LMP: A kormány gazdaságpolitikája saját háttérembereit szolgálja

2012. április 29. 11:36

A kormány elhibázott gazdaságpolitikát folytat, amelynek egyetlen célja, hogy saját háttéremberei jól járjanak – mondta Heltai László, az LMP szóvivője, aki szerint a sikertelen gazdaságpolitikát bizonyítja, hogy a munkanélküliség ismét csúcson van, a gazdaság pedig stagnál.

A kormány elhibázott gazdaságpolitikát folytat, amelynek egyetlen célja, hogy saját háttéremberei jól járjanak – mondta Heltai László, az LMP szóvivője vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón. Az ellenzéki politikus szerint a sikertelen gazdaságpolitikát bizonyítja, hogy a munkanélküliség ismét csúcson van, a foglalkoztatottság nem nő, a gazdaság pedig stagnál.

LMP szóvivője szerint főként az egykulcsos személyi jövedelemadó okozza a gondokat, az emiatt keletkező lyukak betömésére kell ötletszerű adókat kivetni és megszorításokat bevezetni. Az egykulcsos adó menthetetlen – vélekedett Heltai László, aki szerint a tőkejellegű adók emelésére lenne szükség, illetve az olyan felesleges kiadások csökkentésére, mint például a stadionok építése.

Az LMP szóvivője bírálta a kormányt, amiért csak öt hónapnyi időhúzás után fogadta el az Európai Bizottság feltételeit, amely feltétele volt az IMF hiteltárgyalások megkezdésének. Rámutatott: ez a késedelem „elég drága volt, legalább 50 milliárd forintba került”.

Az LMP szóvivője beszélt a közösségi közlekedés problémáiról is. Álláspontja szerint a kormány szembemegy azon elvekkel és elképzelésekkel, amelyeket korábban maga is hirdetett. A vasutat leépíti, a BKV-t pedig megszüntetheti, csődbe viheti azzal, hogy kinyilvánította: nem kívánja finanszírozni hosszú távon – fogalmazott Heltai László.

A földbérletek kapcsán az LMP szóvivője szerint tiszta, átlátható és nyilvános pályázati feltételekre lenne szükség. Le kell állítani azonnal a földbérleteket és az ügyészség vizsgálatát kérték. Úgy fogalmazott: valós a gyanú, hogy a földeket Fidesz-közeli emberek kapták.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36003