkezdésének. Rámutatott: ez a késedelem „elég drága volt, legalább 50 milliárd forintba került”.

Az LMP szóvivője beszélt a közösségi közlekedés problémáiról is. Álláspontja szerint a kormány szembemegy azon elvekkel és elképzelésekkel, amelyeket korábban maga is hirdetett. A vasutat leépíti, a BKV-t pedig megszüntetheti, csődbe viheti azzal, hogy kinyilvánította: nem kívánja finanszírozni hosszú távon – fogalmazott Heltai László.

A földbérletek kapcsán az LMP szóvivője szerint tiszta, átlátható és nyilvános pályázati feltételekre lenne szükség. Le kell állítani azonnal a földbérleteket és az ügyészség vizsgálatát kérték. Úgy fogalmazott: valós a gyanú, hogy a földeket Fidesz-közeli emberek kapták.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36003


8 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


direkt hagytátok ki a Gyurcsányos részt? Az utolsó bekezdést?

"Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a DK elnöke plágiumgyanús szakdolgozata kapcsán az LMP szóvivője azt mondta, hogy erről a baloldali párt tagjai, illetve választói mondanak majd ítéletet. Kijelentette: az egykori miniszterelnökkel nem szeretnének együttműködni."


Hinni senki sem hiszi, csak sokakat átbasztak. Ha 2010-ben nyílt lapokkal játszottak volna, ma nem lenne 2/3.

Válaszok:
Dr. Táskás Tóni | 2012. április 29. 15:51

"Hinni senki sem hiszi, csak sokakat átbasztak. Ha 2010-ben nyílt lapokkal játszottak volna, ma nem lenne 2/3."
Az orbáni tripla bóvli kétharmadnál senki nem kúrt több embert át.


Az szép lenne, ha a Fidesz ügyészsége a Fidesz földbérletek körüli korrupciós ügyeit vizsgálná ki.
Nyilván megállapítaná, hogy a Gyurcsány a felelős meg a nemzetközi baloldal, Izraelről nem is beszélve.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó