Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 28. 10:29

Ha a Fidesz tovább halogatja a határozott fellépést a Jobbikkal szemben, az orbáni hintapolitika az egész országot veszélybe sodorja.

„A romagyilkosságok óta nem úgy tűnik, hogy Juhász Oszkár a levegőbe beszélt; és emlékezzünk rá: a Jobbik elnöke nemrég nyíltan kijelentette, márpedig pártja nem híve a demokráciának. Amiből egyenesen következik, hogy hatalomra kerülése esetén meg is tagadná annak normáit. Tehát mindaz, amiről Juhász polgármesterjelölt belső információkkal látta el a többieket, értelemszerű folyománya a szélsőjobb politikai térnyerésének, a Jobbik kemény magjához tartozókat pedig erősen motiválja. Vagyis okkal feltételezhetjük, hogy a mai magyar szélsőségesek elszántságát hiba volna alábecsülni. Ha módjukban állna, minden bizonnyal megkísértenék a polgárháborút.


Aminek cáfolatára nem is vették a fáradságot. Miután az ominózus hanganyag előkerült, a Jobbik szóvivője nyeglén úgy reagált, hogy »az MSZP és az LMP abbahagyhatja a hisztit«, maga Juhász pedig »egy magánbeszélgetés részleteinek« minősítette a felvételen rögzítetteket. Gyalázatos viselkedés, de hát ez is a szélsőjobb hadra fogható bázisának megerősítésére szolgál, mert a párt arra számít, hogy az erőszakmítosz fenntartásából csak profitálhat. (Az állítólagos mérsékelt jobbikosok pedig hallgatnak; alighanem azért, mert ilyenek nincsenek is, bár a frakcióban ül néhány önáltató szakpolitikus.) A Jobbik tudatosan a militáns célcsoportokhoz beszél, mert tőlük számíthat szilárd, tartós támogatásra – s ez a társadalmi merítés jóval nagyobb lehet, mint gondolnánk. (...)

Mégsem valószínű, hogy akár a mostani, akár az esetleg következő leleplezéseknek önmagukban visszatartó hatásuk lesz. Az igazi kérdés tehát nem más, mint az, hogy az ügyet láthatóan bagatellizálni igyekvő kormányzat ezután meddig hajlandó elmenni. Hiszen az ügyészség hivatalból vizsgálatot indíthatna az inkriminált beszélgetés alapján, és határozhatna a vádemelésről is – az elhangzottak erre szinte bizonyosan alapot adnak. A következmények pedig messzire vezethetnek; feltéve, hogy a Fidesz úgy dönt, csakugyan kiássa a csatabárdot a Jobbik ellen. De nem fogja. Odáig még mindig nem merészkedik. Annak ellenére is fél a szélsőjobbal konfrontálódni, hogy már világosan kell látnia: éppen akkor kerül majd csapdába, ha a 2014-es választás előtt nem veszi fel a kesztyűt.

Ám ha tovább halogatja a határozott fellépést a Jobbikkal szemben, az orbáni hintapolitika az egész országot veszélybe sodorja.”
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35976


Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"A romagyilkosságok óta nem úgy tűnik, hogy Juhász Oszkár a levegőbe beszélt"

Elég egyértelműen kiderült, hogy levegőbe beszélt. Se polgárháború, sem iráni quantum fizikai kutatóközpont.

"a Jobbik elnöke nemrég nyíltan kijelentette, márpedig pártja nem híve a demokráciának"

Vona kifejtette milyen demokráciának nem híve. Ehhez joga van. Egyébként ahogy látom Magyarországon senki nem híve a demokráciának. Sem a Mészárosék, sem a Bayerék, sem a kuruc.infóék, elempéék meg nem is nagyon vannak.

"Ám ha tovább halogatja a határozott fellépést a Jobbikkal szemben, az orbáni hintapolitika az egész országot veszélybe sodorja."

Csak aztán végül nehogy titeket tiltsanak be...

Egyébként polgárháborúhoz legközelebb 2006 okt 23án voltunk, amikor Mészárosék rendőrcsőcseléke pogromot rendezett Budapesten. Persze teljesen demokratikusan, szélsőségektől mentesen.


Miféle hintapolitika? Orbán nem Kállai , és nem is háborúzunk (tudtommal)senkivel.
Talán inkább "húzd meg- ereszd meg"-et akart írni, csak még nem ébredt fel.

Válaszok:
TaTa86 | 2012. április 28. 11:22

"húzd meg- ereszd meg"

Konkrétan ezt hívják hintapolitikának...


Baszki, te megint olyan vagy, mint a Bodóné, mikor a bor áráról volt szó! Másról dumálsz. Ha EGYETLEN EGYSZER érdemi vitát lehetne veletek lefolytatni, talán elindulna valami értelmes dolog ebben az országban... hiú remény!
OK! Mi is van Kaya Ibrahimmal, a szőlő-bányákkal, a székházakkal, a Kövér nyomdékkal...
No. Nem ott vagyunk megint, a zérónál?Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó