Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 28. 10:29

Ha a Fidesz tovább halogatja a határozott fellépést a Jobbikkal szemben, az orbáni hintapolitika az egész országot veszélybe sodorja.

„A romagyilkosságok óta nem úgy tűnik, hogy Juhász Oszkár a levegőbe beszélt; és emlékezzünk rá: a Jobbik elnöke nemrég nyíltan kijelentette, márpedig pártja nem híve a demokráciának. Amiből egyenesen következik, hogy hatalomra kerülése esetén meg is tagadná annak normáit. Tehát mindaz, amiről Juhász polgármesterjelölt belső információkkal látta el a többieket, értelemszerű folyománya a szélsőjobb politikai térnyerésének, a Jobbik kemény magjához tartozókat pedig erősen motiválja. Vagyis okkal feltételezhetjük, hogy a mai magyar szélsőségesek elszántságát hiba volna alábecsülni. Ha módjukban állna, minden bizonnyal megkísértenék a polgárháborút.


Aminek cáfolatára nem is vették a fáradságot. Miután az ominózus hanganyag előkerült, a Jobbik szóvivője nyeglén úgy reagált, hogy »az MSZP és az LMP abbahagyhatja a hisztit«, maga Juhász pedig »egy magánbeszélgetés részleteinek« minősítette a felvételen rögzítetteket. Gyalázatos viselkedés, de hát ez is a szélsőjobb hadra fogható bázisának megerősítésére szolgál, mert a párt arra számít, hogy az erőszakmítosz fenntartásából csak profitálhat. (Az állítólagos mérsékelt jobbikosok pedig hallgatnak; alighanem azért, mert ilyenek nincsenek is, bár a frakcióban ül néhány önáltató szakpolitikus.) A Jobbik tudatosan a militáns célcsoportokhoz beszél, mert tőlük számíthat szilárd, tartós támogatásra – s ez a társadalmi merítés jóval nagyobb lehet, mint gondolnánk. (...)

Mégsem valószínű, hogy akár a mostani, akár az esetleg következő leleplezéseknek önmagukban visszatartó hatásuk lesz. Az igazi kérdés tehát nem más, mint az, hogy az ügyet láthatóan bagatellizálni igyekvő kormányzat ezután meddig hajlandó elmenni. Hiszen az ügyészség hivatalból vizsgálatot indíthatna az inkriminált beszélgetés alapján, és határozhatna a vádemelésről is – az elhangzottak erre szinte bizonyosan alapot adnak. A következmények pedig messzire vezethetnek; feltéve, hogy a Fidesz úgy dönt, csakugyan kiássa a csatabárdot a Jobbik ellen. De nem fogja. Odáig még mindig nem merészkedik. Annak ellenére is fél a szélsőjobbal konfrontálódni, hogy már világosan kell látnia: éppen akkor kerül majd csapdába, ha a 2014-es választás előtt nem veszi fel a kesztyűt.

Ám ha tovább halogatja a határozott fellépést a Jobbikkal szemben, az orbáni hintapolitika az egész országot veszélybe sodorja.”
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35976


111 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


:D:D Úgy látom a "polgárháború víziója" is relatív, attól függően, hogy Gati vagy egy Jobbikos mondja......

Válaszok:
drkovax | 2012. április 28. 14:48
Panzergeneral | 2012. április 28. 16:26

Az uniós kérdésekbe belebuktatok üresfejek, marad a régi kopott szélsőséges riogatás..


Ez a polgárháború Bolgár háborús víziója, az enyveskezű Mészáros előadásában

Foglalkozzatok inkább borászattal!

Válaszok:
felfújta a szél | 2012. április 28. 11:57

"A romagyilkosságok óta nem úgy tűnik, hogy Juhász Oszkár a levegőbe beszélt"

Elég egyértelműen kiderült, hogy levegőbe beszélt. Se polgárháború, sem iráni quantum fizikai kutatóközpont.

"a Jobbik elnöke nemrég nyíltan kijelentette, márpedig pártja nem híve a demokráciának"

Vona kifejtette milyen demokráciának nem híve. Ehhez joga van. Egyébként ahogy látom Magyarországon senki nem híve a demokráciának. Sem a Mészárosék, sem a Bayerék, sem a kuruc.infóék, elempéék meg nem is nagyon vannak.

"Ám ha tovább halogatja a határozott fellépést a Jobbikkal szemben, az orbáni hintapolitika az egész országot veszélybe sodorja."

Csak aztán végül nehogy titeket tiltsanak be...

Egyébként polgárháborúhoz legközelebb 2006 okt 23án voltunk, amikor Mészárosék rendőrcsőcseléke pogromot rendezett Budapesten. Persze teljesen demokratikusan, szélsőségektől mentesen.


Miféle hintapolitika? Orbán nem Kállai , és nem is háborúzunk (tudtommal)senkivel.
Talán inkább "húzd meg- ereszd meg"-et akart írni, csak még nem ébredt fel.

Válaszok:
TaTa86 | 2012. április 28. 11:22

oszt mikor lesz ez a hírős pógárháború ?
nyáron a kánikulába' avagy télen a nagy hóba' ?
remélem, a tévé élőbe' adja majd
mán rohanok is a bótba bevásárolni csipszet meg fantát, nehogy kaja nélkül maraggyak itten a nagy izgis harc nézés közbe'


"húzd meg- ereszd meg"

Konkrétan ezt hívják hintapolitikának...


"A Jobbik elnöke nemrég nyíltan kijelentette, márpedig pártja nem híve a demokráciának."

Nem lehet tudni, melyik demokráciának nem híve. Az EU parlamentben előadott, többek között Cohn Benditék által vázolt mocskolódó, ordítozó, alap nélkül vádaskodó, hiszterizáló demokráciának? Annak én sem.

Vagy annak a demokráciának, amelyik megkérdőjelezi egy törvényes választás eredményét, és többségi jogokat követel a kisebbségben maradt ellenzéknek? Ennek sem vagyok a híve.

A Tabajdi féle demokráciának, ahol feljogosítva érzik magukat, hogy a kormányzó többség ellen külföldi segítséget mozgósítsanak? Mutassanak még egy ilyent Európában!

Netán a balliberálisok által vallott demokráciát nem szereti Vona, ahol mindenféle kisebbség előtérbe helyezésével, vélt jogokkal való felruházásával akarják tűz alatt tartani a hagyományos társadalomfelfogást valló többséget? Igaza van!

Vagy azt a szintén balliberálisok által vallott demokrácia képet utálja, amelybe belefér a kormány törvénytelen, ha kell polgárháborús úton történő megdöntése? Lehet, hogy Mészárosnak ez tetszene a legjobban?

Válaszok:
Barrett_M82A1 | 2012. április 28. 14:49
Panzergeneral | 2012. április 28. 16:31
Tehetetlen Dodó | 2012. április 28. 18:39

Ragadós kezü Tamás bátyó,ha jobbikkal van bajod miért a FIDESZ-t baszogatod? Frankón mondom orvosi kezelésre szorulsz.de ki meri vállalni.Mi van ha ellopod a vérnyomásmérőt.mint a Fletó a szakdolgozatot?


Jó lenne most már behatóbban foglalkozni a Balaton-felvidéki borászat kérdéseivel. Az első számú kérdés így hangzik: hol van Gyurcsány szakdolgozata?


polgárháború??? te ezt tényleg komolyan gondolod?
Mészárosnak valami tegnap megülte a gyomrát és rémálbában ezt találta ki. Ha olvasná magát, tuti megijedne.


Mészáros úr, tegnap a Győri Ítélőtábla hozott egy ítéletet. Azon tessék elgondolkodni, hogy az ítélet vajon milyen reakciókat váltott ki az emberekben. Gondolom, hogy egy ilyen ítélet sok embert visz közelebb a Jobbikhoz. Tetszik vagy nem ez van.

Válaszok:
Rettenetes | 2012. április 28. 17:09

Baszki, te megint olyan vagy, mint a Bodóné, mikor a bor áráról volt szó! Másról dumálsz. Ha EGYETLEN EGYSZER érdemi vitát lehetne veletek lefolytatni, talán elindulna valami értelmes dolog ebben az országban... hiú remény!
OK! Mi is van Kaya Ibrahimmal, a szőlő-bányákkal, a székházakkal, a Kövér nyomdékkal...
No. Nem ott vagyunk megint, a zérónál?


Valaki nekem definiálná azt hogy, mi az,hogy polgárháború?


De hát a Gáti-féle polgárháború progresszív lenne, hisz azt a patás eltávolításáért kellene megvívni!, Hogyhogy nem érti az elvtárs ? ;-)

Válaszok:
nemezis | 2012. április 28. 15:49

A Jobbikot akár be is lehet tiltani, de ettől - szerintem - semmi sem lesz jobb, sőt. Azokat a körülményeket kell(ene) megszüntetni, vagy legalábbis mérsékelni, amelyek létrehozzák a Jobbik támogatottságát. Tudomásul kellene venni, hogy az emberek többsége szereti ugyan a szép eszméket, de ha mindennapi életét folyamatosan megkeserítő körülményekkel kell együttélnie, már előbb-utóbb (most már inkább előbb) elfogy a türelmük és a radikális megoldások felé orientálódnak.


:D:D Világos a progresszív demokraták progresszív polgárháborúra készülnek....


Elnézést kérek a tudatlanságomért, de mit lopott Mészáros?


http://jobbik.hu/rovatok/orsz%..

idézek:
"Ami a felvételen szereplő konkrét személyeket illeti, azok nevét nem szeretnék nyilvánosságra hozni, ezeket a neveket a Nemzetbiztonsági bizottság elé tártuk, ott érdekes módon nem tartottak rájuk igényt - tette hozzá. A Jobbiknak tudomása volt arról, hogy egyes elemek folyamatos rendbontásban voltak érdekeltek, a párt meg is tette akkor a rendőrségen a szükséges feljelentéseket, 2011. április 29-én, a gyöngyösi rendőrkapitányságon - tette hozzá a képviselő."


Gati vagy Gatto - egyremegy

Válaszok:
Panzergeneral | 2012. április 28. 16:29

Nincs ezzel semmi baj... Egy kocsmai(mulatói) verekedésen valakik, akik történetesen cigányok voltak, leszúrtak valakit, aki történetesen egy kétméteres, szélesválú kézilabdás volt a haverjaival. De nem ezért szúrták le, mert kézilabdás volt, hanem mert belkeveredett egy hirigbe. Ugyanannyi jár a leszúrásáért, mintha egy fehér ember leszúrt volna a kocsmában egy cigányt... gondolom - és itt nincs semmilyen rasszista kényszer...


Seggfejek, ez a pofa megjósolta az egész IMF-es vesszőfutást annak idején mikor kipateroltátok őket nagy arccal.

nála jobban senki nem ismeri a buzi viktorotokat.
elképesztő mennyi állat él ebben az országban. kéne nektek egy jó nagy állatkert, jó gyorsan megtelne.

Válaszok:
pimepime | 2012. április 28. 20:28

Jól írtad.
Az ilyen demokráciákat tartsák meg maguknak ezek a tetvek.


"Ha a Fidesz tovább halogatja a határozott fellépést a Jobbikkal szemben, az orbáni hintapolitika az egész országot veszélybe sodorja".

Mészáros! Neked és a vörösfasiszta bandádnak Nagyon - nagyon sokáig KUSS legyen.
Te és elvbarátaid, akiknek mindezt köszönhetjük , az adósságig bezárólag, mélyen halgassanak és húzzanak el a politikából. Amig ezt még szabadlábon tehetik.

Megmondta Kövér László, az- a szégyen, hogy elvbarátaid még a parlamentben lehetnek. Politikai hullák vagytok.


"Seggfejek, ez a pofa megjósolta az egész IMF-es vesszőfutást annak idején mikor kipateroltátok őket nagy arccal.

nála jobban senki nem ismeri a buzi viktorotokat. "
----------------------
Vagy inkább, nála jobban senki nem ismeri a fajtáját.


http://kuruc.info/r/2/95445/

Így kell elejét venni a polgárháborús hangulatnak?!


Nem gondoltad ugye, hogy a „hazaáruló balliberális kommentelő” hívószóra rögtön önként jelentkezők lesznek ?
:-)
(honnan tudták, h. róluk van szó?)


Ami nagyon érdekelne az az, hogy a gyöngyöspatai kobbikosok magánbeszélgetését ki hallgatta le, ki csinált titkos felvételt, hogy aztán ni-ni, elővehesse a baloldali média, és mehessen a nemzetbiztonsági operett. Hány beépített ügynök van a Jobbikosok, Gárdisták között? Régi politikai trükk, hogy az ellenséged mellé találj föl egy még rosszabbat, így tartsd sakkban. Ezt csinálta pl. Mitterrand is, aki a második elnöksége alatt föltalálta a Front National-t, aminek hirtelen lettek adományai, hirtelen interjúkat közöltek velük a "mérvadó" lapok, indultak a választásokon...csak, hogy gyengítsék a jobboldalt, és ne a francia szocialisták maffiájával és korrupciójával foglalkozzon a nép. Olyan jó fogás volt, olyan jól bejött, hogy máig tart a hatása, lásd Sárközy kihívóját, Holland-ot.


Tamáska!Többen leírták ezen az oldalon,hogy a Győri Itélőtábla döntése okozhat nagy bajokat.Egyébként a következőt javaslom Neked is és a drágabolgárúrnak is:gyertek le Borsodba és végig viszlek benneteket egy-két községen,és Miskolc számozott utcáin,a Lyukóvölgy,hajdan prosperáló hétvégi házas övezetében.Kíváncsian várom utána a polgárháborús víziódat.


No látod, ezek a rövid kétmondatosok a neked valók.
Itt nem lehet " hibázni ".


De be van szarva!Vajon miért?Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó